7 Μαρ 2010

Οικονομική κρίση και συλλογική συνειδητότητα

Μία πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση της παρούσας κρίσης που αφορά την οικονομία της χώρας μας και τη σχέση της με τη συλλογική συνείδηση των ελλήνων διάβασα και μεταφέρω εδώ. Μάλιστα στο γενικότερο πλαίσιο των παγκόσμιων κρίσεων που αντιμετωπίζουμε και θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε με αποκορύφωμα το 2012, που μας καλούν τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο να κάνουμε τον εις βάθος απολογισμό μας ώστε να προετοιμαστούμε για τα δώρα που θα μας φέρουν οι αλλαγμένες συνθήκες, λόγω των κοσμικών επιδράσεων στον πλανήτη μας-  ως ένα είδος παγκόσμιου καθαρμού και ακόλουθης ενδυνάμωσης- αξίζει θαρρώ να δοκιμάσουμε  να συμπεριλάβουμε τον υπερβατικό διαλογισμό στην εσωτερική εργασία προετοιμασίας μας. Παράλληλα νιώθω πως η επιστήμη και η μεταφυσική βρίσκουν με τα παρακάτω για άλλη μια φορά το δρόμο για την θεμιτή συγχώνευση τους... Όλα συνδέονται...

Συλλογική συνειδητότητα και οικονομική κρίση

γράφει ο Dr. Δημήτριος Γλύκας

Ο Δρ Hagelin ανακηρύχθηκε νικητής του φημισμένου βραβείου Kilby , το οποίο αναγνωρίζει επιστήμονες που έκαναν "σημαντική συνεισφορά στην κοινωνία μέσω της εφαρμοσμένης έρευνας τους στους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας." Το βραβείο αναγνωρίζει τον Δρ Hagelin ως "έναν επιστήμονα από την παράδοση των Αϊνστάιν, Τζιν, Μπορ και Έντιγκτον". 

Είναι επίσης υπεύθυνος για την ανάπτυξη μιας άκρως επιτυχημένης θεωρίας της Υψηλής Ενοποίησης Πεδίου που βασίζεται στην θεωρία των Υπερχορδών.
Ο Δρ Hagelin εκ τούτου, είναι στην κορυφή των επιτευγμάτων, στην ελίτ των φυσικών που έχουν εκπληρώσει το όνειρο του Αϊνστάιν για μια «θεωρία των πάντων" μέσα από την μαθηματική διατύπωση του Ενοποιημένου Πεδίου -της πιο προηγμένης επιστημονικής γνώση της εποχής μας.

Ίσως εσείς και οι φίλοι σας βρείτε ενδιαφέρον το παρακάτω βίντεο

σαν μια οριστική λύση στα προβλήματα της συναισθηματικής, νοητικής και σωματικής υγείας αλλά και της οικονομικής αστάθειας.

Όλοι πρέπει να ακολουθήσουν την συμβουλή του John Hagelin για την διάδοση του Υπερβατικού Διαλογισμού-τον πιο ευρέως επιστημονικά αποδεδειγμένο και διαδεδομένο-γιατί περισσότερο από ποτέ άλλοτε όλοι τον έχουν ανάγκη.

Η οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα είναι η συλλογική κρίση της Ελληνικής κοινωνίας και οφείλεται στην έλλειψη συνοχής της συλλογικής συνειδητότητας.

Η κοινωνία αποτελείται από άτομα που η έλλειψη συνοχής του εγκεφάλου λόγω της επίδρασης του στρες και του άγχους (σύμφωνα με την επιστήμη στο στρες οφείλονται το 80-90% των ασθενειών) έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της εγκληματικότητας και της διαφθοράς, την έλλειψη δημιουργικότητας και επιχειρηματικότητας και την έλλειψη σωστών αποφάσεων και δράσης, σε ατομικό αλλά και σε κυβερνητικό επίπεδο. Όλα αυτά μαζί είναι άμεσα συνδεδεμένα με την οικονομική κρίση.

Ο John Hagelin Ph.D διάσημος πυρηνικός επιστήμων έκανε την διδακτορική του εργασία στο Harvard και είναι κάτοχος διεθνών βραβείων για την επιστημονική του έρευνα.
Είναι από τους επιφανέστερους επιστήμονες της εποχής μας γιατί είναι ο μόνος που ταυτόχρονα με την επιστήμη αναζήτησε την πρακτική της εφαρμογή για την ανύψωση της ανθρωπότητας στο μέγιστο δυναμικό της. 

O John Hagelin διδάχτηκε από τον Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι τον Υπερβατικό Διαλογισμό και εξάσκησε για πολλά χρόνια και στην συνέχεια αφιερώθηκε στη διάδοση του.

Ο Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι είναι μέρος μιας Αρχαίας παράδοσης Διδασκάλων των Ιμαλάϊων, θεματοφυλάκων όλης της γνώσης. Η παγκόσμια γνώση-που χάθηκε με το πέρασμα του χρόνου-δεν γνωρίζει σύνορα και φραγμούς, γλώσσες και θρησκείες, αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά όλης της ανθρωπότητας,

Ο John Hagelin κατάφερε να δεχθεί την διεθνή αναγνώριση γιατί συνέδεσε, με την βοήθεια του Μαχαρίσι, τα επιστημονικά επιτεύγματα της δυτικής επιστήμης, που στηρίζεται στην αντικειμενική παρατήρηση, με την ανατολική επιστήμη της συνειδητότητας που στηρίζεται στην υποκειμενική παρατήρηση.

Όπως ο ίδιος αναφέρει στο βίντεο η πρακτική εξάσκηση του Υπερβατικού Διαλογισμού έχει σαν αποτέλεσμα μια μοναδική νευροφυσιολογική λειτουργία, μια ηλεκτροεγκεφαλογραφική συνοχή, που σημαίνει ότι ο εγκέφαλος λειτουργεί με τάξη. Αυτή η συνοχή είναι τόσο σημαντική γιατί συνοδεύεται με την μέγιστη εγρήγορση, μέγιστη εκτεταμένη κατανόηση, αύξηση της ευφυΐας ή του IQ, αύξηση της δημιουργικότητας, της μνήμης, των ακαδημαϊκών επιδόσεων, της ετοιμότητας και του χρόνου αντίδρασης, ενισχύει την κρίση, την ηθική σκέψη, την ψυχολογική σταθερότητα και συναισθηματική ωριμότητα.

Οι κρίσεις είναι μέρος της διαδικασίας εξέλιξης της ανθρωπότητας και του σύμπαντος και από μια άλλη οπτική γωνία είναι επωφελείς γιατί έχουν σκοπό να αφυπνίσουν και να θεμελιώσουν την γνώση, ότι οι άνθρωποι δεν είναι απαραίτητο να υποφέρουν, γιατί η πραγματική τους φύση που βρίσκεται στον πυρήνα του εαυτού τους, είναι μια απέραντη δεξαμενή ευτυχίας. 

Dr. Δημήτριος Γλύκας
Διδάσκαλος Υπερβατικού Διαλογισμού
jgurudeva108@yahoo.com
τηλ:6972922539Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ