15 Σεπ 2009

Δεν κάνουν τα γένια τον παπά...

Ξέχασα στην ιστορία πριν, από το ραντεβού που είχαμε οι γονείς στο σχοελείο...

να σας πω και το εξής που τώρα θυμήθηκα... (κάνω πολλές αν-ορθογραφίες, αλλά συμπαθάτε με, βγαίνουν αυθόρμυτα και είπα να μην τα διορθώνω, επειδή μάλλον κάποιο λόγο έχουν για να εμφανίζονται -εξάλλου κάποιοι δάσκαλοι επιμένουν στην ορθογραφία της γραφής και ξεχνούν την ουσία... των λόγων και ιδεών που εκ-φράζονται... ακόμη και αν-ορθόγραφα...)

Λοιπόν στο διά ταύτα...

Στο σχολείο μας το μικρό, έχουμε ένα προϊστάμενο που θέλει να τον αποκαλούμε διευθηντή, μολονότι ο διευθηντής και για τούτο το δημοτικό είναι στην πάνω Γέφυρα. Δεν πειράζει ας τον αποκαλέσουμε όμως δάσκαλο που είναι και ο βασικός του ρόλος εδώ.

Το επώνυμο του είναι Παππάς (με ένα ή δύο "π" δεν θυμάμαι η αλήθεια πως το γράφει...), αλλά δεν είναι παπάς στην ενορία μας, μολονότι απ' ότι λέγεται σπούδασε σε/ ή και σε θεολογική σχολή.

Το περίεργο είναι -και αυτό σημαιώστε το- πως και ο παπάς της ενορίας μας, ο παπά-Βασίλης, που είναι ωραίος άνθρωπος, είναι και δάσκαλος στο σχολείο μας -έχει διπλό ρόλο δηλαδή εδώ στην κάτω Γέφυρα.


Και το ακόμη πιο ωραίο είναι πως έχουμε μία δασκάλα-νηπιαγωγό, επίσης εξαιρετικός άνθρωπος, που είχε την κόρη μου στα Νήπια δύο χρόνια και την λένε Ιορδάνα.

Η κυρία Αρχοντούλα λοιπόν προσπαθούσε να εξηγήσει στις μαμάδες, πως σκέφτηκε ένα πολύ όμορφο τρόπο να διδάξει σωστά τα πρωτάκια. Επειδή είναι μικρό 3 θέσιο το σχολείο, αναγκάζονται οι δάσκαλοι να έχουν δύο τάξεις παράλληλα.

Όμως η Κυρία Αρχοντούλα -που η κόρη μου μπερδεύοντας τη γλώσσα την έλεγε Α-χοντρούλα- θεωρεί πως για ένα μικρό διάστημα, ένα μέ τρεις μήνες, ανάλογα με τη "φουρνιά" των παιδιών, είναι ΚΑΛΟ να ασχοληθεί αποκλειστικά με τα πρωτάκια.

Αφήνοντας τα λιγότερα παιδάκια της Δευτέρας, στην επίβλεψη των άλλων δασκάλων για τις ώρες όμως ΜΟΝΟ που είναι απαραίτητη η ενασχόληση και πλήρης αφοσίωση της στα παιδάκια που τώρα ξεκινούν.

Δεν τη γνωρίζω προσωπικά την Κυρία Αρχοντούλα, αλλά λαμβάνοντας το ορθό της μύνημα την κατα-νόησα και συμφωνώ μαζί της. Έτσι από μητρικό ένστικτο και διαίσθηση ας πούμε.

Θα μου πείτε σε αφορά και άμεσα, αφού η ΚΟΡΗ σου θα πάει τώρα στην ΠΡΩΤΗ. Συμφωνώ αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν με ενδιαφέρει τι αποφασίζεται για τα παιδάκια των άλλων τάξεων, επειδή και η ΔΙΚΗ μου κόρη θα τις περπατήσει αύριο μεθαύριο... όπως και ο υιός μου αργότερα.

Για να μην τα πολυλέω, λοιπόν σηκώθηκα όρθια, η μόνη από της ΜΑΝΕΣ και είπα πως οφείλουμε να την αφήσουμε να κάνει σωστά το έργο της γιατί εγώ της έχω εμπιστοσύνη και δεν χρειάζομαι "σχολικό σύμβουλο" -που ζητήθηκε από κάποιους, για να πειστώ, αφού επί 21 χρόνια αυτή την εργασία κάνει η κυρία ΑΡΧΟΝτούλα.

Ο Παππάς-προϊστάμενος, που του αρέσει να συμβαδίζει με τους ανωτέρους του βέβαια δεν είπε τίποτε διαφορετικό αλλά κράτησε και τα προ-ΣΧΗΜΑΤΑ.

Ο παπά-δάσκαλος από την άλλη κουμπώθηκε, γιατί η πρόταση της κυρίας Αρχοντούλας, σήμαινε πως αυτός θα έπρεπε να επωμιστεί το επιπλέον βάρος για να κάνει η Δασκάλα της Πρώτης σωστά το έργο της...

...και αυτό τον έβαλε σε σκέψεις. Να πω βέβαια πως ο παπα-Βασίλης δεν φορούσε ράσο εκείνη την ώρα. Είχε βέβαια τα γένια... Αλλά και χωρίς αξεσουάρ, εμείς όλοι γνωρίζουμε πως είναι ο παπάς της ενορίας μας... που είναι ΚΑΙ δάσκαλος.

Δεν είμαι σίγουρα, αλλά αν θυμάμαι καλά, ΤΕΡΖΗΣ είναι το όνομα του, αλλά΄δεν είναι βέβαια ο τραγουδιστής :) παρόλο που μπορεί και να τραγουδάει στα κέφια του... :)

(Εδώ βάλτε και λίγο Κατσιμήχα... για τον τρελό που έχει ένα τραγούδι... :)


Όπως και να έχει το θέμα άνοιξε από μία μαμά της τρίτης τάξης, που είναι ΚΑΙ στο σύλλογο Γονέων, που ο γιός της θα είναι αναγκασμένος να δέχετε τα δευτεράκια για λίγες ώρες, ώστε να μπορεί να κάνει σωστό ΈΡΓΟ η Κυρία ΑΡΧΟΝτούλα (Τούλα τη φωνάζουν... όπως και μια άλλη Θεία μου, τη ΔΗΜΗΤΡούλα που επίσης στάθηκε αρχόντισσα στη Ζωή της...)

Λοιπόν ρώτησα τη μαμά Έφη (δεν ξέρω αν βγαίνει από το ευτυχία...) αν έχει πρόβλημα ο ίδιος ο Υιός της με αυτό που προτείνει η Κυρία Αρχοντούλα και μου απάντησε ευθαίως πως ΟΧΙ. "Έ, της λέω αφού ο γιός σου δεν έχει πρόβλημα, εσύ τι σκας?" Ανασήκωσε τους ώμους μόνο...

ΚαταΝοώ βέβαια την ανυσηχία της σαν Μάνα που θέλει το ΚαΛύτερο για το γιό της, αλλά ας αφήσει την κυμπάρισσα την Κυρία Αρχοντούλα να κάνει το όμορφο έργο της...

Βέβαια και άλλες μητέρες είχαν παρΟμοιες ανοισιχίες... αλλά ίσως αυτό να οφείλεται στο ότι για κάποιο Λόγο υπάρχει Φόβος στην ψυχή τους και δεν μπορούν να δείξουν εμπιστοσύνη. Και ξέρετε ο Φόβος είναι η άλλη πλευρά του νομίσματος που λέει ΑΓΑΠΗ.

ΑΚι ο Νοών Νοείτω και Μετά-νοείτω...

Αγαπάτε και Μη φοβάστε τους Άλλους. Δεν είναι Ξένοι είναι απλά λίγο διαΦορετικοί.
Αν υπάρχει καλή πρόθεση, και προ-ΔιάΘεση για ΚαταΝόηση, Λύνονται οι Παρ-Εξηγήσεις... :)

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ