12 Νοε 2008

Γιγάντιοι σκελετοί... κι όμως δεν είναι μύθος!


Αναφορές σε γίγαντες γίνονται τόσο στην ελληνική όσο και στην παγκόσμια μυθολογία, αλλά και στις προφορικές παραδόσεις ή τις ιερές γραφές όλων των λαών της γης. Ακόμη και στη Βίβλο π.χ. συναντάμε τον Γολιάθ.

Μέχρι σήμερα οι περισσότεροι μάθαμε όμως να αντιμετωπίζουμε την μυθολογία, ως ταυτόσημο του... παραμυθιού.

Βέβαια πολλοί συνάνθρωποι μας έβλεπαν από παλαιότερα, πως η μυθολογία ίσως είναι μία καταπληκτική -και ίσως η πιο βάσιμη- πηγή ιστορικών γεγονότων. Αρκετοί προσπάθησαν να τραβήξουν τις παράλληλες γραμμές ανάμεσα στις μυθολογίες και τη σημερινή πραγματικότητα. Προσπάθησαν να δείξουν πως η μυθολογία είναι ιστορία.

Χρησιμοποιώντας τα Ομηρικά έπη έφτασε π.χ. ο Σλίμαν στην ανασκαφή της Τροίας. Η γερμανίδα φυσικός Γκραζίνα Φόσαρ φανέρωσε κάποιους συσχετισμούς ανάμεσα στην Ιρλανδική μυθολογία και τις σημερινές τεχνολογικές εφαρμογές (βλέπε "Το συνειδησιακό Άλμα" μέρος Α') όπως το HAARP.

Σίγουρα πολλές φορές οι μύθοι χρειάζονται κάποιο κλειδί αποκρυπτογράφησης, όμως όταν μιλάνε τα ευρήματα... τα κλειδιά περισσεύουν.

Ποιός θα μπορούσε να φανταστεί πως οι γίγαντες πραγματικά υπήρξαν?

Πριν λίγα χρόνια είχε γίνει αναφορά στο γεγονός, πως κατά το άνοιγμα του Μετρό της Αθήνας είχαν βρεθεί τεράστιοι ανθρώπινοι σκελετοί, τους οποίους είδαν εργαζόμενοι εκεί, αλλά "απομάκρυναν" κάποιοι σε άγνωστο προορισμό...

Η δράση του Ινστιτούτου Smithsonian, έχει κατηγορηθεί από αρκετούς. Λέγεται πως φροντίζουν να ενημερώνονται έγκαιρα και να ξαναθάβουν στα βάθη του Ατλαντικού, όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα που παραπέμπουν σε μια εποχή πριν από 5000χρόνια ή παλαιότερα, ανεξάρτητα από τον τόπο εύρεσης...

Παλαιότερα είχα διαβάσει και σχετική απόφαση του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού, να μην "ασχολούνται" με ευρήματα της παραπάνω περιόδου...

Περίεργες βέβαια τέτοιου είδους αποφάσεις...
Θέλουν να μας κρύψουν κάτι?

Επιπλέον κάποιοι ερευνητές κατέκριναν "διαδικασίες" παραχάραξης, κατά τις οποίες μεταφέρονται αρχαιολογικά και άλλα ευρήματα, μακριά από τον αρχικό χώρο εύρεσης τους, ξαναθάβονται και διενεργούνται "στημένες ανασκαφές", δίνοντας ως χώρο εύρεσης τη νέα τοποθεσία... (τέτοιες καταγγελίες "ακούστηκαν" και σχετικά με τα ευρήματα του κ. Πουλιανού στα Πετράλωνα...)

Σίγουρα το παρόν δημοσίευμα δεν είναι μια ολοκληρωμένη μελέτη, αλλά μερικές σκόρπιες σκέψεις και ερωτηματικά.

Ίσως εσείς οι ίδιοι αποφασίσετε να ερευνήσετε περαιτέρω...(Οι παραπάνω φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στο γερμανικό περιοδικό Nexus Magazin τεύχος 18. Πρόκειται για τεράστιους σκελετούς που βρέθηκαν στη Βόρεια Ινδία. Οι πράσινες γραμμές προστέθηκαν από εμένα, ώστε να φανεί το μέγεθος του ανθρώπου που στέκεται ή κάθεται δίπλα στον γιγάντιο σκελετό.)

15 σχόλια:

η Τοξότισσα είπε...

Για όσους επιθυμούν περισσότερα σχετικά προτείνω:

*[url]http://www.fatsimare.net/profile/forum/viewtopic.php?t=3097&sid=65aa4c324b920c86e2566a62200c7a1f[/url]

**[url]http://www.metacafe.com/watch/291447/weirdest_skulls/[/url]

***[url]http://www.oodegr.com/oode/genesis/gigant2.htm[/url]

Γιώργος απο Καλλιθέα είπε...

sorry,
αυτά τα λινκς που έβαλες τα θεωρείς αξιόπιστη πηγή για την ύπαρξή των σκελετών???
θα τρελαθούμε εντελώς??
ότι παρουσιάζεται με τη μορφή video η φωτογραφίας αυτομάτως γυνεται και πραγματικό?
έλεος...
λίγο κριτική σκέψη δεν βλάπτει...

η Τοξότισσα είπε...

από το κείμενο αυτό κατάλαβες?
και στην πρόταση των λινκ είδες πουθενά τη λέξη "πηγή" ή "αξιόπιστη πηγή"?

μάλλον στην βιασύνη μας να κρίνουμε την "κριτική" ή μη-κριτική σκέψη των άλλων, μας διαφέυγει η ουσία αυτών που διαβάζουμε...

που στο συγκεκριμένο με απλά λόγια λέει πως ίσως η μυθολογία να μιλά για "ιστορικά στοιχεία" και αυτή η διάσταση να μας διαφεύγει...

αν οι φωτογραφίες είναι πλαστές ή το βίντεο, δεν μπορώ να το γνωρίζω, αλλά δεν συζητώ για στοιχεία στην προκειμένη, απλά για "ενδείξεις"...

(μολονότι οι απόψεις απ' όσο είδα διίστανται ακόμη και σχετικά με τις φώτο που έχω δημοσιεύσει, καθώς άλλοι λένε πως είναι πλαστές, και άλλοι λένε πως είναι γνήσιες και πως έγινε μεταγενέστερη επεξεργασία μεν, αλλά από αυτούς που κάτι θέλουν να "κρύψουν"...)

Στο φινάλε δεν χρειάζεται να τρέξει κανείς σε εικόνες γιγάντων για να δει παραποιημένα στοιχεία...
φτάνει να δει τις "ειδήσεις" σε ένα οποιοδήποτε "μαγάλο κανάλι"...

Ερωτήματα όμως -γενικά- έχει ο κάθε κριτικά σκεπτόμενος και ως τέτοιος αφήνει περιθώρια ερμηνείας... μέχρι ίσως να υπάρχουν "ατράνταχτες αποδείξεις"...

φιλικά
Β.Χ.

Γιώργος απο Καλλιθέα είπε...

Ποσο κριτική σκεψη υπάρχει πισω απο τη φράση
"Γιγάντιοι σκελετοί... κι όμως δεν είναι μύθος!"
Αυτός δεν είναι ο τίτλος του ποστ?

Η μυθολογία σίγουρα μπορεί να μας δώσει στοιχεία για τον τρόπο που ζούσαν η σκεφτόντουσαν οι άνθρωποι τής εκάστοτε εποχής σε κοινωνιολογικό επίπεδο αλλά αλίμονο αν αρχίσουμε και πιστεύουμε η ψάχνουμε για γίγαντες ρομπότ αρχαία διαστημόπλοια κλπ. (βλέπε Λιακόπουλος )
Έχεις βάλει κάποια link για όσους θέλουν να την ψάξουν περισσότερο, το ένα είναι το video με τις φωτογραφίες από υποτιθέμενες ανασκαφές και με κάτι περίεργα και καλά κρανία. Από τέτοιο υλικό βρίθει το ίντερνετ, θα μπορούσα να σου παραθέσω χιλιάδες φωτογραφίες video που να δείχνουν γίγαντες διαβόλους τριβόλους και κάθε λογής μυθοπλαστικό πλάσμα.
Το άλλο link σε παραπέμπει σε ένα φόρουμ με ένα άρθρο από το το πολύ "σοβαρό και αξιόπιστο περιοδικό" μπουρδολογίας τρίτο μάτι, Και το τρίτο σε ένα σαιτ μίας ομάδας που αυτοαποκαλείται "Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας" (ουδέν σχόλιον)

Δεν είδα πουθενά τη λέξη αξιόπιστη πηγή απλά σε ρώτησα εάν τα θεωρείς εσύ αξιόπιστη πηγή, η έστω μια περαιτέρω έρευνα?
Έρευνα και δόγμα δεν πάνε μαζί.

Η κριτική σκεψη δεν πρέπει να είναι μονοπλευρη πρέπει να αφορα και τισ δύο κατευθηνσεισ και στην περίπτοση του πόστ τη βρίσκω μονόπλευρη.
Άσε που μερικά πράγματά κραυγάζουν από μακριά για το ψεύτικο της ύπαρξής τους, δεν χρειάζεται περαιτέρω ψάξιμο για μένα.

Πρέπει λοιπόν να υπάρχει μια διάκρισή και μια αντίληψή πάνω στο φαινομενικά αληθινό και όχι απλά ένα"i want to believe" γιατί τότε κινούμαστε μέσα στη σφέρα των x-files.

Τέλος αντιγράφω δύο ιστορίες απο το σκεπτικιστή που νομιζω οτι έχουν ενδιαφέρον σε σχέση με τη κουβέντα μας.

Ο Γίγαντας του Cardiff
Ο γίγαντας του Cardiff είναι ένα ψεύτικο απολίθωμα ενός προκατακλυσμιαίου γίγαντα, ύψους τριών περίπου μέτρων και με πόδια μήκους 53 εκατοστών. Το "απολίθωμα" είναι στην πραγματικότητα μια σμιλευμένη πλάκα γύψου που δημιουργήθηκε ένα με δυο χρόνια πριν την "ανακάλυψη" του το 1869. Το πλαστογράφημα αυτό ήταν ιδέα του George Hull, ενός άθεου κατασκευαστή πούρων και μακρινού συγγενή του Stubb Newell, ιδιοκτήτη της φάρμας στο Cardiff της Νέας Υόρκης όπου "διαπράχθηκε" η φάρσα αυτή. Οι ειδικοί υποπτεύθηκαν αμέσως ότι το "απολίθωμα" δεν είναι απολίθωμα, αλλά οι προειδοποιήσεις τους αγνοήθηκαν. Επιστήμονες που διακήρυτταν ως ψεύτικο το ψεύτικο, δεν μείωσαν τους επισκέπτες που πλήρωναν 50 cents για να δουν τον "Γολιάθ". Υπήρχε φήμη πως το "απολίθωμα" ήταν απόδειξη της ακρίβειας της Βίβλου για τους γίγαντες όπως ο Γολιάθ. Οι περίεργοι συνέρρεαν στη φάρμα κατά εκατοντάδες την ημέρα για να πάρουν μια ματιά της Βιβλικής ιστορίας.

Μέσα σε μια εβδομάδα από την "ανακάλυψη" του, ο Newell πούλησε τα 3/4 του μεριδίου του από το γίγαντα σε ένα συνδικάτο στο Syracuse της Νέας Υόρκης για $30.000. Οι δουλειές πηγαίνανε τόσο καλά ώστε και ο P.T. Barnum ήθελε να μπει στο παιχνίδι. Προσφέρθηκε να νοικιάσει το γίγαντα για τρεις μήνες και να τον πάρει μαζί του στην περιοδεία του τσίρκου του, αλλά ο Newell και το Συνδικάτο δεν δέχτηκαν. Έτσι, ο Barnum έβαλε να φτιάξουν ένα αντίγραφο και χρέωνε ανθρώπους για να δουν το πλαστογράφημα ενός πλαστογραφήματος. Λέγεται πως όταν και οι δυο γίγαντες ήταν ταυτόχρονα σε επίδειξη στη Νέα Υόρκη, το πλαστό του πλαστού του Barnum ξεπέρασε το πραγματικό πλαστό (Feder, 36).

Ο Kenneth Feder στο βιβλίο του για τους μύθους και τις απάτες στην αρχαιολογία, βλέπει το επεισόδια με το γίγαντα του Cardiff σαν κάτι το οικείο:

Εκπαιδευμένοι παρατηρητές, όπως επαγγελματίες επιστήμονες, είχαν δει το
Γίγαντα και συμπέραναν ότι είναι κάτι το αδύνατο, ένα άγαλμα, μια αδέξια
απάτη και απλά ανόητο. Όμως, τέτοια αντικειμενικά, λογικά και επιστημονικά
συμπεράσματα, είχαν μικρό αντίκρυσμα. Μια ευαίσθητη χορδή είχε χτυπήσει
στην καρδιά και στο μυαλό πολλών, κατά τα άλλα προσγειωμένων, ανθρώπων
και λίγα πράγματα μπορούσαν να τους μεταπείσουν. Η αποδοχή της εγκυρότητας
του Γίγαντα στηριζόταν στην επιθυμία τους...να το πιστέψουν (Feder, 37).

Κοντολογία, συχνά ο σκεπτικιστμός απέναντι σε ειδικούς της επιστήμης δεν οφείλεται στην επιθυμία μας να πιστέψουμε μόνο αυτό που υποστηρίζεται από τα δεδομένα, αλλά σε μια επιθυμία να πιστέψουμε αυτό που θέλουμε, ασχέτως δεδομένων.

Το "απολίθωμα" βρίσκεται τώρα σε επίδειξη στο μουσείο Farmer's Museum στο Cooperstown της Νέας Υόρκης, όπου έχει καταχωρηθεί ως "Η Μεγαλύτερη Φάρσα της Αμερικής".Η φάρσα με το σκελετό του Κενταύρου

Οι Κένταυροι είναι μυθολογικές οντότητες που παρουσιάζονται στην Ελληνική μυθολογία. Είχαν το σώμα αλόγου και τον κορμό ανθρώπου και ζούσαν στις πλαγιές του Πηλίου. Ο πιο γνωστός και σεβαστός, κατά την αρχαιότητα, κένταυρος ήταν ο Κένταυρος Χείρων. Ο Όμηρος αναφέρει στην Ιλιάδα πως ο Χείρων δίδαξε στον Αχιλλέα τα περί χειρουργικών επεμβάσεων για την εξαγωγή των θανατηφόρων βελών. Επίσης αναφέρει ότι δίδαξε και τον Ασκληπιό, τον θεό της Ιατρικής, για τα “ήπια φάρμακα” τα οποία ήταν πολύ αποτελεσματικά για το σταμάτημα της αιμορραγίας και την ανακούφιση των πόνων *.

Κάποιοι θεωρούν ότι η ύπαρξη των Κενταύρων ήταν πραγματική και αποδέχονται τη μυθολογία ως αλήθεια. Για να υποστηρίξουν επίσης την άποψή τους, αναφέρουν και μια φωτογραφία του σκελετού ενός Κενταύρου ο οποίος υποτίθεται πως ανακαλύφθηκε σε μια αρχαιολογική ανασκαφή στο Βόλο. Ο σκελετός αυτός, λένε, μεταφέρθηκε κρυφά στην Αμερική για περαιτέρω μελέτες και βρίσκεται στη δημόσια θέα στο Πανεπιστήμιο του Τενεσύ (Tennesse).

Η φωτογραφία που αναφέρουν φαίνεται εδώ και είναι όντως αληθινή.

Το έκθεμα αυτό βρίσκεται στην αίθουσα Jack E. Reese στη βιβλιοθήκη Hodges του Πανεπιστημίου του Τενεσύ ( University of Tennessee ) από το 1994. Στο πλάι αυτού του εκθέματος υπάρχει ένα κέιμενο που περιγράφει τον σκελετό ως "ένα από τους τρείς θαμμένους κενταύρους που ανακαλύφθηκαν το 1980 από την Αρχαιολογική Εταιρία του Άργους Ορεστικού, οκτώ χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Βόλου". Παρουσιάζεται επίσης και ένας χάρτης της Ελλάδος, μια εικόνα ενός Κενταύρου από τον Παρθενώνα καθώς και ένα σχέδιο που δείχνει την ανατομία ενός ενήλικου Κενταύρου. Στην πρόσοψη τους εκθέματος, όπως φαίνεται στην φωτογραφία, υπάρχει η φράση "Do you believe in Centaurs?" (Πιστεύετε στου Κενταύρους;).

Ο Κένταυρος λοιπόν είναι ψεύτικος και κατασκευάστηκε από τον Bill Willers, καθηγητή βιολογίας του πανεπιστημίου του Wisconsin-Oshkosh, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και καλλιτέχνης. Ο Willers συνδύασε τον σκελετό ενός κανονικού ανθρώπου με τον σκελετό ενός πόνυ Shetland. Για να κάνει τα κόκκαλα να έχουν το ίδιο χρώμα, άλειψε τον σκελετό του πόνυ με τσάι. Ο Willers κατασκεύασε τον Κένταυρο στα μέσα της δεκαετίας του '80 και τον εξέθεσε στο Madison Art Center καθώς επίσης και σε διάφορα κολέγια. Το 1992, ο Beauvais Lyons, καθηγητής τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Τενεσύ, και ο Neil Greenberg, καθηγητής οικολογίας και εξελικτικής βιολογίας στο ίδιο πανεπιστήμιο, κινητοποιήθηκαν για να συλλέξουν πόρους ώστε να φέρουν τον Κένταυρο στο πανεπιστήμιο τους. Αυτό το κατάφεραν το 1994, οπότε και αποτελεί μόνιμο πλέον έκθεμα.

Ο σκοπός αυτής της "φάρσας", λέει ο Lyons ήταν "να παραπλανήσουμε τους φοιτητές ώστε να αφυπνίσουμε το κριτικό τους πνεύμα. Μόνο και μόνο επειδή κάτι δεν βρίσκεται στον τομεα με τα φανταστικά εκθέματα, αυτό το κάνει να είναι πραγματικό; *". Υποθέτω πως όχι. Όταν όμως κάποιος θέλει να πιστέψει, πιστεύει και το απίθανο.

φιλικα
Γ.Κ

Γιώργος απο Καλλιθέα είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιώργος απο Καλλιθέα είπε...

http://www.ancient-wisdom.co.uk/giants.htm
http://news.nationalgeographic.com/news/2007/12/071214-giant-skeleton.html
μερικά λινκς για τους υποτιθέμενους αληθινούς" γίγαντες...
Πριν κατηγορήσεις για βιασύνη και για διαφυγή νοήματος
Θα μπορούσες τουλάχιστον να ψάξεις λίγο στο νετ, δεν θα σου έπαιρνε πάνω από 3 λεπτά και να έβρισκες αποδείξεις και όχι "ενδείξεις για περισσότερο ψάξιμο" δεις πόσο περίτρανα μούφα είναι η όλη φάση.

Το ότι"περισσότερο ψάξιμο" εσύ ενωείς την παράθεση των συγκεκριμένων λινκς, αυτό με βάζει σε καχυποψία, και εξηγούμε ότι δηλαδή ηθελημένα αναπαράγεις ψευδείς ειδήσεις με το άλλοθι της συνωμοσιολογίας ?

Βέβαια μπορείς να πεις ότι όλα είναι στημένα και ότι το φοβερά "έγκυρο" περιοδικό Nexus και αδερφάκι του "τρίτο μάτι" κατέχουν την αλήθεια και το national geographic θέλει να μας παραπλανήσει...

Ο καθένας μπορεί να νομίζει να πιστεύει η να γράφει ότι θέλει στο νετ, αυτό είναι καλό άλλα και πολύ κακό ειδικά όταν αγνοεί ποιος μπορεί να τον διαβάζει...

η Τοξότισσα είπε...

Βλέπω πως το πήρες πολύ ζεστά το θέμα φίλε μου Γιώργο. Σε ευχαριστούμε πολύ για το υλικό που μας παρέχεις.

Και χαίρομαι περισσότερο που ακολουθείς αυτό που έλεγα τελειώνοντας το κυρίως κείμενο της ανάρτησης: "Σίγουρα το παρόν δημοσίευμα δεν είναι μια ολοκληρωμένη μελέτη, αλλά μερικές σκόρπιες σκέψεις και ερωτηματικά.

Ίσως εσείς οι ίδιοι αποφασίσετε να ερευνήσετε περαιτέρω... "

lefteris είπε...

έχω κάποιες ερωτήσεις να κάνω για το θέμα με τους γιγάντιους σκελετούς

lefteris είπε...

ειναι οντος αλήθεια οτι στο μετρό βρέθηκαν τέτοια οστά?και αν ναι ποιός ο λόγος να το κρύψουν?

η Τοξότισσα είπε...

Φίλε μου Λευτέρη κι εγώ η ίδια έχω πολλά ερωτήματα σχετικά με τους γιγάντιους σκελετούς... και με βάση αυτά τα ερωτήματα, αλλά και την διαίσθηση πως οι μύθοι δεν είναι τόσο "αλληγορικοί", ή "παραμύθια" όπως μας έμαθαν να πιστεύουμε, δημιούργησα τη συγκεκριμένη ανάρτηση.

Τώρα αν είναι όντως αλήθεια ή αν αποτελεί "αστικό μύθο"... δεν μπορώ να το γνωρίζω με βεβαιότητα. (Υπήρξαν αναφορές και παρουσιάστηκε και μάρτυρας, αλλά... who knows...)

Λένε ότι όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά... αλλά στις μέρες μας πρέπει να ελέγχουμε και αυτόν που κρατάει "τα σπίρτα"...

Δεν μοιράζονται όλοι γνώσεις, σκέψεις και εμπειρίες με ανιδιοτέλεια, κάποιοι προωθούν πολύ μεθοδευμένα τις κινήσεις τους...

Το επιστημονικό κατεστημένο -και οι αρχαιολογικές σχολές όσων αφορά το θέμα μας- είναι κι αυτά τέτοια γρανάζια...

Για ένα πράγμα είμαι σίγουρη: κανείς δεν μας λέει την αλήθεια ολόκληρη...

Να' σαι καλά

η Τοξότισσα είπε...

Προς τον φίλο Γιώργο από την Καλλιθέα, θα ήθελα να πω επιπλέον και το εξης:

αν είχες προσέξει το ύφος του κειμένου, θα έβλεπες πως πουθενά -πέρα από τον τίτλο βέβαια που εντόπισες- δεν εστιάζω τόσο σε ευρήματα και επίσημες δηλώσεις, αλλά αναφέρομαι σε περίεργες αποφάσεις και κατηγορίες, όπως επίσης στο ενδεχόμενο οι μύθοι να μην είναι παραμύθια. Αυτή ήταν και η διάθεση μου: να θέσω το ζήτημα πως η αλήθεια μπορεί να έχει πολλές φορές το "χρώμα" που μας "εκπαίδευσαν" να βλέπουμε...

Αν επιθυμούσα να γράψω μία διατριβή ή μία μελέτη επ' αυτού να' σαι σίγουρος πως θα έπιανα βιβλία και συγγράμματα πολλών ερευνητών και επιστημόνων...

Για να καταλάβεις τι εννοώ π.χ. δεν το "μένος" της κλασικής σχολής (κατεστημένο της αρχαιολογίας) απέναντι στο λεγόμενο "πιάτο του Νώε" ή τις ανακαλύψεις του Πουλιανού...

Τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι απλά περίεργες. Κινούν βάσιμες υποψίες πως για κάποιο λόγο "κάποιοι" επιθυμούν να συντηρείται "παση θυσία" μία συγκεκριμμένη αντίληψη...

Φάρσες, ειδικά στο διαδύκτιο, γίνονται πράγματι πολλές και μερικές μάλιστα πολύ "πετυχημένες" και αληθοφανείς.

Αργά ή γρήγορα όμως αποκαλύπτονται.

Το θέμα είναι πως οι πιο πετυχημένες "φάρσες" συμβαίνουν διαρκώς στη ζωή μας και από χώρους που δεν φανταζόμαστε... και το κυριότερο που ΠΟΤΕ δεν μαθαίνουμε έγκαιρα πως ήταν κακόγουστες "φάρσες" ή "μεθοδεύσεις" κάποιων...

με στόχο τη "χειραγώγηση μας"

lefteris είπε...

πόσο καιρό έχει που κυκλοφόρισε αυτή η είδηση?

lefteris είπε...

Αν σε ενδιαφέρει εχω βρεί κάποιες φώτο απο το google έχουν σχέση με την 2η φώτο που έχεις..

Ανώνυμος είπε...

Είδα το σχόλιο για τους γιγάντιους σκελετούς αργά σε σχέση με την ημερομηνία ανάρτησής του και οποιαδήποτε παρατήρηση σε σχέση με αυτό, τώρα πια μπορεί να θεωρείται ανεπίκαιρη.
Παρ' όλα αυτά, επειδή το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον, θέλω να παρατηρήσω ότι μου έκανε εντύπωση και διασκέδασα αρκετά με το πάθος και τη ζέση με την οποία ο Γιώργος από Καλλιθέα προσπαθεί να στείλει στο πυρ το εξώτερο οποιαδήποτε πληροφορία δεν συνάδει με αυτά που το επιστημονικό κατεστημένο δεν θεωρεί αποδεκτά. Τόσο πολύ φοβάται μήπως κάτι του χαλάσει τη "ρεαλιστική" πραγματικότητα μέσα στην οποία είναι περιχαρακωμένος; Μήπως κάτι υπονοήσει ότι μπορεί οι γνώσεις στις οποίες είναι αγκιστρωμένος να μην είναι όλη η αλήθεια;
Γιώργο από Καλλιθέα, οι φωτογραφίες των γιγάντων μπορεί να είναι όντως απάτη. Αυτό όμως δεν αποκλείει το ότι μπορεί να υπήρξαν ή να υπάρχουν γίγαντες. Το ότι κάποιοι εξέθεταν ομοιώματα γιγάντων ή κενταύρων, δεν αποκλείει το ότι μπορεί να υπήρξαν ή να υπάρχουν γίγαντες ή κένταυροι. Αν δηλαδή κάποιος εκθέσει ένα ομοίωμα ανθρώπινου σκελετού και αποδειχτεί ότι δεν είναι αυθεντικό, αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι;
Και επιτέλους είναι τόσο υπέροχη αυτή η "ρεαλιστική" πραγματικότητα που βιώνεις ώστε τρέμεις τόσο πολύ μήπως κάποιος σου την κλονίσει;
Παναγιώτης από Καλλιθέα

η Τοξότισσα είπε...

Παναγιώτη, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τα σχόλια σου.

Φίλε μου Λευτέρη, τα σχόλια περί γιγάντιων σκελετών εμφανίστηκαν κατά την περίοδο ή λίγο μετά από τα έργα για το μετρό της Αθήνας.

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ