7 Ιουν 2010

Απανωτά τα ολισθήματα του "πατριώτη" Μίκη - ΓΙΑΤΙ?

Μπορεί στα λόγια να είναι καλός ο Μίκης, όμως οι επιλογές που κάνει για να δηλώσει τον πατριωτισμό και να μιλήσει με την εθνική του φωνή, δεν συνάδουν.... Ή ο ίδιος κάνει λάθος επιλογές ή κάποιοι τον χρησιμοποιούν δεόντως για να αποκτήσουν "εθνικό προφιλ"...

Αρχές της χρονιάς προτίμησε το "στρατιωτικό βήμα" της χώρας για να μιλήσει για "εθνική ενότητα"... Πριν λίγες μέρες και ενώ δήλωνε υποψισμένος για τη "σύσφιξη της ελληνοτουρκικής φιλίας" κατά την επίσκεψη Ερντογάν, φωτογραφήθηκε σαν ο "συνδετικός κρίκος αυτής της "αιμοβόρας φιλίας"...
Τώρα επέλεξε το Συνασπισμό για να προβάλει τις θέσεις του. Τι είδους "εθνική ενότητα μπορεί να προκύψει μέσα από "κόμματα"? Κομματιασμένη ενότητα ίσως, αλλά όχι εθνική... Φυσικά δεν πιστεύω πως μπορούν να έρθουν λύσεις από την πολιτική ή πολιτιστική σκηνή, ωστόσο ο Μίκης εκφράζει μεγάλη μερίδα εθνικά συνειδητών πολιτών και η παρουσία του, μαζί με τις συμβολικά άστοχες επιλογές του, φανερώνουν εν μέρει με ποιά τρικ κάποιοι καπελώνουν την εθνική συνείδηση όλων των Ελλήνων... Στο σημείο αυτό διαφωτηστική είναι η θέση του Θύμιου στο φόρουμ του Ρεσάλτο:
Οφείλουμε να βγάλουμε το καπέλο μας στον Τούρκο ηγέτη Ερντογάν. Είναι ηγέτης μεγάλης πνοής: Με σαφείς στρατηγικούς προσανατολισμούς για την οικοδόμηση ενός ισχυρού «νέο-οθωμανικού», ιμπεριαλιστικού κράτους και με μεγαλοφυείς τακτικούς ελιγμούς.

Ο Τούρκος ηγέτης αξιοποίησε, με την απαράμιλλη εκείνη μαεστρία που χαρακτηρίζει τους ηγέτες μιας ανερχόμενης δύναμης, την κρίση του πλανητικού ιμπεριαλισμού και τον ανταγωνισμό των ισχυρών δυνάμεων για να:

α). Έρθει στην Ελλάδα σαν κυρίαρχος Σουλτάνος.

β). Βάλει την τελική σφραγίδα στην κατοχή του μισού Αιγαίου και την οικονομική συνδιαχείριση των πετρελαίων του Αιγαίου υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ.

Δηλαδή ήρθε σε ένα ΝΑΤΟϊκό προτεκτοράτο, σε μια κατεχόμενη Ελλάδα από το ΔΝΤ, ως ανεξάρτητη και ισχυρή ιμπεριαλιστική δύναμη και ΟΧΙ ως κατεχόμενη από τους Αμερικανούς, όπως η Ελλάδα!!!

γ). Ανοίξει, καταλυτικά, το δρόμο για τη μελλοντική «τουρκοποίηση» και «αρπαγή» της Θράκης!!!

δ). Υπογράψει στρατηγικές παραγωγικές επενδύσεις με τη μεγάλη δύναμη της Ρωσίας, εκμεταλλευόμενος, κατά τον καλύτερο τρόπο τους διεθνείς ανταγωνισμούς, αδιαφορώντας για δυσαρέσκειες και τις αντίθετες βουλές των Αμερικανών.

Η κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου με τους Ρώσους είναι ιστορικό γεγονός καταλυτικής σημασίας που δείχνει το πόσο δυναμισμό κρύβει μέσα της η ιμπεριαλιστική Τουρκία και πόσο ισχυρό πολιτικό ηγέτη έχει αυτός ο ιμπεριαλισμός…

Και μόνο αυτά δείχνουν το ιστορικό βεληνεκές του Ερντογάν, το τεράστιο ηγετικό του μέγεθος, καθώς και το μικρό μέγεθος των σάπιων και ιστορικά χρεοκοπημένων αστικών ηγετίσκων της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης.

Φυσικά, οι μεγάλοι ηγέτες γνωρίζουν να σφετερίζονται και να εμπορεύονται τα πάντα: [b]Ακόμα και τα ιστορικά σου σύμβολα, τις λαϊκές, αγωνιστικές περγαμηνές, στο όνομα πάντα της «φιλίας» και της «ειρήνης» (χιλιάδες τα παραδείγματα).[/b]

Αυτό έκανε ο Ερντογάν και με το Μίκη. Ζήτησε να αποσπάσει τη συμβολική υπογραφή του στην επέλασή του στη χώρα μας ΚΑΙ το πέτυχε.

Στήθηκε και το ανάλογο συμβολικό τελετουργικό: Φωτογραφίες και όλα τα ΜΜΕ για να αποθανατίσουν το Μίκη μεταξύ του Σουλτάνου και του πρωθυπουργού της κατοχής μας!!!

Αυτός ο θεαματικός, τελετουργικός συμβολισμός είναι τεράστιας ιστορικής σημασίας.

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ο Μίκης νομιμοποιεί και επικυρώνει στην πράξη το ΕΓΚΛΗΜΑ που διαπράχτηκε εναντίον της Ελλάδας, στο όνομα μια μεγάλης απάτης: Της «ελληνοτουρκικής φιλίας» και της «ειρήνης στο Αιγαίο»!!!

Απάτη πολλαπλή:

ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΤΗ:

Η φιλία μεταξύ του ελληνικού και τούρκικου λαού δεν περνάει ΠΟΤΕ μέσα από το ΝΑΤΟ και από τα καπιταλιστικά κατεστημένα της Τουρκίας και της Ελλάδας: Αυτά τα κατεστημένα δολοφονούν τους λαούς, τους αφιονίζουν με εθνικιστικά μίση αλληλοσπαραγμού τους, τους εξαπατούν, τους εξοντώνουν οικονομικά και κοινωνικά, τους εξαθλιώνουν κακουργηματικά για να τους χρησιμοποιούν, όταν κρίνουν, τον ένα λαό εναντίον του άλλου.

Αν είναι δυνατόν να μη το γνωρίζει αυτό ο Μίκης και να ζητεί τη φιλία των λαών από τα χέρια του θηριώδους εκφραστή του τούρκικου ιμπεριαλισμού, Ερντογαν, καθώς και από το «πιόνι» των Αμερικανών, τον Πρωθυπουργό που οδήγησε συνειδητά την Ελλάδα στη δικτατορία του ΔΝΤ…

Αν είναι δυνατόν να ευλογεί ο Μίκης την κατοχή της Ελλάδας και το ΝΑΤΟϊκό προτεκτοράτο, στο όνομα της «φιλίας των λαών»: ΤΟ ΝΑΤΟ σπέρνει παντού σφαγές, αλληλοσφαγές, πτώματα και στάχτες…

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ:

«Ειρηνικό Αιγαίο» δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει, κάτω από την μπότα του ΝΑΤΟ, όταν η Ελλάδα έχει παραχωρήσει τα εθνικά της κυριαρχικά δικαιώματα συνολικά στο ΝΑΤΟ και κατά το ήμισυ στην Τουρκία.

Όταν μιλάει ο Ερντογάν και ο δικός μας δούλος για «ειρηνικό Αιγαίο» εννοούν, ως «ειρήνη», την απρόσκοπτη εκμετάλλευση του Αιγαίου, εννοούν, την καταστροφή του Αιγαίου: Την «ειρήνη» εξόρυξης και εκμετάλλευσης, από τους διεθνείς ληστές, του Πετρελαίου…


Ο Μίκης παγιδεύτηκε (ο παμπόνηρος Ερντογάν τον παγίδευσε) και έγινε «σκηνικό» στη σκηνοθεσία της μεγάλης απάτης και των ιστορικών εγκλημάτων κατά της Ελλάδας.

Πριν από λίγες ημέρες, έγραφε, μεταξύ άλλων, ο Μίκης εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4437


«Παρ’ ό,τι υπήρξα και παραμένω οπαδός της ελληνοτουρκικής φιλίας, εν τούτοις πρέπει να πω ότι με φοβίζει αυτή η αιφνίδια σύσφιξη των κυβερνητικών σχέσεων, οι επαφές υπουργών και άλλων παραγόντων, οι επισκέψεις στην Κύπρο και η έλευση του Ερντογκάν. Υποψιάζομαι ότι πίσω απ’ αυτά κρύβεται η αμερικανική πολιτική με τα ύποπτα σχέδιά της, που αφορούν τον γεωγραφικό μας χώρο, την ύπαρξη υποθαλάσσιων κοιτασμάτων, το καθεστώς της Κύπρου, το Αιγαίο, τους βόρειους γείτονές μας και την αλαζονική στάση της Τουρκίας, με μόνο εμπόδιο την καχυποψία και την εναντίωση του ελληνικού λαού…»
Άλλαξε τίποτα από όλα αυτά και ευλόγησε ο Μίκης την «ελληνοτουρκική φιλία» του Ερντογάν, του Γιωργάκη και των Αμερικανών;

Και γιατί, αφού δέχτηκε την πρόσκληση Ερντογάν, δεν τα κατάγγειλε μπροστά του, όλα αυτά που έγραψε πριν από λίγες ημέρες;

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ είναι μεγάλη… ΠΗΓΗ

Mε ανάλογη ευστοχία  στιλητεύει ο "Θύμιος"  και την εμφάνιση του με τον Βενιζέλο αρχές της χρονιάς:

Μεγάλο το πολιτικό ολίσθημα του Μίκη
Μίκης: «Εάν θέλουμε να προχωρήσουμε ως έθνος και ως λαός πρέπει να υπάρχει εθνική ενότητα…»

Την «εθνική ενότητα» κήρυξε και ο Μίκης από το στρατιωτικό βάθρο του καθεστώτος, τον κεντρικό πυλώνα του κράτους!!!

Η σημειολογία της πράξης του Μίκη είναι τεράστιας πολιτικής σημασίας!!!

Όταν όλες οι δυνάμεις του καθεστώτος, θυμούνται σήμερα υποκριτικά τον «πατριωτισμό» και τον πλασάρουν με τη μορφή της «εθνικής ενότητας» για να προωθήσουν πιο αποτελεσματικά και δόλια τη σωτηρία της κερδοσκοπικής αναισχυντίας και την επίλυση των εθνικών ζητημάτων, σύμφωνα με τις επιλογές και τις προσταγές του διεθνούς ιμπεριαλισμού, ο Μίκης σπεύδει να δώσει το άλλοθι, πρωτοχρονιά, στο θεσμικό όργανο, αυτού του καθεστώτος!!!

Μπορεί να έχει λησμονήσει το τι είναι το κράτος και τα θεσμικά του όργανα. Δεν αναρωτήθηκε ωστόσο, το γιατί η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του κράτους τον κάλεσαν να παραδώσει μαθήματα «πατριωτισμού», μαθήματα περί «Ελλάδας» και «δημοκρατίας»;;;

Είναι δυνατόν να ευθυγραμμίζεται με τη κυβέρνηση αυτή η οποία οδηγεί την Ελλάδα, ανενδοίαστα και ψυχρά, σε προτεκτοράτο των Αμερικανών;

Είναι δυνατόν να αθωώνει τους στρατιωτικούς μηχανισμούς, τους ελεγχόμενους πλήρως από το ΝΑΤΟ, και να μιλάει από τα βάθρα αυτών των ΝΑΤΟϊκών μηχανισμών για «πατριωτισμό» και «εθνική ενότητα»;;;

Είναι δυνατόν να κάνεις κηρύγματα ηθικής σε διευθυντές οίκων ανοχής;;;

Είναι δυνατόν να σκορπάς τέτοιες θανάσιμες αυταπάτες περί εθνικής ενότητας από τα καθεστωτικά «κάστρα» που την μόνη «εθνική ενότητα» που γνωρίζουν είναι: ΕΝΟΤΗΤΑ υποταγής του λαού στη δική τους εξουσία;;;

Μία τέτοια κατασκευή συναίνεσης, δηλαδή «εθνική ενότητα», προωθεί σήμερα η κυβέρνηση σε όλα τα ζητήματα.

«Εθνική ενότητα» προτείνει και ο Μητσοτάκης»: Αναπαράγει ακριβώς τα ίδια που έχει «δοκιμάσει» στην πολιτική αγορά ο «προβοκάτορας» της Νέας Τάξης και του Μητσοτάκη: Ο Καρατζαφέρης.

Θυμάστε τι είχε πει; Κυβέρνηση με Παπαδήμο και Σημίτη: Αυτό το σενάριο της «εθνικής ενότητας» προωθείται με μοχθηρό υπολογισμό για τη διαίρεση του ελληνικού λαού και την αναπαλαίωση των κομμάτων.

Σε αυτό τα σενάριο έρχεται να προστεθεί και ο Μίκης με πιο πειστική «πατριωτική» σάλτσα και με άλλο κύρος!!!

Γι’ αυτό και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, αναφερόμενος στην προσωπικότητα του Μίκη Θεοδωράκη, τον χαρακτήρισε, ως το μεγαλύτερο κεφάλαιο της πολιτιστικής ιστορίας του τόπου μας και σημαντικό παράγοντα στο γίγνεσθαι της χώρας.

Ο στρατός ανακηρύσσει το Μίκη ως το μεγαλύτερο κεφάλαιο της ιστορίας του τόπου!!!

Η ιστορία πράγματι παρουσιάζει αλλόκοτες φάρσες…

Αλλά και υπουργός της κυβέρνησης η οποία έχει αναλάβει εργολαβικά το έργο να μην αφήσει τίποτα το «πατριωτικό», ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για ανατροπή και αποκατάσταση της ιστορίας, αναφερόμενος στην απόφαση των Ενόπλων Δυνάμεων να τιμήσουν το Μίκη Θεοδωράκη:

«Ο Μίκης Θεοδωράκης, είπε, αποτελεί ένα...ζωντανό μνημείο του Έθνους και όχι μόνο του Πολιτισμού μας, είναι η ενεργός συνείδηση του Έθνους…. Η απόφαση των Ενόπλων Δυνάμεων να τιμήσει το Μίκη Θεοδωράκη σημαίνει την ενότητα του Έθνους και τη δημοκρατική συνείδησή τους».

ΞΑΦΝΙΚΑ, λοιπόν, οι πάντες θυμήθηκαν το Έθνος!!!

ΟΛΟΙ αυτοί που προωθούν την κατάλυση κάθε Ιερού και Οσίου, που δεν έχουν ΑΝΤΙΤΑΧΘΕΙ σε κανένα έγκλημα εναντίον της Ελλάδας, ΤΩΡΑ χύνουν τα δάκρυα για το έθνος και φωνάζουν δραματικά για «εθνική ενότητα»!!!

Και ο Μίκης τους παρέχει (προφανώς χωρίς να το αντιλαμβάνεται) τις δικές του ευλογίες!!!!

Ο Μίκης φαίνεται να λησμονεί το τι είναι το κράτος, ιδιαίτερα σήμερα στη πλανητική εποχή, ή το τι είναι η σημερινή κυβέρνηση και ο ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος.

Λησμονεί όμως και την Ιστορία. «Εθνική Ενότητα» που προωθείται από το καθεστώς και τους μηχανισμούς του είναι «εθνική ενότητα» των δημίων των λαών, «εθνική ενότητα» η οποία οδηγεί σε διχασμούς και σφαγές των λαών…

Η ενότητα του λαού βρίσκεται σε ριζικά αντίθετη και ασυμφιλίωτη θέση από τα νανουρίσματα της «εθνικής ενότητας» των δημίων.

Ο Πατριωτισμός, ιδιαίτερα σήμερα, οικοδομείται πάνω στα βάθρα της «λαϊκής ενότητας» και όχι στο μύθο της «εθνικής ενότητας» του καθεστώτος, μύθος καθαρά ΑΝΤΙΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ που χρησιμοποιεί παραπλανητικά και δόλια φράσεις σαν και αυτή της «εθνικής ενότητας»…

Με αυτούς που προωθούν τη διάλυση της κοινωνίας και του έθνους ΚΑΜΙΑ «εθνική ενότητα» δεν μπορεί να υπάρξει…

Ας ξεκαθαρίσει ο Μίκης το στρατόπεδό του…

Στο ερώτημα του πως τον εκμεταλεύονται απαντά και ο "Ροβεσπιέρος"

Το «σενάριό» σας είναι πιθανό, γιατί είναι πολιτικά ορθό.

Αναμφίβολα ο Βενιζέλος θα προσπαθήσει να «αξιοποιήσει» την οργή που προκαλεί η κυβέρνηση, τα εθνικά της ξεπουλήματα και τις εθνικές συμφορές που προωθεί.

Θα «παίξει» σαν πολιτικάντης πάνω σε όλα αυτά εμφανίζοντας ένα πολιτικό «πρόσωπο» «πατριωτικό»: Τέτοιο «πατριωτισμό» θα ζήσουμε από πολλά μέρη και σημεία, θα γίνει της μόδας.

Και εδώ ακριβώς είναι το «θανατηφόρο» ολίσθημα του Μίκη: Δίνει άλλοθι σε αυτά τα παιχνίδια και σε αυτούς του κάλπικους «πατριωτισμούς» της απάτης του ελληνικού λαού και ακόμα χειρότερα:

Συστρατεύεται, συνειδητά ή ασυνείδητα δεν έχει σημασία, στα ιδεολογήματα των «νταβάδων» περί «εθνικής συναίνεσης» και «εθνικής ενότητας».

Δεν έχει, συνεπώς, σημασία αν ο Βενιζέλος «προσκύνησε» τον Μίκη.

Σημασία τεράστιας πολιτικής σπυδαιότητας είναι ο συμβολισμός της πράξης του Μίκη: Μια πράξη που ακυρώνει κάθε προσπάθεια δράσης ΕΞΩ και ΕΝΑΝΤΙΑ σε αυτούς που παίζουν το ΤΕΛΟΣ μας.

Γιατί, όμως να μην σκεφτούμε και ένα άλλο «σενάριο», πολιτικά ορθό: ότι τα ίδια πολιτικά επιτελεία του καθεστώτος (διακρίνουν πιο μακριά από το άμεσο) να εγκλώβισαν το Μίκη, ακριβώς για να τον ακυρώσουν…

Εξάλλου δεν είναι και τόσο δύσκολο, αν αναλογιστούμε τις «σχέσεις», τις «γνωριμίες», την ηλικία, την υγεία και γενικά την απομόνωση του Μίκη… ΠΗΓΗ

Ένα είναι βέβαιο η λύσεις μπορούν και θα δοθούν από τους απλούς πολίτες στη βάση. Από τους απλούς και γνήσιους Έλληνες και όχι από συμβολικές εμφανήσεις και πολιτικές ή επικοινωνιακές κολωτούμπες... Όσο στηχοιζόμαστε πίσω από "ωραία" πολιτικάντικα λόγια χάνουμε άδικα το χρόνο μας... και ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά για πραγματικές λύσεις υπέρ της Ελλάδας και του Ελληνισμού.

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ