16 Μαρ 2009

Η προγραμματισμένη οικονομική κατάρρευση της Αμερικής "δια χειρός Ομπάμα"

Ιδιωτικοποίηση του κράτους.

Ο κυβερνητικός προϋπολογισμός του 2010, θα περιλαμβάνει την πιο δραστική περικοπή δημόσιων δαπανών στην αμερικανική ιστορία, που θα οδηγήσει σε κοινωνικό χάος και εξαθλίωση εκατομμυρίων ανθρώπων. Οι δαπάνες για την Άμυνα και οι επιδοτήσεις των τραπεζών (bailouts) θα απορροφήσουν όλα τα δημόσια έσοδα και θα προκύψει δημοσιονομική κατάρρευση που με τη σειρά της θα οδηγήσει σε ιδιωτικοποίηση του κράτους.

Απόσπασμα -
Michel Chossudovsky - 02 -03- 2009
(απόδοση Βίκυ Χρυσού)

Εκ πρώτης όψεως, η πρόταση προϋπολογισμού εμφανίζει όλες τις όψεις ενός επεκτατικού προγράμματος, μια απαίτηση για ένα "δεύτερο" New Deal" που προσανατολίζεται προς τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, την ανοικοδόμηση των κοινωνικών προγραμμάτων που γκρεμίστηκαν καθώς και την επανενεργοποίηση της πραγματικής οικονομίας.

Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Η υπόσχεση του Obama βασίζεται σε ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα λιτότητας. Το σύνολο της δομής της οικονομίας είναι κατεστραμμένο, ανατράπηκε φέρνοντας τα πάνω κάτω.

Για να επιτύχει τους στόχους που παρουσιάζει, απαιτείται μια σημαντική αύξηση των δημόσιων δαπανών για κοινωνικά προγράμματα (υγείας, εκπαίδευσης, στέγασης, κοινωνικής ασφάλισης), καθώς και εφαρμογή ενός προγράμματος μεγάλης κλίμακας δημοσίων επενδύσεων. Απαιτούνται δηλαδή μεγάλες αλλαγές στη σύνθεση των δημοσίων δαπανών. Με άλλα λόγια απαιτείται μία μετάβαση, μία έξοδος, από την "οικονομία πολέμου", που απαιτεί μείωση των στρατιωτικών δαπανών προς όφελος προγραμμάτων υπέρ των πολιτών .

Στην πραγματικότητα, αυτό που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η πιο δραστική περικοπή δημόσιων δαπανών στην αμερικανική ιστορία, που οδηγεί σε κοινωνικό χάος και εξαθλίωση των δυνάμεων εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η υπόσχεση Obama εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό τα συμφέροντα
 • της Wall Street,
 • των αναδόχων αμυντικού εξοπλισμού και
 • των ομίλων πετρελαίου. Με τη σειρά τους, οι επιδοτήσεις τραπεζών ("bailouts") των Μπους-Obama οδηγούν την Αμερική σε μια κλιμακούμενη κρίση του δημοσίου χρέους. Ο οικονομικός και κοινωνικός εκτροχιασμός είναι δυνητικά καταστροφικός.

Ο προϋπολογισμός που υπέβαλε ο Obama στο Κογκρέσο στις 26 Φεβρουαρίου 2009, προβλέπει για το 2010 (με έναρξη εφαρμογής την 1η Οκτωβρίου 2009) δαπάνες ύψους $ 3,94 τρισεκατομμυρίων, μια αύξηση 32%. Ενώ, σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις του Υπουργείου Οικονομικών, το σύνολο των κρατικών εσόδων για το οικονομικό έτος 2010, θα είναι της τάξης των $ 2,381 τρισ.

Το προβλεπόμενο έλλειμμα του προϋπολογισμού (σύμφωνα με ομιλία του Προέδρου), θα είναι της τάξης του 1,75 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή περίπου το 12% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος των ΗΠΑ.

Πόλεμος και Wall Street

Αυτός είναι ένας "Προϋπολογισμός πολέμου". Τα μέτρα λιτότητας πλήττουν όλα τα μεγάλα ομοσπονδιακά προγράμματα δαπανών, με εξαίρεση:
 • τα Προγράμματα Άμυνας και του πολέμου στη Μέση Ανατολή
 • την επιδότηση (bailout) της Wall Street
 • τις αποπληρωμές τόκων για το ιλιγγιώδες δημόσιο χρέος.
 1. Ο προϋπολογισμός εκτρέπει τα φορολογικά έσοδα για τη χρηματοδότηση πολέμου και
 2. Νομιμοποιεί τις δόλιες μεταφορές των χρημάτων των φορολογουμένων στην οικονομική ελίτ, με τη μορφή "επιδοτήσεων των τραπεζών".
Το σχέδιο διεξαγωγής δαπανών με -προκαλούμενο/προγραμματισμένο) έλλειμμα δεν είναι επεκτατικό. Δεν αφορά το στυλ ελλείμματος Keyne, που τονώνει τις επενδύσεις και την καταναλωτική ζήτηση, με αποτέλεσμα την επέκταση της παραγωγής και της απασχόλησης...

Από το άρθρο του Μιchel Chossudovsky "Η οικονομική κατάρρευση της Αμερικής" (βλέπε λινκ στο τέλος)

ΠΙΝΑΚΑΣ 1 - δημοσιονομικά κονδύλια για την Άμυνα (Οικ.Ετος 2009 - 2010), το Τραπεζικό Bailout και το δημόσιο χρέος (FY 2010) σε δισεκατομμύρια δολάρια ($)

Άμυνα -συμπεριλαμβάνονται συμπληρωματικές χορηγήσεις

$534 δις (FY 2010),

$130 δις συμπληρωματικό (FY 2010),

$75.5 επείγουσες χορηγήσεις (FY2009)

739.5
*Bank bailout (TARP plus Obama) 1450.0
Καθαρά 164.0
ΣΥΝΟΛΟ 2353.5
Σύνολο Ατομικών (Ομοσπονδιακών) Φορολογικών Εσόδων (FY 2010) 1061.0
Σύνολο Εσόδων της ομοσπονδιακής Κυβέρνησης (FY 2010) 2381.0

Πηγή: Bureau of the Budget and official statements. See A New Era of Responsibility: The 2010 Budget -Βλέπε επίσς Office of Management and Budget

* The officially announced bank bailouts to be financed from Treasury Funds. The timing of disbursements could take place over more than one fiscal years fiscal years. The actual value of bank bailout cash injections is substantially higher.

**************************

"Όπλα και Βούτυρο", Pacifica (KPFA)

"Η αμερικανική Οικονομική κατάρευση - Ο προϋπολογισμός του Obama θα κάνει την Αμερική ακόμη φτωχότερη" με τον οικονομολόγο και συγγραφέα Michel Chossudovsky (Κάντε κλικ για να ακούσετε τη συνέντευξη που έδωσε ο οικονομολόγος Michel Chossudovsky στη ραδιοφωνική εκπομπή Guns & Butter της Bonnie Faulkner, στο Pacifica (KPFA) )

************************************
Για να συμβουλευτείτε λεπτομερές άρθρο του Michel Chossudovsky, σχετικά με τη διαδικασία της δημοσιονομικής κατάρρευσης, κάντε κλικ εδώ: Η οικονομική κατάρρευση της Αμερικής
Πηγή-εικόνες: globalresearch.ca************************************

Σχόλια της Τοξότισσας:
 1. Οι παραπάνω αναφορές ΔΕΝ αφορούν την Αμερική ΜΟΝΟ, αλλά δείχνουν τι συμβαίνει και τι περιμένει και όλους εμάς στην Ευρώπη και την Ελλάδα, μιας και οι "στρατηγικές" στο σχεδιασμό των προϋπολογισμών ταυτίζονται...
 2. Τα σενάρια που μιλούν για "συντονισμένη" οικονομική κατάρρευση και την "κλασική διέξοδο" με τη μορφή "παγκόσμιου πολέμου"... δυστυχώς επαληθεύονται από την πραγματικότητα
 3. Αυτό που ακόμη δεν ξέρουμε, είναι η ημερομηνία που θα ξεσπάσει ο Γ' Παγκόσμιος πόλεμος και η "επίσημη" αφορμή, αν και ο Μπιν Λαντεν -δικαιώνοντας την επιστολή του μασόνου Πάϊκ- μας έδωσε μία ιδέα, για τα σχεδιαζόμενα... Ενώ ο Φούλφορντ μίλαγε για τα μέσα της χρονιάς... (καλοκαίρι 2009)
 4. Στο χέρι μας όμως είναι να μη συνεργαστούμε,
 • να μην "χρηματοδοτήσουμε" -μέσω καταβολής φόρων- τον πόλεμο που σχεδιάζουν και
 • να μην στείλουμε, να μη θυσιάσουμε, ούτε ένα παιδί στο αιματοκύλισμα που ορέγονται

Η ΕΙΡΗΝΗ είναι στα χέρια των λαών!

στη ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ
και
ΕΙΡΗΝΙΚΗ αποχή όλων μας

εικόνες: google images search

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ