17 Δεκ 2009

ΑΥΡΑ- το φωτεινό μας σώμα...
Πολλοί φίλοι ζητήσατε να σας παραθέσω ορισμένα στοιχεία σχετικά με το πως μπορεί κανείς να μάθει να βλέπει και να αισθάνεται την αύρα τη δική του, αλλά και των άλλων.

Πριν σας παραθέσω πληροφορίες και ασκήσεις που είχαν εκδοθεί πέρυσι στο περιοδικό mystery θα ήθελα να σας θυμίσω πως δεν πρόκειται για "παιχνίδι" με σκοπό να εισβάλουμε και να απογυμνώσουμε την ουσία του άλλου, αλλά για μια έμφυτη ικανότητα που απλά -μαζί με τόσες άλλες- ξεχάσαμε πως είχαμε. Η ενθύμηση και εξάσκηση στόχο έχει κατ΄αρχήν να μάθουμε ξανά να βλέπουμε πιο λεπτυφυή φάσματα φωτός. Η ερμηνεία όμως των χρωμάτων είναι μια μακρόχρονη διαδικασία και καλά θα κάνουμε -ειδικά όταν αφορά άλλους να αποφεύγουμε την γρήγορη κρίση και κοινοποίηση.

Ας μάθουμε να το χρησιμοποιούμε με σύνεση και κυρίως για δικό μας όφελος, βλέποντας τη δική μας κατ΄αρχήν αύρα και προσπαθώντας να δούμε τι ισχύει για τη δική μας περίπτωση... έχοντας κατά νου, πως ο άνθρωπος είναι κατ΄ουσία ένα πολυδιάστατο ον...

Καλή ανάγνωση σας εύχομαι και καλή εξάσκηση.

ΜΕΡΟΣ 1ο


ΑΥΡΑ
 • Λεπτοφυείς ενέργειες
 • Τα χρώματα και η σημασία τους
 • Ασκήσεις & Τρόποι να αντιληφθείτε την αύρα
 • Ασπίδες Προστασίας
 • Ανάπτυξη αύρας
 • Θεραπεία
Στην καθημερινή μας ζωή αναφερόμαστε πολύ συχνά στη θετική ή αρνητική ακτινοβολία που εκπέμπει ένας άνθρωπος. Κατά τις συναναστροφές μας, με άλλους νιώθουμε «αυτομάτως» ευχάριστα, ενώ με άλλους δυσανασχετούμε δίχως εμφανή λόγο. Πολλές φορές αντιλαμβανόμαστε τη διάθεση κάποιου, δίχως να μας μιλήσει σχετικά. Άλλες φορές νιώθουμε τη «βαριά» ατμόσφαιρα που επικρατεί σε ένα χώρο, αν προηγήθηκε εκεί μία έντονη αντιπαράθεση. Ακόμη τυχαίνει να αντιλαμβανόμαστε «διαισθητικά» κάποιον πίσω μας, εάν «καρφώσει» τα μάτια του επάνω μας. Οι περιπτώσεις αυτές αποτελούν καθημερινά παραδείγματα που αφορούν την αύρα μας και τις «πληροφορίες» που ανταλλάσσουμε μέσω αυτής, τόσο με τους συνανθρώπους μας όσο και με το περιβάλλον γενικότερα.


Τι είναι όμως η αύρα και γιατί δεν τη βλέπουμε όλοι;
Όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί -φυτά, ζώα και άνθρωποι- διαθέτουν ένα πεδίο ενέργειας. Αυτό το λεπτό ηλεκτρομαγνητικό ενεργειακό πεδίο που περιβάλει το σώμα είναι η λεγόμενη αύρα και είναι κάτι το απόλυτα φυσικό. Στην πραγματικότητα καθημερινά νιώθουμε και «αγγίζουμε» -αλληλεπιδρούμε- με την αύρα μας, παρόλο που αυτή η διαδικασία δεν είναι συνειδητή ή ορατή. «Εκπέμπουμε στο ίδιο μήκος κύματος», λέμε συχνά για να δηλώσουμε πως συμπλέουμε ιδεολογικά ή πως επικοινωνούμε αυθόρμητα και αρμονικά με κάποιον… Και πράγματι η βαθύτερη αιτία της σύμπνοιας μας έχει σχέση με μήκη κύματος και συχνότητες: τις ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες της αύρας μας…


Η αύρα μοιάζει με ένα φωτεινό «κουκούλι», ή «φωτεινό αυγό», που περιβάλει και διαπερνά το υλικό μας σώμα. Στη δομή της ξεχωρίζουν 7 επίπεδα, -εφτά αλλεπάλληλα ενεργειακά σώματα –koshas στα σανσκριτικά-, που καθώς απομακρύνονται από το υλικό μας σώμα εμφανίζουν ολοένα και λεπτότερες μορφές ενέργειας1. Η αύρα, στο σύνολο της, μπορεί να εκτείνεται σε μια απόσταση από 60-100εκ., έως μερικά μέτρα γύρω από το σώμα. Στις περιπτώσεις φωτισμένων ανθρώπων μάλιστα μπορεί να φτάνει και χιλιόμετρα ακόμη.

Μύστες σε όλο τον κόσμο μιλούν για φαινόμενα φωτός γύρω από τα κεφάλια των ανθρώπων, αλλά και αγιογράφοι απεικονίζουν την αύρα σαν φωτοστέφανο. Δεν χρειάζεται βέβαια να είναι κάποιος μύστης για να δει ή να αντιληφθεί την αύρα ενός ανθρώπου, αφού όλοι μας έχουμε γεννηθεί με αυτές τις ικανότητες.

Τα μικρά παιδιά –ιδιαίτερα πριν από την ένταξη τους στην «εκπαίδευση»- πολλές φορές όχι μόνο βλέπουν, αλλά και ζωγραφίζουν την αύρα των ανθρώπων. Ο υλιστικός προσανατολισμός μας όμως, βάζει γρήγορα σε «λήθαργο» αυτή την ικανότητα. Την «αποκοιμίζει». Δεν καταφέρνει όμως να τη διαγράψει…

Το μόνο που χρειάζεται για να νιώσουμε με τις πέντε αισθήσεις μας την αύρα είναι η συστηματική άσκηση, η επιμονή και η παράλληλη πνευματική ανάπτυξη μας.

Η πραγματικότητα -αυτό που έχουμε άτυπα αποδεχτεί ως «κοινή πραγματικότητα»- είναι απλά μία κατάσταση συνείδησης και αντίληψης. Ο συμβατικά «ορατός κόσμος» στην προκειμένη περίπτωση αφορά τη συνείδηση μας σε κατάσταση «εγρήγορσης» και αποτελεί προϊόν του κατάλληλου προγραμματισμού της μέσα από εκπαιδευτικούς μηχανισμούς που λειτουργούν από τη μέρα της γέννησης μας. Στην ουσία μαθαίνουμε σταδιακά -προγραμματιζόμαστε κατά κάποιο τρόπο- για το ποια είναι η συμβατική «πραγματικότητα». Υπάρχουν όμως πολλές πραγματικότητες, οι οποίες γίνονται αντιληπτές με τη διαφοροποίηση της συνείδησης μας ή/και τη σταδιακή διεύρυνση της.

Το να μην βλέπει κάποιος δηλαδή την αύρα δεν οφείλεται σε περιορισμένη λειτουργία των αισθητήριων οργάνων του, αλλά στη συνείδηση του. Τα μάτια μας είναι ικανά να βλέπουν αυτά τα ενεργειακά πεδία2 –πράγμα που με την κατάλληλη εξάσκηση ανακαλύπτει εμπειρικά ο καθένας μας. Η καθημερινή συνείδηση μας είναι όμως έτσι ρυθμισμένη, ώστε να μην τα αντιλαμβάνεται, να μην τα οπτικοποιεί. Για να δούμε λοιπόν την αύρα χρειάζεται και μία «αλλαγή ρύθμισης» στη συνείδηση μας, όπου η χαλάρωση και η βαθιά ηρεμία παίζουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο…

Μολονότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές πραγματικότητες, συνήθως αναφερόμαστε χοντρικά σε δύο μεγάλες κατηγορίες: στον κόσμο του ορατού και τον κόσμο του αόρατου. Έτσι για την συνήθη κατάσταση μας η αύρα αποτελεί το σώμα μας στον κόσμο του «αόρατου» -μολονότι υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν και αντιλαμβάνονται την αύρα.


Οι δύο κόσμοι σε σύγκριση: (Κατά τον Galashatra Govinda)


Φυσικό Σώμα
 • Υλικός κόσμος, «χονδροειδής» ενέργειες
 • Αποτελείται από τα πέντε στοιχεία: νερό, αέρα, γη, φωτιά και χώρο
 • Φορέας των οργάνων, των οστών, του αίματος των μυών και των κυττάρων
 • Υλικές ανάγκες
 • Διατηρεί την υλική μορφή
 • Πηγή του μικρού «εγώ»
 • πεπερασμένο


«Αστρικό» σώμα
 • Λεπτοφυής ενέργειες, πνευματικός κόσμος
 • Φωτεινό σώμα, το οποίο περιλαμβάνει τα 7 τσάκρας και μπορεί να ειδωθεί σαν αύρα με πολλά επίπεδα
 • Φορέας των συναισθημάτων, των σκέψεων, των ιδεών και των τάσεων
 • Πνευματικές ανάγκες
 • Διατηρεί την προσωπικότητα
 • Πηγή του πνευματικού «Εγώ»
 • Αιώνιο


συνεχίζεται...


_________________________
Σημειώσεις:
(1)Τα ενεργειακά σώματα του ανθρώπου, προχωρώντας από «χοντροειδής» σε λεπτότερες μορφές ενέργειας, είναι τα εξής επτά: υλικό, αιθερικό, αστρικό, νοητικό, πνευματικό, κοσμικό και «νιρβάνα». Σε άλλες διδασκαλίες αναφέρονται και με άλλες ονομασίες.
(2)Ο Δρ. Arthur Guyton, έλεγε πως τα μάτια μας, στα πλαίσια των οριακών προσαρμογών τους στο φως ή το σκοτάδι, έχουν τη δυνατότητα να αναπροσαρμόζουν 500.000-1.000.000. φορές την ευαισθησία τους στο φως και να προσαρμόζονται αυτόματα στις αλλαγές φωτισμού(Saunders), που σημαίνει, πως έχουμε τη δυνατότητα να δούμε ένα πολύ μεγαλύτερο φάσμα φωτός, από αυτό που συμβατικά βλέπουμε… Μάλιστα λέγεται πως η ικανότητα αυτή έχει αποδειχτεί και πειραματικά.

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ