31 Οκτ 2009

Διπλωματικές στάσεις ή αδυναμία έκφρασης της αλήθειας?

Με μεγάλο ενδιαφέρον πρόσεξα πως άλλος ένας γνωστός γιατρός της χώρας μας, ο καθηγητής καρδιολογίας και πρώην Πρόεδρος της Καρδιολογικής Εταιρίας Ελλάδος, κύριος Δ. Κρεμαστινός δήλωσε πως δεν πρόκειται να κάνει το εμβόλιο για τη "νέα γρίπη" για... "φιλοσοφικούς λόγους"

Τα ΜΜΕ και διάφορες σελίδες στο  internet έγραψαν:
HEALTHVIEW - 29/10/2009
Προβληματισμό γεννά η δήλωση-βόμβα του καθηγητή καρδιολογίας και τέως πρόεδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας πως δεν  σκοπεύει να  κάνει το πανδημικό  εμβόλιο. Την παραπάνω δήλωση έκανε ο γνωστός  καθηγητής καρδιολογίας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας  και όπως ο ίδιος τόνισε  η απόφασή του αυτή σχετίζεται με την προσωπική του  στάση απέναντι στους εμβολιασμούς. 

και στο Βημα: "ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΑΝ οι πρώτοι 8" Έλληνες...

Από την πλευρά του ο καθηγητής Καρδιολογίας και τέως πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Δ. Κρεμαστινός δήλωσε χθες ότι δεν σκοπεύει να κάνει το πανδημικό εμβόλιο διότι δεν ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Ωστόσο τόνισε ότι οι καρδιοπαθείς οφείλουν να συμμορφωθούν με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Εθνικού Συμβουλίου Πανδημίας Γρίπης.


Στο ΕΘΝΟΣ

Απαντώντας σε ερώτηση για το πανδημικό εμβόλιο, ο κ. Κρεμαστινός είπε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να το κάνει, καθώς δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Πρέπει, όμως, να γίνει από τους καρδιοπαθείς και τα άτομα που εμβολιάζονται κάθε χρόνο, καθώς έχει επιβεβαιωθεί το κλινικό όφελος στη μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας.
Οι επιστήμονες υπογράμμισαν ότι οι ασθενείς με χρόνια καρδιαγγειακή νόσο βρίσκονται σε υψηλή θέση στη λίστα των ομάδων υψηλού κινδύνου. Η επιδημιολογική κατανομή, όμως, των κρουσμάτων της νέας γρίπης έχει διαφορές σε σχέση με την εποχική γρίπη.
Κρούσματα
Βασική διαφορά είναι ότι τέσσερα στα πέντε καταγεγραμμένα κρούσματα της νέας γρίπης αφορούν άτομα ηλικίας κάτω των 30 ετών. Οι ηλικίες άνω των 65 ετών, στις οποίες συγκαταλέγεται η πλειονότητα των καρδιοπαθών, αποτελούν μόνο το 2% του συνόλου των κρουσμάτων.
Οι ηλικιωμένοι έχουν μικρότερο κίνδυνο να νοσήσουν, πιθανώς λόγω της διασταυρούμενης ανοσίας, έπειτα από έκθεση σε παλαιότερα στελέχη του ιού της γρίπης.

Και στο iatronet

Εμβόλιο Γρίπης Η1Ν1
Αναφερόμενος στο νέο εμβόλιο, ο Δημήτρης Κρεμαστινός τόνισε πως δεν σκοπεύει να κάνει το πανδημικό εμβόλιο, εξηγώντας πως πρόκειται για προσωπική στάση απέναντι στους εμβολιασμούς, τόνισε όμως πως δεν αποτελεί σύσταση για τους καρδιοπαθείς οι οποίοι οφείλουν να συμμορφωθούν με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Πανδημίας.Μετά από όλα αυτά αναρωτιέμαι ειλικρινά εάν οι αξιότιμοι γιατροί μιλούν με διπλωματική γλώσσα, κρατώντας για το άτομο τους την αλήθεια που γνωρίζουν ήδη σχετικά με το "εμβόλιο πανδημίας" και τα εμβόλια γενικότερα, επειδή ίσως δεν τους το επιτρέπει η θέση την οποία απολαμβάνουν ως γιατροί...


Το να επικαλείται κανείς αόριστα την "προσωπική του στάση απέναντι στους εμβολιασμούς" τονίζοντας πως "δεν πρόκειται ο ίδιος να κάνει το εμβόλιο αυτό", είναι σαν να κρατά τη γνώση για ιδίων όφελος, αφήνοντας τους λοιπούς "κοινούς θνητούς" στο έλεος της άγνοιας και της μαζικής παραπληροφόρησης...


Δεν μπορεί να επικαλείται τις "ομάδες υψηλού κινδύνου" ή τους "καρδιοπαθείς" γενικότερα, όταν από τα ίδια τα δημοσιεύματα γίνεται σαφές πως οι καρδιοπαθείς ειδικά αποτελούν ένα μηδαμινό ποσοστό και λόγω ηλικίας είναι στο "απυρόβλητο" της "πανδημικής" νέας γρίπης...


Δεν μπορεί να εξαιρεί τον εαυτό του μόνο -επειδή δεν είναι καρδιοπαθής- λέγοντας πως οι υπόλοιποι οφείλουν να προσαρμοστούν στις οδηγίες "άνωθεν"! Γνωρίζουμε από τις έρευνες μας, πως λόγω ακριβώς του "νεοτερισμού" της γρίπης των χοίρων-Η1Ν1 και ελλείψη  άλλων συγκριτικών στοιχείων, οι ομάδες υψηλού κινδύνου σχηματίστηκαν από τον ΠΟΥ με βάση αυτές που είχαν οριστεί για την κοινή-εποχική γρίπη.


Οπότε ναι μεν ο κος Κρεμαστινός γενναία και ευθαρσώς μίλησε για την προσωπική του θέση απέναντι στο εμβόλιο, αλλά παράλληλα φρόντισε να δώσει άλλοθι στα συμφέροντα της συντεχνίας των ιατρών και κατά προέκταση στον ΠΟΥ και τις αποφάσεις του...


Η μίση αλήθεια όμως λένε ισοδυναμεί με ψέμα...
οπότε θα το έβρισκα πιο έντιμο να δήλωνε ξεκάθαρα τις θέσεις του για τα εμβόλια γενικά και  τους λόγους για αυτή την -κατά τη γνώμη μου- ορθή στάση άρνησης του εμβολιασμού του, ώστε να συνδράμει με τις γνώσεις του στο να σχηματίσουν και οι υπόλοιποι πολίτες μία ορθή άποψη και να πάρουν τη σωστή απόφαση για τον εαυτό τους επίσης...Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ