9 Φεβ 2010

Κατωγεφυριώτικο Καρναβάλι 2010

Παρά τις συνεχείς κρίσεις πάσης φύσεως, η μικρή μας κοινότητα δεν θα χάσει ούτε και φέτος την ευκαιρία να μοιράσει χαρά και γέλιο σε μικρούς και μεγάλους.

Η Κάτω Γέφυρα, του Δήμου Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης, μόλις 23 χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Θεσσαλονίκης, με τον πολιτιστικό της Σύλλογο "Άγιο Γεώργιο" και το μεράκι των κατοίκων έχει δημιουργήσει μια παράδοση στο καρναβάλι της περιοχής.

Εδώ και 9 συνεχόμενα χρόνια οργανώνει αποκριάτικη παρέλαση με άρματα και καρναβαλιστές για όλες τις ηλικίες. Κάποτε απλά για να συμμετέχει στις παρελάσεις γειτονικών χωριών, όπου κατάφερνε να αποσπά τα πρώτα βραβεία, ενώ εδώ και έξι χρόνια φιλοξενεί την ίδια την παρέλαση, αφού τόσο ο Δήμος, όσο και τα άλλα γειτονικά χωρία έχουν πάψει να διοργανώνουν ανάλογες εκδηλώσεις.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα με την προβολή από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια, όπως το ΤV 100, όλο και περισότεροι θεσσαλονικείς έρχοντε να γιορτάσουν μαζί μας την Κυριακή της Αποκριάς.
Με μεγάλη μου χαρά θα ήθελα να σας καλέσω να έλθετε να χαρείτε μαζί μας την Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2010 την παρέλαση των αρμάτων και στη συνέχεια να γλεντίσουμε με ζωντανή μουσική.

Για φέτος έχουμε ετοιμάσει 12 άρματα με διάφορα θέματα, γνωστούς ήρωες, σατιρικά καμώματα  και στιχάκια ...και φυσικά την αγαπημένη μας σάτιρα της επικαιρότητας. 
  • Οι μικροί μας πιγκουίνοι από τις παγωμένες περιοχές του πλανήτη μας θα ανοίξουν το καρναβάλι χορεύοντας χαρούμενοι σαν τον Ηappy Feet, αφού δεν τους λείπει ο πάγος και το χιόνι, όπως έλεγαν οι "ειδικοί υπερθερμασμένοι"...
  • το "αιώνιο παιδί" Peter Pan από τη Νεραϊδοχώρα μαζί με ξωτικά και νεράϊδες έρχεται να μας θυμίσει πόσο μαγικός μπορεί να είναι ο κόσμος μας, αν θελήσουμε μόνο να τον δούμε με πιο φωτεινά μάτια,
  • Οι γουρουνίτσες μας απηυδισμένες κυνηγούν τους τρομολάγνους εμβολιαστές...
  • O Scooby Doo με την παρέα του κυνηγούν τρελά φαντάσματα...
  • Η πασαρέλα μας με τους φωτογράφους τους διαλέγουν το επόμενο top model...
  • Οι φαντάροι παίρνουν τηλέφωνο τη μαμά για να μάθουν τη συνταγή για τα γεμιστά από το όρος "πατάτα"...
  • Μέχρι και ο Θεός έρωτας θα μας κάνει την τιμή με το άρμα του...
όμως δεν θα σας τα μαρτυρήσω όλα... τα πιο τρελά μας θέματα σας τα κρατώ για έκπληξη!

Σας περιμένουμε λοιπόν στην Κάτω Γέφυρα, την Κυριακή μετά τις 11 το πρωί! 


Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ