7 Ιαν 2010

Αστέρια πανδημίας και ηλιακό minimum: μια άλλη θεωρία περί προέλευσης "ιών" και οι εξελίξεις για το 2012

 Παρατηρήσεις, προφητείες και επιστημονικές προσεγγίσεις αναφέρονται στα ίδια σημεία και σημάδια, όμως η ερμηνεία είναι καθαρά υποκειμενική...


Είναι γνωστό πως απεχθάνομαι κάθε μορφή καταστροφολογίας και ειδικά των λεγόμενων "προφητειών συντέλειας". Ωστόσο θα σας παρουσιάσω εδώ μια πολύ περίεργη προσέγγιση περί της προέλευσης των "ιών", η οποία όπως παρουσιάζεται αποτελεί μια "καταστροφική προσέγγιση" της τριετίας 2009-2012. Αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον είναι ακριβώς αυτή η "περίεργη" θεωρία σχετικά με την προέλευση των ιών σε συνάρτηση με την  πρόσφατη και επίκαιρη "επιδημία Η1Ν1-γρίπης των χοίρων" και βέβαια όχι η συσχέτιση των ιών με την τρομολαγνεία γύρω από το συμβολικό έτος 2012.

Όμως ας τα πάρουμε από την αρχή και ας σας ταξιδέψω νοερά στους συνειρμούς της δικής μου κατανόησης...

Ψάχνοντας πριν λίγε μέρες  στο διαδίκτυο έπεσα πάνω στην περίληψη ενός βιβλίου που φέρει τον τίτλο :"Death Star Pandemic of 2009-2012: End of Age Begins"

Αναφέρεται δηλαδή σε μια πανδημία που προκαλείται από ένα "θανατηφόρο αστέρι" την περίοδο 2009-2012 και το συνδέει... με την αρχή του τέλους της εποχής μας.
Βέβαια αν δεν είχαμε ήδη κορεστεί από κάθε λογής καταστροφικά σενάρια γύρω από το -σημαντικό βεβαίως- έτος 2012, θα ήμασταν και πιο ευέλικτοι στο να δούμε με θετικό μάτι το "τέλος" της εποχής μας, όχι σαν μια συντέλεια φυσικά, αλλά σαν την αρχή για μια νέα εποχή, για μια εξέλιξη... που ίσως να μας ανοίγει νέες προοπτικές και νέες "λύσεις" στα συσσωρευμένα προβλήματα και τις ποικίλες κρίσεις της εποχής μας...

Πίσω όμως στο βιβλίο που ανέφερα, το οποίο μάλλον προς την θεωρία της καταστροφής ρέπει, αφού από τον τίτλο του ήδη μας προϊδεάζει. ΄Οπως αναφέρεται λοιπόν πρόκειται για ένα βιβλίο που έχει εκδοθεί το 2009 σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, μετά από έγκριση που έδωσε η αδελφή Mariaelena Bianchessi προς τους αναγνώστες και τους συνδρομητές του Τάγματος των Αδελφών των Sorcha Faal.

(Βέβαια Sorcha Faal δεν υπάρχει, απ΄όσο έψαξα αλλά πρόκειται για έναν τύπο ονόματι David Booth, ο οποίος ως τέλειος συνωμοσιολόγος-καταστροφολόγος, αρέσκεται να διαδίδει διάφορες φρικιαστικές και τρομολάγνες "ειδήσεις" και να πουλάει βιβλία, ωστόσο θα προχωρήσω στο ζήτημα των ιών που μοιάζει να έχει ενδιαφέρον...)

Μεταφράζω από τη σελίδα  του "what does it mean" -σε παρένθεση οι παρατηρήσεις μου:
Στο "μνημειώδες", όπως το χαρακτηρίζει, έργο της αδελφής Bianchessi, ο αναγνώστης θα ανακαλύψει την πραγματική αιτία που κρύβεται πίσω από την ονομασία του "ιδιαίτερα μικροσκοπικού-μολυσματικού παράγοντα, που το 1743 απόκτησε το όνομα "ιός" της γρίπης (influenza), που αποτελείται από σκέλη του DNA (δεσοξυριβονουκλεϊνικό οξύ) και RNA (Ριβονουκλεϊκό οξύ). Η ονομασία προέρχεται από τη λατινική λέξη influenza που έχει την έννοια της "επηροής, που ασκείται από τη ροή της αιθερικής ενέργειας των αστεριών, που επενεργούν στο χαρακτήρα ή τη μοίρα των ανθρώπων».

Αυτό που ξεκίνησε η αδελφή Bianchessi ως ερευνητικό πρόγραμμα, πριν από 25 χρόνια,  καταγράφει την πρώτη γνωστή στον κόσμο παγκόσμια πανδημία γρίπης (αρχής γενομένης από την Ιταλία το 1743, που γενικεύτηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη, διέσχισε τον Ατλαντικό Ωκεανό προς την Αμερική και οδήγησε στον αποδεκατισμό των αυτόχθονων κατοίκους της, μαζί με την ευλογιά, από τους κατ 'εκτίμηση 15 εκατ. ανθρώπους το 1500 σε λιγότερο από 250.000 το 1900) που την οδήγησε στην εκκλησιαστικά γραπτά του Πάπα Βενέδικτου XIV (1675-1758) που περιέχεται στο σπουδαιότερο έργο του "Institutiones Ecclesiasticæ", όπου αποκάλυψε τις βαθύτερες αλήθειες που διέπουν τις μεγαλύτερες μάστιγες που προκάλεσαν μαζικούς θανάτους ανθρώπων, ανέτρεψαν Αυτοκρατορίες και άλλαξαν για πάντα τη μοίρα της ανθρωπότητας.

Και η βαθιά αλήθεια, όπως ανακάλυψε η Αδελφή Bianchessi, είναι ότι η ασθένεια που είναι γνωστή με το όνομα της γρίπης infuenza, δεν έχει τις ρίζες της σε αυτή τη Γη, αλλά στον ουρανό, και συγκεκριμένα προέρχεται από ένα αστέρι που ονομάζεται "μεγάλος Θάνατος" γνωστό στη Βίβλο ως (Wormwood) Αψιθιά ...  (Σημείωση: Η Ρωσική μάλιστα λέξη για την αψινθιά είναι "τσερνομπιλ", γεγονός που για κάποιους ταυτίζει τη γνωστή πυρηνική καταστροφή με τα γραφόμενα της Αποκάλυψης  και αποτελεί κατά προέκταση απόδειξη των "προφητικών" διαστάσεων της Αποκάλυψης. Ωστόσο η "Αποκάλυψη" δεν αποκαλύπτει μόνο σημεία καταστροφής, αλλά και κλειδιά για την αποφυγή τους. Τα σημάδια μπορεί να είναι ίδια, η ερμηνεία όμως είναι θέμα επιλογής.)

"Και ο τρίτος άγγελος ακούγεται και έπεσε ένα μεγάλο αστέρι από τον ουρανό, και κατέκαψε τα πάντα ως να επρόκειτο για λαμπτήρα, και έπεσε στο ένα τρίτο των ποταμών, και τις πηγές των υδάτων. Και το όνομα του αστεριού ονομάζεται Άψινθος : και πολλοί άντρες πέθαναν από τα νερά, επειδή έγιναν πικρά. "Βιβλίο της Αποκάλυψης 8:10-11 (η απόδοση εδώ από την αγγλική)

Αλλά, όπως Sister Bianchessi εξηγεί στο βιβλίο της, τις αποκαλύψεις που περιέχονται κείμενα του Πάπα Βενέδικτου επιβεβαιώνουν ότι η παλιά αγγλική λέξη γνωστή ως Wormwood  αντικατέστησε στη Βίβλο την πιο αρχαία λέξη Apsinthion, η προέλευση της οποίας χάνεται στην ομίχλη του χρόνου και συνδέεται με λαϊκές παραδόσεις και μύθους που αναφέρονται στη Γη καθώς προετοιμάζεται για το "τέλος της" και προσπαθούν, όπως ισχυρίζεται, να προειδοποιήσουν τον κόσμος μας σήμερα, σχετικά με όσα ό, τι είναι να έρθουν...

(Αναρωτιέμαι τι νόημα έχει να ενημερωθεί και να "προειδοποιηθεί" ο κόσμος για ένα γεγονός, όπως ισχυρίζονται τόσο... "καθολικά καταστροφικό", αφού υποτίθεται θα καταστρέψει κάθε μορφή ζωής, μαζί με τον ίδιο τον πλανήτη με τη μορφή "συντέλειας"... Πέρα από το να νιώσει τρόμο οποιοσδήποτε "πείθεται" για το "τετελεσμένο" του γεγονότος, υπάρχει κάτι το θετικό στην όλη προειδοποίηση, όταν "αποθεώνεται" η καταστροφή και ο θάνατος? και μάλιστα όταν δεν υπάρχει περίπτωση διαφυγής? Πολύ περίεργη φιλοσοφία "προειδοποίησης"... Συνήθως υπάρχει λόγος να ενημερωθεί ο κόσμος έγκαιρα για κάποιο γεγονός, όταν μπορεί να προετοιμαστεί, να δράσει αναλόγως και εν τέλει να αποφύγει τον κίνδυνο. Υπάρχουν βέβαια κάποιοι που υποστηρίζουν επίσης την καταστροφή, υποστηρίζοντας όμως πως κατ' αυτό τον τρόπο θα "απελευθερωθούμε" από την ύλη και θα βιώσουμε την "πλήρη ελευθερία" μας ως αιώνιες ενεργειακές-ψυχικές οντότητες... Όμως συμπαθάτε με... από τη στιγμή που ήρθα και βρίσκομαι εδώ στον τρισδιάστατο κόσμο της ύλης, πριν χαρώ την ελευθερία της αιώνιας δημιουργίας θα ήθελα να βιώσω στο έπακρο και την "περιορισμένη" δυνατότητα της δημιουργίας στην ύλη... πράγμα που δεν προλαβαίνω, εάν μου καταστρέφεται ολόκληρο τον "κόσμο" με τη φανταστική σας συντέλεια... :)  H αληθινή μαγεία της δημιουργίας στον υλικό μας κόσμο είναι, κατά την ταπεινή μου άποψη, να καταφέρουμε να αναπτύξουμε δημιουργικά όλες τις δυνατότητες του πνεύματος μας εντός της φθαρτής ύλης του σώματος μας και του ίδιου του κόσμου μας στο περιορισμένο χρόνο της ζωής μας. Και υπ΄αυτή την έννοια εάν το "πνεύμα" μας το συνδέουμε μονίμως με την καταστροφή... καταστροφή θα φέρει. Αν όμως το χρησιμοποιούμε δημιουργικά, για να δούμε στην υλική διάσταση, να πραγματοποιούνται τόσες και τόσες όμορφες σκηνές που ζωγραφίζει κατ΄αρχήν νοερά η φαντασία μας, τόσο πιο όμορφος θα γίνεται ο κόσμος μας, αντί να καταστρέφεται από την αδιαφορία και την "αυτο-καταστροφική" μας -μονόπλευρα- τεχνολογικά ποτισμένη νοημοσύνη...)

  Και μετά από τούτη την παρένθεση, ας δούμε τι άλλο μας λέει σχετικά με το "θανατηφόρο αστέρι" η Sister Bianchessi. Οι ανακαλύψεις που αυτή αποκαλύπτει στο βιβλίο της σχετικά με τη γρίπη influenza  (τι είναι στ' αλήθεια, από που πραγματικά προέρχεται και γιατί "επιτίθεται") είναι γνωστή εδώ και καιρό στις τάξεις της ελίτ του κόσμου μας και έχει οδηγήσει σε πολλούς μεγάλους επιστήμονες να τοποθετηθούν εναντίον αυτών των θεωριών που προωθούνται εσκεμμένα στην ανθρωπότητα. [Εδώ αρχίζει να γίνεται ενδιαφέρουσα η θεωρία] Ο μεγάλος  άγγλος αστρονόμος Fred Hoyle (foto: Fred Hoyle-via wikipeadia), γνωστός για τη συμβολή του στη θεωρία της "αστρικής νουκλεοσύνθεσης" (Stellar Nucleosynthesis) και ο Dr Chandra Wickramasinghe, ένας από τους κορυφαίους ειδικούς στον κόσμο για διαστρικό υλικό ως προέλευση της ζωής (σημ.: πρόκειται για τη γνωστή θεωρία της Πανσπερμίας), οι οποίοι έχουν και οι δύο δήλωσαν, ότι οι εστίες της γρίπης (influenza) συχνά προκαλούνται από ιούς που φθάνουν από το διάστημα και όπως παρατήρησαν ότι οι χειρότερες επιδημίες γρίπης συμπίπτουν με κορυφές στον εντεκαετή κύκλο των ηλιακών κηλίδων, με τις χειρότερες από αυτές να εμφανίζονται κατά τη διάρκεια αυτού που αποκαλείται Ηλιακό ελάχιστο (Minimum). 

Όπως είναι γνωστό πράγματι αυτή τη στιγμή βιώνουμε ένα τέτοιο ηλιακό ελάχιστο, που ξεκίνησε περίπου 2 χρόνια πριν και όπως αναφέρουν οι επιστημονικές παρατηρήσεις είναι ένα από τα πιο "χαμηλά ελάχιστα ηλιακής δραστηριότητας" που έχουν καταγραφεί στην ανθρώπινη ιστορία ... Μάλιστα κάποιοι επιστήμονες λένε πως θα είναι πιο "καταστροφικό" από το ηλιακό ελάχιστο που προηγήθηκε της καταστροφικής ισπανική πανδημίας γρίπης του 1918.

Ωστόσο σε αυτό το σημείο διαφέρει χαρακτηριστικά η προσέγγιση που επιλέγω να κάνω στο θέμα, από αυτή την τρομολάγνα θέση που επιλέγει ο παρουσιαστής της σελίδας "what does it mean" και εξηγώ αντίθετα από την καταστροφή που υπαινίσσεται αυτός και το εν λόγω βιβλίο, πως η ζωή θα εξελιχθεί κατά τη διάρκεια των ετών 2009-2012...

Κατ, αρχήν είναι γνωστό πως το 1918 πράγματι πέθαναν πάρα πολλοί άνθρωποι από το "μαύρο θάνατο". Ωστόσο υπάρχουν μαρτυρίες που αναφέρουν πως σε αυτό συντέλεσε η χρήση πολλών ταυτόχρονα εμβολίων σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων, σε μια εποχή που μόλις είχε βγει η Ευρώπη από τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο και επικρατούσαν άρα άθλιες συνθήκες υγειηνής. Επιπλέον μάρτυρες αναφέρουν, πως όσοι δεν εμβολιάστηκαν, όχι απλά δεν πέθαναν, αλλά ούτε καν "κολλούσαν" τον υποτιθέμενο "φονικό ιό".

Αυτό, μαζί με τις θέσεις επιστημόνων όπως αυτής του Dr Niemitz, ο οποίος  δικαίως αμφισβητεί ακόμη και την ίδια την ύπαρξη ιών, την οποία επικαλείται η σύγχρονη ιατρική ΔΙΧΩΣ ούτε μία σχετική μελέτη (!), πουλώντας "αντιϊκά φάρμακα και εμβόλια", σημαίνει πως ακόμη και αν υπάρχει "ιός"  -ασχέτως προελεύσεως- δεν σημαίνει πως είναι απαραιτήτως "μολυσματογόνος" ή "θανατηφόρος", αφού ούτε τέτοια μελέτη επιστημονική υπάρχει, σύμφωνα με τις καταγγελίες του Νiemitz...

Το γεγονός πως δεν "εξαφανίστηκε" η ανθρωπότητα το 1918 μιλά ακριβώς υπέρ του γεγονότος πως η ανθρώπινη αντιμετώπιση και αντίδραση είναι που επιφέρει το αποτέλεσμα και όχι ο ίδιος ο ιός.

Ακόμη και στη σημερινή "επιδημία γρίπης" είδαμε τα αποτελέσματα στην πράξη. Η "φρικτή" επιδημία Η1Ν1, όπως χαρακτηρίστηκε αρχικά από όλα τα επίσημα ΜΜΕ και τον ίδιο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ήταν τελικά μια γρίπη, σαφώς πολύ πιο ήπια από τις προηγούμενες "εποχικές γρίπες" και ιδιαιτέρως πολύ λιγότερα θύματα...

Ωστόσο το πιο σημαντικό στη θεωρία που αναπτύσσεται στο βιβλίο αυτό και τις θεωρίες των επιστημόνων που αναφέρθηκαν παραπάνω είναι η σύνδεση των ιώσεων με "εξωγίηνης" προέλευσης ιούς που εισέρχονται στην Γίηνη σφαίρα επιρροής κατά τις περιόδους ιδιαίτερα χαμηλής ηλιακής ακτινοβολίας.

Απ' όσο πρόσεξα σε άλλες πηγές, ο Dr Chandra Wickramasinghe, είχε ήδη προτείνει τη σύνδεση του SARS με ιούς εξωγήινης προέλευσης, οι οποίοι κατά την άποψη του, μπορεί να εισέρχονται σε σημεία όπου η στρατόσφαιρα είναι πιο λεπτή, όπως στα Ημαλάϊα και στη συνέχεια να διασπείρονται στον υπόλοιπο κόσμο. Η θέση του μάλιστα είχε δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά, όπως το Lancet, αλλά και σε τηλεποτικές εκπομπές.

SARS

On the 24th May 2003 The Lancet published a letter from Wickramasinghe, jointly signed by Milton Wainwright and Jayant Narlikar, which suggested that SARS could be extraterrestrial. The letter is currently (December 2006) referenced on the Cardiff Astrobiology website. It includes this claim:
With respect to the SARS outbreak, a prima facie case for a possible space incidence can already be made...
A small amount of the culprit virus introduced into the stratosphere could make a first tentative fall out East of the great mountain range of the Himalayas, where the stratosphere is thinnest, followed by sporadic deposits in neighbouring areas.
The publication of this letter generated a certain amount of coverage in news media, including the BBC and National Geographic magazine.

Αυτή η προσέγγιση, βασίζεται στη γενικότερη θεωρία της Πανσπερμίας, κατά την οποία  -απλοποιημένα- πιστεύεται πως η ζωή υπάρχει ως σπέρμα παντού στο σύμπαν και πως ο "σπόρος" εκείνος ήταν που οδήγησε στην εξέλιξη της ζωής στη Γη, σε συνδυασμό με τις εδώ υπάρχουσες συνθήκες.
Panspermia (Greek: πανσπερμία from πᾶς/πᾶν (pas/pan) "all" and σπέρμα (sperma) "seed") is the hypothesis that "seeds" of life exist already all over the Universe, that life on Earth may have originated through these "seeds", and that they may deliver or have delivered life to other habitable bodies.


Αν λοιπόν υπάρχει μια επιστημονική βάση σε αυτή την προσέγγιση θα έλεγα πως:
  • ακριβώς με αυτή καταρρίπτεται η καταστροφολογία που υποστηρίζεται για το τέλος της ζωής του πλανήτη, αφού δεν είναι απαραίτητα "θανατηφόρα" τα σπέρματα ζωής που εισέρχονται στον πλανήτη μας από το διάστημα και αφετέρου
  • η σύνδεση με την ηλιακή δραστηριότητα, που αναμφβίβολα αποτελεί βασικό συντελεστή για την ύπαρξη της ζωής στη Γη, με οδηγεί σε άλλες ολιστικότερες προσεγγίσεις που μιλούν για την εξέλιξη της ζωής του πλανήτη -στην παρούσα φάση που διανύουμε με κορύφωση το 2012- και όχι για την καταστροφή του...
Υπ, αυτή την έννοια αναρωτιέμαι μάλιστα, αν έχει δίκιο ο  Dr Chandra Wickramasinghe και οι λεγόμενοι ιοί έρχονται από το σύμπαν ως μόρια-σπέρματα ζωής, μήπως οι διάφορες "μοντέρνες ιώσεις" (από τον ιό Η5Ν1 των πνηνών, τον SAARS μέχρι και την παρούσα γρίπη των χοίρων-Η1Ν1) δεν είναι παρά πληροφορίες που έρχονται για να μας "μεταλλάξουν" και να μας προετοιμάσουν για την επόμενη εξελικτική φάση του ανθρώπινου είδους... ή αν έστω παίρνον μαζί με τις ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες μέρος σε αυτή την εξελικτική αλλαγή... Πράγμα που σημαίνει πως ο οργανισμός μας προετοιμάζεται μέσω αυτών για το μέλλον και άρα δεν είναι φρόνιμο να παρεμβαίνουμε με τις γνωστές -έως κοντόφθαλμες χημικο-φαρμακευτικές- μεθόδους της σύγχρονης ιατρικής... αφού όπως έδειξε η εμπειρία, ακόμη και να προσβληθούμε από τον ιό, ο οργανισμός μας τα βγάζει πέρα από μόνος του ή με ήπια φυσικά μέσα.

Επιπλέον η θέση του Δρ Wickramasinghe και γενικότερα όλων των υποστηρικτών της πανσπερμίας, που συνδέουν τις "επιδημίες" ιών με εξωγήινα υλικά που εισβάλλουν στην ατμόσφαιρα, εξηγεί και το φαινόμενο που εσφαλμένα θεωρείται ως "μεταδοτικότητα" του ιού (από άνθρωπο σε άνθρωπο ή από ζώο σε άνθρωπο). Προφανώς απλά ταυτόχρονα δεχόμαστε την επίδραση των σωματιδίων αυτών που εισβάλλουν από το διάστημα στην ατμόσφαιρα -ειδικά όταν η ήλιος είναι ασθενής, όπως συμβαίνει το χειμώνα- και που προκαλλούν οργανικές αντιδράσεις με τα γνωστά συμπτώματα...

Η ηλιακή δραστηριότητα είναι γνωστό πως είναι ιδιαίτερα ελαττωμένη σε αυτή τη φάση του κύκλου του και οι επιστήμονες πιστεύουν πως το αλάχιστο αυτό θα ακολουθήσει ένα "τσουνάμι" ηλιακής εκφόρτησης περί τα τέλη του 2012, το οποίο θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα και επικοινωνίες. Παράλληλα είναι γνωστό πως συνδράμει ιδιαίτερα στην πτώση της θερμοκρασίας του πλανήτη μας, όπως ήδη το βιώνουμε και επίσης επιτρέπει κατ΄αυτό τον τρόπο την μεγαλύτερη εισροή κοσμικής ακτινοβολίας εντός του γήινου συστήματος, αφού προκαλεί ελάττωση της αποτελεσματικότητας του προστατευτικού ηλεκτρομαγνητικού κελύφους της Γης -της ζώνης Van Allen. Η ελαττωμένη ηλιακή δραστηριότητα σημαίνει παράλληλα και μειωμένο ηλιακό άνεμο, ο οποίος όταν απουσιάζει επιτρέπει μεγαλύτερη εισροή κοσμικών ακτινοβολιών και σωματιδίων εντός της Γήινης ατμόσφαιρας, που με βάση την "ηλιοκεντρική κλιματική θεωρία" (που πλέον ερευνά σοβαρά το Cern και η NASA), οδηγεί σε αύξηση των νεφών, ψύξη των ωκεανών, έλλειψη εξάτμισης τους, που ακολούθως οδηγεί σε απότομες ψυχρές νεροποντές και ξηρασία και ερημοποίηση της γης... Κοινώς κλιματολογικές αλλαγές...

Όμως εδώ ακριβώς γίνεται σαφές πως ούτε η Γη, αλλά ούτε και ο άνθρωπος ή οι άλλες μορφές ζωής του πλανήτη δεν είναι ανεξάρτητες από το κοσμικό-συμπαντικό γίγνεσθαι. Η ηλεκτρομαγνητική φύση του ανθρώπου και όλων των άλλων μορφών ζωής έχει ήδη αποδειχτεί. Η στενή σχέση της ζωής του πλανήτη με τη συχνότητα της Γης (συχνότητα Σούμαν) και το μαγνητικό-βαρυτικό πεδίο είναι επίσης σαφής.

Το γεγονός πως εδώ και δεκαετίες η Γη τείνει να  αυξήσει και να ισορροπήσει τη συχνότητα της πάνω από τα 7,8Hz, που επί αιώνες αποτελούσε τη βασική συχνότητα της, ενώ παράλληλα παρατηρείται μια έντονη ελάττωση του μαγνητικού πεδίου -που για κάποιους ίσως και να σημαίνει μετάπτωση των μαγνητικών πόλων στο προσεχές μέλλον- σε συνάρτηση με τις αλλαγές που παρατηρούνται τόσο στον ήλιο και το ηλιακό μας σύστημα, όσο και στις έντονες γαλαξιακές ακτινοβολίες, που επικρατούν στο σημείο που βρίσκεται πλέον το ηλιακό μας σύστημα, φανερώνουν τόσο την αλληλεπίδραση και αλληλεξάρτιση της Ζωής με όλο το σύμπαν, όσο και τις επικείμενες αλλαγές.

Αλλαγές, όχι όμως το τέλος της ζωής. Η αλλαγή μπορεί να σημάνει το τέλος της ύπαρξης κάποιων μορφών ζωής, αλλά ταυτόχρονα και γέννηση νέων μορφών. Ακόμη και στο παρελθόν, έχουν βρει οι επιστήμονες, πως έλαβαν χώρα μαζικές εξαφανίσεις διαφόρων μορφών ζωής -π.χ. των δεινοσαύρων- που συνδέονται με έντονες αλλαγές στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της Γης και κοσμικές επιδράσεις. Ωστόσο το πιο ενδιαφέρον σημείο είναι, πως οι αλλαγές αυτές συνδέονται με περιόδους όπου παρατηρούνται συνειδησιακά άλματα που έκανε η ανθρωπότητα. (Σχετικά αναφέρω στο κείμενο το Μαγικό τραγούδι της Γης Α και Β μέρος)

Οπότε δεν είναι καθόλου αβάσιμο να θεωρήσουμε πως οι αλλαγές που ήδη βιώνουμε όχι μόνο δεν θα οδηγήσουν στην εξαφάνιση του ανθρώπου, όπως δεν είχε συμβεί ούτε σε ανάλογες προηγούμενες περιπτώσεις, αλλά θα σημάνουν την ανάπτυξη νέων ικανοτήτων και ιδιοτήτων του ανθρώπου...

Βέβαια δεν έχουν όλοι τις ίδιες αντοχές για αλλαγή και κάποιοι μάλιστα δεν θέλουν να βιώσουν οποιαδήποτε αλλαγή που θα τους απομακρύνει αναπόφευκτα από τη "σιγουριά" της γνωστής κατάστασης... από φόβο και ανασφάλεια.

Ωστόσο οι επιστημονικές προσεγγίσεις που ήδη έχω μελετήσει, μου δίνουν τη βεβαιότητα πως όσοι θα είναι πρόθυμοι να αφεθούν στη ροή των πραγμάτων και να "πετάξουν" κάποιες τεχνολογικές ευκολίες, οι οποίες με τις τεχνητές ηλεκτρομαγνητικές τους ακτινοβολίες μπλοκάρουν την ομαλή ανάπτυξη των νέων ικανοτήτων-ιδιοτήτων, θα είναι από τους κερδισμένους της παρούσας μεταβατικής περιόδου. Η δε συστηματική και συνειδητή ενασχόληση τους με τις προοπτικές που ανοίγονται είναι το σημαντικό κλειδί για την επιτυχή είσοδο τους στην εποχή που ανοίγεται μπροστά μας.

Από την άλλη πάλι πλευρά η ίδια αυτή η μεταβατική φάση που διανύουμε μας δείχνει το δρόμο. Η αγκύλωση στη γνωστή δομή πραγμάτων οδηγεί στη συνήθεια να ονομάζουμε "καταστροφές" και "κρίσεις" το "θάνατο του γνωστού". Ωστόσο είμαστε όλοι μας λίγο πολύ ήδη βέβαιη πως η υπάρχουσα δομή μόνο προβλήματα και καταστροφές προάγει και σίγουρα χρειάζεται μια αλλαγή στον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα, ώστε να βρεθούν και οι λύσεις.

Κλείνοντας, θα ήθελα όμως να τονίσω την "υλική" πλευρά της αλλαγής, που εκεί πράγματι θα πρέπει να κάνουμε άμεσα την προετοιμασία μας για να μη βρεθούμε εξ απροόπτου.
Οι "κλιματικές αλλαγές" που πλέον βεβαιώνεται πως θα έχουν στο άμεσο μέλλον τάση μεγαλύτερης ψύξης, αλλά και η σχεδόν βέβαιη "καταστροφή" του "ηλεκτρικού-ηλεκτρινικού" μας πολιτισμού, απαιτούν αποκέντρωση και αυτάρκεια για να ξεπεραστούν. (Και αν θέλουμε να βλέπουμε σώνει και καλά μια "καταστροφή" το 2012, τότε αυτή μπορεί να αφορά την υπάρχουσα "τεχνολογία". "Τεχνολογική καταστροφή" ίσως, αλλά όχι "συντέλεια"...)

Η αυτάρκεια όμως, σίγουρα δεν επιτυγχάνεται σε υδροκέφαλες αστικές δομές, αλλά σε μικρές οικογενειακές αγρο-κτηνοτροφικές μονάδες και οικοκοινότητες...
και η συνειδητή απομάκρυνση μας από τις βλαβερές τεχνητές ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες που κυριαρχούν στις πόλεις σίγουρα μόνο καλό θα μας κάνει.


Ποιός ξέρει τελικά...
ίσως εκτός από τη γνωστή ρήση του Seneca "ad astra per aspera"  
("διαμέσου των δυσκολιών προς τα άστρα" ή πιο απλοποιημένα 
"το πεπρωμένο μας είναι στα άστρα")
να ισχύει και η ρήση του καθηγητή Chandra Wickramasinghe: 
"η ζωή δεν ξεκίνησε εδώ πάνω στη Γη, αλλά στο διάστημα"... 
οπότε η αρχή και ο προορισμός της ζωής πιθανόν να βρίσκονται στο ίδιο σημείο: 
στα άστρα... 
και στο ενδιάμεσο να ακολουθούν μια ατέλειωτη ανοδική σπείρα εξελίξεων...


 Βίκυ Χρυσού - Ιανουάριος 2010

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ