3 Ιουν 2009

Η Ψυχιατρική ως "επιστημονική" μέθοδος εγκλημάτων και καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Δημιουργώντας ένα φόνο... -Making a killing

Σε παγκόσμιο επίπεδο είναι γνωστό πως υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα που είναι -θεωρητικά- απαράβατα. Ένα από αυτά είναι το δικαίωμα στην προσωπική Υγεία. Σήμερα το διακίωμα αυτό καταπατάται σε πολλά επίπεδα -όπως είδαμε και σε άλλα θέματα που αφορούν την υγεία, με την παραπληροφόρηση του κοινού και την ομηρία της ιατρικής από τα δεσμά των φαρμακευτικών καρτέλ.

Στο χώρο της ψυχιατρικής επικρατεί δυστυχώς η ίδια κατάσταση. Όπως και σε κάθε άλλο ιατρικό κλάδο, έχει παρεισφρήσει και εδώ η βιομηχανία χημικών-φαρμακευτικών σκευασμάτων. Μόνο που στην περίπτωση αυτή, η αδυναμία του ασθενή, αλλά και τον οικείων του, να διαχωρίσουν την ουσιαστική θεραπεία από την κατάχρηση σκευασμάτων δεν περιορίζεται στο επίπεδο του φυσικού σώματος, αλλά καθίσταται αδύνατη ακόμη και η φυσιολογική λειτουργία της προσωπικότητας, του πνεύματος και της ψυχής...

Στοχεύοντας τη διερεύνηση, την αποκάλυψη της αλήθειας, αλλά και την βελτίωση της επικρατούσας κατάστασης, έχει δημιουργήσει η Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (CCHR- ένας μη κερδοσκοπικός, κοινωφελής οργανισμός αφιερωμένος στη διερεύνηση και έκθεση παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με βάση την ψυχιατρική) μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα.

Σε βίντεοκλιπ της σελίδας αυτής αναφέρεται χαρακτηριστικά πως:
 • Η ψυχιατρική με ακούσια δεσμευτικές διαδικασίες επέβαλε την καταστροφή της ζωής μέσω φαρμακευτικών αγωγών και ηλεκτροσόκ σε παγκόσμιο επίπεδο.
 • κάθε 75 δευτερόλεπτα ένα άτομο μεταφέρεται παρά τη θέληση του σε μία ψυχιατρική κλινική.
 • 100.000 άνθρωποι το χρόνο υποβάλλονται σε ηλεκτροσόκ και
 • 100 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παίρνουν ψυχοτρόπα φάρμακα, -
 • μεταξύ αυτών 20 εκατομμύρια παιδιά.
 • Η ψυχιατρική είναι σήμερα μία βιομηχανία αξίας 330 δις δολαρίων (!), η οποία δεν μπορεί, σύμφωνα με κάθε επίσημο ψυχιατρικό σώμα, να διεκδικήσει ούτε μία πραγματοποιημένη θεραπεία. Και το χειρότερο είναι πως με τη δράση της έχει οδηγήσει χιλιάδες ανθρώπους στο θάνατο και συνεχίζει καθημερινά να παραβιάζει με πολλαπλούς τρόπους βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.
Όπως καταγγέλλει η CCHR, το 1967 -πριν από 40 χρόνια- συναντήθηκαν διακεκριμένοι ψυχίατροι στο Πουέρτο Ρίκο οροθετώντας το 2000 ως την εποχή λήψης ψυχοτρόπων φαρμάκων από "φυσιολογικούς" ανθρώπους.

Ανάμεσα τους οι: Heinz Lehmann, Nathan Kline, Josef Zubin, Charles Savage, William Turner, ο Wayne O Evans. Ο τελευταίος δήλωνε μάλιστα τότε χαρακτηριστικά:
"Βλέπουμε ένα δυναμικό ανάπτυξης σχεδόν πλήρη έλεγχου της συναισθηματικής κατάστασης του ανθρώπου, της ψυχικής λειτουργίας του και της θέλησης του να δράσει".

"Κατά την εξέταση του παρόντος, είναι η ελπίδα μας ότι ο αναγνώστης δεν θα μείνει με την εντύπωση πως πρόκειται για μια άσκηση επιστημονικής φαντασίας. Είναι γνωστό ότι ο κόσμος που θα υπάρχει μετά από 15 χρόνια από τώρα, υπάρχει στο ερευνητικό εργαστήριο σήμερα."

"Ψυχοτρόπα φάρμακα κατά το έτος 2000''

Στόχος τους, μεταξύ άλλων, ήταν να εισχωρήσουν στην αγορά μέχρι το 2000 τόσα πολλά ψυχοφάρμακα, που να είναι εφικτή η καταστολή κάθε όψης της ανθρώπινης συμπεριφοράς.
 • Σήμερα 100 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως λαμβάνουν ψυχιατρικά σκευάσματα, επειδή τους είπαν πως είναι "άρρωστοι", ενώ πολλοί είναι οι ψυχίατροι που "ξεμπροστιάζουν" την επιστημονικότητα των μεθόδων της ίδιας τους της επιστήμης...
 • Επιστήμονες καταγγέλουν μια πολύ μεγάλη "επιχείρηση" εκατομμυρίων, ενώ χιλιάδες άνθρωποι -και παιδιά- αφήνονται να υποφέρουν...
 • 3000 άνθρωποι κάθε μήνα πεθαίνουν από παρενέργειες των ψυχοτρόπων σκευασμάτων που τους χορηγούνται... επειδή έτσι θέλει το "μάρκετινγκ" των φαρμακευτικών καρτέλ που εσκεμμένα διαστρεβλώνει και αποκρύπτει την επικινδυνότητα των "προϊόντων" που πλασάρονται στην αγορά.
 • Η επιχείρηση ανθίζει αφού τα μόλις 44 ψυχο-φαρμακευτικά σκευάσματα το 1964, ξεπερνούν σήμερα τα 174!
-
Σε απάντηση λοιπόν αυτής της τραγικής κατάστασης η CCHR δημιούργησε την παραπάνω επιτροπή και τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Η δράση της ξεκίνησε το 1969, με την περίπτωση του
 • HAVERFORD STATE HOSPITAL, όπου η μόνη "νόσος" ενός ανθρώπου που μεταφέρθηκε και νοσηλεύτηκε εκεί ήταν πως μιλούσε ουγγρικά...
Από τότε ακολούθησαν χιλιάδες υποθέσεις τις οποίες ξεσκέπασε η Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (CCHR) όπως π.χ.
 • την περίπτωση της θανατηφόρας μεθόδου θεραπείας "deep sleep" (σε βαθύ ύπνο) στο HELMSFORD Privete Psychiatric Hospital, όπου οι ασθενείς σε φαρμακευτικά προκαλούμενη κωματώδη κατάσταση δεχόντουσαν ηλεκτροσόκ. 48 άνθρωποι πέθαναν από τη φρικτή αυτή μέθοδο.
 • Η ίδια Επιτροπή Πολιτών ξεσκέπασε σκάνδαλο στη νότια Αφρική, όπου είχαν δημιουργηθεί ψυχιατρικά στρατόπεδα βασανισμών δεκάδων χιλιάδων μαύρων.
 • Στη γειτονική Ιατλία συνέδραμε στο κλείσιμο ψυχιατρικών εγκαταστάσεων με απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας.
 • Στην Ιαπωνία αποκάλυψε τα οικονομικά σκάνδαλα στα οποία εμπλεκόταν ψυχίατροι και ψυχιατρικές κλινικές, οι οποίοι καταχράζονταν δημόσια χρήματα βασανίζοντας ασθενείς.
 • Στις ΗΠΑ επίσης συνέβαλε στο κλείσιμο ολόκληρης αλυσίδας νοσοκομείων που παρατυπούσαν και καταπατούσαν τα ανθρώπινα δικαιώματα με στόχο το κέρδος,
 • ενώ παράλληλα μάχεται για την τροποποίηση νομοθεσιών, ώστε να έχουν οι γονείς το δικαίωμα να αρνούνται τη χορήγηση βλαβερών χημικών ψυχιατρικών σκευασμάτων στα παιδιά τους.
Η CCHR εκθέτει επίσης τις εγκληματικές ενέργειες που διενεργούνται εντός της ψυχιατρικής βιομηχανίας στις αρμόδιες αρχές και δραστηριοποιείται ανάλογα υπερασπιζόμενη τα διακαιώματα των θυμάτων. Πέρα από την ακτιβιστική της δράση λειτουργεί και ως ενημερωτικός οργανισμός εκδίδοντας τα αποτελέσματα των ερευνών της σε 15 διαφορετικές γλώσσες.

Δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι ήδη γνωστή στη χώρα μας η δράση αυτής της κίνησης, πάντως σίγουρα αξίζει να γνωρίζουμε και το φρικτό πρόσωπο της ψυχιατρικής και της ψυχολογίας, που σε τίποτε δεν διαφέρει από ένα έγκλημα, όταν εφαρμόζεται με τέτοιες απάνθρωπες τακτικές...

-
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων: εννοείται πως δεν καταδικάζουμε αόριστα ούτε αρνούμαστε το γεγονός πως υπάρχουν ψυχίατροι και ψυχολόγοι -όπως και γιατροί κάθε κλάδου- που αγωνίζονται για την ανθρώπινη υγεία με κάθε τρόπο και προσφέρουν πραγματικό έργο, παρά το "στημένο παιχνίδι" των φαρμακευτικών καρτέλ και των κατασκευασμένων ερευνών τους...

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ