10 Ιουν 2010

Amatciems – επίγειος παράδεισος στη Λετονία

Σήμερα φίλοι μου ολοκληρώθηκε το ανέβασμα του πρώτου τόμου της "Ανστασίας της Σιβηρίας" και σε απόλυτη σχέση με το όραμα της έρχεται η είδηση για τον επίγειο παράδεισο του Amatciems στη Λετονία. Δεν νομίζω να υπάρχει ανάμεσα μας άνθρωπος που να μη θέλει να γεύεται αυτή την πραγματικότητα, αυτό τον τρόπο καθημερινής ζωής μέσα στη φύση και σε απόλυτη αρμονία με αυτή...

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους:


Εδώ ένα σχετικό βίντεο...Στη σελίδα του "the net war" διαβάζουμε επίσης σχετικά:

Δεν υπάρχουν ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι στο Amatciems και η ακριβής τοποθεσία όπου μπορεί να χτιστεί ένα σπίτι επιλέγεται προσεκτικά, προκειμένου να ταιριάξει απόλυτα στο ήδη υπάρχον περιβάλλον.
Η τοποθέτηση μιας νέας κατοικίας πρέπει να τηρεί δύο κυρίως κριτήρια:
- Να μην κρύβει το πανέμορφο φυσικό τοπίο και - να επιτρέπει στους ιδιοκτήτες κάθε οικοπέδου να χαίρονται το δικό τους μικρό κομματάκι δάσους και την λιμνούλα με το γλυκό νερό.
Χρησιμοποιούνται τρεις μόνον τύποι σπιτιών, κατασκευασμένα από ξύλινα σανίδια ή κορμούς δέντρων που μπορούν να συμπληρωθούν από προσόψεις φυσικής πέτρας, γυαλί ή κρύσταλλο. Η αρχιτεκτονική των σπιτιών επιτρέπει τέσσερα είδη στέγης – από άχυρο, κεραμίδια ή πλάκες. Αυτό δεν σημαίνει ότι είστε περιορισμένοι στην επιλογή σας. Κάθε καινούργια ιδέα είναι καλοδεχούμενη… Κάθε ιδιοκτησία είναι συνδεδεμένη με τις δημόσιες κοινωφελείς υπηρεσίες, διαθέτει δηλαδή παροχή νερού, ηλεκτρισμού και δίκτυο οπτικών ινών.

Το ίδιο το Amatciems διαθέτει δικούς του φυσικούς  πόρους γλυκού νερού – δεξαμενές, λίμνες και γεωτρήσεις, όλα συνδεδεμένα μεταξύ τους ώστε να αλληλοτροφοδοτούνται, αλλά και να αποφεύγονται οι πλημμύρες σε περιόδους βροχών.. Οι κάτοικοι μπορούν να θαυμάζουν τα ζώα και τα πουλιά που κατοικούν στην ίδια περιοχή και κινούνται χωρίς εμπόδια σε όλη την ζώνη και να απολαμβάνουν μαζί τους τις βόλτες τους στο δάσος. Η υπέροχη θέα στους λόφους, τις λίμνες, τις πεδιάδες και τα δάση προκαλεί αισθήματα γαλήνης και ηρεμίας. Το χωριό έχει ήδη προσελκύσει όσους εκτιμούν την απλότητα της φυσικής ζωής.

Η κοινότητα του Amatciems είναι απόλυτα διεθνής. Είναι ένας φυσικός τρόπος ζωής, ένα μοναδικό project, ένα έργο ζωής μιας οικολογικής διάνοιας, του Sr. Aivars Zvirbulis, που πιστεύειότι η ζωή στην πόλη είναι χρόνος χαμένος.

Προσωπικά θεωρώ πως αυτή είναι μια απόλυτα φυσική κατάσταση για τον άνθρωπο, όπου η Γη, η φύση υπερισχύει και παίζει τον πρωτεύοντα ρόλο στη ζωή των ανθρώπων και η τεχνολογία... το δευτερεύοντα. Για όσους έχουν μελετήσει δε και τα βιβλία της Αναστασίας είναι γνωστά δεκάδες θετικοί λόγοι για να επιλέξει κανείς να ζει σε μια τέτοια κοινότητα...

Βέβαια στο παράδειγμα του Amatciems δεν λαμβάνεται υπόψη η έκταση και η δημιουργία της πατρογονικής Γης, ούτε οι λαχανόκηποι και τα οπορωφόρα δέντρα, ωστόσο είναι ένα λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση...

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ