25 Ιαν 2009

Αυτό που τρως... είσαι.


Η κρεοφαγία με την ευρύτερη έννοια του ρατσισμού των ανθρώπων απέναντι στους υπόλοιπους συγκατοίκους μας στη Γη...

Όσο ο άνθρωπος θα συνεχίζει να είναι ο άσπλαχνος καταστροφέας κατώτερων ζώντων όντων, δεν θα γνωρίσει ποτέ υγεία και ειρήνη.
Γιατί όσο οι άνθρωποι θα κατασφάζουν ζώα, θα σκοτώνουν ο ένας τον άλλο.
Πράγματι, αυτός που σπέρνει το σπόρο του φόνου και του πόνου δεν μπορεί να δρέψει χαρά και αγάπη.
Πυθαγόρας

Η τροφή με την ευρύτερη έννοια της, δεν είναι απλά οι νοστημιές που καταναλώνουμε για να επιβιώσουμε. Η υγεία μας, τόσο σε σωματικό, όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο επηρεάζεται άμεσα από την τροφή που καταναλώνουμε. Μεγαλώσαμε οι περισσότεροι με την εντύπωση πως τρώμε απλά για να συντηρούμε το σώμα μας, για να ζούμε. Μεγαλώσαμε πιστεύοντας πως δεν "καταναλώνει" η ψυχή μας ταυτόχρονα από το είδος της τροφής μας. Και η αποχή από το κρέας ήταν θέμα νηστείας μόνο... -αν μας μάθαιναν βέβαια να νηστεύουμε..

Πιστεύαμε -και οι περισσότεροι ακόμη το πιστεύουν- πως δεν "πειράζει" να σκοτώνουμε* για να τρώμε, ενώ δεν υπάρχει ανάκη*... Πως έχουμε δικαίωμα να επιλέγουμε ανάμεσα στο μαρούλι και τη μπριζόλα, δίχως να μας ενδιαφέρει αν συνάνθρωποι μας πεθαίνουν από τη δική μας επιλογή... και πως τη συνείδηση μας την τακτοποιούμε με εισφορές σε φιλανθρωπικά ινστιτούτα που στέλνουν εμβόλια σε όσους λιμοκτονούν, επειδή προτειμάμε να εκτρέφουμε βοωειδή αντί να τρέφουμε ανθρώπους. .(δες σχετικά άρθρο "Αμαζονίκη"-καλλιέργειες σόγιας στη Βραζιλία)

Πριν από λίγα χρόνια, έτσι αυθόρμητα, δίχως εμφανή λόγο αποφάσισα να μην ξαναφάω κρέας. Δεν επρόκειτο για νηστεία, ούτε και για δίαιτα, καθώς απεχθάνομαι τα "πρέπει και τα μη" που πάνε να μου επιβληθούν από έξω, ούτε και συνέτρεχε κάποιος λόγος "υγείας". Ο λόγος όμως άρχισε να ξεκαθαρίζει μέσα από μία σειρά "συμπτώσεις" που ήρθαν με τη μορφή κειμένων...

(Να πω πως λίγα χρόνια ακόμη πιο πίσω, είχα αρχίσει να κάνω πιο συνειδητά βήματα σε αυτό που ονομάζεται εσωτερικό ταξίδι ή "πνευματικό μονοπάτι" ...)

Στα κείμενα λοιπόν που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έπεφταν "τυχαία" στα χέρια μου διαπίστωνα πως υπήρχε μια ολόκληρη φιλοσοφία που αφορά την ψυχή μας και τον τρόπο που τρεφόμαστε, αλλά και επιστημονικά δεδομένα, που κάτα κάποιο τρόπο μου φανέρωναν παραμέτρους που αγνοούσα, επιβεβαιώνοντας κάθε φορά την ορθότητα και το πλεονέκτημα της επιλογής μου...

(Να συμπληρώσω σαν πληροφορία: Το πρώτο "εξωτερικό" αποτέλεσμα ήταν να φύγουν μόνιμα, δίχως κόπο και καμία στέρηση 7 κιλά που είχαν "ξεμείνει" από την τελευταία εγκυμοσύνη.)

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, απλά θα θυμίσω πως πολύς λόγος είχε γίνει για τις εργασίες του Ιάπωνα Δρ. Μασάρου Εμότο, ο οποίος είχε αποδείξει με επιστημονικά δεδομένα, πως το νερό και ζωντανό είναι και μνήμη έχει ... και άρα και το σώμα μας λόγω της περιεκτικότητας του σε νερό... το ίδιο. Κατά προέκταση και το νερό που περιλλαμβάνεται στις τροφές μας είναι φορέας μνήμης. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, που πολλοί άνθρωποι νιώθουν "αναίτια" φοβίες & άγχος, καθώς τα "αισθήματα"-μνήμες προέρχονται από το κρέας που έφαγαν... Πως? Ο τρόμος που ένιωσε το ζώο κατά την ώρα της σφαγής του, αλλά και ο τρόπος που έζησε μέχρι εκείνη τη στιγμή καταγράφηκαν στο αίμα του. Και η πληροφορία, πέρασε στο σώμα αυτού που το κατανάλωσε... (μαζί με τις ορμόνες και τα φάρμακα που είχαν πιθανόν ταΐσει το ζωντανό...)

Εικόνες του Dr.Masaru Emoto- με την αντίδραση του νερού σε διάφορες σκέψεις-λέξεις-αιθήματα:


1. Χίτλερ 2. Μητέρα Τερέζα3."Με αρρωσταίνεις,
θα σε σκοτώσω" 4."Σε ευχαριστώ"5. Αγάπη
Και μετά από αυτή τη μεγάλη εισαγωγή, να περάσω στο διαταύτα:

Πριν λίγες μέρες είχε κυκλοφορήσει στο διαδύκτιο ένα μύνημα με τίτλο "Τhe grandchildren of Holocaust Survivors from World War II are Doing to the Palestinians exactly what was done to them by Nazis" (υπάρχει και σε σχετική ανάρτηση με τις εικόνες στο TVXS), όπου γινόταν φωτογραφική σύγκριση των φρικαλεοτήτων που υπέστησαν οι εβραίοι από τους Ναζί, με όσα δεινά προκαλούν οι απόγονοι όσων τότε επέζησαν -και ζουν σήμερα στο Ισραήλ- στους Παλαιστηνίους...

(Να πω, πως με τίποτε δεν συμφωνώ με την παρομοίωση όπως παρουσιάστηκε. Δεν κάνουν οι σημερινοί εβραίοι αυτά που εκείνοι κάποτε υπέστησαν από τους Ναζί. Αλλού βρίσκεται η ομοιότητα. Εβραίοι (στη Γερμανία του Χίτλερ) και Παλαιστήνιοι στη Γάζα σήμερα είναι θύματα των ίδιων αρρωστημένων μισανθρώπων! των ίδιων ρατσιστών που προωθούν "εκαθαρίσεις" φυλετικές με όποιο ιδεολογικό ευεύρημα (π.χ. ευγονική, αρεία φυλή κτλ). Σήμερα είναι οι εβραίοι απλά το προκάλυμμα για τις φρικαλεότητες τους. Το είπα άλλωστε και σε προηγούμενα άρθρα και δημοσιεύσεις μου: Ισραήλ=Σιωνισμός, αλλά Σιωνισμός =/=δεν είναι το ίδιο με το εβραίος... Σιωνιστές είναι και εβραίοι, αλλά και μη εβραίοι...
Κοινό του τότε και του τώρα, είναι η πηγή της κτηνωδίας, της αδικίας και της απαξίωσης της ανθρώπινης υπόστασης "για χάρη" της εξουσιομανίας και της "αρρώστιας" τους να θέλουν να επιβάλλουν τη δύναμη και έλεγχο τους σε άλλους. ...)

Και λέω εγώ τώρα... πόσο απέχουν οι ανθρώπινες συμπεριφορές απέναντι στα ζώα, από αυτά που από κοινού καταδικάζουμε όταν αφορούν συμπεριφορές ανθρώπου προς άνθρωπο?

Πόσο απέχει το "εμπόριο ζώων" και η σύγχρονη κτηνοτροφία, από τα διεστραμμένα μυαλά των λευκών ρατσιστών που πριν λίγες δεκαετίες φόρτωναν σε καράβια συνανθρώπους τους σαν σκλάβους? Πόσο απέχουν τα γκέτο των ινδιάνων στις σημερινές ΗΠΑ, από το γκέτο "Γάζα"? Πόσο απέχουν οι πρακτικές του Χίτλερ απέναντι στους εβραίους, αλλά και κάθε αιματοχυσία από τις πρακτικές του σύγχρονου ανθρώπου όταν κατασφάζει τα ζώα? Πόσο απέχουν τα σφαγεία από τις πρακτικές των Ισραηλινών απέναντι στους Παλαιστηνίους?...

Αν είμαστε ειληκρινείς... όχι πολύ... ή και καθόλου....
Το Άουσβιτς ξεκινά κάθε φορά που κάποιος κοιτά ένα σφαγείο
και σκέφτεται:
είναι απλά ζώα...
Θεοντόρ Αντόρνο

Είπαμε: Δικαιοσύνη για τον έναν και αδικία για τον άλλο, σημαίνει Δικαιοσύνη για κανέναν...

Όσο τρώμε κρέας, χωρίς να νιώθουμε καν "τύψεις" για τα δεινά που προκαλούμε στα άλλα έμβια όντα, επειδή θέλουμε να θεωρούμε αυθαίρετα την αφεντιά μας "ανώτερη" από οποιονδήποτε άλλο ή "μεγαλύτερης αξίας" από οποιοδήποτε άλλο έμβιο ον... και να το θεωρούμε μάλιστα και "αυτονόητο" πως έτσι είναι, δεν θα βελτιώσουμε ούτε και τις μεταξύ μας συμπεριφορές...

Φαινομενικά, οι πόλεμοι μεταξύ των ανθρώπων, οφείλονται σε αιτίες οικονομικές, κοινωνικές ή πολιτικές, όμως στην πραγματι­κότητα, δεν είναι παρά το αποτέλεσμα όλης αυτής της μαζικής παγκόσμιας σφαγής των ζώων. Ο νόμος της δικαιοσύνης είναι αμείλικτος...
Omraam M. Aivanhov-
"Χράνι Γιόγκα: Το γιόγκα της διατροφής"

Ο δολοφόνος, είναι πάντα δολοφόνος, ότι και να σκοτώνει...

Η ανοχή οποιασδήποτε βιαιότητας, είναι πάντα ανοχή της βίας, άσχετα απέναντι σε ποιόν...
Πόσο απέχει άραγε η κτηνωδία μεταξύ ανθρώπων -με πιο πρόσφατο το παράδειγμα της γενοκτονίας στη Γάζα- από την κτηνωδία σχεδόν όλων μας απέναντι στα ζώα?

Πόσο απέχει ο ρατσισμός από το "σπισισμό"? (=διάκριση μεταξύ των έμβιων όντων με de facto ρατσιστική υπεροχή του ανθρώπου)

http://veg-tv.info/Earthlings

Δείτε το παραπάνω βίντεο πριν απαντήσετε με ειληκρίνια στον εαυτό σας και πριν καθησυχάσετε τη σκέψη σας με όποια δικαιολογία...

(ΥΓ: είναι μύθος πως το κρέας είναι απαραίτητο για τη διατροφή μας...
ψάξτε το, δοκιμάστε το...)

**Δεν είναι το ίδιο να κυνηγάς κάποιο θήραμα για να φας, για να επιζήσεις... Οι ινδιάνοι για παράδειγμα, ζητούν συγχώρεση από τον αδελφό τους το ελάφι, γιατί αναγκάστηκαν να το σκοτώσουν για να ταΐσουν τα παιδιά τους... Είναι το ίδιο με το να σκοτώνεις χιλιάδες ζώα καθημερινά, απλά για να υπερ-καταναλώνεις τροφή? Σκέψου...


Σχετικά άρθρα, για όσους θέλουν να ψαχτούν περισσότερο...:

Χορτοφαγία και Υγεία: Εσείς ακόμα τρώτε κρέας;

8 σχόλια:

kakos lykos είπε...

Φίλη Τοξότισσα, συγκλονιστικό το ντοκυμαντέρ που μας πρότεινες να δούμε το Earthlings, πραγματικά ανατρίχιασα, και αηδίασα μαζί με την κτηνωδία που παρουσιάζει.
Δεν φανταζόμουν ότι τα ζώα που προορίζονται για την διατροφή του ανθρώπου θα είχαν τόσο αργό και βασανιστικό θάνατο.
Ούτε ότι οι εκτελεστές τους θα το έκαναν με τόση ικανοποίηση, σαν να ήταν στην σκοποβολή στο λούνα παρκ.
Πέρισυ είχα δει αντίστοιχα βίντεο στο YouTube, που έδειχνε την συμπεριφορά των Κινέζων απέναντι στα ζώα(πίστευα ότι μόνο αυτοί είναι τόσο βάρβαροι), τρώνε ότι πετάει περπατάει ή κολυμπάει τα πάντα, μόνο οι άνθρωποι τους γλύτωσαν προς το παρόν, ίσως να έχεις δει και συ αυτά τα βίντεο.
Ένα αντίστοιχο βίαιο βίντεο είχα αναρτήσει και στο topic του esoterica "γνωρίζοντας τα ζώα".
Πολλοί μπορεί να πούνε, κοίτα συγκρίνουν θανάτους ανθρώπων με θανάτους ζώων, ναι γιατί είναι αθώοι είτε ανήκουν στο είδος των ανθρώπων είτε σε άλλο είδος, και ο θάνατος τους είναι το ίδιο βασανιστικός.
Δεν θα πω ότι είμαι χορτοφάγος γιατί θα ήταν ψέμα, μακάρι κάποια στιγμή να μπορέσω να γίνω, οι επιλογές μου όμως είναι ήδη πολύ περιορισμένες στα είδη κρέατος που καταναλώνω και στις ποσότητες.

marianaonice είπε...

Πολύ ενδιαφέροντα όσα γράφεις!
Θυμάμαι κάποτε που είχα διαβάσει Κάρλ Γιούνγκ το βιβλίο του "Θρησκειολογία και ψυχολογία", έγραφε ότι το προπατορικό αμάρτημα από το οποίο υποτίθεται ήρθε ο Χριστός στη γη να μας λυτρώσει, κατά τις γραφές, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η ενοχή του ανθρώπου για τη θυσία αίματος που κάνει κάθε φορά για να τραφεί!
Και γι' αυτό η θεία κοινωνία θεσπίστηκε για να μας απαλλάξει από την ενοχή αυτή: "Πίετε εξ αυτού πάντες, τούτο εστί το αίμα μου"!!!
Πιστεύω ότι αυτό εφευρέθηκε από τους θρησκευτικούς μας πατέρες και χαρακτηρίστηκε ως λύτρωση του ανθρώπου από το προπατορικό αμάρτημα!!
Ωραίος τρόπος για να απαλλαγεί κανείς από τις ενοχές του!
Γι' αυτό και Χριστιανική Θρησκεία, θεωρεί τα ζώα ότι δημιουργήθηκαν απλά και μόνο για να τρέφουν και να εξυπηρετούν τον άνθρωπο! Αυτή η ανθρωποκεντρική θεωρία είναι υπεύθυνη για την καταστροφή του πλανήτη μας πλέον!!

η Τοξότισσα είπε...

Μαριάννα μου συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Η ανθρωποκεντρική ιστορία είναι ένα τεράστιο εμπόδιο στη βελτίωση του ανθρώπου και κατ' ουσίαν βοηθάει στο να καθησυχάζουν συνειδήσεις...

Δεν γνωρίζω ούτε έναν 'ανθρωπο που να ασχολήθηκε βαθύτερα με την ουσία του ανθρώπου, που να μην μίλησε για την κρεοφαγία και τα παρελκόμενα της.

Σε παλαιότερη ανάρτηση μου, ανέφερα τα λεγόμενα του σύγχρονου πνευματικού φιλοσόφου Αρμιν Ρίσι, ο οποίος έγραφε πως στην ουσία με τρία απλά πράγματα θα μπορούσαμε να είχαμε αναστρέψει την καταστροφή στον κόσμο μας:

|*υγειηνή διατροφή & κατά προτίμηση χορτοφαγική
** αποφυγή "κατανάλωσης" ΤV και άλλων ΜΜΕ και
***αποφυγή άγχους

Μοιάζουν πολύ απλά πράγματα και δεν τους δίνουμε σημασία, ελκυόμαστε από πολυτελείς πανάκριβες "λύσεις" μελλοντικά προσανατολισμένες & που εξαρτώνται από κεντρικές πολιτικές επιλογές...

κι όμως αν τα μελετήσει κανείς σε βάθος, αυτά τα τρία απλά πράγματα μπορούν να κάνουν θαύματα...
αλλά φυσικά μεταθέτουν την ευθήνη στον κάθε έναν μας...

(Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου και για τα πολύτιμα σχόλια σου)

Βίκυ

η Τοξότισσα είπε...

Κακέ μου Λύκε, ναι εκεί είναι η παγίδα: αυθαίρετα βάλαμε τον εαυτό μας πάνω και έξω από την υπόλοιπη φύση

Αυθαίρετα ευλογούμε τα γένια μας και έμμεσα επικροτούμε "φόνους"...

ας είναι και ζώων...

Αν δεν σεβαστούμε τον πλανήτη που μας φιλοξενεί και δεν καταλάβουμε πως τον μοιραζόμαστε για να συμβιώνουμε με τους υπόλοιπους κατοίκους του

δεν θα διορθώσουμε πολλα δεινά...

Σε επόμενο άρθρ μου έχω σκοπό να αναρτήσω μια πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία με "ζώα"... και τι λένε για τον άνθρωπο... Θα δούμε μια άλλη διάσταση...(ελπίζω...)

Να' σαι καλά

kostis είπε...

Βίκυ καλήμέρα και καλή χρονιά.Συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά που κάνεις και μας ανοίγεις τα μάτια.Πρόσφατα γνώρισα κάποια παιδιά από την οργάνωση "Πελίτι" που σκοπό έχουν την διατήρηση και διάδωση των ντόπιων ποικιλιών φυτών.Μπές στην ιστοσελίδα τους www.peliti.gr για να δεις τους σκοπούς τους.Απλά θα σου πω κάτι που σίγουρα γνωρίζεις.Το παγκόσμιο γεννετικό υλικό ελέγχεται από λίγες πολυεθνικές με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.Οπότε καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό είναι να διασώσουμε τις ντόπιες ποικιλίες μας.Κάλεσα τα παιδιά να κάνουν ενημερωτική εκδήλωση στο χωριό που ζω και είχε φοβερή επιτυχία.Επειδή τους φιλοξένησα κιόλας είχα για πρώτη φορά την εμπειρία πως είναι να μην τρως κρέας μιας και τα παιδιά, ένα ζευγάρι και ο γιός τους,είναι χορτοφάγοι.Θα σου πω μόνο ότι το παιδί τους που είναι 5 ετών δεν έχει φάει ποτέ κρέας και χαίρει άκρας υγείας!Το παιδί ακτινοβολεί και είναι πανέξυπνος.Αυτό βέβαια σε συνάρτηση με αυτά που διαβάζω από σένα μας προβλημάτισαν οικογενειακώς και τώρα σκεφτόμαστε να κόψουμε το κρέας.Δεν ξέρω πότε θα το καταφέρουμε αλλά είναι στο μυαλό μας.΄
Επίσης ψάξε στο google για την νηστειοθεραπεία από τον γιατρό κ.Παπαγιαννόπουλο και τα ξαναλέμε.
Καλή σου μέρα!!!

η Τοξότισσα είπε...

Καλημέρα Κωστή,

ναι γνωρίζω για την αξιόλογη προσπάθεια της κοινότητας Πελίτι. Αν πρόσεξες έχω προσθέσει κάποια λινκ πάνω δεξιά. Παράλληλα πρόσεξα πως και ο Παναγιώτης ο Μανίκης που ασχολείται με τη φυσική γεωργία προχώρησε σε αξιόλογες κινήσεις και είναι πλέον γνωστή σε αρκετούς η προσπάθεια του.
Μια ιδέα είναι, όποιος θέλει τα καταφέρνει μια χαρά να κόψει το κρέας... Προσωπικά δεν μου έλειψε καθόλου και να φανταστείς ότι οι περισσότεροι γύρω μου τρώνε ακόμη πολύ συχνά... Τρώω όμως γαλακτοκομικά.

Για συνταγές δες και στο λινκ για τη vegan χορτοφαγική διατροφή.

Να΄σαι καλά
Βίκυ

Penny είπε...

Φίλη Τοξότισσα,

Σ' ευχαριστώ πολύ για το όμορφο άρθρο σου που πραγματικα αποτυπώνει τις σκέψεις μου. Ήταν σα να ακούω τον εαυτό μου.
Έκοψα το κρέας εδώ κι ένα χρόνο και κάτι και πραγματικά νιώθω υπέροχα. Όπως και συ έχασα αμέσως τα περιττά κιλά που με βασανίζανε και ποτέ δε μπορούσα να κρατήσω σε έλεγχο. Χωρίς κόπο χωρίς γυμναστική. Και εξαφανίστηκε η ακμή και τα σπυράκια και πολλά άλλα θετικά.
Ο λόγος που το κανα αυτό ήταν το ντοκιμαντέρ που ποσταρες το Earthlings. Συγκλονίστικα και πραγματικά δε μπορούσα να κοιμηθώ για μέρες. Δε το δα όλο φυσικά 15 λεπτά αρκούσαν για να κόψω μαχαίρι το κρέας, το δέρμα, γαλακτοκομικά, αυγά!! Ενα χρόνο μετά ξεκίνησα ξανά το τυρί και τ' αυγά υπό προϋποθέσεις πάντα (τυρί βιολογικό και αυγά απο αγροκτήμα φίλου). Το ψάρι δε το κοψα ποτέ οστώσο.
Οι γύρω μου συνεχίζουν να τρώνε κρέας και μαζι και ο σύζυγος μου που ελπίζω κάποια στιγμή θα καταλάβει ότι δε το χρειάζεται...
Θέλω να πω σε όλους όσους σκέφτονται να κόψουν το κρέας ότι είναι πολυ εύκολο να το κόψει κανείς απλά φαντάζει δύσκολο γιατί είναι ένας τρόπος ζωής που ακολουθούμε από την αρχή της ζωής μας και νιώθουμε αβεβαιότητα αν το σταματήσουμε, μας λένε όλοι θα πεθάνεις, θα πάθεις αναιμία, θα , θα, θα και πολλής κόσμος μένει στο "κάποια στιγμή σκοπεύω να το κόψω"...
Όσο για την θρησκεία μας όσο πλησιάζει το Πάσχα με πιάνει φρίκη...Πραγματικά λυπαμε που οι χριστιανοι βεβηλώνουν τη μνήμη του Ιησού τιμόντας τον με ειδωλολατρικές θυσείες και τιμές...

η Τοξότισσα είπε...

Όπως τα λες είναι Penny μου, καθόλου δύσκολο δεν είναι και τα οφέλη είναι άμεσα ορατά.

Διάβασε αν θέλεις το "Θαύμα της αλκαλικής διατροφής"- θα δεις ακόμη περισσότερες ιδέες και λόγους όχι μόνο για το κρέας, αλλά γενικά για τους λόγους που οφείλουμε να προσέχουμε τι τρώμε...

Όσο για το Πάσχα?... "σαρκοφάγα" σε δράση, όπως πειράζω τη φίλη και τον σύζηγο, που είναι καθαροί κρεατοφάγοι...

γενοκτονία αρνιών θα έχουμε...

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ