19 Ιαν 2010

Ανεμογενήτριες "αντίκες" αποσύρονται στην Ευρώπη και καταλήγουν στην Ελλάδα...


Στα πλαίσια της "πράσινης ανάπτυξης", που αποτελεί καθαρά καπιταλιστική θεώρηση και καπήλευση της έννοιας της προστασίας του περιβάλλοντος, έχουμε συνηθίσει να ακούμε για το ενεργειακό ζήτημα και τις "λύσεις" αυτού. Ανάμεσα στις "λύσεις" συγκαταλέγονται και οι ανεμογεννήτριες...

Πέρα από τις σχετικά άγνωστες επιπτώσεις αυτών στην υγεία των έμβιων οργανισμών εξ αιτίας των βόμβων που παράγουν, όπως αναφέρουν κάποια άρθρα στο διεθνή τύπο, το ενεργοβόρο  και υψηλό κόστος κατασκευής τους και άλλα θέματα αισθητικής που έχουν εγερθεί, υπάρχουν και διαστάσεις άγνωστες στο ευρύ κοινό, που αφορούν ειδικά τη χώρα μας.

Στα πλαίσια αυτά διαφωτιστικό μοιάζει το παρακάτω κείμενο:

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:

Με εκατοντάδες ανεμογεννήτριες ξεπερασμένης τεχνολογίας θα εξοπλίσουν αιολικά πάρκα με ημερομηνία λήξης σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Μοντέλα παλαιού τύπου που σταδιακά αποσύρονται και αντικαθιστούνται σε ολόκληρη την Ευρώπη "πλασάρονται" στην Ελλάδα ως σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα.

Χορός Εκατομμυρίων Ευρώ στήνεται γύρω από την... Πράσινη Ενέργεια.


Siemens και οι ανεμογεννήτριες

Από τις προτάσεις των εταιρειών που σχετίζονται με την εγκατάσταση των στατικών ανεμογεννητριών -οι οποίες σταδιακά αποσύρονται στην Ευρώπη- προκύπτει μια ανεξέλεγκτη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος αφού και μόνο για τη αρχική τους εγκατάσταση και στήριξη των 100 περίπου μέτρων ύψους κάθε πυλώνα θα υπάρξουν δραματικές και εκτεταμένες καταστροφές στο περιβάλλον πρίν ακόμη οι ανεμογεννήτριες μπούν σε λειτουργία.


Χορός Εκατομμυρίων Ευρώ !!!

Μοναδικό κίνητρο το τεράστιο οικονομικό όφελος των επιχειρηματιών, των υπερεργολάβων και όλων των εμπλεκομένων που θα εκμεταλλευτούν τα κονδύλια και τις μεγάλες επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης επωφελούμενοι της ευνοϊκής γι' αυτούς νομοθεσίας.

Το σημαντικότερο ,βέβαια είναι οτί το τεράστιο αυτο έργο... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟ !!!

Αυτό που ποτέ δεν σας είπαν, είναι πως για κάθε αιολικό πάρκο -με το αυστηρότερο πρόγραμμα συντήρησης- οι κατασκευαστές δίνουν θεωρητικά διάρκεια ζωής μόλις 20 έως 25 χρόνια το πολύ (Εφόσον βέβαια, συντηρείται σωστά).

Μετά τον τερματισμό λειτουργίας κάθε αιολικού πάρκου (ΑΠΕ άρθρο 26) οι ανεμογεννήτριες πρέπει να αποσυναρμολογούνται και ο εξοπλισμός να μεταφέρεται εκτός του χώρου εγκατάστασης, σε ειδικούς χώρους για ανακύκλωση/απόρριψη.

Επειδή όμως ζούμε στην Ελλάδα... όπου η επιμέλια και η συντήριση κάθε ανεμογεννήτριας δεν θα τηρηθεί και... κατα γράμμα... στην περίπτωση αυτή η ημερομηνία λήξης του αιολικού πάρκου θα έρθει πολύ πρίν την 20ετία που δίνουν θεωρητικά οι κατασκευαστές.

Ποιές θα είναι οι συνέπειες για το περιβάλλον εαν τότε το αιολικό πάρκο με τις δεκάδες "φυτεμένες" ανεμογεννήτριες δεν αποσυναρμολογηθεί και μεταφερθεί;;;

Mιλάμε τότε για ένα ζωντανό εφιάλτη και τεράστια οικολογική καταστροφή...
... ένα γιγάντιο νεκροταφείο απο σκουριασμένους πυλώνες 100 μέτρων !!!!


Τι κάνουν όμως στην Ευρώπη;;;

Στην Ευρώπη που εδώ και αρκετά χρόνια χρησιμοποιεί την αιολική ενέργεια αντικαθιστούν ήδη τις παλαιού τύπου στατικές "φυτεμένες" ανεμογεννήτριες με νέες πλωτές (χωρίς στατικές βάσεις) οι οποίες σε περίπτωση βλάβης μεταφέρονται (εξ ολοκλήρου) επισκευάζονται ή αποσυναρμολογούνται και ανακυκλώνονται.

Οι Έλληνες δηλαδή αγοράζουν ... αυτά που η Ευρώπη αποσύρει!!!
adonisgeorgiadisΜε τα παραπάνω φαίνεται για άλλη μία φορά, πως όσο προσεγγίζουμε τα σύγχρονα προβλήματα με γνώμονα το κέρδος και μόνιμη αδιαφορία για τις επιπτώσεις των επιλογών μας στο περιβάλλον και τη Φύση ολόκληρη, θα πληρώνουμε το κόστος τόσο σε χρήμα όσο και σε έλλειψη υγείας...
Γιατί ενώ πράγματι πολλές έρευνες έχουν γίνει και δίνουν λύσεις για το θέμα της ενέργειας με πρωτοπόρες προσεγγίσεις, οι βιομήχανοι και οι αποφασίζοντες επιλέγουν να κάνουν πρώτα δεκάδες άσκοπες μανούβρες πριν εφαρμόσουν οποιαδήποτε από αυτές, προκειμένου να διατηρήσουν τον ενεργειακό έλεγχο και το δικό τους κέρδος...


Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ