17 Νοε 2008

Εμβόλια, η μεγάλη πλάνη... και οι κίνδυνοι

"Οι εμβολιασμοί δεν μπορούν να προστατέψουν από μεταδιδόμενες ασθένειες. Αντίθετα οι μαζικοί εμβολιασμοί προσθέτουν τεράστια σωματική και ψυχολογική βλάβη στην ανθρωπότητα. Κι όμως οι εμβολιασμοί συνεχίζονται, επειδή με αυτούς μπορεί να κερδίσει κανείς εκατομμύρια."
επιμέλεια-μετάφραση
Βίκυ Χρυσού


Πολλές είναι οι "απάτες" και οι "μύθοι" που έχουμε δεχτεί στη ζωή μας ως δεδομένα. Η εσφαλμένη άποψη πως τα εμβόλια μας... "προστατεύουν" είναι ακριβώς μία τέτοια περίπτωση.

Στη χώρα μας, όπως και σε πολλές άλλες, θεωρούνται ακόμη και σήμερα "υποχρεωτικά" και συνοδεύονται από την "άποψη", πως εάν δεν εμβολιάσει κάποιος το παιδί του, αυτό δεν μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο σχολείο...

Αυτό βέβαια αποτελεί σήμερα ένα μύθο και μάλιστα συντηρείται πολύ καλά και από τους "εμβολιάζοντες" παιδίατρους*...

Ας δούμε όμως μερικά από τα εμβόλια, την "προϊστορία" τους και σχετικές μελέτες που αναφέρονται στην επικινδυνότητα τους.

"Δεν γνωρίζω, εάν πράγματι έκανα ένα φοβερό λάθος και δημιούργησα κάτι αποτρόπαιο." Edward Jenner (1749-1823) "Πατέρας" των εμβολιασμών
Το 1796 ήταν μία ευτυχισμένη χρονιά για τον Edward Jenner, ο οποίος πίστεψε πως βρήκε επιτέλους το ιδανικό μέσο για την καταπολέμηση της ευλογιάς. Ο άγγλος γιατρός εμπνεύστηκε από τον έλληνα γιατρό Τιμονί, που το 1714 είχε παρουσιάσει μία έκθεση του στη Βασιλική κοινωνία των Επιστήμών. Στην έκθεση αυτή περιέγραφε τον τρόπο με τον οποίο χιλιάδες άνθρωποι στην Κωνσταντινούπολη φρόντιζαν να δυναμώσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα κατά της ευλογιάς: με μία βελόνα έπαιρναν υγρό μέσα από τη φούσκα-σπυράκι της ευλογιάς και στη συνέχεια τη γρατζουνούσαν πάνω στο δέρμα ανθρώπων που ήταν υγιείς. Οι κατ' αυτό τον τρόπο "εμβολιαζόμενοι" φέρεται πως θα νοσούσαν ελαφρύτερα από την ευλογιά και θα αποκτούσαν ανοσία στην ασθένεια αυτή.

60 χρόνια αργότερα η Αγγλία υιοθετεί αυτή την πρακτική, όμως δίχως επιτυχία. Αντίθετα μάλιστα ακόμη και οι "εμβολιασμένοι" νοσούσαν το ίδιο βαριά και επειδή όλοι ήταν φορείς του νοσογόνου παράγοντα, η ασθένεια εξαπλωνόταν ταχύτατα στις περιοχές που είχαν εφαρμόσει τον εμβολιασμό. Μόνο στο Λονδίνο πέθαναν εκείνη την περίοδο 25.000 άνθρωποι περισσότεροι μετά την εφαρμογή του εμβολιασμού, απ' ότι πριν. Η Βαϊμάρη, το Αμβούργο και το Βερολίνο έζησαν επίσης επιδημίες ευλογιάς με πολλούς νεκρούς μετά την εφαρμογή του εμβολιασμού. Για το λόγο αυτό απαγορεύτηκε αυτή η διαδικασία "μπολιάσματος" ("Inokulation").

Εκείνη την εποχή λοιπόν έζησε ο Edward Jenner, πεπεισμένος πως σίγουρα θα υπάρχει ένα φάρμακο κατά της ευλογιάς. Ο αγροτικός πληθυσμός τότε πίστευε πως όποιος είχε ξεπεράσει την ακίνδυνη ευλογιά των βοοειδών, δεν θα νοσούσε πια από την πραγματική ευλογιά. Επειδή η χρήση ιών ευλογιάς από ανθρώπους είχε αποτύχει παταγωδώς, άρχισε ο Jenner να πειραματίζεται με ιούς από βοοειδή. Πήρε υγρό από τους μαστούς μιας αγελάδας που νοσούσε και άρχισε να εμβολιάζει ανθρώπους. Ένας από αυτούς ήταν ο 5χρονος John Becker, ο οποίος πέθανε λίγο μετά τον εμβολιασμό. Επίσης εμβολίασε μία γυναίκα στον 8ο μήνα κύησης, με αποτέλεσμα να γεννήσει ένα νεκρό παιδί, το πρόσωπο του οποίου ήταν καλυμμένο από ευλογιά.

Παρ' όλ' αυτά ο Jenner άρχισε να στέλνει τα δοκιμαστικά του -τα οποία έπαιρνε από βοοειδή- σε όλες τις ευρωπαϊκές αυλές των μοναρχών. Μέσα σε λίγους μήνες είχε αποστείλει περισσότερα από 20.000 τέτοια δείγματα. Με αυτά εμβολιαζόταν κυρίως ορφανά παιδιά, τα οποία "χρησίμευαν" ως ζωντανοί παραγωγοί "πύου", το οποίο το πουλούσαν στη συνέχεια σαν "εμβόλιο"...

Το 1807 πρώτη η γερμανική περιοχή Hessen εισάγει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Ακόμη όμως και με αυτή την πρακτική οι κάτοικοι δεν ήταν προστατευμένοι από την ευλογιά.

Ο Edward Jenner, προς το τέλος της ζωής του υπήρξε μάρτυρας μεγάλων επιδημιών ευλογιάς. ανάμεσα στα θύματα της ασθένειας ήταν και πολλοί άνθρωποι που ο ίδιος είχε εμβολιάσει. Αυτή η κατάσταση τον έφερε στο σημείο να αμφισβητήσει σοβαρά το έργο του. Πιθανόν να μην είχε συνειδητοποιήσει πόσο ακριβά είχε πληρώσει ο ίδιος αυτή την πρακτική εμβολιασμών: είχε εμβολιάσει τον μόλις 10 μηνών νεαρό γιό του, ο οποίος δεν αναπτύχθηκε νοητικά και πέθανε μόλις 21 ετών. Σήμερα γνωρίζουμε πως ο γιός του Jenner αποτελεί μία τυπική περίπτωση ανθρώπου που υπέστη βλάβη από εμβολιασμό. Ο Jenner πλήρωσε δηλαδή ένα πολύ ακριβό τίμημα για ένα εμβόλιο, που όπως αποδείχτηκε μετά, δεν χρησίμευε σε τίποτε.

Ο Παστέρ έλεγε ψέματα για τα "εμβόλια" του...

Εκατό χρόνια μετά, το 1885, ένας δεύτερος "ημίθεος" της επιστήμης, ανέπτυξε το δεύτερο εμβόλιο. Ο Λουίς Παστέρ είχε επιδείξει θαυμάσια αποτελέσματα με τα εμβόλια του κατά της λύσσας. Όμως μόλις από το 1993 γνωρίζουμε πλέον πως δεν είχε καταφέρει τίποτε περισσότερο από τον Jenner.
Το 1993 δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά τα προσωπικά ημερολόγια του Παστέρ. Εκεί αποκαλύπτεται, πως
"ο Παστέρ διαστρέβλωνε την αλήθεια καθώς τα ιδιαίτερα αρνητικά"αποτελέσματα των δοκιμών του τα σημείωνε μόνο στα προσωπικά του ημερολόγια, ενώ τα απέκρυβε στα στοιχεία που εμφάνιζε δημοσίως ή έλεγε συνειδητά ψέματα, όπως στην περίπτωση των "περίφημων εμβολίων" του". (Suddeutsche Zeitung)
Μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο έγινε γνωστό, πως οι εμβολιασμοί μπορούν να προκαλέσουν εγκεφαλικές βλάβες. Όμως η μεγάλη κρίση των εμβολιασμών (στη Γερμανία) προκλήθηκε όταν οι "ιολόγοι" διαπίστωσαν πως "η μητέρα όλων των εμβολίων" περιείχε ένα άγνωστο ιό, ο οποίος δεν προερχόταν ούτε από την ευλογιά των ανθρώπων, αλλά ούτε και από την ευλογιά των βοοειδών! Σήμερα γνωρίζουμε πως ο ιός ευλογιάς των βοοειδών δεν μπορεί να μετατραπεί σε ιό για εμβολιασμό. Αυτή η διαπίστωση σημαίνει, πως επί 100 χρόνια εμβολιάζαμε τα παιδιά μας με μία ουσία, η οποία δεν υπάρχει πουθενά στη φύση και δεν γνωρίζουμε ούτε τι είναι, ούτε από που προέρχεται!

(Συνεχίζεται...)
*Αποτελεί δικαίωμα και υποχρέωση του κάθε γονέα να ενημερώνεται για τα υπέρ και τα κατά του εμβολιασμού, πριν προχωρήσει στον εμβολιασμό των παιδιών του. Επίσης εάν δεν εμβολιάσει τα παιδιά του αρκεί μια υπεύθηνη δήλωση προς το σχολείο, ώστε το παιδί να συμμετέχει κανονικά στο σχολικό πρόγραμμα. Μάλιστα στο εξωτερικό -ειδικά στη Γερμανία- δεν είναι κρατικά "υποχρεωτικοί" οι εμβολιασμοί και οι εμβολιάζοντες παιδίατροι είναι υποχρεωμένοι να υπογράφουν δήλωση, πως το παιδί δεν πρόκειται να αρρωστήσει ή να υποστεί οποιαδήποτε βλάβη στην υγεία του μελλοντικά ή να "πεθάνει"....

Ενδεικτικές Πηγές:
Simone Delarue "Impfungen-der unglaubliche Irrtum"
ZeitenSchrift 12/96
Suddeutsche Zeitung 2-3 Okt. 2004

13 σχόλια:

kostis είπε...

Βίκυ καλημέρα.Αυτό που γράφεις ότι μπορείς με μια υπεύθυνη δήλωση στο σχολείο να μην εμβολιάσεις το παιδί σου που μπορώ να το βρώ?Σαν οικογένεια ακολουθούμε την ομοιοπαθητική ιατρική και η γιατρός μας έλεγε να μην κάνουμε εμβόλια στα παιδία ,αλλά δεν είχαμε εναλλάκτικη γιατί μας υποχρέωνε το σχολείο!
Κωστής

η Τοξότισσα είπε...

Αν πιέσεις λίγο το σχολείο σου το λένε οι ίδιοι ή οι παιδίατροι που κάνουν το εμβόλιο. Εγώ τουλάχιστον το έμαθα από την παιδίατρο του ΤΕΒΕ, που δυστυχώς μας επέβαλε πρώτα τα εμβόλια, έχοντας το θράσσος να μας πει να πάρουμε τα παιδιά μας και να πάμε στην Αφρική!

Όμως έμαθα πως μπορούμε να αντιστρέψουμε τις άσχημες επιπτώσεις των εμβολίων με την ομοιοπαθητική!
Δηλαδή έχουν διαπιστώσει ποιά κλινηκή εικόνα προκαλείται από ποιό εμβόλιο και χρησιμοποιόντας το ίδιο το εμβόλιο σε ομοιοπαθητική αραίωση, αντιστρέφουν τα άσχημα αποτελέσματα. Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο έχουν προχωρήσει εδώ στην Ελλάδα με την παιδιατρική ομοιοπαθητική και η ίδια σκέφτομαι να εφαρμόσω αυτή τη μέθοδο στη Γερμανία το Δεκέμβρη για τα παιδιά μου.

Μπορείς όμως να ρωτήσεις και τον ομοιοπαθητικό που σας παρακολουθεί αν είναι ενήμερος σχετικά.

libero είπε...

"Όμως έμαθα πως μπορούμε να αντιστρέψουμε τις άσχημες επιπτώσεις των εμβολίων με την ομοιοπαθητική!
Δηλαδή έχουν διαπιστώσει ποιά κλινηκή εικόνα προκαλείται από ποιό εμβόλιο και χρησιμοποιόντας το ίδιο το εμβόλιο σε ομοιοπαθητική αραίωση, αντιστρέφουν τα άσχημα αποτελέσματα." Πως είσαι σίγουρη τοξότισσα ότι δεν είναι τσαρλατάνοι αυτοί που αντιστρέφουν τις άσχημες επιπτώσεις?

Εμβολιασμοί γίνονται μετά την γέννα και σε μικρή ηλικία, ο μηχανισμός των οποίων μου φαίνεται λογικός (αν προλαμβάνει τις ασθένειες). Παρόλα αυτά είναι περίεργο που εμβολιάζονται οι νεοσύλλεκτοι φαντάροι (3 νομίζω πως είναι ταεμβόλια).

"-ειδικά στη Γερμανία- δεν είναι κρατικά "υποχρεωτικοί" οι εμβολιασμοί και οι εμβολιάζοντες παιδίατροι είναι υποχρεωμένοι να υπογράφουν δήλωση, πως το παιδί δεν πρόκειται να αρρωστήσει ή να υποστεί οποιαδήποτε βλάβη στην υγεία του μελλοντικά ή να "πεθάνει"...."
Φαντάζομαι να μην αρρωστήσει από την συγκεκριμένη ασθένεια :).
Μήπως ξέρεις πόσο καιρό ισχύει αυτό στην Γερμανία και ποιές οι επιλογές των γονέων, αν δηλαδή εμβολιάζουν ή όχι τα παιδιά τους.

η Τοξότισσα είπε...

όχι να μη φαντλαζεσαι Libero, το έγγραφο είναι τυποποιημένο και αναφέρει ακριβώς αυτό που γράφω "να μην πεθάνει" εξαιτίας του εμβολίου!

τσαρλατάνοι δεν είναι, είναι γιατροί!

Τώρα ποιό ακριβώς ποσοστό πείθεται να εμβολιάσει ή μην εμβολιάσειτο παιδί του θα το ψάξω, αν δεν περιλαμβάνεται ήδη στο υλικό που έχω συγκεντρώσει.

Ο "μη υποχρεωτικός εμβολιασμός" ισχύει πάνω από 15 χρόνια στη Γερμανία. Θα δω επίσης ακριβώς και θα σου απαντήσω.

Έχω πολύ υλικό σχετικά και θα δημοσιευτεί, όπως είδες "συνεχίζεται"...

και θα δούμε ακριβώς ποιά εμβόλια και το τι ακριβώς προκαλούν στα υγιή άτομα που δέχονται το εμβόλιο...

κάτσε να ολοκληρώσω τη "σειρά" περί εμβολίων και θα "φρίξεις"...

αυτά που διάβασες μόνο η "εισαγωγή" είναι... :))

libero είπε...

Είναι η τρίτη φορά τοξότισσα που δεν κατανόησα κείμενό σου... :(

αυτό που κατάλαβα εγώ από την παρακάτω πρόταση:

"Μάλιστα στο εξωτερικό -ειδικά στη Γερμανία- δεν είναι κρατικά "υποχρεωτικοί" οι εμβολιασμοί και οι εμβολιάζοντες παιδίατροι είναι υποχρεωμένοι να υπογράφουν δήλωση, πως το παιδί δεν πρόκειται να αρρωστήσει ή να υποστεί οποιαδήποτε βλάβη στην υγεία του μελλοντικά ή να "πεθάνει"...."

είναι ότι ο γιατρός που κάνει το εμβόλιο π.χ. για την ηπατίτιδα, υπογράφει δήλωση πως το παιδί δεν πρόκειται να πάθει ηπατίτιδα, κάτι σαν εγγύηση δηλαδή.
Με μπέρδεψε η λέξη "μελλοντικά". Πόσο μελλοντικά δηλαδή ή θα αρρωστήσει από ηπατίτιδα αμέσως μετά το εμβόλιο ή να πάθει κάποιο αλλεργικό σοκ ή οτιδήποτε άλλο αλλά μέσα στις επόμενες μέρες ή εβδομάδες, όχι μελλοντικά μετά από 5 χρόνια. Κι όλα αυτά, αν έχει φτιάξει ο ίδιος ο ιατρός το εμβόλιο :)

"τσαρλατάνοι δεν είναι, είναι γιατροί!
"
Δεν έχουν σημασία οι τα πτυχία και οι γνώσεις. Αν κάποιος πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες, είναι τσαρλατάνος.

Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο. (?)

Δηλαδή αυτή η άσχημη κλινική εικόνα από ένα εμβόλιο εμφανίζεται σε όλους τους ανθρώπους που εμβολιάζονται ή σε μερικούς και άρα χρειάζονται κάποια θεραπεία;

η Τοξότισσα είπε...

Δεν θα σου απαντήσω προς το παρόν libero από εδώ, γιατί θα βρεθουμε να τα λέμε μέσω σχολίων.

Κάνε λίγο υπομονή και αν δεν ληθεί η απορία σου με τις αναρτήσεις που θα ακολουθήσουν επανερχόμαστε.

και το ξανασυζητάμε

ωστόσο κατανοώ τον προβληματισμό σου καθώς απ' όσο καταλαβαίνω δεν ξαναβρέθηκες αντιμέτωπος με τέτοια στοιχεία σχετικά με τα εμβόλια...

barkas kostas είπε...

Γεγονός όμως ειναι οτι τα εμβόλια έχουν μειώσει τους θανάτους και τις αναπηρίες από την φυσική νόσηση.

η Τοξότισσα είπε...

Αγαπητέ Κώστα, απ' όσο πρόσεξα είσαι παιδίατρος και υποθέτω της κλασικής σχολής.

Για να αναφέρουμε ξεκάθαρα πως τα εμβόλια έχουν μειώσει τους θανάτους, θα πρέπει να έχουμε βάσιμα και μακροχρόνια στατιστικά στοιχεία για κάθε ένα από τα εμβόλια (δεν γνωρίζω τέτοιες μελέτες στην Ελλάδα). Επιπλέον ποιά είναι η "φυσική νόσηση"? υπάρχει και "αφύσικη νόσηση" δηλαδή?

Αν διάβασες τα επόμενα κείμενα που έχω επιμεληθεί σχετικά με τα εμβόλια, θα πρόσεξες πιθανόν πως συγκεκριμένα στατιστικά αναφέρουν το αντίθετο ακριβώς από τον ισχυρισμό σου: χιλιάδες άνθρωποι νόσησαν ή και πέθαναν ακόμη εξ αιτίας εμβολιασμού.

Επιπλέον τις τελευταίες δεκαετίες οι φαρμακοβιομηχανίες έχουν βρεθεί συχνότατα στο στόχαστρο για τις ύποπτες πρακτικές τους...

Όταν υπάρχουν συμφέροντα που μετράνε περισσότερο από την υγεία και τη ζωή ακόμη και όταν υπάρχουν συνάδελφοι σου με μακροχόνιες μελέτες και στατιστικά στην παιδιατρική που "φωνάζουν" για το παράλογο της πρακτικής εμβολιασμών...

...πριν ισχυριστώ και υπερασπιστώ την μέθοδο που εφαρμόζω, θα το μελετούσα σε βάθος, θα έριχνα μια δεύτερη ματιά, μήπως οι άνθρωποι έχουν δίκιο, μήπως υπηρετούν έτσι καλύτερα την υγεία και μήπως τελικά πράγματι υποσκάπτουμε την υγεία των παιδιών μας με τους εμβολιασμούς...

Με την ευκαιρία ίσως θα ήθελες να σχολιάσεις αναλυτικά, ένα προς ένα τα εμβόλια που αναφέρω και όσα μαρτυρούν συνάδελφοι σου. Θα με ενδιέφερε η γνώμη σου επι της ουσίας.

Ευχαριστώ

barkas kostas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ultimate είπε...

Καλημέρα Βικυ. Να ενημερωσω ότι εχοντας σταματησει τον εμβολιασμό του γυιού μου, δεν αντιμετωπισα ιδιαιτερο πρόβλημα στο σχολείο του. Ούτε στο νηπιαγωγείο ούτε τωρα που πηγαινει Α΄Δημοτικού. Βέβαια κατα την εγγραφη καθε φορα πήγαινα και ενα χαρτι από τον παιδίατρο που έλεγε πως υπολείπονται τα ταδε και ταδε εμβόλια και πως ενημερωθηκα αλλά αρνούμαι να του τα κανω με δική μου ευθυνη, λόγω των πιθανών(!) παρενεργειών. Το χαρτι σε συνδιασμό με λίγη ένταση στην φωνή όταν πήγαν να μου πουν τα σχετικά εμενα τουλαχιστο μου έλυσαν το πρόβλημα....
Παρεμπιπτοντως, αντιγραφω καποια από τα πολύ ενδιαφεροντα αρθρα σου στον Φιλουμενο που τωρα στηνεται...

η Τοξότισσα είπε...

Καλημέρα ultimate,

χαίρομαι γι΄αυτό γιατί κι εγώ σταμάτησα τους εμβολιασμούς των παιδιών μου -παρά την "κακή" αρχή- και δεν σκοπεύω να υποκύψω σε τέτοιου είδους πιέσεις.

Να αντιγράψεις όσα και όποια άρθρα μου σου αρέσουν.
Χαίρομαι να μοιράζομαι τις σκέψεις ή τις γνώσεις μου και οι αναδημοσιεύσεις είναι μία πολύ καλή μέθοδος, για να φτάσουν σε πιο πολύ κόσμο. :)

Να είσαι καλά
Βίκυ

η Τοξότισσα είπε...

Έριξα μια ματιά και στον Φιλούμενο, πραγματικά αξιόλογη προσπάθεια, καλή αρχή :)

ultimate είπε...

Σ΄ευχαριστω Βίκυ.
Σίγουρα η γνωμη σου εχει ιδιαιτερη βαρυτητα :)

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ