16 Αυγ 2009

Γιατροί προειδοποιούν για επικίνδυνα αντιγριπικά εμβόλια και φάρμακα

Πιο αποτελεσματικό το συχνό πλύσιμο των χεριών!

2η συνέχεια του Γρίπη των χοίρων- Εμβόλια & Δημοκρατία
της Βίκυς Χρυσού

Πριν λίγες μέρες, στα τέλη Ιουλίου 2009, Ένωση Γιατρών της Γερμανίας που στόχο της έχει την ορθή ενημέρωση του κοινού, ώστε να είναι δυνατή η ελεύθερη, ατομική απόφαση σχετικά με το αν εμβολιαστεί κανείς ή όχι, δημοσίευσε το ακόλουθο άρθρο: «Γρίπη των χοίρων» - ακίνδυνη για τους περισσότερους, κερδοφόρα για λίγους" (τίτλος πρωτοτύπου: Die SchweineGrippe - harmlos für die meisten lukrativ für wenige)

Της Ένωσης Γιατρών: «Ärzte für individuelle Impfentscheidung e.V.» Δευτέρα, 27. Ιουλίου 2009 , 07:23 –

μετάφραση-απόδοση Βίκυ Χρυσού


Με ταχείες διαδικασίες θα εγκριθούν σε λίγο καιρό στην ΕΕ νέα εμβόλια, τα οποία έχουν ως στόχο την παρεμπόδιση της νόσησης από τον ιό της «γρίπης των χοίρων»- Η1Ν1. Χωρίς προηγούμενο κλινικό έλεγχο θα χορηγηθούν αυτά τα εμβόλια σε εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στο θέμα αυτό δημοσίευσε η «Ένωση Γιατρών για ατομική απόφαση περί εμβολίων» ("Ärzte für individuelle Impfentscheidung e.V.") το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:

"Οι υπηρεσίες έγκρισης προφανώς έχουν συνείδηση των κινδύνων. Σε ένα έγγραφο έγκρισης της
ευρωπαϊκής υπηρεσίας φαρμάκων, αναφέρεται «πως κατά το παρόν επίπεδο γνώσης δεν μπορεί να υπάρχει μία σφαιρική πληροφόρηση σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του φαρμάκου σε κανονική χρήση». Ο πήχης τοποθετείται εξ αμελείας (επικίνδυνα) χαμηλά και αυτό παρόλο που η νόσος σε όλες τις χώρες της ΕΕ μέχρι τώρα εμφανίζει, σχεδόν δίχως εξαίρεση, μία ήπια μορφή (οι περισσότεροι ασθενείς γίνονται καλά, πριν να διασφαλιστεί η διάγνωση ύπαρξης Η1Ν1).

Αφού πρώτα προσάρμοσε η ΠΟΥ τον ορισμό της πανδημίας ειδικά για την περίπτωση της γρίπης Η1Ν1 τον περασμένο Μάϊο (για να μπορεί να χαρακτηριστεί η Η1Ν1 ως πανδημία, διαγράφηκε το μέχρι τότε απαραίτητο χαρακτηριστικό της επικινδυνότητας της λοίμωξης) εθνικές και διεθνείς υπηρεσίες παραδίδουν το «παιχνίδι» στα χέρια των σχετικών φαρμακευτικών βιομηχανιών, μολονότι κατά τα περασμένα χρόνια ανεξάρτητοι ειδικοί έθεταν ολοένα και περισσότερο υπό αμφισβήτηση το επιστημονικό υπόβαθρο των εμβολίων γρίπης και των αντιιϊκών φαρμάκων ενάντια στη γρίπη:

Ειδικά ο Tom Jefferson , ειδικός στο θέμα της γρίπης (influenza) από το φημισμένο και ανεξάρτητο Ινστιτούτο Cochrane, είχε επανειλημμένα δηλώσει ακυρωτικά αποτελέσματα τόσο για τα αντιγριπικά εμβόλια, όσο και για τα αντιγριπικά φάρμακα:

Κανένα από τα μέτρα δεν εξασφαλίζει αποτελεσματικότητα. Δεν αποδεικνύεται θετική επίδραση στη θνησιμότητα των ασθενών.
Τα κέρδη είναι όμως τεράστια και έτσι η πίεση της βιομηχανίας ειδικά σε αυτό τον τομέα είναι ισχυρότατη. Σύμφωνα με τον Jefferson ο κίνδυνος από τη γρίπη των χοίρων έχει ολοσχερώς υπερεκτιμηθεί, αλλά συνειδητά προκαλείται πανικός, διότι κατ΄αυτό τον τρόπο [κάποιοι] μπορούν να κερδίσουν πάρα πολλά χρήματα. Πράγματι οι εταιρίες Roche,GlaxoSmithKline, Baxter, ως σχετικές φαρμακευτικές σημείωσαν μεγάλα κέρδη στο χρηματιστήριο.

Ακόμη και απέναντι στο αντιγριπικό Tamiflu® δρα ιδιαίτερα ευνοϊκά η ευρωπαϊκή υπηρεσία έγκρισης [φαρμάκων]:
Πρόσφατα επεκτάθηκε η ημερομηνία λήξης του από τα πέντε στα επτά χρόνια και
 • διευρύνθηκε η έγκριση του για χρήση σε βρέφη, έγκυες και θηλάζουσες μητέρες σε περίπτωση πανδημίας,
 • μολονότι το φάρμακο αυτό στο πρόσφατο παρελθόν αποτέλεσε θέμα πηχυαίων τίτλων εξαιτίας της αμφίβολης αποτελεσματικότητας αλλά και των πιθανών παρενεργειών του: μόλις πριν λίγο καιρό η ίδια η ευρωπαϊκή υπηρεσία έγκρισης φαρμάκων, που τώρα είναι τόσο “γενναιόδωρη”, προειδοποιούσε για τους κινδύνους που ενέχει το Tamiflu:

  Ειδικά σε παιδιά και εφήβους μπορούν να εμφανιστούν περιπτώσεις ταραχής, παραισθήσεων και παραληρήματος. Στην Ιαπωνία πολλοί έφηβοι έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας μετά τη λήψη του και σε περισσότερες από τριάντα περιπτώσεις σημειώθηκαν θάνατοι από την παράλυση του αναπνευστικού συστήματος. Σε μαζική χορήγηση του σε υγιείς ακόμη περισσότερες παρενέργειες αποκτούν σημασία, όπως: ή βλάβες στο συκώτι και τα νεφρά ή η πιθανή εμφάνιση όγκωνδυσμορφίες κατά την εμβρυική ανάπτυξη.

  Η «Ένωση Γιατρών για ατομική απόφαση περί εμβολίων» προειδοποιεί τόσο για τους κινδύνους του εμβολιασμού, όσο και για τη θεραπεία με Tamiflu®. Το 1976 στις ΗΠΑ, ένα εμβόλιο κατά της γρίπης των χοίρων, το οποίο επίσης εγκρίθηκε βιαστικά, οδήγησε εκατοντάδες άτομα σε διάφορες μορφές παράλυσης.

  Παράλληλα με τιςνευρολογικές επιπλοκές, ο αντιγριπικός εμβολιασμός μπορεί να προκαλέσει επίσης:
  • αλλεργικές αντιδράσεις,
  • να δυσχεράνει την πορεία του άσθματος,
  • να αυξήσει τη γενικότερη ευαισθησία/προδιάθεση για νόσηση και
  • να ευνοήσει τη δημιουργία αυτοάνοσων νοσημάτων (που προκαλούνται από την «επίθεση» του ίδιου του ανοσοποιητικού συστήματος ενάντια στο ίδιο το σώμα, σημ. μτφ.).
  Δεδομένης της μέχρι τώρα βασικά ακίνδυνης πορείας της νόσου δεν δικαιολογείται κατά την άποψη μας με κανένα τρόπο η χρήση μη επαρκώς δοκιμασμένων φαρμάκων ή φαρμάκων που ενέχουν τον κίνδυνο σοβαρών ιατρικών παρενεργειών όπως το εμβόλιο Η1Ν1 ή το Tamiflu®.

  Ο Tom Jefferson συστήνει ως μέτρο πρόληψης/παρεμπόδισης μίας γρίπης, να πλένουμε συχνά τα χέρια μας –αυτό είναι φτηνό και πραγματικά αποτελεσματικό μέτρο.
  Παρενέργειες δεν αναμένονται με αυτό το μέτρο πρόληψης....

  (συνεχίζεται...)

  Διαφημίσεις


  Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

  Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

  που αποφασίζει την πραγματικότητα....

  Σε προσκαλώ στην κοινωνία

  των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

  Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


  Olymbia MaTerra HelleNica

  μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ