7 Μαΐ 2009

Deaths to Swine Flu... "περίεργος" ο διηπειρωτικός συνδυασμός στο "μείγμα" του ιού

Πόλη του Μεξικού: κλειστά σχολεία σε όλη τη μητρόπολη των 20 εκατ. κατοίκων την Παρασκευή (24 Απριλίου) μετά από το θάνατο τουλάχιστον 16 ατόμων, ενώ πάνω από 900 άλλα άτομα ασθενούν, από αυτό που υπάλληλου από το χώρο της υγείας θεωρούν ύποπτο ως ένα νέο στέλεχος της γρίπης των χοίρων. Ανησυχία για το γεγονός εκφράζουν αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας θεωρώντας πως θα μπορούσε να σημάνει την έναρξη μιας πανδημίας γρίπης.

(το κείμενο είναι το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Fox News στις 24 Aπριλίου με τον τίτλο "Mexico Links Sickness, Deaths to Swine Flu" και ήταν συνειμμένο μαζί με το κείμενο του Dr. Kalokerinos στο γράμμα-καταγγελία που απέστηλε η Jane Burgermeister** στην Γενική Διευθήντρια του ΠΟΥ, ενήμερώνοντας την για την πρόθεση της για αγωγή με την κατηγορία "μαζικής δολοφονίας" κατά της ΠΟΥ και κάθε εμπλεκόμενου οργανισμού ή ατόμου στο θέμα χειρισμού της "γρίπης των χοίρων -μετάφραση-απόδοση Βίκυ Χρυσού)

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας στη Γενεύη, Ελβετία δήλωσε πως τουλάχιστον 57 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στην εστία έκρηξης της ασθένειας, αν και δεν ήταν ακόμα σαφές εάν αυτός ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων οφείλεται σε χοιροειδή γρίπη.

"Είμαστε πολύ, πολύ ανήσυχοι», είπε ο Thomas Abraham, ένας εκπρόσωπος του οργανισμού. "Έχουμε ό, τι φαίνεται να είναι ένα καινοφανή ιό και έχει εξαπλωθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο." Αν η διεθνή εξάπλωση επιβεβαιώνεται, αυτό σημαίνει πως πληρεί τα κριτήρια της ΠΟΥ για την αύξηση του επιπέδου συναγερμού σε πανδημία, πρόσθεσε.

Ο Thomas Abraham δήλωσε πως την Παρασκευή ο ΠΟΥ, αύξησε το εσωτερικό του σύστημα προειδοποίησης, που τους επιτρέπει να εκτρέψουν περισσότερα χρήματα και προσωπικό για την αντιμετώπιση της επιδημίας. "Είναι όλα τα χέρια στο κατάστρωμα για την ώρα." είπε ο Abraham.

Ο Γραμματέας Υπ. Υγείας του Μεξικό, Χοσέ Κόρδοβα, είπε πως μόνο για τους 16 από τους θανάτους έχει επιβεβαιωθεί πως προκλήθηκαν από το νέο στέλεχος του ιοί, μέσω δοκιμών σε εργαστήρια της κυβέρνησης. Δείγματα από 44 άλλους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους είναι ακόμα υπό δοκιμή. Η υγειονομική υπηρεσία δήλωσε πως ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νοσούν σε ολόκληρη τη χώρα είναι περίπου 943.

Ο Κόρδοβα είπε πως τα δείγματα που εστάλησαν στις ΗΠΑ στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στην Ατλάντα (CDCP), Γεωργία, για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για τον ίδιο ιό που μόλυνε επτά άτομα στο Τέξας και την Καλιφόρνια. Όσο για τώρα, οι δοκιμές δείχνουν πως η γρίπη είναι ένα "νέο, διαφορετικό ... στέλεχος που αρχικά προέρχεται από χοίρους."

"Έχουμε ασφαλώς 60 θανάτους για τους οποίους δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι οφείλονται όλοι στον ίδιο ιό, αλλά είναι πιθανό», είπε ο Κόρδοβα στο ράδιο MVS στην Πόλη του Μεξικού.

Ο Κόρδοβα περιγράφει ένα νέο στέλεχος γρίπης που έχει σκοτώσει μόνο άτομα που συνήθως ανήκουν στο φάσμα των λιγότερο ευάλωτων νέων και της μεσαίας ηλικίας ενηλίκων. Μια πιθανότητα είναι ότι τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού - βρέφη και ηλικιωμένοι- είχαν εμβολιασθεί κατά τα άλλα στελέχη και ίσως αυτά τα εμβόλια να παρέχουν κάποια προστασία.

Αλλά η Δρ Anne Schuchat του CDC είπε "σε αυτό το σημείο, δεν έχουμε καμία επιβεβαίωση της πανώλης των χοίρων στο Μεξικό" του είδους που εμφάνισαν επτά κάτοικοι της Καλιφόρνια και του Τέξας.

Και τα επτά θύματα στις ΗΠΑ αναρρώνουν από ένα στέλεχος της γρίπης που συνδυάζει γονίδια ιού χοίρου, πτηνών και ανθρώπου με έναν τρόπο που οι ερευνητές δεν έχουν δει μέχρι σήμερα.

Ο Κόρδοβα είπε επίσης στο ράδιο MVS στην Πόλη του Μεξικού, πως οι υπάλληλοι υγείας του Μεξικού δεν μπορούν να είναι βέβαιοι ότι οι θάνατοι "είναι από τον ίδιο ιό, αλλά είναι πιθανό."

Το κλείσιμο των σχολείων κράτησε 6,1 εκατ. μαθητές στο σπίτι, ξεκινώντας από τα κέντρα ημερήσιας φροντίδας έως τα γυμνάσια, καθώς επίσης επηρεάστηκαν και χιλιάδες άλλοι από το κλλείσιμο των κολεγίων και των πανεπιστημίων. Γονείς έκαναν αγώνα και ταχυδακτυλουργικά για να πάνε στις εργασίες τους και να διευθετήσουν θέματα της οικογένεις εξ' αιτίας αυτού , που σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ήταν το πρώτο κλείσιμο σχολείων στην πόλη του Μεξικό από τον καταστροφικό σεισμό του 1985 .

Η Lillian Molina και άλλους δάσκαλοι στο Montessori's World σχολείο προσχολικής αγωγής, έτριβαν και σφουγγάριζαν τις κενές αίθουσες με Clorox, σαπούνι και Lysol την Παρασκευή, ανάμεσα σε απαντήσεις κλήσεων από ανήσυχους γονείς. Αν και στο σχολείο δεν υπήρχε καμία γνωστή περιπτώση μεταξύ των μαθητών, η Molina υποστήριξε την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν τα σχολείας κατηγορίες, ιδίως τα Προσχολικά.

"Είναι πολύ καλό που λαμβάνουν προφυλάξεις», είπε. "Νομίζω ότι είναι μια πραγματικά καλή ιδέα."

Οι αρχές ενημέρωσαν τους κατοίκους της πρωτεύουσας να μην πάνε στην εργασία τους εφόσον αισθάνονται άρρωστοι και να φορούν χειρουργικές μάσκες προστασίας εάν πρέπει να κινηθούν ανάμεσα στα πλήθη. Ένα ευρύτερο κλείσιμο- συμπεριλαμβάνοντας ίσως και κλείσιμο των κυβερνητικών γραφείων - ήταν υπό εξέταση.

"Είναι πολύ πιθανό ότι τα μαθήματα στις τάξεις θα ανασταλούν για αρκετές ημέρες," είπε ο Κόρδοβα. "Εμείς θα πρέπει να αξιολογήσουμε, και ας ελπίσουμε ότι δεν συμβεί αυτό, την ανάγκη να περιοριστεί η δραστηριότητα στο χώρο εργασίας."

Παρόλα αυτά, υπάλληλοι υγείας των ΗΠΑ δήλωσαν ότι δεν υπάρχει ακόμη λόγος για συναγερμό στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι πέντε άνθρωποι στην Καλιφόρνια και οι δύο στο Τέξας έχουν αναρρώσει, και από τις δοκιμές έχει προκύψει πως κάποια κοινά αντιικά φάρμακα φαίνεται να λειτουργούν κατά του ιού.

Η Schuchat του CDC είπε πως αξιωματούχοι του χώρου πιστεύουν ότι το νέο στέλεχος μπορεί να εξαπλωθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο, που είναι ασυνήθιστο για ένα ιό της γρίπης των χοίρων. Το CDC ελέγχει τους ανθρώπους που έχουν έρθει σε επαφή με τις επτά επιβεβαιωμένες περιπτώσεις στις ΗΠΑ, που όλες τους εμφανήστικαν μεταξύ τέλους Μαρτίου και μέσα Απριλίου.

Οι αμερικάνικες περιπτώσεις αποτελούν ένα αναπτυσσόμενο ιατρικό μυστήριο γιατί δεν είναι ακόμη σαφές πως κόλλησαν τον ιό. Η CDC δήλωσε πως τα επτά άτομα δεν έρχονται σε επαφή με τους χοίρους, που είναι συνήθως ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι κολλούν την χοιροειδή γρίπη. Και μόνο λίγοι ήταν σε επαφή μεταξύ τους.

Αξιωματούχοι του CDC περιέργαψαν πως ο ιός αποτελείται από ένα μοναδικό συνδυασμό γονιδιακών τμημάτων που δεν παρατηρήθηκε προηγουμένως σε άτομα ή χοίρους. Το μικρόβιο περιέχει ανθρώπινο ιό, τον ιό της γρίπης των πτηνών από τη Βόρεια Αμερική και ιούς χοίρων από τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία.

Άνθρωποι από το χώρο της Υγείας έχουν ξαναδεί μείγματα από ιούς πτηνών, χοίρων και ανθρώπων παλαιότερα, αλλά ποτέ δεν επρόκειτο για διηπειρωτικό συνδυασμό με περισσότερους από έναν ιούς χοίρων στο μείγμα. (!?!)

Οι επιστήμονες παρακολουθούν από κοντά τους ιούς της γρίπης που προέρχονται από χοίρους. Τα ζώα θεωρούνται ιδιαίτερα ευαίσθητα και στους δύο ιούς της γρίπης, των πτηνών και των ανθρώπων, και αποτελούν πιθανό "χώρο", όπου είναι δυνατόν να συμβεί αυτό το είδος της γενετικής ανακατάταξης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα μορφή πανδημίας γρίπης, δήλωσε ο Δρ John Treanor, ειδικός στις λοιμώδεις νόσους του Πανεπιστημίου του Rochester Medical Center.

Ο ιός μπορεί να είναι κάτι εντελώς νέο, ή μπορεί να υπήρχε ήδη για κάποιο διάστημα, αλλά μόνο τώρα εντοπίστηκε λόγω της βελτιωμένων εργαστηριακών δοκιμών και της παρατήρησης των ασθενειών, είπαν αξιωματούχοι του CDC.

Ο ιός ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά σε δύο παιδιά στη Νότια Καλιφόρνια - ένα 10 ετών αγόρι στο San Diego County και ένα 9 ετών κορίτσι στη γειτονική κομητεία Imperial.

Δεν είναι γνωστό εάν κάποιος είναι άρρωστος από τον ιό αυτή τη στιγμή, είπαν από το CDC.

Επίσης, δεν είναι γνωστό αν το εμβόλιο της εποχικής γρίπης, που έλαβαν οι Αμερικανοί το τελευταίο φθινόπωρο και στις αρχές του τρέχοντος έτους, προστατεύει από αυτό το είδος του ιού. Οι άνθρωποι θα πρέπει να πλένουν τα χέρια τους και να λάβουν άλλες συνήθεις προφυλάξεις δήλωσε το CDC


**
Το γράμμα της Jane Burgermeister σε δύο συνέχειες:

Βιολογικά Όπλα: Αποκαλυπτικό Γράμμα-καταγγελία προς την Πρόεδρο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας!

Βιολογικά Όπλα: Αποκαλυπτικό Γράμμα-καταγγελία προς την Πρόεδρο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας! - 2 -

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ