27 Φεβ 2009

ΟΧΙ στο μεταλλαγμένο καλαμπόκι!


Ένα μήνα πριν, σας είχα ενημερώσει σχετικά με τις διαμαρτυρίες Γερμανών πολιτών ενάντια στην καλλιέργεια του μεταλλαγμένου καλαμποκιού MON810...

Προφυλακτικά και στο καλαμπόκι!!!

Οι Ευρωπαϊκή Ένωση όμως επιμένει να αρθούν οι απαγορεύσεις καλλιέργειας των μεταλλαγμένων αυτών σπόρων της Monsanto που ισχύουν στην Αυστρία, την Ουγγαρία, τη Γαλλία και την Ελλάδα...
Μάλιστα στις 2 Μαρτίου 2009 έχει προγραμματιστεί ψηφοφορία σχετικά με τις απαγορεύσεις της Αυστρίας και της Ουγγαρίας, ενώ σε επόμενη ψηφοφορία θα ασχοληθεί η Επιτροπή με την περίπτωση της Ελλάδας και της Γαλλίας...

Οι τέσσερις αυτές χώρες είναι οι μόνες που κατάφεραν μέχρι σήμερα να αντισταθούν απαγορεύοντας την καλλιέργεια του μοναδικού (μέχρι σήμερα σύμφωνα με την Greenpeace) μεταλλαγμένου σπόρου που εγκρίθηκε για καλλιέργεια στην ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση όμως αμφισβητεί το δικαίωμα των χωρών αυτών να θέλουν να προστατεύσουν την υγεία των πολιτών τους, τη γεωργία και τη βιοποικιλότητα, ζητώντας τους να άρουν τις εθνικές απαγορεύσεις!

Σε ποια δημοκρατία άραγε έχει το δικαίωμα μία κεντρική δομή εξουσίας να αψηφά τη θέληση της πλειοψηφίας?... Σε ποια εποχή αψηφά κάποιος τις ανησυχητικές μελέτες και έρευνες των επιστημόνων σχετικά με τους κινδύνους των μεταλλαγμένων και πιέζει πάση θυσία να εξαπλωθεί η καλλιέργεια τους?... Σε ποια πολιτεία "πρόνοιας" η υγεία των πολιτών δεν παίζει κανένα ρόλο?...

Η Greenpeace σε σχετική σελίδα της:

Στείλε «ΟΧΙ» στο μεταλλαγμένο καλαμπόκι!

μας παροτρύνει να στείλουμε και το δικό μας "ΟΧΙ", αποστέλλοντας την παρακάτω επιστολή στις πρεσβείες των 10 χωρών που θα αποφασίσουν (αναρωτιέμαι βέβαια ποιες είναι αυτές οι 10 χώρες, γιατί μόνο 10 εκ των χωρών μελών τς ΕΕ αποφασίζουν και γιατί στις πρεσβείες μόνο... αλλά έστω και έτσι είναι μία αρχή)

Αξιότιμε κύριε Πρέσβη,

Σας γράφω διότι ανησυχώ ότι στα επερχόμενα ευρωπαϊκά Συμβούλια Υπουργών Περιβάλλοντος και Υπουργών Γεωργίας η θέση της χώρας σας σχετικά με τα μεταλλαγμένα πρόκειται να επηρεάσει άμεσα και τη δική μου χώρα.

Όπως ήδη γνωρίζετε, η Ελλάδα, όπως και η Αυστρία, η Γαλλία και η Ουγγαρία, έχει απαγορεύσει την καλλιέργεια του μεταλλαγμένου καλαμποκιού ΜΟΝ810 εξαιτίας των αρνητικών επιπτώσεων που έχει στο περιβάλλον και τη βιοπικοιλότητα.

Εντούτοις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αψηφώντας τις αρχές της δημοκρατίας, τις ενδείξεις των επιστημόνων και την επιθυμία της πλειοψηφίας των καταναλωτών, ζήτησε από την Ελλάδα, την Αυστρία, τη Γαλλία και την Ουγγαρία να άρουν τις εθνικές απαγορεύσεις τους.

Η πρώτη κρίσιμη ψήφος θα γίνει στις 2 Μαρτίου όπου τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ψηφίσουν σχετικά με την Αυστριακή και την Ουγγρική απαγόρευση, ενώ η Γαλλική και η Ελληνική απαγόρευση θα ψηφιστούν σε επόμενη ημερομηνία που δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Άκουσα πώς η χώρα σας θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο σημαίνει ότι το δικαίωμα της χώρας μου να προστατεύει τη βιοποικιλότητα, τη γεωργία και την υγεία των πολιτών της καταπατάται από τη ψήφο της δικής σας χώρας.

Για το λόγο αυτό σας ζητώ να στείλετε επειγόντως μήνυμα στην κυβέρνηση σας και να ζητήσετε να υποστηρίξει την Ελλάδα, την Αυστρία, την Ουγγαρία και τη Γαλλία και να ψηφίσει εναντίον της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συνεχείς επιστημονικές ενδείξεις δείχνουν ότι τα μεταλλαγμένα έχουν απρόβλεπτες επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον. Εκατοντάδες περιστατικά γενετικής επιμόλυνσης που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια σε διάφορες χώρες του κόσμου αποδεικνύουν ότι τα μεταλλαγμένα δεν μπορούν να περιορισθούν. Η απελευθέρωση τους στο περιβάλλον θέτει ολόκληρη τη γεωργία (συμβατική και βιολογική) σε κίνδυνο γενετικής επιμόλυνσης

Τον Απρίλιο του 2008, η έκθεση που δημοσίευσαν ο ΟΗΕ και η Παγκόσμια Τράπεζα με τίτλο «Αποτίμηση της Παγκόσμιας Γεωργίας» τόνισε ότι τα μεταλλαγμένα δεν μπορούν να είναι λύση στα παγκόσμια προβλήματα της επισιτιστικής κρίσης και των κλιματικών αλλαγών και ότι το μέλλον της γεωργίας είναι οι ήπιες μέθοδοι βιώσιμης γεωργίας.

Ειλικρινά ελπίζω ότι η χώρα σας θα στηρίξει την Ελλάδα, την Αυστρία, τη Γαλλία και την Ουγγαρία στις επερχόμενες ψηφοφορίες.

Με εκτίμηση,
Γενικότερα μέχρι στιγμής(πέρα από τις τέσσερις χώρες που έχουν θεσπίσει σε εθνικό επίπεδο απαγορευτικά μέτρα) :
Αρνητική στάση στα μεταλλαγμένα
κρατούν η Κύπρος, η Λιθουανία , το Λουξεμβούργο, η Πολωνία και η Σλοβενία, προφανώς όμως χωρίς εθνικές απαγορεύσεις.

Αντίθετα δέχονται τα μεταλλαγμένα η Ολλανδία, η Εσθονία, η Τσεχία, η Φινλανδία, η Σουηδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ρουμανία και η Μεγάλη Βρετανία ενώ αναποφάσιστες παραμένουν: Βουλγαρία, Ιταλία, Βέλγιο, Δανία, Γερμανία, Ιρλανδία, Λετονία, Μάλτα, Σλοβακία.

Αναρωτιέμαι κατά πόσο αρκεί για την προστασία της υγείας μας η άρνηση των χωρών να καλλιεργήσουν τα μεταλλαγμένα στα εδάφη τους, όταν την αγορά της χώρας μας π.χ. κατακλύζουν τρόφιμα από χώρες που τα καλλιεργούν, όπως η Ολλανδία και η Ισπανία...

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ