20 Μαρ 2009

Ποιος θερμαίνει τον πλανήτη μας?

Θαρρώ πως και παιδάκια ακόμη της προσχολικής ηλικίας θα έδιναν την προφανή απάντηση:

Η Άνοδος της θερμοκρασίας, οφείλεται στον ήλιο

Πέρα από το γεγονός πως οι αυξομειώσεις των κλιματολογικών τιμών δεν σημαίνουν απαραίτητα μία περιβαλλοντική καταστροφή, όπως ισχυρίζονται οι «καταστροφολόγοι» των ημερών μας, στις παρουσιαζόμενες θέσεις τους, δεν λαμβάνουν υπόψη τον βασικότερο ρυθμιστή της θερμοκρασίας του πλανήτη μας: τον ΗΛΙΟ.

Πράγματι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία άνοδος στη θερμοκρασία του πλανήτη μας. (Όχι πλέον, αλλά αξίζει να δούμε το κείμενο όπως είχε συνταχθεί το 2007.) Ταυτόχρονα όμως, παρατηρείται άνοδος της θερμοκρασίας και στους υπόλοιπους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. (Συγκεκριμένες μετρήσεις καταγράφουν π.χ. άνοδο στη θερμοκρασία του Πλούτωνα, του Τρίτωνα, του Δία, του Άρη κ.α.) Αυτό φανερώνει, πως δεν πρόκειται για αποκλειστικά γήινο και «ανθρωπογενές» φαινόμενο, εκτός και αν το CO2 που εκπέμπουμε έχει φτάσει και στον Άρη…

Εκτός αυτού όλο και περισσότερες επιστημονικές μελέτες καταλήγουν σε συμπεράσματα που επιβεβαιώνουν την μεγάλη επίδραση που ασκεί ο ήλιος στον πλανήτη μας και θεμελιώνουν μία «ηλιογενή» και όχι «ανθρωπογενή» αιτία για την άνοδο της γήινης -και όχι μόνο- θερμοκρασίας.

Π.χ.: · Ο φυσικός Henrik Svensmark, του Διαστημικού Ινστιτούτου της Δανίας, διαπίστωσε μία καταπληκτική συμφωνία ανάμεσα στην ηλιακή δραστηριότητα και τις θερμοκρασιακές μεταβολές στη Γη.


· Ο Theodor Landscheid, διαπίστωσε σχέση ανάμεσα στον ήλιο και τη σεισμική-ηφαιστειακή δραστηριότητα του πλανήτη μας, (όπως επίσης επίσης επίδραση των ηλιακών κηλίδων και του ηλιακού ανέμου στο κλίμα και τον καιρό).

· Ο Γερμανός επιστήμονας Stephan Ramstorf, σε πρόσφατες αναλύσεις πυρήνων πάγου από την Γροιλανδία, διαπίστωσε μία περιοδικότητα 1470 χρόνων, η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να εξηγήσει και την σημερινή άνοδο της θερμοκρασίας.

· Τέλος, η διεθνής ερευνητική ομάδα του Sami K. Solanki, από το ινστιτούτο Max Planck, κατάφερε το έτος 2004 να ανασκευάσει τα δεδομένα της ηλιακής δραστηριότητας των τελευταίων 11.400 χρόνων. Σύμφωνα με τις μετρήσεις τους, ποτέ πριν στο διάστημα των τελευταίων 8000 χρόνων, δεν ήταν ο ήλιος τόσο δραστήριος, όσο είναι τα τελευταία 60 χρόνια! Το γεγονός αυτό μοιάζει να είναι η κύρια αιτία της νεώτερης ανόδου της θερμοκρασίας. Επιπλέον εξηγεί και την σχεδόν ταυτόχρονη άνοδο της θερμοκρασίας σε όλους τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Η δε αυξημένη δραστηριότητα του ήλιου οφείλετε πιθανόν στη θέση που έλαβε το πλανητικό μας σύστημα μέσα στο γαλαξία μας. Σύμφωνα με τους ίδιους επιστήμονες, με βάση τα δεδομένα του παρελθόντος, αυτή η άνοδος στη θερμοκρασία θα διαρκέσει μόνο λίγες ακόμη δεκαετίες …


**********************
(Δείτε επίσης άλλες αναρτήσεις στο TOXOTIS που αναφέρονται στη σχέση ανάμεσα στην κοσμική ακτινοβολία και τη δραστηριότητα του ήλιου, όπως και το μηχανισμό που με βάση αυτή τη σχέση επηρεάζει το κλίμα και τις παρατηρούμενες θερμοκρασίες)

CERN και NASA αποκαλύπτουν την αληθινή κλιματική αλλαγή!

H συλλογική αντιμετώπιση του επιδεινούμενου από τις κοσμικές ακτίνες κλίματος

Μπαγιάτικα τα νέα της ΝΑSA?...

Μια φορά κι έναν καιρό, η παγκόσμια υπερθέρμανση....
**********************
Ορισμένες από τις επιστημονικές μελέτες που μιλούν για την επίδραση του ήλιου στο κλίμα:

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ