26 Ιαν 2010

Οικονομία-Χρεοκοπία: Ώρα για ΜΗ Συμμόρφωση


Παράλληλα με άλλα γεγονότα παγκόσμιου ενδιαφέροντος τρέχουν γεγονότα οικονομικής φύσης που φαίνεται να χτυπούν διάφορες χώρες του κόσμου που απειλούνται από τις παγκόσμιες τράπεζες της "νέας τάξης" με "χρεοκοπία". Η Ισλανδία ήδη από το 2009 ζει με αυτό το τεχνητό οικονομικό βάρος , το άλλοτε πλούσιο Ντουμπάι δήλωσε πτώχευση και η χώρα μας ακολουθεί... ενώ προς το παρόν φαίνεται η κυβέρνηση μας να προτιμά να σκύψει το κεφάλι στους όρους που επιβάλλουν οι μεγαλοτραπεζίτες..


Όπως όλα δείχνουν όμως, η Ισλανδία αποτελεί μια ακόμη "πρόβα τζενεράλε" των σχεδιασμών της Νέας παγκόσμιας τάξης. Αυτό που πιέζουν για να συμβεί εκεί,  η δημιουργία μιας χώρας-οικονομικού σκλάβου- είναι το μοντέλο που επιθυμούν να επιβάλουν και σε άλλες μικρές μεν, αλλά σημαντικές χώρες.


Η αντίδραση των απλών πολιτών και η παγκόσμια υποστήριξη της Ισλανδίας αυτή τη στιγμή μοιάζει καίριας σημασίας, αφού σύντομα -όπως όλα δείχνουν- θα έρθει και η δική μας σειρά. Ήδη υπάρχει μια πρώτη συγκέντρωση υπογραφών υποστήριξης.

Άσχετα από τις αναλύσεις και τις τοποθετήσεις οικονομολόγων και λοιπών "ειδικών" αυτή τη στιγμή φαίνεται πως η ΜΗ συμμόρφωση με το σύστημα και η ειρηνική αντίσταση των πολιτών στα μαγειρέματα και τους σχεδιασμούς των νεοταξιτών της παγκόσμιας κυβέρνησης είναι η μόνη ελπιδοφόρα διέξοδος από την οικονομική σκλαβιά....


Στο Infowars.com , σε κείμενο από τις 15 Ιανουαρίου 2010 αναφέρεται:

Σώστε τους πολίτες της Ισλανδίας: 

συλλογή υπογραφών (online petition)

(απόδοση στην ελληνική Βίκυ Χρυσού)

Η Ισλανδία μπορεί να γίνει η πρώτη δυτική δημοκρατία που εξαναγκάζεται σε νοτιο-αμερικάνικο στυλ χρέος-δουλείας. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε συνεννόηση με το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Κάτω Χώρες, προσπάθησε να επιβάλει στη μικρή χώρα των 317.000 κατοίκων την πληρωμή πάνω από 3,6 δισεκατομμυρίων λιρών ($ 6,3 δις) - 86.000 δολάρια ανά ισλανδική οικογένεια - με τόκο 5,5% για την επόμενη γενιά. Τα χρήματα δεν είναι συμβατικό δημόσιο χρέος, αλλά απορρέει από την κατάρρευση της ιδιωτικής πολυεθνικής τράπεζας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Το θέμα αποτελεί τόσο σοβαρό γεγονός, που ολόκληρο το έθνος θα ψηφίσει σχετικά προς το τέλος του Φεβρουαρίου 2010.

Στις 30 Δεκεμβρίου 2009, μετά από έκτακτες διπλωματικές απειλές, το κοινοβούλιο της Ισλανδίας πέρασε νομοσχέδιο συμφωνώντας να καταβάλει το ποσό με τους επαχθείς όρους. Μόνο λίγους μήνες νωρίτερα το κοινοβούλιο είχε συμφωνήσει με το συνολικό ποσό, αλλά με πιο λογικές συνθήκες.

Ο λαός της Ισλανδίας πρέπει να υποστηριχθεί σε διεθνές επίπεδο, ώστε να μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς στην καταψήφιση του χρέους-δουλείας. Αν Ισλανδία πέσει, δεν θα αργήσουν αργά ή γρήγορα να υποστούν και άλλες  χώρες τον ίδιο οικονομικό εκβιασμό.

http://en.wikipedia.org/wiki/Icesave_dispute 

Υπογράψτε εδώ: Sign the petition

Ένα άλλο άρθρο, της Ellen Brown, γραμμένο στις 22 Δεκέμβρη 2009, προτείνει μία ειρηνική επανάσταση των πολιτών, ενάντια στην οικονομική υποδούλωση που προσπαθούν να επιβάλουν οι μεγαλοτραπεζίτες, όπου θεωρεί πως η Ισλανδία, η Ελλάδα και η Λετονία μπορούν να ηγηθούν αυτής της μη-συμμόρφωσης και αντίστασης.EU/IMF Revolt: Greece, Iceland, Latvia May Lead the Way


Ellen Brown
Web of dept 

(απόδοση στην ελληνική Βίκυ Χρυσού)


Οι μικρές χώρες της Ευρώπης που είναι τυλιγμένες σε ασφυκτικό χρέος θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Αργεντινής και απλά να ξεφύγουν από τα χρέη τους. Αυτό θα μετατοπίσει το βάρος προς τις πιστώτριες χώρες, οι οποίες θα μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα απλώς με την αλλαγή των λογιστικών κανόνων (που οι ίδιες επιβάλλουν σημ. τοξότισσας).

Η συνολική οικονομική κατάρρευση, κάποτε πρόβλημα μόνο για τις αναπτυσσόμενες χώρες, έχει έρθει τώρα και στην Ευρώπη. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιβάλει "μέτρα λιτότητας" για τον εξωτερικό κύκλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την Ελλάδα, την Ισλανδία και τη Λετονία να  πλήττονται περισσότερο. Όμως αυτές οι χώρες δεν είναι συνήθεις τριτοκοσμικοί ικέτες -οφειλέτες. Ιστορικά, η Ισλανδία κατακτήθηκε από τους Βίκινγκς, οι οποίοι εισέβαλαν με επιτυχία στη Βρετανία. Οι λεττονικές φυλές απώθησαν ακόμη και τους Βίκινγκς και οι Έλληνες κατέλαβαν ολόκληρη την Περσική αυτοκρατορία.Αν κάποιος μπορεί να αντιταχθεί στο ΔΝΤ είναι αυτοί οι ηρωικοί Ευρωπαίοι πολεμιστές.

Δεκάδες χώρες καταρρέουν οικονομικά προσπαθώντας να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις τους κατά τις τελευταίες δεκαετίες, με την πιο πρόσφατη περίπτωση του Ντουμπάι, που κήρυξε πτώχευση (αδυναμία εξυπηρέτησης χρέους) στις 26 Νοεμβρίου 2009. Αν το τέως πολύ πλούσιο αραβικό εμιράτο μπορεί να κάνει αυτή την επιλογή, οι πιο απελπισμένες οικονομικά χώρες μπορούν? Και όταν η εναλλακτική λύση είναι να καταστραφεί η τοπική οικονομία, είναι δύσκολο να υποστηρίξει κανείς ότι δεν πρέπει. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν οι πιστωτές είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνοι για τα προβλήματα του οφειλέτη και υπάρχουν σοβαροί λόγοι για υποστηρίξουμε πως τα χρέη δεν οφείλονται. Τα προβλήματα στην Ελλάδα ξεκίνησαν όταν χαμηλά επιτόκια που ήταν ακατάλληλα για την Ελλάδα διατηρήθηκαν για να διασωθεί  η Γερμανία από τη δική της οικονομική ύφεση. Και η Ισλανδία και η Λετονία έχουν επιβαρυνθεί με την ευθύνη για ιδιωτικές υποχρεώσεις, για τις οποίες δεν ήταν διάδικοι. Ο Οικονομολόγος Michael Hudson γράφει...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της Ελεν Μπραουν.


Διαβάστε επίσης:

The Web of Dept H σοκαριστική αλήθεια σχετικά με το νομισματικό μας σύστημα και πως μπορούμε να απελευθερωθούμε από αυτό.

Παρακολουθήστε νεότερα κείμενα της Ellen Brown στο blog της http://webofdebt.wordpress.com/

 Δείτε επίσης τη σειρά βίντεο:


Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ