7 Δεκ 2009

Βήματα προετοιμασίας για το 2012


Συνεχίζοντας στο μονοπάτι που ξεκίνησε με την προηγούμενη ανάρτηση, αλλά και τις τακτικές συζητήσεις μας εδώ στον Τοξότη, σχετικά με τις προσπάθειες που απαιτούνται για να αφυπνιστεί ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος των συνανθρώπων μας, ώστε ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι να εστιάσουμε τις σκέψεις μας σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον, θα ήθελα πολύ επιγραμματικά να αρχίσω να σας παρουσιάζω μια στρατηγική που αποτελείται από 7 περίπου τμήματα, που υποστηρίζει ένα τέτοιο προσανατολισμό.

Βέβαια οι πιο "προχωρημένοι" θα σκεφτείτε "πως είναι δυνατόν να περιμένουμε να αλλάξει μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας, σε τόσο μεγάλο βαθμό, ώστε να επιτευχθεί ένας πλήρως διαφορετικός προσανατολισμός";... Ίσως να μην έχετε άδικο, αλλά η ίδια η επιστήμη γνωρίζει πλέον πως ένα πολύ μικρό ποσοστό ανθρώπων, πολύ λιγότερο από το 1% του πληθυσμού, είναι αρκετό για να επέλθει στην πράξη μια πολύ μεγάλη αλλαγή. Ο ίδιος ο Greg Braden στις συνέχειες του βίντεο που παρουσίασα, αναφέρεται σε αυτό ακριβώς το ποσοστό.

Ακόμη και το Πανελλήνιο Δίκτυο Συνειδητότητας, που κάθε δίμηνο προσκαλεί σε ομαδικό συντονισμένο οραματισμό για το καλό της Ελλάδας, βασίζεται ακριβώς σε αυτή τη γνώση. Όπως αναφέρουν αρκούν μόλις 330 συνειδητά εστιασμένοι άνθρωποι για να αλλάξουν προς το καλύτερο το μέλλον της Ελλάδας...

Με το παραπάνω θα έπρεπε να είχαμε συνειδητοποιήσει - τουλάχιστον όλοι όσοι θεωρούμε πως απαιτείται ένα νέο, ολιστικό μοντέλο πολιτισμού, το οποίο καλείται να αντικαταστήσει το υπάρχον σύστημα, διότι οι κρίσεις και οι καταρρεύσεις που βιώνουμε στον ένα ή τον άλλο τομέα, δεν μπορούν να βελτιωθούν ή να ανασυγκροτηθούν μέσα στις υπάρχουσες κοινωνικές, πολιτιστικές και τεχνολογικές δομές, αφού η κρίση πλήττει όλο το μοντέλο ζωής που διάγουμε πλέον... -
πως δεν μπορούμε να προχωρήσουμε αποτελεσματικά, εάν δεν αγκαλιάσουμε ολιστικά τις αλλαγές και την προσαρμογή μας σε αυτές, δίνοντας πρώτοι το παρόν σε συλλογικές και συνειδητές προσπάθειες μέσα στην καθημερινότητα μας.

Είμαι σίγουρη πως υπάρχουν ήδη αυτοί οι 330 -και ακόμη περισσότεροι- συνειδητοί άνθρωποι στη χώρα μας που μπορούν με τη στάση, τις σκέψεις και τις ενέργειες τους να αρχίσουν συνειδητά και συντονισμένα να χτίζουν αυτόν τον καινούργιο κόσμο, όπως υπάρχει ήδη και ο απαιτούμενος αριθμός ανθρώπων για την αλλαγή ολόκληρου του πλανήτη. Το πρόβλημα όμως είναι πως οι περισσότεροι είναι απομονωμένοι και αποκομμένοι μεταξύ τους...
ή... ασχολούνται μόνο με μία από τις απαιτούμενες διαστάσεις.

Π.χ. υπάρχουν ήδη αξιόλογες προσπάθειες και σύλλογοι που ασχολούνται με την ανάδειξη της φυσικής γεωργίας, με την ανάγκη αρμονικής συμβίωσης με τη φύση, με μοντέλα αχρήματης συναλλαγής υπηρεσιών και αγαθών, με τη δημιουργία οικοκοινοτήτων, με την ολιστική αντιμετώπιση της υγείας μας, με εναλλακτικές μεθόδους αυτοθεραπείας, με την εσωστροφή και τις ασκήσεις του πνεύματος και άλλα παρόμοια. Όμως όσο αξιόλογες να είναι οι προσπάθειες και τα αποτέλέσματα των συλλόγων και των ομάδων αυτών, το μήνυμα τους είναι περιορισμένο σε μία μόνο διάσταση της ζωής και δεν επηρεάζει το σύνολο της κοινωνίας σε ιδιαίτερο βαθμό. Μοιάζει σαν να αποκόπτονται τούτοι από τη μαζικότητα μεν της υπόλοιπης κοινωνίας -πράγμα που ήταν και επιθυμητό και απαραίτητο σε κάποιο στάδιο, όμως δεν ωφελείται μακροχρόνια το σύνολο από κινήσεις και προσπάθειες που η κοινωνία τις βλέπει σαν..."περιθωριακές"... Ίσα-ίσα που οι προσπάθειες αυτές θα πρέπει στο σύνολο τους να γίνουν κτήμα ή και τρόπος ζωής για όλους μας πλέον, οπότε θεωρώ βασικό βήμα τη συστηματική προβολή των ιδεών αυτών μέσα από το ίδιο το παράδειγμα μας σε καθημερινή βάση και ανά πάσα στιγμή.

Η ανάγκη για ολιστική θεώρηση των πραγμάτων κατά τρόπο που να λαμβάνει υπ΄όψη όλες τις παραμέτρους της ζωής: ύλη (σώμα), πνεύμα, νου και ψυχή, παράλληλα με την αποκάλυψη του νοήματος σε ότι αφορά τη ζωή του ανθρώπου πάνω στη Γη είναι αδιαμφισβήτητα παρούσα και αποτελεί και βάση διαφόρων κινημάτων  της εποχής μας. Βέβαια δεν λείπουν και κάποιοι επιτήδειοι, οι οποίοι βλέποντας την ύπαρξη της βαθιάς αυτής επιθυμίας και ανάγκης σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας, εκμεταλλεύονται την περίσταση και πλασάρουν διάφορες ιδέες και κινήματα, που εξωτερικά και επιφανειακά μοιάζει σαν να ήλθαν να καλύψουν αυτό που η ψυχή μας αποζητά, όμως συχνά -όπως συνέβη και με το κίνημα Zeitgeist- βλέπουμε να υποβόσκουν σε αυτά ιδέες που εκτροχιάζουν από τον αληθινό στόχο, το ποθούμενο δηλαδή μιας βαθιάς, ριζικής και ουσιαστικής αλλαγής...Οπότε αν βρισκόταν για παράδειγμα αυτοί οι 330 άνθρωποι, μέσα από τις σχολές Ρεϊκι, τα φιλοσοφικά εργαστήρια, τα φόρουμ αυτογνωσίας ή τις οικολογικές προσπάθειες θα μπορούσαν ήδη να συντονιστούν και να εστιάσουν στο ποθούμενο σαν να έχει ήδη επιτευχθεί και να αρχίσουν να μετουσιώνουν με το παράδειγμα τους ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία. Εάν αυτοί οι άνθρωποι εστίαζαν νοερά και βιωματικά, στην ειρήνη, την αγάπη, την αλληλεγγύη, την αλληλοβοήθεια, την ανιδιοτέλεια, μπλοκάροντας εσκεμμένα την εμπλοκή τους σε "τρομακτικές ειδήσεις", "κρίσεις" και αρνητικά γεγονότα, θα επέφεραν σταδιακά τη συχνότητα όλων των θετικών συναισθημάτων και των σκέψεων τους στη συχνότητα της πραγματικότητας που όλοι βιώνουμε -πράγμα που δεν αποτελεί αυθαίρετη εικασία, αλλά επιβεβαιωμένο επιστημονικό πείραμα που ήδη έχει διεξαχθεί επανειλημμένα στις ΗΠΑ...

Παράλληλα όμως ας μην ξεχνάμε και την ατομική ευθύνη και την ελεύθερη βούληση μας. Δεν μπορεί να περιμένουμε πως 330 άνθρωποι θα προσπαθούν συνειδητά να φέρουν το καλό και να μετουσιώσουν τον κόσμο μας, ενώ εμείς θα συνεχίζουμε να ζούμε με αδιαφορία ή όπως έχουμε συνηθίσει να ζούμε, γκρινιάζοντας για τα προβλήματα και κυνηγώντας τις ατομικές μας φιλοδοξίες, οι οποίες αργά ή γρήγορα θα ξεθωριάζουν μπροστά στα ίδια τα μάτια μας γιατί θα διαπιστώσουμε και πάλι πως είναι δίχως νόημα τελικά... αν και ομολογουμένως σήμερα συμβαίνει πολύ πιο γρήγορα το απαραίτητο ταρακούνημα, αφού η ίδια η Γη, καθώς συντονίζεται με τον ήλιο και το γαλαξία μας, φροντίζει να μας ταρακουνά και να μας ξυπνά... (Δείτε το παλαιότερο άρθρο "Το μαγικό τραγούδι της Γης-το συνειδησιακό άλμα της ανθρωπότητας)

Βασικό στοιχείο είναι ο συντονισμός λοιπόν των ανθρώπων που εκπέμπουν σε αυτή τη συχνότητα, πράγμα για το οποίο, στο ασυνείδητο τουλάχιστον σκέλος του, φροντίζει ήδη ο πλανήτης μας... και οι εισρρέουσες στο πλανήτη μας κοσμικές ακτινοβολίες.

Αυτές οι ενέργειες μεταβάλλουν ήδη εδώ και καιρό την ισορροπία που ίσχυε στα φυσικά ηλεκτρομαγνητικά συστήματα του πλανήτη μας, στα οποία είναι προσαρμοσμένη η ζωή του πλανήτη -και φυσικά των ανθρώπων- και θα συνεχίσουν να μεταβάλλονται τουλάχιστον μέχρι το 2012 (ή κατ' άλλους μέχρι τον Οκτώβριο του 2011), προκαλώντας σειρά γεωλογικών, κλιματολογικών και ηλεκτρομαγνητικών ανακατατάξεων, παράλληλα με μια ολοένα μεγαλύτερη τάση αλλαγής στη συνείδηση του κόσμου.

Και εδώ ακριβώς βρίσκεται η παγίδα. Πολλοί θεωρητικοί και μελετητές, αλλά και πολλές τηλεοπτικές εκπομπές, εστιάζουν μόνο στα εξωτερικά φαινόμενα ερμηνεύοντας άκρως καταστροφολογικά τις αλλαγές αυτές και αφήνοντας τους αναγνώστες τους με ένα ισχυρό φόβο και τρόμο για όσα έπονται. Δίνουν στο κοινό τους ένα αίσθημα αδυναμίας και παράλυσης που κορυφώνεται στις θεωρίες περί συντέλειας του κόσμου...

Ωστόσο οι ίδιες οι γραφές και οι προφητείες ή οι επιστημονικές μετρήσεις τις οποίες επικαλούνται δεν ερμηνεύονται καταστροφολογικά, αφού το τελικό αποτέλεσμα το οποίο αναφέρουν είναι η έλευση, το ξεκίνημα ενός νέου κόσμου, ενός διαφορετικού κόσμου.

Το πρόβλημα παρερμηνείας των γραφών και των προφητειών εστιάζεται κατά την άποψη μου σε δύο βασικά σημεία:
  • Αφ΄ενός η ερμηνεία γίνεται από καθαρά υλική-υλιστική σκοπιά, ποιότητα που κυριαρχεί ή κυριαρχούσε τουλάχιστον για αρκετές δεκάδες χρόνια στη σύγχρονη ιστορία της ανθρωπότητας και
  • Αφ΄ετέρου πηγάζει από ένα είδος αγκύλωσης  σε παλιές -ξεπερασμένες δομές, τις οποίες όμως κάποιοι "πασχίζουν" ακόμη και ασυνείδητα να διατηρήσουν όρθιες, μολονότι είναι οφθαλμοφανές πως δεν εκπληρώνουν πλέον το λόγο ύπαρξης τους, επειδή υπερισχύει ο φόβος για το άγνωστο και η ανικανότητα εμπιστοσύνης στην ανώτερη σοφία που διέπει ολόκληρο το σύμπαν. Ίσως κάπου έκει να υποβόσκει και ο βαθύτερος φόβος του θανάτου και της ανυπαρξίας, μιας και ειδικά στη χριστιανική δύση έχει ξεχαστεί εδώ και αιώνες η επιβίωση της αληθινής μας φύσης- ακόμη και μετά το θάνατο του υλικού μας φορέα...
 Οπότε συνοψίζοντας στο σημείο αυτό τη μικρή εισαγωγή για τις πρακτικές συμβουλές που θα ακολουθήσουν σε επόμενες αναρτήσεις, ως μέρη μιας στρατηγικής για την προετοιμασία μας για το 2012, μπορώ να πω πως είμαι βέβαιη για τη θετική έκβαση των πραγμάτων. Είμαι βέβαιη, πως θα γίνουμε κοινωνοί και μέρος μιας ανθρωπότητας που δέχεται τα δώρα του σύμπαντος, αρκεί να προετοιμαστούμε συνειδητά πλέον και να προσανατολιστούμε προς εκείνη την κατεύθυνση.

Η προετοιμασία μας αφορά βέβαια και κάποιες υλικές παραμέτρους, ωστόσο το κύριο μέρος της αφορά την ψυχική-πνευματική μας προετοιμασία.

Από την επόμενη ανάρτηση και αφού πολύ σύντομα περιγράψω ορισμένες προετοιμασίες που αφορούν καθαρά υλικούς στόχους, (ένα μόλις από τα επτά μέρη της στρατηγικής) θα έχουμε το χρόνο να εμβαθύνουμε στο κύριο σκέλος της πνευματικής και συνειδησιακής μας προετοιμασίας.

Ευχής έργο, μέσα από το διάλογο και την ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων, να προέκυπτε και ένα είδος συστηματικού συντονισμού μας στο παράδειγμα των 330 ανθρώπων που έχουν τη διάθεση και την πρόθεση να συνεργαστούν συνειδητά για να μετουσιώσουν τη σημερινή αδιέξοδη πραγματικότητα.

Να είστε καλά
με αγάπη
η τοξότισσα

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ