23 Απρ 2010

Οι Φύλακες της Γης: δημιουργώντας πραγματικότητες

του Αlberto Viloldo 
μετάφραση και απόδοση από τη γερμανική: Βίκυ Χρυσού

"Όλα τα πράγματα πηγάζουν από το Πνεύμα- 
είναι δημιουργήματα του ισχυρού μας πνεύματος"
 γράφει ο Βούδας στη Dhammapada.

Είτε το γνωρίζουμε, είτε όχι ο κάθε ένας μας ονειρεύεται και δημιουργεί τον κόσμο, τον κάνει να υπάρχει. Βέβαια δεν εννοούμε την ασυνείδητη διαδικασία του ονείρου, όπως αυτή εκτελείται συνήθως κατά τη διάρκεια του ύπνου μας, εννούμε πολύ περισσότερο την ικανότητα να ονειρευόμαστε με ανοιχτά τα μάτια και εν συνείδηση. (σημ. ας ονομάσουμε αυτή τη διαδικασία "ονείρεμα")

Εάν δεν γνωρίζουμε πως μαζί με το σύμπαν έχουμε τη δύναμη να δημιουργούμε την πραγματικότητα, τότε όχι απλά δεν κάνουμε χρήση της δύναμης μας αυτής, αλλά το όνειρο μας γίνεται εφιάλτης ή επιτρέπουμε -με τη μη ενεργή συμμετοχή μας- τη δημιουργία μιας πραγματικότητας που "ονειρεύτηκαν" κάποιοι άλλοι, (σημ. που αυτοί οι άλλοι μπορεί να διαθέτουν ακόμη και διεστραμένα ή απάνθρωπα μυαλά...)

Σε τέτοια περίπτωση καταλήγουμε να αισθανόμαστε σαν θύματα μιας άγνωστης και εκφοβιστικής δημιουργίας, την οποία δεν μπορούμε να επιρρεάσουμε. Από αυτή τη φρικτή πραγματικότητα μπορούμε να αποδράσουμε μόνο εάν ξυπνήσουμε και αναγνωρίσουμε πως και αυτή ακόμη δεν είναι τίποτε άλλο από ένα όνειρο και πως έχουμε τη δύναμη να γράψουμε μια πολύ καλύτερη ιστορία. Μια ιστορία την οποία θα εκδηλώσει το σύμπαν μαζί με εμάς ως πραγματικότητα.

Ο κόσμος είναι έτσι φτιαγμένος που πραγματοποιεί όλα τα οράματα που έχουμε για εμάς και τον υπόλοιπο κόσμο. Μόλις αφυπνιστείς και συνειδητοποιήσεις τη δύναμη σου, αρχίζεις να εξασκείς και τους κατάλληλους "μύες" του θάρρους, ώστε να μπορείς να εκτελείς αυτό το θαρραλαίο-συνειδητό ονείρεμα: Μπορείς να απελευθερωθείς από τα δεσμά των περιοριστικών πεποιθήσεων και να αφήσεις πίσω σου τους φόβους και τις φοβίες σου. Μπορείς να αρχίσεις να σκέφτεσαι ένα πραγματικά αυθεντικό όνειρο για σένα και τον κόσμο, το οποίο θα πηγάζει από την ίδια την ψυχή σου και θα φέρνει τους καρπούς του στη ζωή σου. 

Εάν αρχίσεις να ονειρεύεσαι με θάρρος, θα μπορείς να αντλείς από την ίδια την Πηγή των πάντων, από την "κβαντική σούπα" του σύμπαντος, όπου υπάρχουν εν δυνάμει τα πάντα και όλα είναι δυνατά. Οι φυσικοί γνωρίζουν πως στον κβαντικό κόσμο τα πράγματα γίνονται πραγματικά μόνο όταν κάποιος τα παρατηρήσει. Τα κβάντα βρίσκονται παντού στο χώρο και το χρόνο, όμως "αποφασίζουν" να εκδηλωθούν "εδώ και τώρα" μόνο αφού πρώτα κάποιος άνθρωπος σκεφτεί να τα παρατηρήσει. Με την εκδήλωση τους αρχίζει και η "πραγματικότητα"...

Τέτοια κβαντικά συμβάντα δεν συμβαίνουν μόνο στα εργστήρια, συμβαίνουν και στον εγκέφαλο μας και στις σελίδες που μόλις διαβάζουμε ή στο περιβάλλον μας. Μπορεί να βρίσκονται σε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους ή να μας χωρίζουν μέρες και εβδομάδες από το συμβάν, όμως μόλις συνδεθούμε με την ενέργεια τους, μπορούμε να επιρρεάσουμε ολόκληρο το σύστημα στο οποίο ανήκουν. Εάν συνδεθεί κάποιος σε κάποιο σημείο αυτού του ονείρου, το μάτριξ της συγκεκριμένης δημιουργίας, μπορεί να αλλάξει το "όνειρο" και τη συγκεκριμένη πραγματικότητα. Αυτή η αλλαγή τότε απλώνεται και επιδρά και στο μέλλον αλλά και στο παρελθόν. 

Η μοντέρνα φυσική μας εξηγεί αυτό που οι φύλακες της σοφίας της αμερικανικής ηπείρου γνώριζαν εδώ και αιώνες. Αυτοί οι σαμάνοι που αποκαλούνται "φύλακες της Γης" λένε πως καθώς παρατηρούμε τον κόσμο, τον ονειρευόμαστε ώστε να υπάρξει. Οι επιστήμονες μπορεί να πιστεύουν προς το παρόν, πως κάτι τέτοιο είναι δυνατό μόνο στον "μικροσκοπικό" κόσμο των υποατομικών σωματιδίων, οι σαμάνοι όμως γνωρίζουν πως εμείς οι ίδιοι είμαστε που "δημιουργούμε"-δίνουμε ύπαρξη- στον κόσμο τον ίδιο καθώς τον παρατηρούμε και τον γνωρίζουμε μέσα από τις αισθήσεις μας.

Οι "Φύλακες της Γης", όπως και οι Aborigines της Αυστραλίας ζουν σε ένα κόσμο, όπου ο ονειρικός χρόνος δεν έχει ακόμη εκτοπιστεί στη διάρκεια του ύπνου, όπως συνέβει στους περισσότερους ανθρώπους της Γης. Γνωρίζουν, πως ολόκληρη η δημιουργία "κατασκευάζεται" από αυτό το δημιουργικό μάτριξ και πως εκεί επιστρέφει και πάλι. Ο ονειρικός χρόνος διαπερνά την ύλη και την ενέργεια. Ενώνει όλα τα όντα, κάθε πέτρα και κάθε άστρο. Κάθε ακτίνα φωτός και κάθε κόκο κοσμικής σκόνης. 

Η δύναμη του "ονειρέμματος" αναλογεί λοιπόν στη δύναμη του να συμμετέχει κανείς στη δημιουργική διαδικασία, πράγμα που δεν είναι απλά ένα δικαίωμα μας, αλλά καθήκον μας. Είναι καθήκον μας να ονειρευόμαστε τον κόσμο της πραγματικότητας, δίνοντας του "ύπαρξη"-σάρκα και οστά. Κάθε άνθρωπος οφείλει να εκτελεί αυτό το καθήκον με σύναιση και σεβασμό, ώστε να αφήσουμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας ένα κόσμο, μέσα στον οποίο να μπορούν να ζήσουν με ειρήνη και πληρότητα.
(...)

Για τους Φύλακες της Γης, ο ονειρικός χρόνος ή η "αιωνιότητα", είναι αυτό που οι περισσότεροι αποκαλούμε Θεό-Δημιουργό. 

Έχω επί σειρά ετών διδαχτεί τη σοφία από τους Φύλακες της Γης, τόσο στις Άνδεις, όσο και στην περιοχή του Αμαζονίου. Αυτοί πιστεύουν πως μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε αυτή τη δύναμη (του να συν-δημιουργούμε την πραγματικότητα) εάν ανεβάσουμε το επίπεδο της συνείδησης μας. Τότε θα κατανοήσουμε ξεκάθαρα πως είμαστε σαν τις σταγόνες νερού ενός απέραντου θεϊκού ωκεανού -μοναδικοί, ξεχωριστοί και παράλληλα μέρος ενός πολύ μεγαλύτερου συνόλου. 

Μόνο τότε, όταν θα αισθανόμαστε αυτή την ενότητα με το άπειρο θα αποκτήσουν και τα (συνειδητά) όνειρα μας τη πραγαμτική τους δύναμη. Βασικά αυτό που μας χωρίζει από τη δύναμη μας αυτή, είναι η εντύπωση, η πεποίθηση μας πως είμαστε αποκομμένοι από την αιωνιότητα και έτσι παραμένουμε δέσμιοι του εφιάλτη. 

Ποιό ήταν άραγε πρώτα παρόν? Το όνειρο ή ο εφιάλτης? Τι εμφανίστηκε πρώτα? Ο εφιάλτης ή το αίσθημα της απομόνωσης? Λοιπόν, και τα δύο συμβαίνουν ταυτόχρονα.

Εάν πράγματι θέλεις να δώσεις ένα τέλος στον εφιάλτη και να είσαι και πάλι σε θέση να ονειρεύεσαι και πάλι τον κόσμο δημιουργώντας τον, ώστα να δημιουργήσεις κάτι καλύτερο, δεν αρκεί η θεωρητική γνώση. Θα πρέπει να αισθάνεσαι τη δύναμη του ονειρέμματος σου στο ίδιο σου το σώμα και να την αντιλαμβάνεσαι με κάθε κύτταρο σου.

Η κατανόηση της ικανότητας αυτής, να δημιουργείς πραγματικότητες,  μέσω της σκέψης και της λογικής, μπορεί μεν να μιμείται τα όνειρα, για τα οποία είσαι ικανός, όμως η ίδια είναι που έρχεται μετά και τα εμποδίζει. Εάν δεν μπορέσεις να ξεφύγεις από την καθαρή εγκεφαλική γνώση, στο τέλος θα βάζεις πολύ χαμηλούς στόχους και θα δημιουργήσεις μια πολύ λιγότερο υπέροχη εμπειρία του κόσμου, από αυτή για την οποία είσαι πραγματικά ικανός. Εάν όμως εσωτερικεύσεις αυτή τη δύναμη του ονειρέμματος, θα κατανοήσεις πως μπορείς εδώ και τώρα να βιώσεις την αιωνιότητα και πως δεν χρειάζεται να αισθάνεσαι μόνος ή απομονωμένος.

Χρειάζεται θάρρος για να γευτεί κανείς την αιωνιότητα. Στην ελληνική μυθολογία οι Θεοί τιμωρούσαν άμεσα τους θνητούς που τολμούσαν να "ανέβουν" στον Όλυμπο για να γνωρίσουν ένα μέρος της θεϊκής δύναμης. Όμως οι ίδιοι Θεοί επιβράβευαν τελικά όσους είχαν το θέρρος να εισέλθουν στο βασίλειο τους, όπως έγινε με τον Ηρακλή και την Ψυχή. (...)

Μόλις μάθεις πως να "ονειρεύεσαι", κατανοείς πως η ζωή σου εκτυλίσσεται όπως ακριβώς έπρεπε. Μπορεί βέβαια κάποιες στιγμές και ορισμένες καταστάσεις να μην εξελίσσονται όπως ακριβώς το επιθυμείς, όμως σαν σύνολο όλα συνδέονται σε μία ανώτερη αρμονία. (...)

Με το θαρραλαίο ονείρεμα διαπιστώνεις πως τα προβλήματα σου δεν σε πνίγουν ούτε και έχουν τον έλεγχο της ζωής σου. Φυσικά οι δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει κανείς είναι πραγματικές, όμως ανά πάσα στιγμή έχεις την επιλογή. Μπορείς να επιλέξεις αν θα δημιουργήσεις από τη ζωή σου μια ιστορία πόνου -που σου κλάβει όλη σου τη δύναμη- ή ένα ηρωϊκό διήγημα. Κατανοείς πως μπορείς ανά πάσα στιγμή να πετάξεις από πάνω σου το ρόλο του θύματος. Κατανοείς πως δεν χρειάζεται να θεωρείς πως μόνος και έρημος πρέπει να προσπαθήσεις να βάλεις τάξη τον κόσμο ή πως μπορείς να απελευθερωθείς από τα αισθήματα εκδίκησης που νιώθεις απέναντι σε κάποιον που σε έβλαψε. 

Κατανοείς πως η ζωή σου είναι έτσι ακριβώς όπως 'επρεπε να είναι και πως μπορείς ανά πάσα στιγμή να πετάξεις όλες τις "ιστορίες" που έχεις γράψει για τη ζωή σου που σε κάνουν να αισθάνεσαι δυστυχισμένος ή εγκλωβισμένος και που σε οδηγούν στον καναπέ του ψυχοθεραπευτή για να μπορέσεις να πάρεις ανάσα. Αρχίζεις να ονειρεύεσαι και να δίνεις εσύ ο ίδιος ύπαρξη στον κόσμο, στην πραγματικότητα και όλα γίνονται διαφορετικά πλέον.

Οι Φύλακες της Γης πιστεύουν βεβαίως πως ο κόσμος είναι πραγματικός, όμως είναι πραγματικός επειδή εμείς τον ονειρευτήκαμε και του δώσαμε έτσι ύπαρξη-υπόσταση. Φυσικά χρειαζόμαστε θάρρος για να ονειρευτούμε συνειδητά. Δίχως θάρρος θα πρέπει να αρκεστούμε σε όσα μας παραχωρεί ο "πολιτισμός" ή τα γονίδια μας. Θεωρούμε πως πρέπει να αποδεχτούμε τον εφιάλτη.

Εάν θέλουμε να ονειρευόμαστε με θάρρος, θα πρέπει να το κάνουμε με την καρδιά μας. Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε το επίπεδο της υπερβολικής σκέψης, του υπερβολικού σχεδιασμού και της ανησυχίας. Τότε το όνειρο μας θα υποβιβαστεί σε ένα εφιάλτη ή σε μια φαντασίωση, ενώ θα μας κρατά φυλακισμένους ή θα εξαφανίζεται και θα αναρωτιώμαστε τι έγινε...

{Το παραπάνω κείμενο είναι μετάφραση μου από την εισαγωγή του βιβλίου του Alberto Viloldo "Mutiges Traumen -Wie Sammanen Realitaeten erschaffen"- ("Θαρραλαίο Ονείρεμα - Πως δημιουργούν οι Σαμάνοι πραγαμτικότητες ) εκδόσεις Goldman-Arkana}

Σε άλλο κείμενο του ο ίδιος ο ανθρωπολόγος AlbertoViloldo αναφέρει πως οι αρχηγοί και σαμάνοι (Φύλακες της Γης) της Αμερικανικής ηπείρου φροντίζουν σε τακτά διαστήματα να συναντιούνται και να ονειρεύονται τον κόσμο του μέλλοντος, γιατί γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η δράση τους αυτή και η ευθήνη τους για τον κόσμο που θα αφήσουν για τις επόμενες γενιές...

Όπως είχε πει και σε συνέντευξη του στο περιοδικό "Visionen"
"Εάν έχουμε αναγνωρίσει πως εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε όλες τις μάχες που λαμβάνουν χώρα γύρω μας, τότε θα  μπορούμε να επιλέξουμε δυναμικά - να ονειρευόμαστε και να δημιουργούμε μια ειρηνική ζωή"

===========
Οι αγγλομαθείς μπορούν να διαβάσουν άλλα ενδιαφέροντα κείμενα του ίδιου ή για διάφορες δραστηριότητες, από τη σελίδα της σχολής του που ασχολείται με τη θεραπεία του φωτεινού σώματος, με βάση τις διδασκαλίες που ο ίδιος διδάχτηκε από τους σαμάνους θεραπευτές της Αμερικής. the four winds .Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ