13 Απρ 2009

Φθόριο: δηλητήριο στην οδοντόπαστα & το νερό -μέρος 4ο.

της Βίκυς Χρυσού

Στις προηγούμενες αναρτήσεις είδαμε λίγο-πολύ πως και ποιοι, πριν από 80 περίπου χρόνια αποφάσισαν την εισαγωγή του φθορίου στο νερό των ΗΠΑ, αλλά και της Αγγλίας και άλλων χωρών και πως μία προπαγάνδα δίχως προηγούμενο έβαλε το τοξικό φθόριο μέσα στις οδοντόπαστες.

Μολονότι στην κοινή γνώμη έχει -δυστυχώς- επικρατήσει ο μύθος, πως το φθόριο ωφελεί τα δόντια, δεν υπάρχει καμία μακροχρόνια ιατρική μελέτη που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο. Μάλιστα η μοναδική αιτιολόγηση για τη φθορίωση του νερού είναι ακριβώς αυτή η "θετική" επίδραση του στα δόντια -που επικαλούνται αυθαίρετα- και είναι το μόνο "φάρμακο", υπ' αυτή την έννοια, που χορηγείται επισήμως μέσα από το πόσιμο νερό (!), ενώ δεν έχει καν σχετική έγκριση ως τέτοιο...

Γιατί? Γιατί η εισαγωγή αυτού του τοξικού δηλητηρίου στις οδοντόπαστες, στο νερό και κατά προέκταση σε κάθε τρόφιμο, χυμό ή αναψυκτικό, που παρασκευάζεται με φθοριωμένο νερό, δεν βασίστηκε σε ανακαλύψεις της ιατρικής, αλλά σε πιέσεις βιομηχανικών κολοσσών κυρίως από το χώρο της επεξεργασίας αλουμινίου, κατασκευής όπλων και βλημάτων, όπως και τς χημικής βιομηχανίας.

Το τοξικό φθόριο από τα απόβλητά τους δεν έπρεπε να τους κοστίζει για τη διαχείριση του, αλλά "όφειλε" -κατά τη διεστραμμένη τους αντίληψη- να τους αποφέρει κέρδη και χρήματα, ... εις βάρος της υγείας των ανθρώπων. Ενώ παράλληλα το "θετικό προφίλ" που του σχεδίασαν με δόλο, τους προστάτεψε από χιλιάδες αγωγές ανθρώπων και κοινοτήτων που είχαν υποστεί βλάβες στην υγεία τους από τα απόβλητα και τα αέρια φθορίου.

Αντίθετα μάλιστα από τις διαφημίσεις που μέχρι σήμερα κάνουν συστηματική πλύση εγκεφάλου -υπέρ του φθορίου- και παρά τον πόλεμο που συνεχίζουν να κάνουν οι "ενδιαφερόμενες βιομηχανίες και εταιρείες" ενάντια σε κάθε επιστήμονα και ερευνητή, που τολμά να μιλά για τους κινδύνους, υπάρχει σήμερα πλήθος δημοσιευμένων μελετών που αποδεικνύουν τα προβλήματα που προκαλεί το φθόριο στην υγεία μας.

Φθόριο και Καρκίνος

Η μακροχρόνια έρευνα και ο αγώνας του Dr Yamouyannis, όπως αναλύεται στο βιβλίο του "Fluoride: The Aging Factor", αλλά και άλλες ανάλογες μελέτες, δείχνουν πως

 • -πέρα από τη φθορίωση των δοντιών-,
το φθόριο
 • είναι ένας παράγοντας γήρανσης,
 • καταστρέφει τα οστά, δημιουργώντας "προδιάθεση" για κατάγματα
 • προκαλεί οστεοσάρκωμα -δηλαδή καρκίνο των οστών!- αλλά το ακόμη χειρότερο
 • προκαλεί βλάβες στα χρωμοσώματα και κατ' επέκταση στο στο γενετικό κώδικα!
Στις γενετικές βλάβες ειδικά, αναφέρονται στο βιβλίο του Δρ. Yamougiannis μία σειρά από έρευνες άλλων επιστημόνων από το 1973 έως το 1985 -βλέπε πίνακες.

YearInstitutionAnimalFindings
1973Russian Research Institute of Industrial Health & Occupational Diseases (USSR)ratfluoride causes genetic damage
1974Columbia University College of Physicians & Surgeons (USA)mouse/
sheep/
cow
fluoride causes genetic damage
1978Pomeranian Medical Academy (Poland)human WBCsfluoride causes genetic damage
1979National Institute of Dental Research (USA)*mousefluoride does not cause genetic damage*
1981Institute of Botany, Baku (USSR)rat 3
studies
fluoride causes genetic damage
1982University of Missouri, Kansas City (USA)mousefluoride causes genetic damage
1983Kunming Institute of Zoology, Kunming (Peop. Rep. China)deerfluoride causes genetic damage
1983Kunming Institute of Zoology, Kunming (Peop. Rep. China)human
WBCs
fluoride causes genetic damage
1984Nippon Dental University, Tokyo (Japan)hamster
embryo
cell
fluoride causes genetic damage
1984Nippon Dental University, Tokyo (Japan)human
cell
culture
fluoride causes genetic damage
1985Medical Research Council, Edinburgh (UK)human
WBCs
fluoride causes genetic damage
Ας δούμε όμως και μία σειρά από άλλες εξίσου σοβαρές επιπτώσεις του φθορίου στην ανθρώπινη υγεία, όπως αυτές έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα.

Φθόριο και εγκέφαλος

Το φθόριο μπορεί να βλάψει σοβαρά τον εγκέφαλο και ειδικά αυτός ο τομέας απασχολεί ιδιαίτερα εντατικά τις έρευνες που γίνονται σήμερα.

Για τη σχέση φθορίου-εγκεφάλου μέχρι τώρα υπάρχουν τουλάχιστον 18 μελέτες από την Κίνα, την Ινδία, το Ιράν και το Μεξικό, οι οποίες φανερώνουν πως η έκθεση σε αυξημένα επίπεδα φθορίου συνδέεται με μείωση του IQ στα παιδιά. Οι επιπτώσεις μάλιστα του Φθόριο στο IQ εντείνονται στα παιδιά που παρουσιάζουν ταυτόχρονα χαμηλή έκθεση στο ιώδιο.
 • 3 μελέτες (Yu 1996, Du 1992, Han 1989) έχουν διαπιστώσει ότι το φθόριο συσσωρεύεται στον εγκέφαλο του εμβρύου, προκαλώντας ζημίες στα κύτταρα και τους νευροδιαβιβαστές
 • και 1 μελέτη (Li 2004) έχει διαπιστώσει σχέση ανάμεσα στην έκθεση εμβρύου σε φθόριο κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης και σε προβλήματα συμπεριφοράς νεογνών.
Πολλές πρόσφατες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι ακόμη και η έκθεση ενηλίκων στο φθόριο μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος (ιδιαίτερα έντονα στους εργάτες βιομηχανιών).

Τα πορίσματα πρόσφατων μελετών σχετικά με νευρολογικές επιπτώσεις σε ανθρώπους που εκτίθενται στο φθόριο, είναι ανάλογα με τα ευρήματα περισσότερων από 40 μελετών σε ζώα που είχαν δημοσιευτεί ήδη από το 1992. Όπως και οι μελέτες σε ζώα έτσι και οι μελέτες σε ανθρώπους αναφέρουν προβλήματα στη διαδικασία μάθησης και μνήμης.

Οι μελέτες σε ζώα έχουν επίσης παρουσιάσει σημαντικές αποδείξεις για την άμεση τοξική επίδραση του φθορίου στον εγκεφαλικό ιστό, ακόμα και σε επίπεδα τόσο χαμηλά όσο το 1 ppm που είναι η ποσότητα του φθορίου στο νερό [των ΗΠΑ](Varner 1998). Οι συνέπειες αυτές ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνουν:
 • - Βλάβες στον ιππόκαμπο
 • - Αύξηση της αφομοίωσης αλουμινίου, που συνδέεται άμεσα με τη νόσο Αλτσχάιμερ και κατά προέκταση με τις βλάβες από χημικούς αεροψεκασμούς (chemtrails)...
 • - Επιδείνωση των βλαβών που προκαλούνται από έλλειψη ιωδίου και
 • - Συσσώρευση φθορίου στην επίφυση (Που σημαίνει πως δρα ανασταλτικά στην ίδια τη συνείδηση, αφού η επίφυση -3ο μάτι ή αλλιώς 6ο τσάκρα- συνδέεται άμεσα με την ανθρώπινη συνειδητότητα και πνευματικότητα.)
Φθόριο και προβλήματα συμπεριφοράς

Η Dr. Phyllis Mullenix μελέτησε ιδιαίτερα τη χημική ένωση
Sodium fluoride
(via wikipedia)
Sodium fluoride
IUPAC name
Other names Florocid
Identifiers
CAS number [7681-49-4]
EC number 231-667-8
UN number 1690
RTECS number WB0350000
Properties
Molecular formula NaF
Molar mass 41.99 g/mol
Appearance White solid
Density 2.558 g/cm3
Melting point 993 °C
Boiling point 1700 °C
Solubility in water 4.13 g/100 g (25 °C)
Hazards
MSDS Sodium fluoride MSDS
EU classification Toxic (T)
Irritant (Xi)
EU Index 009-004-00-7
NFPA 704
0
3
0
R-phrases R25, R32, R36/38
S-phrases (S1/2), S22, S36, S45
Flash point Non-flammable
LD50 52–200 mg/kg (oral in rats, mice, rabbits)[1]
Related compounds
Other anions Sodium chloride
Sodium bromide
Sodium iodide
Other cations Lithium fluoride
Potassium fluoride
Rubidium fluoride
Caesium fluoride
Related compounds TASF reagent
Except where noted otherwise, data are given for
materials in their standard state
(at 25 °C, 100 kPa)

Infobox references
φθοριούχο νάτριο (Sodium fluoride NaF), -παράγωγα της οποίας χρησιμοποιούνται στις οδοντόπαστες μέχρι σήμερα και που χρησιμοποιούνταν στη φθορίωση του νερού-, σε μία σειρά από πειράματα με αρουραίους. Η μελέτη της αυτή δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Neurotoxicology and Teratology journal το 1995.

Σε συνέντευξη της στο fluoridealert.org
, η ίδια αναφέρει πως:

"Η μελέτη διαπίστωσε ουσιαστικά τρία πράγματα.

Πρώτα από όλα, ότι αν τεθεί φθοριούχο νάτριο στο νερό των νεαρών ζώων, που με την πάροδο του χρόνου - μερικές εβδομάδες στα μέτρα της ζωής αρουραίων- θα αναπτύξουν αλλαγές στη συμπεριφορά τους.

Η αλλαγή αυτή στην πορεία παίρνει τη μορφή υπο-κινητικότητας. (...) Το συγκεκριμένο μοντέλο υποκινητικότητας ήταν εντυπωσιακά όμοιο με το μοντέλο που είχα δει να εμφανίζεται από ουσίες ή φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της οξείας λεμφοκυτταρικής λευχαιμίας σε παιδιά, τα οποία προκαλούν κλινικά ελλείμματα στο IQ.

Το συγκεκριμένο μοτίβο ... εμφανίζεται επίσης όταν εκτίθενται τα ζώα σε ακτινοβολία ή χημειοθεραπεία και στεροειδή ... είδα ότι η ομοιότητα ήταν πολύ εντυπωσιακή.

Η πρώτη διαπίστωση ήταν δηλαδή πως τα μικρά ζώα που έχουν εκτεθεί, γίνονται υπο-κινητικά (hypoactive).

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι αν αρχίσει η έκθεση σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία, θα έχουν μεν την ίδια πορεία, αλλά θα αποκτήσουν [την υποκινητικότητα] σε χαμηλότερο επίπεδο φθορίου στο αίματος, από ότι τα μικρά ζώα. Γι 'αυτό και ανέφερα ότι τα μεγαλύτερα ζώα ήταν πιο ευπαθή στο φθόριο στο πόσιμο νερό και ιδίως τα θηλυκά.

Ένα μέρος όλης αυτής της εργασίας- του τι συμβαίνει σε διαφορετικές ηλικίες - με οδήγησαν να κάνω και προγεννητική μελέτη. Επειδή ήθελα να δω τι θα μπορούσε να προκαλέσει μία ειδική έκθεση στην προγεννητική κατάσταση, δίνοντας μία μοναδική δόση φθοριούχου νατρίου σε μια συγκεκριμένη ηλικία, κατά την οποία ένα συγκεκριμένο τμήμα του εγκεφάλου βρίσκεται σε ανάπτυξη. [Να δω] δηλαδή εάν εμφανιζόταν οποιοδήποτε τύπος μόνιμης βλάβης συμπεριφοράς όταν μεγαλώσει το έμβρυο.

Δώσαμε λοιπόν μία μοναδική ένεση στη μητέρα, που δεν είχε υποστεί καμία άλλη μορφή έκθεσης σε φθόριο και όταν αυτά τα νεογνά γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εμφάνισαν πράγματι μια μόνιμη αλλαγή [συμπεριφοράς]. Το πρότυπο αυτό εμφάνιζε πολύ διακριτές αλλαγές που είναι συμβατές με την υπερκινητικότητα."

Όπως εξηγεί παρακάτω, η φαινομενικά αντιφατική βλάβη στη συμπεριφορά (υπο- και υπερ-κινητικότητα) οφείλεται στο γεγονός πως πλήττονται διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου από το φθόριο, ανάλογα με τη φάση ανάπτυξης του.

Η ίδια επιστήμονας διαπίστωσε πως αντίθετα από τις προηγούμενες (προπαγανδιστικές...) έρευνες που εμφάνιζαν ως αποτέλεσμα, πως αποκλείεται να διαπερνά το φθόριο την προστατευτική μεμβράνη του εγκεφάλου, αυτό στην πραγματικότητα συμβαίνει!

Όχι μόνο τη διαπερνά, αλλά συγκεντρώνεται σε συγκεκριμένες θέσεις στον εγκέφαλο και ορισμένες περιοχές συγκέντρωσης φαίνεται να εξαρτώνται και από το φύλο.

Στην ίδια συνέντευξη μάλιστα αναφέρει όλο το παρασκήνιο και την εμπλοκή ανθρώπων του Manhattan Project.

Φθόριο και θυρεοειδής

Σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας των ΗΠΑ (National Research Council), οι περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση σε φθόριο, αναφέρουν επιπτώσεις στη λειτουργία του θυρεοειδούς."

Ο βαθμός του κινδύνου που προκύπτει για τη λειτουργία του θυρεοειδή εξ αιτίας του φθορίου καταδεικνύεται άμεσα από το γεγονός ότι - τη δεκαετία του 1970 - οι γιατροί στην Ευρώπη χρησιμοποιούσαν το φθόριο ως φαρμακευτική αγωγή για ασθενείς με υπερ-θυρεοειδισμό. Το φθόριο χρησιμοποιήθηκε διότι διαπιστώθηκε ότι είναι αποτελεσματικό στη μείωση της δραστηριότητας του θυρεοειδούς αδένα - ακόμη και σε δόσεις τόσο χαμηλές όσο και τα 2 mg / ημέρα.

Σήμερα, πολλοί άνθρωποι ζουν σε μολυσμένες από φθόριο κοινότητες, όπου η μη ηθελημένη λήψη φθορίου φτάνει ημερήσιες δόσεις 1.6-6.6 mg, που εμπίπτουν φυσικά στο φάσμα των δόσεων -2 έως 10 mg / ημέρα- που χρησιμοποιούνταν από τους γιατρούς για τη μείωση της δραστηριότητας του θυρεοειδούς σε ασθενείς με υπερθυρεοειδισμό (!).

Παρόλο που μπορεί ο θυρεοειδής ασθενών με υπερθυρεοειδισμό να είναι ιδιαίτερα δεκτικός στις αντι-δράσεις του φθορίου, υπάρχει ανησυχία ότι η τρέχουσα έκθεση των κατοίκων στο φθόριο μπορεί να παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην ευρεία συχνότητα εμφάνισης υπο-θυρεοειδησμού στις ΗΠΑ.

Ο υπο-θυρεοειδισμός, διαγιγνώσκεται συνήθως σε γυναίκες άνω των 40, είναι μια σοβαρή κατάσταση με ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων που περιλαμβάνουν:
κόπωση, κατάθλιψη, αύξηση βάρους, απώλεια μαλλιών, μυϊκούς πόνους, αύξηση των επιπέδων της "κακής" χοληστερόλης (LDL), και τις καρδιακές παθήσεις.

Το φάρμακο (Synthroid) που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία υποθυρεοειδισμού, είναι πλέον ένα από τα πέντε συχνότερα συνταγογραφούμενα φάρμακα στις ΗΠΑ.
Παρ' όλες τις έρευνες και τις μελέτες που έχουν εμφανιστεί μέχρι σήμερα το φθόριο συνεχίζει να προστίθεται στο πόσιμο νερό των
Dihydrogen
hexafluorosilicate
(via wikipedia)
IUPAC
name
Other
names
Hexafluorosilicic acid
Hydrofluorosilic acid
Fluorosilicic acid
Fluosilicic acid
Silicofluoride
Identifiers
CAS
number
16961-83-4
EC
number
241-034-8
UN
number
1778
RTECS
number
VV8225000
Properties
Molecular
formula
H2SiF6
Molar
mass
144.09 g/mol
Appearance colourless
solution
Density 1.22 g/cm3
(25% soln.)
1.38 g/cm3 (35% soln.)
1.46 g/cm3 (61% soln.)
Melting
point
ca. 19 °C (60–70% soln.)
<−30 °C (35& soln.)
Structure
Molecular
shape
Octahedral SiF62−
Hazards
MSDS External MSDS
EU
classification
Corrosive (C)
EU Index 009-011-00-5
R-phrases R34
S-phrases (S1/2), S26, S27, S45
Flash point Non-flammable
Related compounds
Related hexafluoro
silicates
Ammonium hexafluorosilicate
Sodium hexafluorosilicate
Potassium hexafluorosilicate
Magnesium hexafluorosilicate
Related compounds Hexafluorophosphoric acid
Fluoroboric acid
Except where noted otherwise, data are given for
materials in their standard state
(at 25 °C, 100 kPa)

Infobox references
ΗΠΑ, με τη μορφή πλέον του Εξαφθοροπυριτικού οξέως

Aluminium
fluoride
Aluminium trifluoride crystal structure
Other
names
Aluminium
(III) fluoride
Aluminum trifluoride
Identifiers
CAS
number
[7784-18-1],
32287-65-3 (monohydrate)
15098-87-0 (trihydrate)
Properties
Molecular formula AlF3
Molar
mass
83.977 g/mol (anhydrous)
101.022 g/mol (monohydrate)
138.023 (trihydrate)
App/ance white, crystalline solid
odorless
Density 2.88 g/cm (anhydrous)
2.1 g/cm3
1.914 g/cm3
(monohydrate) (trihydrate)
Melting point 1291 °C (anhydrous)
Solubility
in water
0.50 g/100 mL (anhydrous)
Hazards
EU classification Harmful (Xn)[1]
NFPA 704
0
1
0
R-phrases R22, R36/37/38[1]
S-phrases S26[1]
Except where noted otherwise, data are given for
materials in their standard state
(at 25 °C, 100 kPa)

Infobox references
(hexafluorosilicic acid -H2SiF6. Αξίζει να σημειωθεί εδώ, πως
όλες οι ενώσεις εξαφθοροπυριτικών οξέων μετατρέπονται εύκολα σε Φθοριούχο αργίλιο / Aluminium fluoride -AlF3 δηλαδή φθοριούχο αλουμίνιο!

Όπως φαίνεται και στους πίνακες από τη wikipedia όλες οι ενώσεις φθορίου που αναφέρονται είναι χαρακτηρισμένες στην ΕΕ, ως επικίνδυνες, τοξικές, διαβρωτικές κτλ...


Δεν είναι τουλάχιστον περίεργο που ενώ υπάρχουν αυτοί οι χαρακτηρισμοί, ενώσεις φθορίου περιλαμβάνονται σε μία σειρά προϊόντων ξεκινώντας από τις
 • οδοντόπαστες και φτάνοντας
 • σε τροφές,
 • χυμούς, κρασιά, μπύρες
 • αναψυκτικά τύπου cola,
 • τσάγια (π.χ. Lipton Ice Tea)
 • έτοιμες φόρμουλες βρεφικής τροφής (!)
 • επεξεργασμένα δημητριακά
 • ψάρια, κοτόπουλα
 • φθοριωμένο επιτραπέζιο αλάτι
 • κ.α. επεξεργασμένα τρόφιμα και ροφήματα, που παρασκευάστηκαν με φθοριωμένο νερό?
Επίσης πηγή πρόσληψης φθορίου από τον άνθρωπο μπορεί να είναι:
 • τα μαγειρικά σκεύη τεφλόν
 • τα τσιγάρα
 • φρούτα και λαχανικά που ψεκάστηκαν με φθοριούχα παρασιτοκτόνα
 • αναισθητικά
Φθόριο και Ευρώπη


Ακόμη πιο "περίεργη" δε, είναι η πρόσφατη σχετικά απόφαση της ΕΕ να επιτρέπει πλέον την προσθήκη φθοριούχου νατρίου (Sodium fluoride - NaF) στα τρόφημα!

Ο Δρ Robert VERKERK, εκτελεστικός και επιστημονικός διευθυντής του Alliance for Natural Health (ANH) δήλωσε,
"Πώς μπορούν οι λαοί της Ευρώπης να έχουν εμπιστοσύνη στις αποφάσεις της ΕFSA (European Food Safety Authority- Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων), όταν οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί, φαίνεται να αφορούν περισσότερο το πολιτικό ανακάτεμα αριθμών και όχι την ορθή επιστήμη;

Η EFSA δεν θα πρέπει να εκπλήσσεται από την κριτική αυτή, αφού για διάστημα 3 ετών, την προσεγγίζουμε μέσω δημόσιων διαβουλεύσεων περιγράφοντας τα πολλά προβλήματα ."
"Πέρα από το σοβαρό γεγονός πως περνούν εκτός του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η EFSA και η Κομισιόν είναι το ίδιο αδιαφανής όπως και μεταξύ τους. Η ΕFSA φαίνεται πως παρακάμπτει τους κανόνες που απαιτούνται, για να παρέχει [σε κάποιους] ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα", συνέχισε ο VERKERK.
"Για να το καταφέρει αυτό, άλλαξε δραματικά τις υπέρ-περιοριστικές μεθόδους εκτίμησης του κινδύνου που χρησιμοποιούνται για βασικές βιταμίνες και μέταλλα, τα οποία φαίνεται να είναι ευτυχής που θα απαγορευτούν.


Ενώ με την άποψη της για το φθόριο, αγνοεί μεγάλo μέρος του σώματος της επιστήμης, που επισημαίνει τους σοβαρούς κινδύνους που συνδέονται με το φθόριο και δίνει το πράσινο φως, ακόμη και μετά την παραδοχή, ότι τα περισσότερα παιδιά θα λαμβάνουν συμπληρώματα φθορίου, που θα υπερβαίνουν ακόμη και τα υψηλότερα επίπεδα ασφαλείας που καθορίζονται από την ίδια την EFSA (!)", πρόσθεσε ο Δρ VERKERK.


Επίσης ο Ιατρικός διευθυντής του ANH, ο Δρ Damien Downing, ένας διεθνώς αναγνωρισμένος εμπειρογνωμόνων σχετικά με τις επιπτώσεις χημικών ουσιών του περιβάλλοντος στην υγεία, είπε:
"Είναι ήδη αρκετά άσχημο το βούρτσισμα των δοντιών ή οι πλύσεις στόματος με φθόριο.
Ωστόσο, το άνοιγμα στη χρήση του φθορίου στα συμπληρώματα διατροφής, όταν μάλιστα είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί η συνολική ποσότητα φθορίου στην οποία εκτίθεται ένα άτομο, ειδικά σε χώρες όπως η Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο όπου τα αποθέματα πόσιμου ύδατος φθοριώνονται, είναι τελείως ανεύθυνο".
το αφιέρωμα συνεχίζεται...

Πηγές-εικόνες από:
Alliance for Natural Health (ANH)
fluoridealert.org
FluorideAction.Net
wikipedia.org
Fluoride: The Aging Factor

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ