14 Μαρ 2009

Απειλεί κίνδυνος παγκόσμιου πυρηνικού ολοκαυτώματος (4)

Συνέντευξη με τη γεωφυσικό Lauren Moret

από τη σελίδα www.volksvertretung.org
μετάφραση-απόδοση Βίκυ Χρυσού

(μέρος 4ο)

Απεμπλουτισμένο Ουράνιο (DU) στο Πεντάγωνο?

Θεωρείτε πως θα έπρεπε να παρακολουθήσουμε την παρούσα πρόγνωση καιρού που αφορά τις αμμοθύελλες στο Ιράκ, έτσι ώστε να θωρακιστούμε 4 μέρες νωρίτερα ενάντια στην ακτινοβολία?

LM: Σας είπα τι είχα κάνει την 11η Σεπτεμβρίου. Πήρα τηλέφωνο όλους τους γιατρούς από το Πρότζεκτ Radiation and Public Health και τους είπα να επιστρέψουν μόνο αφού θα έχει βρέξει τρεις φορές. Η μία ζούσε σε απόσταση 12 μιλίων από το Πεντάγωνο. Πήγε με το όργανο μέτρησης Geiger στο μπαλκόνι της, όπου φύσαγε από την διεύθυνση που βρίσκεται το Πεντάγωνο. Η ακτινοβολία που μέτρησε ήταν 8 έως 10 φορές μεγαλύτερη από ότι στον περιβάλλοντα χώρο. Τηλεφωνήσαμε στην EPA, στο HAZMAT και στο FBI τους είπαμε να φροντίσουν, ώστε να λάβουν οι δυνάμεις εκτάκτων αναγκών κατάλληλη προστατευτική στολή επειδή έπρεπε να προστατευτούν. Δύο μέρες μετά με πήρε στο τηλέφωνο ο ειδικός ακτινοβολιών της EPA και μου είπε πως τα συντρίμμια της σύγκρουσης στο Πεντάγωνο ήταν ραδιενεργά και πως πίστευαν, πως ήταν απεμπλουτισμένο ουράνιο. Συμπλήρωσε μάλιστα πως δεν ήταν ιδιαίτερα ανήσυχοι γι' αυτό, καθώς είναι επικίνδυνο μόνο όταν εισπνέεται.

Λοιπόν γνωρίζεται τι υπάρχει μέσα στους πυραύλους Tomahawk? Οι κεφαλές τους είναι από απεμπλουτισμένο ουράνιο. Τα ραδιενεργά ερείπια από τη σύγκρουση είναι απόδειξη για μια τέτοια κεφαλή από απεμπλουτισμένο ουράνιο.

Επιβάρυνση της κυτταρικής λειτουργίας

Δεν είχα υπολογίσει με κάτι τέτοιο. Άλλα ας επιστρέψουμε στο αρχικό μου ερώτημα: Θα ήταν καλό να μας ενημερώνουν τα Δελτία καιρού σχετικά με τοξικές αμμοθύελλες από το Ιράκ?

LM: Μπορούν όμως να γλιτώσουν οι άνθρωποι? Οι αμμοθύελλες έχουν το μέγεθος μερικών εκατομμυρίων τετραγωνικών μιλίων. Είναι μεγάλες, έρχονται απ' ευθείας από τον Ατλαντικό και την καραϊβική και ανεβαίνουν την ακτή του Τέξας και ολόκληρη την ανατολική ακτή. Υπάρχουν άνθρωποι που εγκαταλείπουν τη χώρα κάθε φορά που έρχεται τυφώνας.

Είναι μέσα στο φαγητό, στο πόσιμο νερό, στα γαλακτοκομικά προϊόντα και επιπροσθέτως έχουμε το ουράνιο 238 (από το οποίο αποτελείται κατά 99,39% το απεμπλουτισμένο ουράνιο), το οποίο με περισσότερα από 20 βήματα διασπάται σε άλλα ραδιενεργά ισότοπα. Για το λόγο αυτό το αποκαλούμε "Δούρειο Ίππο". Είναι ένα όπλο που εκπέμπει συνεχώς παρακάτω. Μπαίνει κατευθείαν στη μύτη σου και μέσα από το οσφρητικό κανάλι καταλήγει στον εγκέφαλο. Είναι ένα συστημικό δηλητήριο. Μπαίνει παντού.

Αυτά τα σωματίδια που δημιουργούνται σε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες (5.000-10.000 οC) είναι νανοσωματίδια. Το μέγεθος τους είναι μόλις ένα δέκατο του μικρού (μικρό=μονάδα μέτρησης νανοσωματιδίων), που σημαίνει πως είναι 100 φορές μικρότερα από ένα λευκό αιμοσφαίριο. Μπαίνουν μέσα στα λιπίδια και ίσως και στη χοληστερίνη και εισχωρούν μέσα στα κύτταρα μέσω της κυτταρικής μεμβράνης. Διαταράσσουν την κυτταρική λειτουργία. Διαταράσσουν τη μεταφορά πληροφοριών ανάμεσα στα κύτταρα -καθώς αυτά επικοινωνούν και συνεργάζονται μεταξύ τους-. Διαταράσσουν και τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Τα επακόλουθα στο Ιράκ

Γνωρίζεται πως ήταν το Ιράκ πριν τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου?

LM: Το Ιράκ πριν τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου το 1991 ήταν το καλύτερα ανεπτυγμένο κράτος στη Μέση ανατολή. Διέθεταν ακριβή στοιχεία για τα προβλήματα υγείας και τα ποσοστά ασθενειών, γι' αυτό και οι ΗΠΑ βομβάρδισαν όλα τα γραφεία του Υπουργείου Υγείας τους. Καταστρέψαμε όλα αυτά τα έγγραφα, ώστε να μην είναι διαθέσιμα τα στατιστικά υγείας πριν τον πόλεμο και να μην μπορεί να φανεί η άνοδος όλων αυτών των ασθενειών. Αυτό θα αποτελούσε σημαντικό επιχείρημα ενάντια στις ΗΠΑ στα πλαίσια απαίτησης αποζημιώσεων για εγκλήματα πολέμου.

Κατά τη διάρκεια αυτών των απαίσιων κυρώσεων των Ηνωμένων Εθνών οι Ιρακινοί δεν μπόρεσαν ποτέ να παραλάβουν τα φάρμακα που χρειαζόταν για την περίθαλψη λευχαιμίας. Τα ΗΕ τους έλεγαν κάθε φορά, πως δεν μπορούν να τα έχουν, επειδή αυτό το μέρος του σκευάσματος αντιμετώπισης της λευχαιμίας αποτελεί συστατικό μέρος όπλου. Δεν έδωσαν ποτέ όλα τα απαραίτητα φάρμακα στους ανθρώπους για να απαλλαγούν από τη λευχαιμία. Τα παιδιά λιμοκτονούσαν και αυτό κάλυπτε τις επιπτώσεις του απεμπλουτισμένου ουρανίου καθώς έπασχαν από υποσιτισμό. Πριν τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου είχαν τον υγιέστερο πληθυσμό της Μέσης Ανατολής.

Ας μιλήσουμε για τα παιδιά στο Ιράκ

LM: Μετά τον πρώτο πόλεμο γεννιόταν στη Basra κατά μέσο όρο ένα παιδί την εβδομάδα με γενετικές ανωμαλίες. Τώρα είναι 10 με 12 την ημέρα. Ο βαθμός εξάπλωσης του ουρανίου στον πληθυσμό αυξάνει κάθε χρόνο. Κάθε μέρα τρώνε και πίνουν αυτοί οι άνθρωποι, ενώ όλο το περιβάλλον της περιοχής είναι μολυσμένο. Είναι ακριβώς αυτό που αναμενόταν. Τώρα τα περισσότερα παιδιά γεννιούνται με γενετικές ανωμαλίες και αυτές αποκτούν όλο και πιο βαριά μορφή. Μία ιρακινή γιατρός μου έλεγε, πως τα μωρά που γεννιούνται τώρα, είναι περισσότερο μία μάζα κρέατος. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και στους κατοίκους στα νησιά του Ειρηνικού, τους οποίους δεν είχαν απομακρύνει κατά τη διάρκεια πυρηνικών δοκιμών. Στην ουσία οι κυβερνήσεις τους χρησιμοποιούν σαν πειραματόζωα. (!)

Είναι τότε λοιπόν όλες οι χώρες, που είναι εξοπλισμένες με πυρηνικά όπλα, ένοχες για τέτοιου είδους αποτρόπαιες ενέργειες?

Το έκαναν όλες. Η Γαλλία, η Ρωσία, η Κίνα και οι ΗΠΑ. Και δεν είμαι σίγουρη εάν και η Μεγάλη Βρετανία έκανε πυρηνικές δοκιμές. Υπήρξαν πραγματικά πολύ χαμηλών τόνων.


Οι επιπτώσεις στις ΗΠΑ

Ποιες είναι οι περιοχές με τη μεγαλύτερη ακτινοβολία στις ΗΠΑ?

LM: Σε μία περιοχή 100 μίλια γύρω από κάθε πυρηνικό αντιδραστήρα. Διαθέτουμε 110 τέτοιους στις ΗΠΑ. Έχουμε περισσότερους από κάθε άλλη χώρα του κόσμου και λειτουργούν 103.
Σχεδόν ολόκληρη η ανατολική ακτή (είναι επιβαρυμένη).

Κάναμε το εξής: Πήραμε όλες τις κυβερνητικές στατιστικές από το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών (Center for Disease Control) που αφορούσαν τους θανάτους από καρκίνο του στήθους ανάμεσα στα έτη 1985-1989. Τα δύο τρίτα όλων των περιπτώσεων εμφανιζόταν σε μία ακτίνα 100 μιλίων γύρω από κάποιο πυρηνικό αντιδραστήρα.

Εμφανίζεται επίσης και σε περιοχές γύρω από εργαστήρια πυρηνικών όπλων. Τέτοια είναι στο Los Alamos στο Νέο Μεξικό, το Idaho Nuclear Engineering Labor στο Idaho και το Hanford στο Gliedstaat της Ουάσιγκτον, απ' όπου παίρνουν όλο το πλουτώνιο για τις βόμβες. Έχουν μολύνει όλη την περιοχή Columbia River και σχεδόν όλη την περιοχή Gliedstaat στην Ουάσιγκτον. Καταλήγει στο νερό στα φυτά και όλη τη χλωρίδα. Εάν καταναλώνετε όστρακα ή γαρίδες και παρόμοια ή ορισμένα είδη ψαριών που τρέφονται στο βυθό των ποταμών, τότε έχετε ήδη ένα μεγάλο ποσοστό ακτινοβολίας στους ιστούς σας.

Εξαρτάται από τον κάθε άνθρωπο, από το πόσο υγιής είναι, αλλά μπορεί και να επέλθει και αιφνίδιος θάνατος, όπως στην περίπτωση ενός άνδρα από το Gliedstaat της Ουάσιγκτον. Ήταν κάπου 40 χρονών. Έκαναν αυτοψία και βρέθηκε γεμάτος ραδιενεργό ψευδάργυρο. Απόρησαν τότε πως μπορεί να τον είχε αποκτήσει, αφού εμφανίζεται μόνο σε ατομικές βόμβες και πυρηνικούς αντιδραστήρες. Ερεύνησαν σχετικά με τις συνήθειες διατροφής του και ανακάλυψαν πως του άρεσε να τρώει στρείδια. Βρήκαν που τα αγόραζε και έτσι ανακάλυψαν πως προερχόταν από μία περιοχή 200 μίλια από την ακτή της Ουάσιγκτον. Η ακτινοβολία είχε μεταφερθεί από την ακτή μέσα στη θάλασσα, όπου τα στρείδια την "κατανάλωναν".

Επιπτώσεις στην υγεία

Ποια είναι τα συμπτώματα μιας δηλητηρίασης από απεμπλουτισμένο ουράνιο?

LM: Οι στρατιώτες περιέγραφαν από τα πεδία της μάχης ένα είδος μεταλλικής γεύσης. Αυτή είναι η γεύση του μετάλλου ουράνιο. Στη συνέχεια είπαν πως 24 με 48 ώρες αργότερα άρχισαν να αισθάνονται δυσφορία. Είχαν πόνους στους μύες και έχαναν δυνάμεις. Μερικοί επέστρεψαν από το πεδίο της μάχης με ακράτεια. Με άλλα λόγια, φορώντας πάνες για ενήλικες. Μία γυναίκα περιέγραφε πως την πρώτη νύχτα πίσω στο σπίτι της, ενώ ήθελε να έρθει σε επαφή με τον άντρα της, δεν ένιωθε τίποτε από τη μέση της και κάτω. Αυτά τα σωματίδια καταστρέφουν το νευρομυικό σύστημα, τα νεύρα. Πηγαίνουν παντού. Και δεν υπάρχει κανένας τρόπος αντιμετώπισης (!).

Τα σωματίδια αυτά δεν διαλύονται, με αποτέλεσμα να μην διαλύονται στα σωματικά υγρά και να μην είναι δυνατή η αποβολή τους από τον οργανισμό. Και εκπέμπουν ραδιενέργεια συνεχώς. Ακόμη και όταν αποδομείται το ουράνιο, μετατρέπεται σε άλλα ισότοπα. Είναι σωματίδια, τα οποία απλά εγκαθίστανται και πυροβολούν μέχρι να πεθάνει ο "ξενιστής" τους. Ένα άλλο σύμπτωμα είναι πως διαλύονται τα δόντια. Οι στρατιώτες χάνουν τα δόντια τους καθώς το ουράνιο αντικαθιστά το ασβέστιο στην φώσφορο-ασβεστική δομή των δοντιών.
Κάποιοι παραπονέθηκαν για κρίσεις επιληψίας, εγκεφαλικές παραλύσεις.

Ασθένειες οι οποίες αναφέρθηκε πως πλήττουν τους στρατιώτες της αεροπορίας, αλλά και του στρατού ξηράς, είναι η νόσος Πάρκινσον, η νόσος Lou-Gehrig (ή αλλιώς Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση (ALS) σημ. μτφ.)και η νόσος Morbus Hodgkin.

Τα μιτοχόνδρια των κυττάρων και των νεύρων παθαίνουν βλάβες, ενώ είναι αυτά που παράγουν όλη την ενέργεια στο σώμα. Οι βλάβες των μιτοχονδρίων αποτελούν άλλο ένα σύμπτωμα του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης (Chronic Fatique Syndrom γνωστό και ως CFIDS=Chronical Fatique and Immune Defective Syndom σημ. μτφ.).
Τα μιτοχόνδρια δεν παράγουν πλέον αρκετή ενέργεια, ώστε να μπορεί το σώμα να λειτουργήσει φυσιολογικά. Είχα βρει μία ενημέρωση για τους υπαλλήλους του Εργαστηρίου πυρηνικών όπλων SanDia, το Σεπτέμβριο του 2003. Διεξάγουν εκεί έρευνες για τις μιτοχονδριακές δυσλειτουργίες σε σχέση με τις ασθένειες Lou-Gehrig, Morbus Hodgin και Πάρκινσον για τους βετεράνους. Από τη στιγμή που είναι εργαστήριο πυρηνικών όπλων, είναι πλήρως συνειδητοποιημένοι σχετικά με τις βλάβες στην Υγεία.

Πείτε μας λίγα λόγια σχετικά με τα τεστ που βοηθούν στη διάγνωση ύπαρξης απεμπλουτισμένου ουρανίου στο σώμα.

LM: Ο καλύτερος δείκτης είναι ένα τεστ χρωμοσωμάτων. Κοστίζει 5000 δολάρια. Ανάλογο τέτοιο τεστ ούρων κοστίζει 1000 δολάρια. Εάν στην εξέταση ούρων είναι κάποιος θετικός, τότε θα πρέπει να γνωρίζει πως έχει μολυνθεί. Εάν βγει αρνητικό, δεν σημαίνει όμως απαραίτητα πως δεν έχει μολυνθεί. Η πιθανότητα να είστε μολυσμένος συνεχίζει να υπάρχει, δεδομένου πως μπορεί απλά να μην έχει ακόμη διαλυθεί αρκετά μέσα στο αίμα σας, ώστε να περάσει από τα νεφρά και να εμφανιστεί στα ούρα. Κανένας από όσους πηγαίνουν δεν μπορεί να εμποδίζει τη μόλυνση. ΚΑΝΕΝΑΣ. Ο οποιοσδήποτε πάει στη Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν θα μολυνθεί.

Το ζήτημα με το απεμπλουτισμένο ουράνιο αφορά κάθε μορφή ζωής στον πλανήτη μας. Ποιο άλλο στοιχείο έχει τέτοιες επιπτώσεις? Έχουν μεταλλάξει για πάντα ολόκληρο το γενετικό υλικό του πλανήτη με αυτό το απεμπλουτισμένο ουράνιο. Άνθρωποι του Πενταγώνου λένε πως υπερβάλω ή πως χρησιμοποιώ τη λέξη ουράνιο για να φοβίσω τον κόσμο. Μου είναι αδιάφορο τι πιστεύουν. Αυτό μόνο που μπορώ όμως να πω, είναι πως με το πέρασμα του χρόνου, αυτά που τώρα λέω θα αποτελούν μία πολύ μετριοπαθή εκτίμηση των μακροχρόνιων επιπτώσεων που θα εμφανιστούν στην πραγματικότητα.

τέλος


Αναφερόμενη Πηγή της γερμανικής έκδοσης:http://www.lonestaricon.com/2005/PDFs/19iconoclast.pdf- 30. Mαϊου 2005. Η ανεξάρτητη εβδομαδιαία εφημερίδα Iconoclast, του Τέξας USA, στην έκδοση της 11ης Μαϊου 2005, είχε ως κεντρικό θέμα της τα όπλα ουρανίου και τις τρομερές συνέπειες τους σε απλούς πολίτες και στρατιώτες. Η συγκεκριμένη συνέντευξη έγινε από τους συντάκτες W.Leon Smith και Nathan Diebnow.
Τίτλος πρωτοτύπου της γερμανικής μετάφρασης στη σελίδα "Zeit Fragen" :Es droht ein weltweiter atomarer Holocaust
Μετάφραση από τα γερμανικά: Βίκυ Χρυσού

Εικόνες:
Εικόνα 1η via .september11news.com/PentagonAirView
Εικόνα 2 via wikipedia-Tomahawk_Block_IV_cruise_missile.jpg
Εικόνες 3-12 via wikipedia

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ