23 Φεβ 2010

Η "λύση" του ΠΟΥ για τα αδιάθετα εμβόλια γρίπης των χοίρων...


Τέτοια "ευεργετικά σκευάσματα" μην πάνε και χαμένα... προνοητικότατος ο ΠΟΥ, που λίγες εβδομάδες πριν έριχνε την ευθύνη στους φαρμακοβιομήχανους για τον άσκοπο θόρυβο και πανικό, έρχεται τώρα να βοηθήσει τις χώρες να "ξεφορτωθούν" τις άχρηστες δόσεις εμβολίου που προμηθεύτηκαν... Τι προτείνει? Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα "τα Νέα", προτείνουν να τα πουλήσουν σε όσους θέλουν να κάνουν εμβόλιο κατά της εποχικής γρίπης!


Στο επόμενο εποχικό εμβόλιο ίσως χρησιμοποιηθούν οι αδιάθετες δόσεις του H1N1
Ο ΠΟΥ προσφέρει λύση

Το επόμενο εμβόλιο της εποχικής γρίπης για το βόρειο ημισφαίριο θα περιλαμβάνει και τον πανδημικό τύπο Η1Ν1, αποφάσισε την Πέμπτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει τώρα να αποφασίσουν αν θα χρησιμοποιήσουν για τον εποχικό εμβολιασμό και τα αδιάθετα πανδημικά εμβόλια.

Ο ΠΟΥ αποφασίζει κάθε χρόνο για τη σύσταση του εποχικού εμβολίου, το οποίο συνήθως περιλαμβάνει τρεις διαφορετικούς ιούς της γρίπης. Το εμβόλιο που θα διατεθεί το φθινόπωρο στο βόρειο ημισφαίριο για την περίοδο 2010-2011 θα προσφέρει προστασία από τον πανδημικό Α(Η1Ν1), τον Α(Η3Ν2) και έναν ιό γρίπης τύπου Β, αποφασίστηκε σε τετραήμερη συνάντηση ειδικών που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη κεκλεισμένων των θυρών.

Οι κυβερνήσεις θα πρέπει τώρα να αποφασίσουν αν θα χορηγήσουν τρία διαφορετικά εμβόλια, αν θα συνδυάσουν τους τρεις τύπους σε ένα τριπλό εμβόλιο, ή αν θα χορηγήσουν ένα ξεχωριστό εμβόλιο για τον Η1Ν1 και ένα ακόμα για τους δύο άλλους τύπους, δήλωσε στο Reuters o Κέιτζι Φουκούντα, επικεφαλής των ειδικών του ΠΟΥ για τη γρίπη.

Αυτό σημαίνει ότι οι χώρες που διαθέτουν ήδη μεγάλα αποθέματα του πανδημικού εμβολίου θα μπορούσαν να βρεθούν σε πλεονεκτική θέση, πρόσθεσε ο Δρ Φουκούντα.

Οι παρασκευάστριες εταιρείες χρειάζονται τώρα κατευθυντήριες γραμμές για να αρχίσουν έγκαιρα την παραγωγή. Στο βόρειο ημισφαίριο η περίοδος της γρίπης ξεκινά συνήθως το Νοέμβριο. Η προσθήκη του Η1Ν1 στο εποχικό εμβόλιο για το νότιο ημισφαίριο είχε ήδη αποφασιστεί από το Σεπτέμβριο.

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί μάλιστα ότι ο πανδημικός ιός πιθανότατα θα επικρατήσει έναντι του Α(Η3Ν2) και των ιών τύπου Β.


Πηγή: Tα Νέα

Έτσι για άλλη μία φορά οι φαρμακευτικοί κολοσσοί βρήκαν πως να βρουν "αιτίες" για να πουλήσουν το φαρμάκι τους... ισχυριζόμενοι τα παραπάνω. 
Έχοντας κατά νου να μην προκληθεί οικονομική ζημιά δεν είναι και τόσο άσχημη η ιδέα του ΠΟΥ, ωστόσο ο βασικότερο στην προκειμένη περίπτωση αγαθό, δεν είναι η αποτροπή της "οικονομικής ζημιάς", αλλά η προστασία της ανθρώπινης υγείας και εκεί δεν χωράνε τέτοιου είδους συμβιβασμοί. Μάλιστα τίθεται και το ερώτημα εάν θα είναι ενήμεροι οι άνθρωποι για το περιεχόμενο του εμβολίου που θα τους γίνεται...  Άνθρωποι που φέτος αρνήθηκαν το εμβόλιο γρίπης των χοίρων μπορεί εν αγνοία τους να το υποστούν με τη μορφή "εμβολίου εποχικής γρίπης" και σε εκείνη την περίπτωση πολύ αμφιβάλω εάν θα γίνει κατατοπιστική "ενημέρωση" του κοινού...


 

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ