14 Απρ 2009

Bloggers ενωθείτε


για την "Πείνα και τη φτώχεια"
29 Απριλίου 2009


Συμμετέχοντας στην προσπάθεια του "bloggers unite", οι blogger ενώνουν τη φωνή τους και γράφουν συντονισμένα την ίδια μέρα για το ίδιο θέμα, υποστηρίζοντας θέματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Μία τέτοια εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για την 29η Απριλίου και αφορά στο θέμα της πείνας και της φτώχειας στον κόσμο.

Σίγουρα δεν αρκεί να γράφει κανείς για να λυθεί ένα πρόβλημα, αλλά είναι και αυτός ένας τρόπος να θίξει κάποια ζητήματα, να προκαλέσει μια σχετική συζήτηση και να προτείνει ίσως κάποιες ιδέες που θα μπορούσαν να συνδράμουν για να φτιάξουμε ένα καλύτερο κόσμο...

Στόχος της 29ης Απριλίου:

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε για να συμμετέχουμε είναι να ενώσουμε τη φωνή μας και να γράψουμε κι εμείς εκείνη την ημέρα ένα θέμα σε σχέση με την πείνα στον κόσμο.

Τα μέλη του BlogCatalog συνεργάζονται για το σκοπό αυτό με το διεθνή οργανισμό Heifer International.

Tη στιγμή αυτή:

• , περισσότερα από 500 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε «απόλυτη φτώχεια» και πάνω από 15 εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο από την πείνα.

• O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι το ένα τρίτο του πληθυσμού τρέφεται ελλιπώς και άλλο ένα τρίτο πεινάει.

• Ακόμα και στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 46% των παιδιών αφροαμερικανών και το 49 % των παιδιών Latino της Αμερικής θεωρούνται χρόνια πεινασμένα.

Οργανώσεις όπως η Heifer International προτείνουν συγκεκριμένη λύση. Κάθε μέρα του Απριλίου, η Heifer βοηθά ανθρώπους να ξεφύγουν από τη φτώχεια, παρέχοντας σε κοινότητες κατάρτιση για την κτηνοτροφία και τη γεωργία προκειμένου να βελτιώσουν την ζωή και να τονώσουν την ελπίδα. Τι μπορείτε να κάνετε;
  • Συμμετοχή με ανάρτηση σχετικού κειμένου στις 29 Αριλίου
  • πρόσθεση ενός από τα σχετικά εικονίδια στο blog σας πριν από τις 29 Απριλίου .
• Παρακολούθηση των δελτίων Τύπου του bloggersUnite για σχετικές πληροφορίες.

• Επίσκεψη στη σελίδα της Heifer International, για να τη γνωρίσετε και ίσως να συνδράμετε, ώστε να μεταδώσουν τα μέλη της το "δώρο".

• Κάντε μια μικρή δωρεά ή κάποια άλλη ενέργεια που εσείς νομίζεται για να τερματίσετε την πείνα στον κόσμο.

• Συμπεριλάβετε στην ανάρτηση σας προτάσεις και ιδέες για λύσεις, με κάποια λινκ ίσως σε κάποιες από αυτές.

Η Bloggers Unite είναι μια κοινότητα που νοιάζεται.

Είναι μια προσπάθεια να αξιοποιηθεί η δύναμη της "μπλογκόσφαιρας" για να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος.
Ζητώντας από bloggers να γράψουν για ένα συγκεκριμένο θέμα, την ίδια ημέρα του μήνα, η φωνή των μπλόγκερς γίνεται μία. Συνενώνεται με χιλιάδες και προσπαθεί να κάνει τη διαφορά.

Η θεματολογία ποικήλει και μπορεί να αφορά π.χ.:

Την αύξηση της ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο, μια προσπάθεια για τη βελτίωση των συστημάτων εκπαίδευσης ή την υποστήριξη χώρων του λεγόμενου τρίτου κόσμου .

Πώς άρχισαν όλα?

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε στις αρχές του 2007 από τον Antony Berman, που ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της BlogCatalog.com. Μαζί με συνεργάτες του σκέφτηκαν με κάποιο τρόπο να χρησιμοποιήσουν την μπλογκόσφαιρα για την προώθηση της Δύναμης του Καλού.

Η ιδέα ήταν απλή, η ομάδα του BlogCatalog θα διάλεγε ένα θέμα και θα ζητούσε από τους bloggers να συμμετέχουν για μία μόνο ημέρα, ώστε να εξαπλωθεί η λέξη ή ένα συγκεκριμένο θέμα, για να προκαλέσουν ή να συμβάλουν στην ευαισθητοποίηση. Μέσα σε μια εβδομάδα η ομάδα BlogCatalog ξεκίνησε τη δημιουργία μιας σελίδας και οργάνωσε το πρώτο Bloggers Unite Challenge. (Περισσότερα εδώ)

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο "Unite for Hunger & Hope"- 29 Απριλίου (εδώ),
Για να επιλέξετε ανάμεσα σε άλλα θέματα (εδώ)Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ