3 Φεβ 2009

Οι αστειότητες των ψευτο-οικολόγων "ενάντια στην κλιματική αλλαγή"...Tο κλίμα είναι στην τσέπη σου....


θα έλεγα εγώ με τα τόσα παράλογα που διαδραματίζονται σε σχέση με την κλιματική αλλαγή...
"Όλοι μαζί μπορούμε να πιέσουμε τις ηγεσίες στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο προκειμένου να αναλάβουν σοβαρή δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή τώρα. Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά! Ενημερωθείτε για την Ώρα της Γης του 2009 και δηλώστε συμμετοχή, ενώνοντας τη φωνή σας με περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους στον πλανήτη.

Φωτογραφίστε το βλέμμα σας και δείξτε στους ηγέτες του κόσμου ότι ο πλανήτης καρφώνει τα μάτια του πάνω τους, προσδοκώντας – ενόψει Κοπεγχάγης - ουσιαστικές αποφάσεις και άμεση δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής."
Γράφει στο τεύχος 18, του Ιανουαρίου 2009, ο Δημήτρης Καραβέλλας, Διευθυντής της WWF Ελλάς.

Εγώ θα έλεγα όλοι μαζί να τους πιέσουμε να κάνουν έργα με τα κονδύλια για το περιβάλλον και να προωθήσουν τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας και τεχνολογίες για να πάψουμε να επιβαρύνουμε και να μολύνουμε το περιβάλλον... Να απαιτήσουμε τα χρήματα μας να μετατρέπονται σε έργα κοινής ωφέλειας και όχι σε μεζονέτες και "αναψυκτήρια"... Να αρχίσουν να μοιράζονται μεγάλα πρόστιμα στους παραβάτες που μολύνουν ασύστολα τις θάλασσες, τα υπόγεια ύδατα και τον αέρα μας...

Σοβαρή δράση πρέπει να αναλάβουμε όλοι οι πολίτες ενάντια στο ληστρικό σύστημα που υποθηκεύει την υγεία μας. Αυτή΄είναι η διαφορά! Δεν φταίει το κλίμα για το χάλι στον πλανήτη μας -το κλίμα πάντα άλλαζε-, αλλά η βρωμιά και ο υπερκαταναλωτισμός μας.

Παρακάτω στο ίδιο τεύχος, μας ενημερώνει η οργάνωση να συμμετέχουμε ενεργά στις 31/3/2002, στον αγώνα "ενάντια στη κλιματική αλλαγή" σβήνοντας τα φώτα μας...

Το WWF Ελλάς σας καλεί να συμμετέχετε και εσείς ενεργά στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Όλοι μαζί μπορούμε να ενώσουμε τη φωνή τους με ολόκληρο τον κόσμο!

Η Ώρα της Γης θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα και στους ηγέτες του κόσμου πως το Δεκέμβριο του 2009, κατά τη Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή στην Κοπεγχάγη, χρειαζόμαστε μία νέα δεσμευτική συμφωνία που θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου!

Η Ώρα της Γης είναι ένα μήνυμα ελπίδας και δράσης. Ήδη περισσότερες από 64 χώρες έχουν δηλώσει συμμετοχή. Αυτός ο αριθμός μεγαλώνει καθημερινά, καθώς οι άνθρωποι καταλαβαίνουν πως μία τόσο απλή ενέργεια, όπως το να σβήσουν τα φώτα τους, μπορεί να έχει τόσο μεγάλη συμβολή στην έλευση της αλλαγής.


Αλήθεια σε τι ωφελεί να κλείσω τα φώτα μου, όταν ΔΕΗ, ΤΕΡΝΑ και ελληνική κυβέρνηση προωθούν εργοστάσια παραγωγής ρεύματος από λιγνίτη και λιθάνθρακα, ενώ ταυτόχρονα με εμποδίζουν με την καταπληκτική γραφειοκρατία τους να βάλω φωτοβολταϊκά και να αφήσω τα φώτα μου αναμμένα όσο θέλω?

(την τυφλόμυγα θα παίξουμε?... ή για να μη βλέπω καθαρά "τι ρόλο" παίζουν οι "ηγέτες"?)

Για να μην αναφερθώ και πάλι στο γεγονός, πως η όλη ιστορία βασίζεται στην ψευδο-επιστημονική θεωρία που θέλει το CO2 να ανεβάζει τη θερμοκρασία του πλανήτη μας -ως "αέριο του θερμοκηπίου"...

(με τέτοια λογική και τέτοια φόρα που πήραν, μας βλέπω με μετρητή εκπομπής CO2 στο στόμα, για να μετράνε πόσο επιβαρύνει το κλίμα η ανάσα μας!)

ή στο γεγονός πως εν μέσω βαρυχειμωνιάς μοιάζει με κακόγουστο αστείο η επιμονή στην "υπερθέρμανση"...

Η μέχρι τώρα μεγάλη συμμετοχή στην "Ώρα της Γης", το μόνο που μου δείχνει είναι πως ο κόσμος που πραγματικά νοιάζεται, συνεχίζει να πέφτει θύμα οικονομικών συμφερόντων...
Συμφέροντα που με πρόσχημα το κλίμα και το φόβο που εσκεμμένα σπέρνουν, βρήκαν τρόπο να αδειάζουν την τσέπη όλων μας....

(Προσωπικά, έτσι για αλλαγή φέτος τη μέρα εκείνη, λέω να ανάψω όλα τα φώτα στο σπίτι μου -συμβατικούς λαμπτήρες παρακαλώ, καθώς οι άλλοι επιβαρύνουν την υγεία μας- και να βάλω ένα πανό που να λέει:

"Ανοίξτε το δρόμο στα φωτοβολταϊκά! - Ι love my CO2!")


Όσο για τη φωτογραφία των ματιών μου...
που ζητάνε στο κείμενο με τίτλο "Ο πλανήτης στρέφει το βλέμμα του στους ηγέτες του κόσμου"
"Κοιτάξτε το φακό κατάματα, ανεβάστε τη φωτογραφία των ματιών σας και δείξτε τους ότι ο ολόκληρος ο πλανήτης τους παρακολουθεί. Οι φωτογραφίες σας θα χρησιμοποιηθούν σε όλες τις συναντήσεις μέχρι και την Κοπεγχάγη. Όσα περισσότερα «βλέμματα» συγκεντρωθούν, τόσο πιο δυνατή θα είναι η φωνή μας!"
Ας μην τη στείλω καλύτερα, γιατί δεν θα τρομάξουν μόνο οι "ηγέτες του κόσμου", για το πως τους παρακολουθώ, αλλά κι αυτοί μαζί οι ψευτο-οικολόγοι, που βοηθάνε τους πρώτους να μας τα "παίρνουν" με το γάντι... (με την τακτική του λέω πέντε αλήθειες για να κρύψω ανάμεσα το πιο μεγάλο ψέμα...)

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ