10 Ιαν 2010

Η σημασία των χρωμάτων στην ανθρώπινη ΑΥΡΑ


ΑΥΡΑ
(τέταρτο μέρος)

της Βίκυς Χρυσού


Τα χρώματα και η σημασία τους

Στην προσπάθεια μας να ερμηνεύσουμε τα χρώματα που βλέπουμε στην αύρα, θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψη μας ορισμένα βασικά σημεία:
  • Η αύρα εμφανίζει συνήθως περισσότερα από ένα χρώματα και κάθε ένα από αυτά αφορά και άλλο στοιχείο του ατόμου. Ο τρόπος που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους τα εμφανιζόμενα χώματα και η ερμηνεία του κάθε συνδυασμού απαιτεί πολύ εξάσκηση.
  • Όταν βλέπουμε την αύρα ενός άλλου ατόμου, τη βλέπουμε μέσα από τη δική μας αύρα. Αυτό σημαίνει πως αν η δική μας είναι κυρίως κίτρινη και του άλλου κυρίως μπλε, πιθανόν να τη βλέπουμε πράσινη (αφού μπλε+κίτρινο=πράσινο). Μολονότι το υποσυνείδητο μας συνήθως κάνει αυτόματα τις απαραίτητες «ρυθμίσεις», καλά είναι να μη βιαζόμαστε να ερμηνεύσουμε αυτό που βλέπουμε.
  • Η αύρα δεν είναι σταθερή, αλλά αλλάζει πολύ συχνά. Ιδιαίτερα τα χρώματα που είναι σε απόσταση 30 έως 60 εκατοστά από το σώμα μας μπορούν να αλλάξουν πολλές φορές μέσα στην ίδια ημέρα.
  • Ένα ή περισσότερα χρώματα μιας αύρας παραμένουν συνήθως όμως σταθερά και αυτά είναι τα λεγόμενα «κυρίαρχα» χρώματα.
  • Τα πρώτα χρώματα που μπορούμε συνήθως να δούμε είναι το γκρι και το ανοιχτό μπλε.
  • Τα χρώματα που εμφανίζονται πιο κοντά στο φυσικό μας σώμα αντικατοπτρίζουν τη φυσική και ενεργειακή κατάσταση του σώματος, ενώ τα χρώματα που είναι πιο έξω φανερώνουν την συναισθηματική, ψυχική και πνευματική κατάσταση και συχνά δηλώνουν την «πνευματική» κατεύθυνση προς την οποία κινείται ο συγκεκριμένος άνθρωπος.
  • Όσο καθαρότερα και διαυγή είναι τα χρώματα –σε παστελ τόνους- τόσο καλύτερα. Θαμπά και ιδιαίτερα συμπαγή χρώματα μπορεί να είναι ενδείξεις δυσαρμονίας, υπερδραστηριότητας ή άλλων προβλημάτων, ανάλογα με το επίπεδο στο οποίο εμφανίζονται.
  • Τα σκούρα χρώματα δεν είναι πάντα αρνητικά. Συχνά δείχνουν ισχυρή ενέργεια.
  • Κατά την ανάπτυξη της ικανότητας μας να βλέπουμε την αύρα θα πρέπει να μάθουμε να την ελέγχουμε συνειδητά ώστε να την ενεργοποιούμε μόνο όταν το θέλουμε.
  • Τέλος θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα υπεύθυνοι με αυτή την ικανότητα και να μην «εισβάλλουμε αδιάκριτα» στην αύρα τρίτων, καθώς είναι σαν να παραβιάζουμε την προσωπική του αλληλογραφία. Επιπλέον δίχως να μας ζητηθεί δεν πρέπει να μιλήσουμε στο άτομο αυτό σχετικά με όσα βλέπουμε, ιδιαίτερα αν δεν έχουμε μάθει να ερμηνεύουμε σωστά.

Τα χρώματα της αύρας φανερώνουν λοιπόν τη διάθεση ενός ατόμου, αλλά και πλευρές της προσωπικότητας, της ωριμότητας και της υγείας του.
Κάθε χρώμα έχει ορισμένα χαρακτηριστικά. Παρόλο που η ερμηνεία των χρωμάτων αποτελεί από μόνη της μία «επιστήμη» και δεν μπορεί να αναλυθεί επαρκώς στα όρια ενός άρθρου, αξίζει να δούμε έστω και επιγραμματικά τα βασικά χρώματα και τη σημασία τους.

Τα χρώματα του ουράνιου τόξουΚόκκινο
 
Είναι το χρώμα της ισχυρής ενέργειας. Φανερώνει: ζωτικότητα, δημιουργικότητα, μεγάλο πάθος, δραστήριο πνεύμα ή ισχυρή θέληση. Μπορεί να σηματοδοτεί θυμό, μίσος, ή αγάπη.
Σχετίζεται άμεσα με την αναπαραγωγή και τη σεξουαλική ενέργεια.
Πολύ κόκκινο ή θαμπές διαβαθμίσεις δείχνουν: ευερεθιστότητα, φλεγμονή ή έλλειψη ισορροπίας, νευρικότητα, οργή ή μεγάλη χαρά.

Πορτοκαλί

Είναι το χρώμα της ζεστασιάς, της δημιουργικότητας και των συναισθημάτων. Φανερώνει θάρρος, χαρά και κοινωνικότητα. Στα λεπτότερα επίπεδα φανερώνει διεύρυνση της συνείδησης.
Θαμποί τόνοι φανερώνουν: ανισορροπία, περηφάνια, ανησυχίες ή υπεροψία.

Κίτρινο

Είναι το χρώμα πνευματικής δραστηριότητας. Μπορεί να φανερώνει σοφία και ισχυρή νοητική ικανότητα. Χλωμό κίτρινο κοντά στο κεφάλι φανερώνει αισιοδοξία. Παστέλ τόνοι του δείχνουν ενθουσιασμό για κάτι συγκεκριμένο, δύναμη ιδεών, πνευματική εξέλιξη (αφορά ιδιαίτερα το πολύ ανοιχτό –σχεδόν λευκό τόνο ή και αφύπνιση «μεταφυσικών» ικανοτήτων.
Σκούροι ή θαμποί τόνοι του φανερώνουν: τάση προς ιδιαίτερα κριτική στάση, δογματισμό ή και αίσθημα ελλιπούς αναγνώρισης.

Πράσινο
Είναι το χρώμα της ευαισθησίας, της αναπτυσσόμενης συμπόνιας και της ευγένειας. Φανερώνει ανάπτυξη, συμπάθεια, και εσωτερική ηρεμία. Φανερώνει άτομο έμπιστο και ανοιχτόκαρδο. Ανοιχτοί τόνοι του –κοντά στο μπλε- δηλώνουν θεραπευτικές ικανότητες. Ματ και σκούροι τόνοι δείχνουν ανασφάλεια, τσιγκουνιά, ζήλια, άτομο ιδιαίτερα κτητικό ή ανασφαλές και φιλύποπτο.

Μπλε

Είναι το χρώμα της εσωτερικής ηρεμίας και ειρήνης. Φανερώνει αφοσίωση, αγάπη προς την αλήθεια και σοβαρότητα. Μπορεί να υποδηλώνει ικανότητα διόρασης ή τηλεπάθειας.
Ανοιχτόχρωμοι τόνοι: καλή διαίσθηση και καλή ικανότητα οραματισμού. Σκούρες αποχρώσεις του φανερώνουν αίσθημα μοναξιάς, όμως στα ανώτερα επίπεδα φανερώνει μια εφ’ όρου ζωής αναζήτηση του θείου και αφοσίωση. Βασιλικό μπλε υποδηλώνει καλή κρίση, ειλικρίνεια ή πως ο άνθρωπος αυτός έχει βρει το σκοπό της ζωής του. Θαμποί τόνοι του δηλώνουν μπλοκαρίσματα της αντίληψης, μελαγχολία, άγχος, στενοχώρια, εξουσιομανία, φόβο, υπερευαισθησία ή κακή μνήμη.

Βιολετί και μωβ

Είναι το χρώμα της ζεστασιάς και της μετάλλαξης. Φανερώνει σύνδεση καρδιάς και πνεύματος (του υλικού με το πνευματικό), ανεξαρτησία, διαίσθηση, δυναμικό ονείρεμα, αναζήτηση. Τόνοι του μωβ δηλώνουν ικανότητα πραγματιστικής ρύθμισης θεμάτων όπως και κοσμική τοποθέτηση. Χλωμές και ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις δείχνουν ταπεινότητα και πνευματικότητα. Κοκκινωπές διαβαθμίσεις δηλώνουν πάθος και ισχυρή θέληση ή ένδειξη πως απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια. Σκούρες ή ματ αποχρώσεις δείχνουν ανάγκη επίλυσης κάποιου προβλήματος ή έντονη ερωτική φαντασία. Τέλος μπορεί να φανερώνουν ανάγκη για συμπάθεια ή το αίσθημα πως τους έχουν παρεξηγήσει.(η εικόνα είναι από το βιβλίο της Barbara Brennan και δείχνει τα στρώματα της αύρας ενός ερωτευμένου ζευγαριού- η αύρα των ανθρώπων επικοινωνεί πιο άμεσα και από το λόγο...)

Άλλα χρώματα στην αύρα:

Ροζ

Είναι το χρώμα της συμπόνιας, της αγάπης και της καθαρότητας. Δείχνει χαρά και ικανοποίηση και το αίσθημα ενότητας με τους υπόλοιπους ανθρώπους. Συνήθως υποδηλώνει άνθρωπο ήσυχο και μετρημένο, που εκτιμά την ομορφιά και τις τέχνες. Ανάλογα με τον τόνο μπορεί να δηλώνει και ανωριμότητα, αγάπη για την αλήθεια ή το γεγονός πως στο άτομο ανοίγεται ο δρόμος για μια νέα αγάπη ή νέοι ορίζοντες.

Χρυσό

Είναι το χρώμα της δυναμικής πνευματικής ενέργειας και φανερώνει μία κατάσταση ολότητας. Φανερώνει τις υψηλότερες ενέργειες αφοσίωσης και αρμονίας. Δηλώνει επίσης έντονο ενθουσιασμό, έμπνευση και αναγέννηση. Ματ τόνοι του φανερώνουν πως το άτομο βρίσκεται αναπτύσσει ακόμη την ικανότητα έμπνευσης - πως δεν ολοκλήρωσε δηλαδή την αλχημιστική διαδικασία μετουσίωσης του μολύβδου της ζωής του σε χρυσό και εργάζεται πάνω σε αυτό.

Λευκό

Γίνεται αντιληπτό πριν από κάθε άλλο χρώμα ή εμφανίζεται σαν «πέπλο» πάνω από τα άλλα χρώματα οπότε μπορεί να αποτελεί απλά κακή όραση της αύρας. Όταν εμφανίζεται όμως ιδιαίτερα έντονα στην αύρα πρόκειται πράγματι για αυτόνομο χρώμα της και φανερώνει καθαρότητα, αγνότητα και αγάπη προς της αλήθεια. Δείχνει πως η ενέργεια του ατόμου αυτό-καθαρίζεται. Συχνά φανερώνει ένα νέο επίπεδο δημιουργικότητας.

Γκρι

Είναι το χρώμα της μύησης. Μπορεί να υποδηλώνει ανάπτυξη γενετήσιων ικανοτήτων. Τόνοι που τείνουν στο ασημί, δείχνουν αφύπνιση θηλυκών ενεργειών, ενεργειών δηλαδή αφύπνισης, διαίσθησης και οραματισμού.
Σκούροι τόνοι του κοντά σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, μπορεί να υποδηλώνουν σωματική δυσαρμονία ή μια τάση για αποπεράτωση όλων των υποχρεώσεων. Εάν αφορά ιδιαίτερα μεγάλο μέρος της αύρας δείχνει άτομο κλειστό και εσωστρεφές.

Καφέ

Εμφανίζεται πολύ συχνά στην αύρα. Αρκετοί το ταυτίζουν με έλλειψη ενέργειας ή ύπαρξη δυσαρμονίας, όμως δεν είναι απαραιτήτως έτσι. Είναι το χρώμα της Γης και όταν εμφανίζεται στην αύρα πάνω από το κεφάλι ή γύρω από τα πόδια, φανερώνει μια νέα περίοδο ανάπτυξης. Φανερώνει δυνατή επιθυμία για αποπεράτωση κάποιου στόχου, εργατικότητα και αγάπη για την τάξη.
Εάν όμως εμφανίζεται στην περιοχή του προσώπου ή ακουμπά στο κεφάλι φανερώνει έλλειμμα στην ικανότητα διάκρισης. Εάν εμφανίζεται στην περιοχή κάποιου τσάκρα μπλοκάρισμα και ανάγκη καθαρισμού του. Πολύ κοντά στο φυσικό σώμα μπορεί να υποδηλώνει προβλήματα υγείας στη συγκεκριμένη περιοχή.

Μαύρο

Το πιο δύσκολα ερμηνεύσιμο χρώμα. Πολλοί το θεωρούν ένδειξη πολύ βαριάς ασθένειας ή επικείμενου θανάτου. Αποτελεί όμως και χρώμα προστασίας από εξωτερικές ενεργειακές επιρροές και υποδηλώνει πως το άτομο προστατεύει τον εαυτό του ή έχει μυστικά. Μπορεί επίσης να φανερώνει νέα κατανόηση σχετικά με τις ατομικές θυσίες.
Όταν είναι κοντά στο σώμα μπορεί να αφορά δυσαρμονίες σε σωματικό επίπεδο. Το σημείο όπου εμφανίζεται δείχνει την πάσχουσα περιοχή.
Στην περιφέρεια της αύρας φανερώνει «τρύπες»-ανοίγματα στην αύρα.
Τέτοια ανοίγματα παρουσιάζονται συνήθωςσε άτομα που καταναλώνουν υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ ή ναρκωτικών ή άτομα που βίωσαν κακοποίηση κατά την παιδική ηλικία.

Ασημένια σημεία

Φωτεινά ασημένια λαμπυρίζοντα σημεία στην αύρα αποτελούν ένδειξη ιδιαίτερης δημιουργικότητας και γονιμότητας. Εμφανίζεται πάντα σε εγκυμονούσες ή σε γυναίκες που γέννησαν τους προηγούμενους 6-9 μήνες. Δεν σημαίνουν όμως απαραίτητα εγκυμοσύνη καθώς η γονιμότητα και δημιουργικότητα μπορεί να βρουν διέξοδο σε άλλους τομείς της ζωής. Κατά την άποψη του Τεντ Άντριους, η συσσώρευση αυτών των ασημένιων σημείων στην αύρα, ελκύει νέες ψυχές στο άτομο, που με την πρώτη ευκαιρία μπορεί και να «φωλιάσουν» με μια πιθανή εγκυμοσύνη. Εάν δεν ακολουθήσει εγκυμοσύνη στους επόμενους 10 μήνες, η «γέννηση» θα εμφανιστεί με άλλη μορφή στη ζωή του ατόμου.

τέλος

-τα προηγούμενα μέρη του παρόντος άρθρου μπορείτε να τα βρείτε πιέζοντας στη σχετική ετικέτα "αύρα"

(Το άρθρο σε σύντομη εκδοχή του δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Mystery-2009)

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ