21 Νοε 2009

Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης της γρίπης -BITAMINH D

α

«η τροφή σου είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου η τροφή σου»
Ιπποκράτης

Tο παρακάτω κείμενο αποτελεί απόσπασμα εκτενέστατου αφιερώματος στη γρίπη των χοίρων και τα φονικά εμβόλια με τίτλο "Πανδημία Γρίπης- τι δε μας λένε!"  από το περιοδικό της Ενορίας Αγίας Τριάδας "Όσιος Αυξέντιος" -φανερώνοντας την πραγματική έγνοια για τον άνθρωπο ΚΑΙ μέσα από το έργο ενοριών- ενώ στο τέλος αναφέρεται ως συντάκτης το Κέντρο Ψυχολογικής & διατροφικής Υποστήριξης και Ολιστικής Θεραπείας "Ισορροπία".
 

Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης της γρίπης

Αναφέρθηκε η απόφαση του Καναδά να διερευνήσει το ρόλο της βιταμίνης D στην προστασία κατά της γρίπης των χοίρων. Αλλά υπάρχουν ήδη συντριπτικά στοιχεία που απο δεικνύουν ότι τα επίπεδα βιταμίνης D διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην πιθανότητα να πάθετε τη γρίπη. Η βιταμίνη D  έχει ερευνηθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, και έχει αποδειχθεί ότι έχει αξιοσημείωτη επίδραση σχεδόν σε κάθε ασθένεια. Εδώ είναι ένας κατάλογος από τέσσερις μελέτες που δημοσιεύθηκαν  φέτος, δείχνουν αντίστροφη σχέση μεταξύ λοιμώξεων του αναπνευστικού και υψηλού επίπεδου βιταμίνης D.

Υψηλό επίπεδο βιταμίνης D σημαίνει μείωση του κινδύνου κρυολογήματος, γρίπης, και άλλων λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού:

1. 2007 μελέτη προτείνει υψηλότερη βιταμίνη D . Βελτιώνει το καθεστώς ασυλίας σας σε μικροβιακές λοιμώξεις. Διαπίστωσαν ότι άτομαμε ανεπάρκεια βιταμίνης D είχαν σημαντικά περισσότερες ημέρες απουσίας από την εργασία, που οφείλεται σε λοίμωξη αναπνευστικού συστήματος.

2. 2009 μελέτη σχετικά με ανεπάρκεια βιταμίνης D σε νεογνά με οξεία λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού (ALRI) επιβεβαίωσε μια ισχυρή, θετική συσχέτιση μεταξύ των νεογέννητων και των επιπέδων της βιταμίνης D της μητέρας του. Πάνω από 87 τοις εκατό όλων των νεογέννητων και πάνω από 67 τοις εκατό όλων των μητέρων είχε επίπεδα βιταμίνης D κάτω από 20 ng/ml, η οποία είναι μια σοβαρή κατάσταση ανεπάρκειας. Νεογέννητα με ανεπάρκεια βιταμίνης D φαίνεται να έχουν αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης ALRI, και δεδομένου ότι το επίπεδο της βιταμίνης D του παιδιού συσχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τη μητέρα του, οι ερευνητές συνιστούν ότι όλες οι μητέρες πρέπει να» βελτιστοποιήσουν τα επίπεδα βιταμίνης D, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες, για να διασφαλίζεται η υγεία του μωρού τους.

3. 2009 ανάλυση του τρίτου National Health and Nutrition Examination Survey εξέτασε τη σχέση μεταξύ επιπέδων βιταμίνης D και λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος (URTI) σε περίπου 19.000 άτομα ηλικίας άνω των 12. Τα ποσοστά αυτών που νόσησαν είναι τα παρακάτω:
  • 17 τοις εκατό των συμμετεχόντων με τα επίπεδα βιταμίνης D από 30 ng/ml ή υψηλότερη
  • 20 τοις εκατό των συμμετεχόντων με τα επίπεδα βιταμίνης D μεταξύ 10-30 ng/ml.
  • 24 τοις εκατό των συμμετεχόντων με τα επίπεδα βιταμίνης D κάτω από 10 ng/ml
Η θετική συσχέτιση μεταξύ χαμηλότερων επίπεδων βιταμίνης D και αυξημένου κινδύνου URTI, ήταν ακόμα πιο ισχυρή σε άτομα με άσθμα και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

4. 2009 έκθεση στο περιοδικό Παιδιατρικής Έρευνας ανέφερε ότι τα βρέφη και τα παιδιά με ανεπάρκεια βιταμίνης D εμφανίζονται περισσότερο ευάλωτα σε ιούς και βακτηριακές λοιμώξεις. Και ότι, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία υπάρχει μια ισχυρή σύνδεση μεταξύ της βιταμίνης D, λοιμώξεων και ανοσοποιητικής λειτουργίας. Εν τέλει, το καλύτερο στοίχημα είναι η διατήρηση υγιών επιπέδων της βιταμίνης D περίπου 60 ng/ml, όλο το χρόνο. Παρακαλώ σημειώστε ότι αυτό είναι πολύ υψηλότερο από ότι οι περισσότεροι γιατροί θα αναφέρουν ως «κανονικό». Μάλλον είναι το βέλτιστο επίπεδο για την πρόληψη των ασθενειών.

(Εδώ αξίζει να σημειώσω, πως τη βιταμίνη D  παράγει ο οργανισμός μας κατά τη διάρκεια της ημέρας με την απλή έκθεση μας στον ήλιο! Γι' αυτό και ονομάζεται η "ηλιόλουστη βιταμίνη"...  Οπότε πριν αρχίσετε να αναζητάτε βιταμινούχα σκευάσματα ή τρόφιμα που να την περιέχουν, αποφασίστε να βγαίνετε βόλτα έξω καθημερινά και ΕΙΔΙΚΑ όταν λάμπει ο ήλιος-  σημ. Τοξότισσας)

Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατευτείτε
  • • Σθεναρή είναι η άποψή μου ότι η φροντίδα της υγείας σας για τη μείωση ή την εξάλειψη του κινδύνου της γρίπης είναι πάντα το ασφαλέστερο στοίχημά σας. Aυτό το οποίο αντιλαμβάνεστε ότι έχει εξέχουσα σημασία για την αντιμετώπιση της γρίπης των χοίρων, αλλά και οποιασδήποτε άλλης σοβαρότερης ασθένειας, είναι η εξασφάλιση ενός ακμαίου ανοσοποιητικού συστήματος.
  • • Ένας οργανισμός , αποτοξινωμένος, με επαρκή λήψη θρεπτικών στοιχείων και ορθή διαχείριση του άγχους, μπορεί να αντεπεξέλθει περίφημα σε οποιαδήποτε πρόκληση.
  • • Μπορεί να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες να ασθενήσει, αλλά και αν κάτω από ορισμένες συνθήκες αυτό συμβεί, θα αντεπεξέλθει καλύτερα και γρηγορότερα προκειμένου να επαναφέρει την ισορροπία
«Θα πρέπει να ληφθούν δρακόντεια μέτρα για δημογραφική μείωση ενάντια στη θέληση
των πληθυσμών. Η μείωση των γεννήσεων έχει αποδειχθεί ότι είναι αδύνατη ή ανεπαρκής. Θα πρέπει συνεπώς να αυξηθεί το ποσοστό θνησιμότητας. Πώς; Με φυσικό τρόπο. Πείνα και αρρώστια! «Robert McNamara», πρώην πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, πρώην υφυπουργός των ΗΠΑ, μέλος του Προγράμματος για Διευρυμένη Ανοσοποίηση.

Πηγές: Mercola Dr, G.Lekakis ND, Health Protection Agency, Daily Mail, CNN, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, National Health and Nutrition Examination Survey κ.α

ΠΡΟΣΟΧΗ:
  • • το κείμενο δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών.
  • • κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • • Ζητήστε την βοήθεια του κέντρου ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ειδικά για την δική σας περίπτωση.

ΠΕΤΡΟΥΤΣΟΥ 25 & ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΜΑΡΟΥΣΙ - ΤΗΛ. 21-021-31-0316937-409005
ραντεβού: 6930-418674 - site: www.isoropia.gr - mail: lekakis@isoropia.gr

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ