28 Αυγ 2009

Αποζημιώσεις 67 δισ. δολαρίων ετησίως για την κλιματική αλλαγή

Κι ενώ όπως επανειλημμένα, έχουμε πει
  • η κλιματική αλλαγή δεν είναι ανθρωπογενής* και
  • στηρίζεται σε εικασίες αναπόδεικτες,
έρχονται τώρα να απαιτήσουν από την Αφρική το "δίκιο τους"...
Και καλά κάνουν φυσικά.
"Δικοί μας" δεν είναι αυτοί που επί δεκαετίες προπαγανδίζουν την "ανθρωπογενή υπερθέρμανση" και επιβάλουν μέτρα και κυρώσεις -σαν την αναποτελεσματική ως προς το περιβάλλον, αλλά εμπορικότατη και κερδοφόρα για λίγους- Συνθήκη του Κιότο?

Αυτοί δεν είναι που παίρνουν χρήματα δημόσια και τα επενδύουν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις -μεταξύ άλλων- του Αλ Γκορ?

Αυτοί δεν είναι που αυθαίρετα υποστηρίζουν πως το CO2 προκαλεί "υπερθέρμανση"? και πιέζουν με κάθε μέσο και απαγορεύσεις? -όπως τις απαγορεύσεις των λαμπτήρων πυρακτώσεως?

Ε, ας πληρώσουν τώρα και τα "σπασμένα"... (αν και σ΄εμάς θα χρεωθεί πάλι, αλλά τρόπος του λέγειν...) Λογικό δεν είναι η Αφρική, την οποία καταδυναστεύουν και καταληστεύουν οι Αγγλο-Αμερικάνοί ελιτίστες εδώ και δεκαετίες, να ζητούν ότι τους αναλογεί με βάση τους ισχυρισμούς των ελεγχόμενων "διακυβερνητικών συμβουλίων" του ΟΗΕ (IPCC)?

Φαίνεται τελικά πως η επιστήμη, γενικότερα, δεν έγινε απλώς το δόγμα της σύγχρονης εποχής, ξεφεύγοντας από την πορεία της, αλλά αποτελεί το ψευτολουστράρισμα κάθε σύγχρονης οικονομικο-πολιτικής ατζέντας που στοχεύει στο κέρδος...

Κρίμα. Γιατί ακόμη και έντιμοι επιστήμονες, εθελοτυφλούν και παίζουν το παιχνίδι κάποιων, ρίχνοντας ολόκληρη την ανθρωπότητα στο σύγχρονο μεσαίωνα της "επιστημονικοφάνειας". Και το χειρότερο?: οι περισσότεροι νομίζουν πως επειδή σταμάτησε η Ιερή Εξέταση της εκκλησίας βγήκαμε από το σκοτάδι... Έλα που δεν βγήκαμε, αλλά απλά η Ιερή Εξέταση έπιασε το επιστημονικό Ιερατείο πλέον και κάνει από εκεί το έργο της?...

Μια συμβουλή: συνηθίστε να ρωτάτε και να ερευνάτε. Μην αφήνετε τίποτε να στέκει ως "δεδομένο" Δείτε τις ρίζες του. Ελέγξτε να δείτε που ακριβώς "πατάει". Εκεί βρίσκεται συνήθως το σφάλμα... μεταφέροντας το λάθος σε όλα όσα χτίστηκαν πάνω του...
Και προ πάντων: μη συγχέεται την επιστήμη με τις πολιτικές και κομματικές ατζέντες... καμία σχέση δεν έχουν.


Οι νεώτεροι φίλοι του Τοξότη, ας ρίξουν μια ματιά εδώ: (κλικ πάνω στην εικόνα)
για να μην πέσουν στη συνήθη παρεξήγηση: όταν λέμε πως δεν υπάρχει ανθρωπογενής υπερθέρμανση ΔΕΝ εννοούμε πως οι άνθρωποι δεν ρυπαίνουν τη φύση -και άλλο ποιός φταίει πάλι κατα βάθος...- και ΔΕΝ εννοούμε πως δεν συμβαίνουν αλλαγές στο κλίμα -υπάρχουν διάφορες αλλαγές και από διάφορες, ΚΥΡΙΩΣ φυσικές αιτίες...
Ορίστε και η είδηση για τα παραπάνω σχόλια:
Εν όψει της Συνόδου του ΟΗΕ

Αποζημιώσεις 67 δισ. δολαρίων ετησίως για την κλιματική αλλαγή επιθυμεί η Αφρική

Αποζημιώσεις από τις ανεπτυγμένες χώρες για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής προτίθεται να ζητήσει η Αφρικανική Ένωση με ψήφισμά της στην ερχόμενη Σύνοδο του ΟΗΕ στην Κοπεγχάγη.

Σε συνάντηση αντιπροσώπων των κρατών της Αφρικανικής Ένωσης στην Αντίς Αμπέμπα τέθηκε πρόταση υιοθέτησης ψηφίσματος που θα ζητά την καταβολή αποζημιώσεων από τις ανεπτυγμένες χώρες για τις ξηρασίες, πλημμύρες και τους καύσωνες που ταλαιπωρούν την ήπειρο.

Εφόσον εγκριθεί το ψήφισμα, θα ζητά στην Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή που θα γίνει το Δεκέμβριο στην Κοπεγχάγη, να καταβάλλονται στις χώρες της Ένωσης 67 δισ. δολάρια κάθε χρόνο από το 2020, και μάλιστα επ' αόριστον, σύμφωνα με το Reuters.

Νωρίτερα φέτος, ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας, Μελές Ζενάουι, είχε αναφέρει ότι οι πλούσιες χώρες πρέπει να αποζημιώσουν την Αφρική για την υπερθέρμανση, λέγοντας ότι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Αφρική είναι εξαιρετικά δυσανάλογες με τη συμμετοχή της στη ρύπανση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ χαρακτηρίζουν σχετικά μικρή την πρόοδο που έχει γίνει στην σύνταξη του πρόχειρου κειμένου της νέας συνθήκης που θα υπογραφτεί στην Κοπεγχάγη στο τέλος του έτους για την εκπομπή ρύπων.

Newsroom ΔΟΛ


πηγή: www.in.gr

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ