13 Μαρ 2009

Απειλεί κίνδυνος παγκόσμιου πυρηνικού ολοκαυτώματος (2)Συνέντευξη με την γεωφυσικό Lauren Moret

από τη σελίδα www.volksvertretung.org
μετάφραση-απόδοση Βίκυ Χρυσού

(μέρος 2ο)

Σκοτώνει κάθε ζωντανό οργανισμό

Τι συμβαίνει με τους ανθρώπους που ζουν εδώ στις ΗΠΑ? Είπατε πως το απεμπλουτισμένο ουράνιο (DU- depleted uranium) αναμιγνύεται και διασκορπίζεται σε όλο τον κόσμο.

LM: Ναι, πράγματι διασκορπίζεται σε όλο τον κόσμο. Λαμβάνουμε παθητικά καπνό. Αυτό είναι το εφέ του παθητικού καπνίσματος. Το γνωρίζουμε από περιπτώσεις ανθρώπων που παραμένουν σε χώρους με καπνιστές. Αυτοί αναπνέουν παθητικά τον καπνό και το ίδιο ακριβώς κάνουμε και εμείς (με το DU σημ. μτφ.)

Γίνεται πυκνότερος αυτός ο "καπνός" καθώς εμείς εδώ μιλάμε?

LM: Ναι, η συγκέντρωση σωματιδίων DU (απεμπλουτισμένου ουρανίου) στην ατμόσφαιρα αυξάνεται σε όλο τον πλανήτη. Υπήρχαν σημάδια πως οι ΗΠΑ [...] θα "έστελναν στο διάολο" το Ιράν βομβαρδίζοντας το. Παρακολουθούμε τις βιομηχανίες πυρομαχικών του αμερικανικού στρατού. Έχουν τεράστιες παραγγελίες για αυτές τις μεγάλες βόμβες Bunker-Buster, που διαθέτουν κεφαλές με 2500 κιλά DU.

Τότε η πρόγνωση για την Αμερική δεν είναι καλή έτσι?

LM: Όχι, είναι μάλλον άσχημη.

Και αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί?

LM: Θα σκοτώσει όλους τους κατοίκους του πλανήτη. Αυτό κάνει ήδη και δεν αφορά μόνο τους ανθρώπους. Αφορά κάθε ζωντανό οργανισμό. Τα φυτά, τα ζώα, τα βακτήρια. Αφορά τα πάντα.

Δηλαδή, εάν αυτά που τρώμε περιέχουν απεμπλουτισμένο ουράνιο, το λαμβάνουμε μέσα στον οργανισμό μας και στη συνέχεια μολύνουμε του ωκεανούς και μπορεί να επηρεάσει αρνητικά όλους τους θαλάσσιους οργανισμούς.

LM: Ναι, είναι στον αέρα, στο νερό και στο έδαφος. Ο μέσος όρος ζωής του DU, του Ουρανίου 238, είναι 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια. Αυτή είναι και η ηλικία της Γης.

Μόνιμα μολυσμένη η ατμόσφαιρα

Υπάρχει γυρισμός με το μέγεθος της βλάβης που προκλήθηκε μέχρι αυτή τη στιγμή? Μπορούμε να τη συμμαζέψουμε?

LM: Δεν υπάρχει δυνατότητα να το συμμαζέψουμε. Αυτά τα μικροσκοπικά σωματίδια αιωρούνται σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ακόμη αιωρείται πλουτώνιο και Ουράνιο από τις πυρηνικές δοκιμές στον κόσμο. Αυτά τα σωματίδια είναι τόσο μικροσκοπικά, ώστε τα μόρια με τα οποία συγκρούονται, τα αφήνουν να πετάνε στον αέρα. Ως εκ τούτου, οι μόνοι δρόμοι για να βγουν από την ατμόσφαιρα είναι το χιόνι, η βροχή, η ομίχλη και τα νέφη καυσαερίων. Έτσι αποκολλώνται από τον αέρα και επικάθονται στο περιβάλλον. Η επιφάνεια των σωματιδίων υγραίνεται από την υγρασία που υπάρχει στον αέρα. Κατέρχονται και καταλήγουν σε διάφορα υλικά, όπου κολλάνε σαν κόλλα. Τα σωματίδια αυτά δεν μπορούν να αποκολληθούν με κανένα τρόπο από το υλικό πάνω στο οποίο έπεσαν. Έχετε αφήσει ποτέ μία σταγόνα πάνω στο δοκιμαστικό γυαλί ενός μικροσκοπίου, και μετά άλλη μία σταγόνα πάνω στην πρώτη? Μπορείτε να αποκολλήσετε πλέον αυτές τις δύο σταγόνες?

Όχι.

LM:
Οκ. Το ίδιο συμβαίνει και με τα ραδιενεργά σωματίδια. Όταν μια φορά αφαιρεθούν από την ατμόσφαιρα κολλάνε πάνω στην επιφάνεια στην οποία προσγειώθηκαν. Κατά κάποιο τρόπο βγαίνουν από την κυκλοφορία της ατμόσφαιρας. Αλλά δεν μπορεί κανείς να τα ξεπλύνει. Ξέρετε, εάν κολλήσουν πάνω σε ένα βράχο ή μια πέτρα δεν ξεπλένονται με μια έντονη βροχή ή με το να πέσουν μέσα σε ένα ρυάκι. Δεν γνωρίζατε πως είναι τόσο άσχημη η κατάσταση, έτσι?

Όχι. Γνώριζα πως είναι άσχημη, αλλά είχα την εντύπωση πως είναι σχετικά απομονωμένη. (foto via ant1online)
LM: Όχι δεν είναι. Αυτό που τώρα βρίσκεται στο Ιράκ, θα είναι εδώ μέσα σε πέντε μέρες περίπου. (!) Δεν ξέρω εάν είχατε παρακολουθήσει το Τσέρνομπίλ. Η μεγάλη ραδιενεργή φούσκα ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, αλλά αυτό εδώ είναι σκόνη. Γίνεται μέρος της ατμοσφαιρικής σκόνης. Πηγαίνει παντού, σαν εκείνη την αμμοθύελλα που είδατε στις φωτογραφίες.

Βρίσκεται στα ανώτερα ή στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας?

M: Βρίσκεται στα κατώτερα στρώματα. Όταν είχε σταματήσει η χρήση της διαστημικής κάψουλας Mir, την έφεραν πίσω στη Γη. Στο Mir υπήρχε ένας μικρός ενδιάμεσος χώρος, ο οποίος απομόνωνε τα ηλεκτρόνια στην εξωτερική πλευρά του διαστημοπλοίου για να το προστατεύει από τη ραδιενεργή ακτινοβολία του ήλιου, επειδή ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός είναι πολύ ευαίσθητος στη ραδιενεργή ακτινοβολία. Ανέλυσαν την επιφάνεια του διαστημοπλοίου και βρήκαν ουράνιο και και προϊόντα αποδόμισης ουρανίου, τα οποία όπως είπαν προερχόταν
  • από πυρηνικές δοκιμές στον αέρα
  • ή από καμμένα διαστημόπλοια με πυρηνικό υλικό
  • ή από καμμένα διαστημόπλοια που διέθεταν πυρηνικούς αντιδραστήρες
Το ουράνιο μπορεί επίσης να προέρχεται από Supernova, αλλά σκέφτηκαν πως οι πιθανότερες πηγές ήταν οι πυρηνικές δοκιμές και το πυρηνικό υλικό που στείλαμε στο διάστημα.

Εφαρμογή Απεμπλουτισμένου Ουρανίου από το 1973

Στην ουσία μας λέτε πως διεξάγουμε πυρηνικό πόλεμο.

(foto via in.gr -Irak)
LM: Ναι, έτσι ακριβώς είναι. Έχουμε κάνει τέσσερις πηρυνικούς πολέμους από το 1991. Αυτοί όλοι είναι πηρυνικοί πόλεμοι. Το απεμπλουτισμένο ουράνιο είναι πηρυνικό όπλο.

Από τη θέση ενός επιστήμονα, τι θα πρέπει να γίνει για να διορθωθεί αυτή η κατάσταση?

LM: Λοιπόν, θα πρέπει να σταματήσουμε τη χρήση του. Σχηματίσαμε ένα παγκόσμιο κίνημα για να σταματήσουμε τη χρήση, την κατασκευή, την πώληση και τη εφαρμογή όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου.

Περιέχουν τα πυρομαχικά που πουλάμε σε άλλες χώρες DU?

LM: Έτσι είναι. Το 1968 εμφανίστηκε το πρώτο οπλικό σύστημα DU, για το οποίο βρήκαμε πατέντα στην υπηρεσία ευρεσιτεχνιών των ΗΠΑ. Προοριζόταν για το Πολεμικό Ναυτικό. Ήταν ένα είδος οπλικού συστήματος (Gatling System), το οποίο συναρμολογούνταν πάνω στα πλοία. Εκτόξευε περίπου 2500 σφαίρες το λεπτό. Σήμερα πλέον περισσότερες από 3000. Βελτίωσαν το σχεδιασμό. Το 1973 δώσαμε τα οπλικά συστήματα DU στο Ισραήλ και επιβλέπαμε τη χρήση τους. Τα χρησιμοποίησαν στον πόλεμο του Yom-Kippur και διέλυσαν τους Άραβες μέσα σε πέντε μέρες. Μετά πήρε μπρος η χρήση τους. Αυτή ήταν η πρώτη συγκεκριμένη χρήση τους στο πεδίο μάχης. Η Hughes Aircraft (τι μας θυμίζει άραγε... σημ. μτφ.) ανέπτυξε το ολοκληρωμένο σύστημα για το Πολεμικό Ναυτικό. Αυτό είναι το Gatling System. Το χρησιμοποιούν ακόμη. Κατασκευάστηκε και δοκιμάστηκε το 1974. Μέσα σε έξι μήνες, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, πούλησε το οπλικό σύστημα DU σε 12 νομικά πρόσωπα, συμπεριλαμβάνοντας τον Αμερικανικό Στρατό και άλλες χώρες. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς, αλλά το πουλήσαμε σε περίπου 12 ή 17 χώρες. Η καλή είδηση εν τω μεταξύ είναι, πως ενώ φυσιολογικά ένα τόσο αποτελεσματικό οπλικό σύστημα θα είχε πουληθεί σε 80, 100 ή 120 χώρες, οι χώρες όχι μόνο φοβούνται να το αγοράσουν, εξ αιτίας των ραδιενεργών, βιολογικών και περιβαλλοντικών κινδύνων που ενέχει, αλλά ακόμη και αυτές που το αγόρασαν φοβούνται να το χρησιμοποιήσουν. Οι μόνες χώρες που γνωρίζουμε πως έκαναν χρήση DU είναι η Μεγάλη Βρετανία, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ. Το 1996 οι ΗΠΑ με ψήφισμα τους δήλωσαν πως τα όπλα DU είναι όπλα μαζικής καταστροφής και πως είναι παράνομα σύμφωνα με το σύνταγμα και όλες τις διεθνείς συμφωνίες.

Οι Γερμανοί στέλνουν τους Ευρω-αδελφούς τους στον όλεθρο(fotos via
alitispress.blogspot.com)

Το 2001 πέρασε και το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισμα για το DU. Οι ένοπλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ πήγαν το 1998 και το 1999 στη Γιουγκοσλαβία και με 39.000 αποστολές βομβαρδισμού κατεδάφισαν τη Γιουγκοσλαβία σε ραδιενεργά ερείπια. Η Γερμανία και οι ΗΠΑ κέρδισαν τα περισσότερα χρήματα από την καταστροφή της Γιουγκοσλαβίας και φρόντισαν ειρηνευτικές δυνάμεις από χώρες σαν την Ιταλία και την Πορτογαλία (και την Ελλάδα σημ. μτφ) που δεν γνώριζαν για τα όπλα DU, να στέλνοντανι στις πιο μολυσμένες περιοχές της Γιουγκοσλαβίας. Οι Γερμανοί και οι Αμερικανοί φυσικά δεν έστελναν τις δικούς τους σε αυτές τις περιοχές. Αυτοί οι άμοιροι στρατιώτες από τις άλλες χώρες γύριζαν πίσω και πέθαιναν μέσα σε λίγες μέρες, εβδομάδες ή μήνες. Οι γονείς στην Ιταλία και την Πορτογαλία είναι εξοργισμένοι. Απευθήνθηκαν στη βουλή και στα ΜΜΕ. Υπήρξε ένα τεράστιο κύμα ειδήσεων σχετικά με το DU.

Εξ αιτίας της εισβολής του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία ξέσπασε το κακό. Το κακό ξέσπασε μεν, αλλά γιαπωνέζικα στρατεύματα στάλθηκαν και στη Somawa. Πρόκειται για σώματα αμύνης. Στη Somawa είχαν λάβει χώρα οι πιο σκληρές μάχες του Ιράκ και είναι μία από τις πιο μολυσμένες περιοχές. Μπορούμε να υποθέσουμε με σχετική σιγουριά πως οι στρατιώτες αυτοί είναι πλέον άρρωστοί, πραγματικά πολύ βαριά άρρωστοι.


συνεχίζεται...

Τίτλος πρωτοτύπου :Es droht ein weltweiter atomarer Holocaust

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ