21 Οκτ 2009

Καβγάς για το πειραματικό εμβόλιο της νέας γρίπης

Στον αέρα η έναρξη εμβολιασμού για τη νέα γρίπη καθώς τελευταία έλληνες επιστήμονες εμφανίζονται επιφυλακτικοί, γράφει η ΕΛΕΝΑ ΦΥΝΤΑΝΙΔΟΥ την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009
στο άρθρο "ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ
Καβγάς για το πανδημικό εμβόλιο"


(σχόλια τοξότισσας με πορτοκαλί γραφή)


-Μεγάλη η χαρά μας να είναι στον "αέρα" και εκεί να μείνει... αν και οι θέσεις του Υπ. Υγείας δεν συμμερίζονται τις ανησυχίες των επιστημόνων μας, αλλά "βιάζονται" να ανεβούν στο τρένο τον τρομο-εμβολιαστών...


Πανδημία... διαφωνιών έχει ξεσπάσει στην ελληνική επιστημονική κοινότητα. Μπορεί τα συμπτώματα της νέας γρίπης να είναι μέχρι στιγμής ήπια, οι καβγάδες όμως των ειδικών που παίρνουν μέρος στις συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Πανδημίας Γρίπης είναι σφοδροί.
Οι έλληνες επιστήμονες δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει ως προς τον χρόνο έναρξης του εμβολιασμού, καθώς και ως προς τις ομάδες πληθυσμού στις οποίες θα χορηγηθεί κατά προτεραιότητα.

Ευτυχώς θα έλεγα εγώ, γιατί άρχισαν ήδη οι αναγκαστικοί εμβολιασμοί, παρά το τεράστιο κύμα των τρομο-εμβολίων... με το "έτσι θέλω" και παρά τις αντιστάσεις του Παγκόσμιου Κινήματος ενάντια στους Αναγκαστικούς Εμβολιασμούς... το οποίο κάνει καταπληκτική εργασία και στη χώρα μας.

Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες τα ζητήματα αυτά έχουν λυθεί. Στη γειτονική Ιταλία ο εμβολιασμός του πληθυσμού άρχισε προ ημερών, ενώ οι αρμόδιοι τουλάχιστον άλλων τεσσάρων χωρών (Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Ισπανία) έχουν δηλώσει ότι ξεκινούν στο τέλος του τρέχοντος μηνός. Εμβολιασμοί γίνονται επίσης στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία και στην Κίνα, όπου έχουν ήδη δημιουργηθεί μεγάλες βάσεις δεδομένων. Στην Ελλάδα πάλι, η υπουργός Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η υφυπουργός κυρία Φώφη Γεννηματά έδωσαν στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Πανδημίας Γρίπης διορία ως την ερχόμενη Πέμπτη, ουσιαστικά για να τα βρουν...

Στην ουσία στις χώρες που αναφέρεται όσοι εμβολιάζονται υπογράφουν τη δημιουργία μιας πραγματικής πανδημίας και οι κυρίες του ελληνικού αρμόδιου Υπουργείου, δεν βλέπουν την ώρα να συνδράμουν στο κοινά αποφασισμένο "έργο" πανδημίας με την "ελληνική συμμετοχή"...

Δύσκολος στόχος, όπως φαίνεται, αφού τελευταία ορισμένοι έλληνες επιστήμονες εγείρουν θέμα ασφαλείας του πανδημικού εμβολίου. Οι φωνές αυτές ακούστηκαν έντονα κατά την τελευταία συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Πανδημίας Γρίπης, λίγη ώρα προτού μπουν στην αίθουσα οι κυρίες Ξενογιαννακοπούλου και Γεννηματά. Η διαφωνία ξεκίνησε από τη διαφορά των πανδημικών εμβολίων που χορηγούνται στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη: Στις ΗΠΑ το εμβόλιο δεν έχει ανοσοενισχυτικό (ενισχύει την παραγωγή αντισωμάτων στον οργανισμό με μικρότερη δόση του αντιγόνου της γρίπης), ενώ τα εμβόλια που κυκλοφορούν στην Ευρώπη έχουν.

Το ανοσοενισχυτικό, αλλά και το συντηρητικό, το οποίο εισάγεται στο σύνολο των εμβολίων που κυκλοφορούν στην αγορά, έκανε ορισμένους εκ των επιστημόνων που συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του συμβουλίου επιφυλακτικούς ως προς τη χορήγηση του πανδημικού εμβολίου στις εγκύους δευτέρου και τρίτου τριμήνου.

Μάλιστα ακούστηκε στο... παρά πέντε και η εξής πρόταση: Να προσκληθεί εκπρόσωπος μιας εκ των εταιρειών που παράγουν τα εμβόλια ή άλλος με βαθιές γνώσεις του αντικειμένου, να τον «στήσουν στον τοίχο» και να τον «ταράξουν στις ερωτήσεις»... Με όλα αυτά, οι επιστήμονες βρέθηκαν σχεδόν στο σημείο απ΄ όπου ξεκίνησαν, χωρίς να έχουν ιεραρχήσει, δηλαδή, τις πληθυσμικές ομάδες που πρέπει να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα.

Αυτό είναι και το καλύτερο που κατάφερε η ελληνική δυναμική αντίσταση! Πρώτα η λογική, οι επιστημονικές αποδείξεις και η υγεία των πολιτών και.... σε τελευταία μοίρα και ΑΝ κριθεί ορθό η πρακτική εμβολιασμών με άκρως επικίνδυνα συστατικά στον πληθυσμό της χώρας μας! Η υγεία μας δεν έχει ανάγκη από "σπρώξιμο" και χημικά ενισχυτικά για να αντιμετωπίσει μια οποιαδήποτε γρίπη!

Συγκρατημένος εμφανίζεται ο αναπληρωτής καθηγητής της Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πνευμονολόγος κ. Παν.Μπεχράκης. «Δεν αμφισβητώ το εμβόλιο, έχω ζητήσει όμως όλες τις κλινικές μελέτες στις οποίες έχει βασιστεί η αδειοδότησή του. Η πολιτεία με έχει τοποθετήσει σε αυτή τη θέση για να παίξω κάποιον ρόλο ως επιστήμονας και όχι για να είμαι διαβιβαστικό όργανο.Θέλω να δω τα δεδομένα και έπειτα να κάνω συζήτηση» , δηλώνει προς «Το Βήμα» ο κ. Μπεχράκης.
Και ενώ ο Κος Μπεχράκης προς τιμήν του θέτει ώριμα και επιστημονικά τις απαιτήσεις του ΠΡΙΝ αποφανθεί η Επιτροπή, κάποιοι άλλοι έχουν τρομερά ελαστική συνείδηση τόσο του επαγγέλματος του, όσο και της ευθήνης που φέρουν για την υγεία 10εκατομυρίων ελλήνων με μία και μόνο απόφαση του  τώρα.... σαν τον Κο παρακάτω, που έμμεσα είναι και "στενός" συνεργάτης του ΠΟΥ...


Αντίθετα ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας και Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνεργάτης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων κ. Σωτ. Τσιόδρας επισημαίνει ότι δεν τίθεται θέμα ασφαλείας του εμβολίου με τα ως σήμερα δεδομένα.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων,οι Οργανισμοί Φαρμάκων των ΗΠΑ και της Ευρώπης υποστηρίζουν τη χορήγηση του εμβολίου ως το αποτελεσματικότερο μέσο για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης. Εχουν δημιουργηθεί τεράστιες βάσεις δεδομένων οι οποίες θα αξιολογήσουν γρήγορα τις ανεπιθύμητες ενέργειες» σημειώνει ο κ. Τσιόδρας. 
 Καταλάβατε? Τα "αστέρια" που κόβουν και ράβουν με τα τεράστια ποσά που κερδίζουν οι φαρμακοβιομήχανοι "αποφάνθηκαν" και εμείς οι "καημενούληδες οι αφελείς" οφείλουμε να τους πιστέψουμε!/ Ε, μα πως τι νομίζατε? Οι παρενέργειες θα σας ειπωθούν ΜΕΤΑ -ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ, από τις βάσεις δεδομένων που δημιουργήθηκαν από τα θύματα εμβολιασμού και ... που είστε κάντε εσείς το εμβόλιο και "βλέπουμε"... Αν πάθουν κάτι οι άλλοι αναμένετε και εσείς στη σειρά σας....

Αναφερόμενος στη διαφορά μεταξύ των εμβολίων που έχουν ανοσοενισχυτικό και αυτών που δεν έχουν, εξηγεί: «Η χορήγηση εμβολίου με ανοσοενισχυτικό φαίνεται να έχει μια διαφορά στην πρόκληση τοπικών (στο σημείο της ένεσης) ανεπιθύμητων ενεργειών. Ωστόσοη ασφάλεια χρήσης του ανοσοενισχυτικού έχει τεκμηριωθεί με τη χορήγηση δεκάδων εκατ. δόσεων εποχικού εμβολίου τα τελευταία χρόνια.Η χρήση του ανοσοενισχυτικού στο εμβόλιο έχει δύο σημαντικά πλεονεκτήματα:Υψηλότερους προστατευτικούς κύκλους αντισωμάτων με χαμηλότερη δόση αντιγόνου ώστε να εξασφαλίζεις εμβόλιο για περισσότερο κόσμο και ενδεχόμενη διασταυρούμενη προστασία με πιθανά νέα στελέχη του ιού της γρίπης». 


Πάντως σημειώνει ότι, σύμφωνα με τις πρώτες κλινικές μελέτες, οι παρενέργειες του πανδημικού εμβολίου (ερυθρότητα και πόνος στο σημείο της ένεσης, μυαλγίες, κεφαλαλγίες, ήπιος πυρετός που υποχωρούν μέσα σε ένα- δύο εικοσιτετράωρα) είναι αντίστοιχες με αυτές του εποχικού εμβολίου.

Καλέ τι ωραίος που είναι ο τυπάκος..! Αφού με τόση σιγουριά παπαγαλίζει αυτά που του είπαν να λέει τα αφεντικά του, γιατί δεν πάει να εμβολιαστεί και μάλιστα εις διπλούν -με και χωρίς ανοσοενισχυτικό- και κοιτώντας τις παρενέργειες σε βάθος χρόνου -ένα έως τρία χρόνια- να αποφασίσουμε τι να κάνουμε? Στο εν τω μεταξύ θα έχει λήξει και η "πανδημία" τάχα γρίπης των χοίρων και εμείς θα γελάμε με την καρδιά μας με την αφέλεια του... να πάει να εμβολιαστεί για μια τόσο ήπια ανθρωπογενή νόσο!  επειδή έτσι του είπαν τα μεγάλα αφεντικά και τους πίστεψε...

(Ακολουθεί η συνέχεια....)

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ