7 Ιουλ 2009

Λάμπες εξοικονόμησης - μία σκανδαλώδης φαρσοκωμωδία


Η πλέον εξωφρενική Ιδέα για τη σωτηρία της Γης

Οι τακτικοί αναγνώστες της Τοξότισσας, γνωρίζουν εδώ και χρόνια την αντίρρηση μου στην προώθηση των "λαμπτήρων φθορισμού" στα πλαίσια πολιτικής "διάσωσης του κλίματος", όπως και την άποψη μου περί κλιματικής απάτης γενικότερα...

Οι περισσότεροι θα διαβάσατε φαντάζομαι το πρόσφατο -και μόνιμο πλέον- αφιέρωμα "το Φως στη Ζωή μας", όπου κατονομάζονται συγκεκριμένοι κίνδυνοι που σχετίζονται με τις λάμπες φθορισμού.

Το αφιέρωμα αυτό έφερε κάποια στιγμή στον Τοξότη και τον δημοσιογράφο Χρήστο Μουσουλιώτη, ο οποίος ερευνούσε το ζήτημα.

Με μεγάλη μου χαρά σας ενημερώνω λοιπόν, πως ο Χρήστος Μουσουλιώτης έδωσε πριν λίγες μέρες στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της πολύμηνης έρευνας του στο θέμα των λαμπτήρων εξοικονόμησης με τη μορφή δωρεάν ηλεκτρονικού βιβλίου 300 περίπου σελίδων.

Η αξιόλογη προσπάθεια του στη διερεύνηση του θέματος, αλλά και η διάθεση της εργασίας του στο ευρύ κοινό, για χάρη της ορθής ενημέρωσης και αποφυγής των κρυμμένων και αποσιωπημένων κινδύνων υγείας, τον καθιστά -τουλάχιστον για 'μένα προσωπικά- πρωτοπόρο σε μια νέα εποχή δημοσιογραφίας, όπου δίνει το παράδειγμα μίας νέας αντίληψης και διαφάνειας, επαναπροσδιορίζοντας την ίδια τη δημοσιογραφία ως λειτούργημα στην υπηρεσία του κοινού και όχι κάποιων περίεργων συμφερόντων...

Ο Χρήστος Μουσουλιώτης με τη δημοσιογραφική αυτή έρευνα του υπηρετεί την ορθή ενημέρωση και την έναρξη μίας δημόσιας συζήτησης αν θέλετε, στο μεγάλο και τραγικό αυτό ζήτημα και δεν ακολουθεί το δρόμο της αποσιώπησης και του μονόπλευρου αφορισμού της λεγόμενης "αντίθετης" άποψης -που συνήθως είναι η καταπιεσμένη και φιμωμένη άποψη του δικαίου...-, που έχει καταντήσει πάγια τακτική όλων των επιμέρους ειδικών και γκουρού... ειδικά στα μεγάλα ΜΜΕ.

Αναφερόμενος στη ζήτημα των λαμπτήρων αυτών, γράφει ο ίδιος στον πρόλογο του βιβλίου του:

"Το ζήτημα των συμπαγών λαμπτήρων φθορισμού έχει τέσσερα σκέλη.
  • Το πρώτο προσβάλλει βάναυσα τη νοημοσύνη των καταναλωτών με το περίτεχνο βάψιμο περιβαλλοντικά ρυπαρών και δυνητικά επικίνδυνων για την υγεία προϊόντων, όπως οι συμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού, με χρώμα λαμπερό πράσινο, όταν η τεχνολογία προσφέρει λύσεις για πραγματικά οικολογικούς λαμπτήρες πυράκτωσης, που λειτουργούν με μικρή κατανάλωση ενέργειας, επιβαρύνουν ελάχιστα το περιβάλλον, δεν χρειάζονται ανακύκλωση και κυρίως δεν προκαλούν προβλήματα υγείας.
  • Το δεύτερο προσβάλλει την ανεξαρτησία και την ελευθερία επιλογής κάθε πολίτη, με την καταναγκαστική επιβολή (μέσω νομοθετικής κάλυψης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή) τού είδους φωτισμού που θα έχουν στα σπίτια τους οι Ευρωπαίοι.
  • Το τρίτο σκέλος, που κατά τη γνώμη μου είναι το σημαντικότερο, προσβάλλει βάναυσα τις ευαισθησίες κάθε ανθρώπου, ενώ ταυτόχρονα κουρελιάζει οποιαδήποτε αρχή δικαίου και μια σειρά νόμων των κρατών - μελών τής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για την αναλγησία προς τους πάσχοντες από φωτοευαισθησίες και άλλες ασθένειες, οι οποίοι ανέρχονται σε εκατομμύρια, δεδομένου ότι περιορίζονται σε ένα είδος απάνθρωπης εξορίας με την υποχρεωτική χρήση των συμπαγών λαμπτήρων φθορισμού ακόμα και εντός των οικιών τους!
  • Το τέταρτο σκέλος είναι εξοργιστικό και ανησυχητικό ταυτόχρονα, επειδή, το «περίεργο» φως των συμπαγών λαμπτήρων φθορισμού, προωθείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τις κυβερνήσεις, ανενημέρωτους δημοτικούς και νομαρχιακούς άρχοντες, αλλά και οικολογικές οργανώσεις, ενώ ταυτόχρονα υφίσταται μια ευρεία και βαθύτατη άγνοια ή ηθελημένη υποβάθμιση των πιθανών επιπτώσεων στην υγεία εξαιτίας τής δραστικής αλλαγής στην ποιότητα φωτισμού.
Αμέτρητες επιστημονικές έρευνες δείχνουν, χωρίς καμία αμφισβήτηση, ότι οι συχνότητες φωτός δεν είναι απλά ένα μέσο για να φωτίζουμε τα σκοτάδια μας ή να οργανώνουμε περιβαλλοντικές εκδηλώσεις, αλλά ότι επηρεάζουν βασικές βιοχημικές λειτουργίες κάθε όντος."

Για την υγειά σας...
και την υγειά των αγαπημένων σας διαβάστε το!

Με εκτίμηση
Βίκυ Χρυσού

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ