18 Νοε 2008

Η κατασκοπεία αλά Big Brother περνάει ύπουλα στη ζωή μας!

Αν είναι δυνατόν!

Με μορφή αστείου ή παιχνιδιού πάνε να εισάγουν την κατασκοπεία στη ζωή μας και να μας μετατρέψουν σε συνενόχους του "Μεγάλου Αδελφού".

Δίπλα στις "αυτόματες" διαφημίσεις που προβάλλονται σε προγράμματα όπως το hotmail, βλέπουμε από σήμερα το "Δωρεάν Ραντάρ" στο κινητό μας!

Είμαι βέβαιη πως με πολύ ύπουλα μέσα θα προσπαθήσουν να μας πείσουν για τις "ευεργεσίες" και τα "πλεονεκτήματα" μιας τέτοιας χρήσης των κινητών.
  • Πέρα από το γεγονός πως είναι βλαβερή αυτή καθ' αυτή η χρήση των κινητών,
  • πέρα από το γεγονός πως τέτοια "ραντάρ" δίνουν στις ίδιες τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας -και σε όσους έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους-να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή που βρισκόμαστε εμείς οι ίδιοι, ως χρήστες κινητών
  • και προωθήθηκαν σαν "παιχνίδι" εφήβων στη Σουηδία εδώ και χρόνια,
  • έρχεται τώρα να καταργήσει ακόμη περισσότερο τις ατομικές ελευθερίες και τα προσωπικά δεδομένα του καθ' ενός μας.
Με το ίδιο ύπουλα μέσα έχουν πείσει χιλιάδες πολίτες στον κόσμο να εισάγουν το "τσιπ" στα κατοικίδια και τους ηλικιωμένους... Στη Γερμανία ήδη προωθείται εντατικά...
Σ' εμάς εδώ στην Ελλάδα ίσως να αργεί ακόμη, αλλά όπως φαίνεται δεν θα "γλιτώσουμε" από την κτηνώδη εφαρμογή της τεχνολογίας πάνω στον άνθρωπο.

Κάποιοι μας θεωρούν "αγέλη", "ζώα". Και τι κάνουμε με τα ζώα σε ένα κοπάδι? Τα σημαδεύουμε, τα μαρκάρουμε και θέλουμε να ξέρουμε που βρίσκονται ανά πάσα στιγμή...

Δείτε τι είχα γράψει και παλαιότερα:

Το “κυνήγι” με τα κινητά βρίσκει πρωτοπόρες την Αγγλία και την Αμερική, ενώ από το Σεπτέμβριο του 2003 ακολουθεί και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Με την ντιρεκτίβα Ε112 αναγκάζει τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να δίνουν σε ενδιαφερόμενους πληροφορίες σχετικά με τη θέση οποιουδήποτε χρήστη κινητού. Άμεσα ενδιαφερόμενοι είναι η αστυνομία και η πυροσβεστική. Σε περιπτώσεις ανάγκης μια τέτοια πληροφορία μπορεί να σώζει ζωές, όμως παράλληλα ο κάθε χρήστης κινητού θα βρίσκεται μόνιμα υπό παρακολούθηση. Στις ΗΠΑ συγκεκριμένα, μετά την κατάργηση που επέβαλε η Γερουσία στο πρότζεκτ τηςυπηρεσίας DARPA του Πενταγώνου το 2003, μπήκε σε εφαρμογή ένα άλλο παραπλήσιο πρότζεκτ:

Το MATRIX (Multistate Anti Terrorism Information Exchange)το οποίο συλλέγει από πολλές διαφορετικές πηγές πληροφορίες για όλους τους πολίτες σε μία τράπεζα δεδομένων, διαθέσιμη στην αστυνομία, τις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και τις ιδιωτικές εταιρίες.(!!!)
Σημαντική ενίσχυση στην παρακολούθηση μέσω κινητών παρέχει η νέα γενιά κινητών με τεχνολογία Celldar. Το celldar είναι μία μορφή παθητικού ραντάρ, το οποίο παρέχει δυνατότητα παρακολούθησης όχι μόνο του κατόχου του κινητού, αλλά και ολόκληρης περιοχής γύρω από αυτό. Απλά και μόνο η παρουσία κάποιου μέσα στα όρια της εμβέλειας κεραιών κινητής τηλεφωνίας, τον καθιστά εύκολο στόχο παρακολούθησης, ακόμη και αν ο ίδιος δεν είναι κάτοχος κινητού. Το σώμα αντανακλά με κάποιο τρόπο το σήμα που στέλνουν οι κεραίες προδίδοντας τη θέση του. Το celldar αναλύει την αντανάκλαση, τη συγκρίνει με πληροφορίες από GPS και βρίσκει την ακριβή θέση του ατόμου. Επίσης έχει τη δυνατότητα να διαχωρίζει ανάμεσα σε «αντανακλάσεις» που προέρχονται από αντικείμενα ή ζώα και να αναγνωρίζει τύπους αυτοκινήτου. (...)
  • Η τεχνολογία είναι πολύ οικονομική,
  • μπορεί να χρησιμοποιήσει το υπάρχον δίκτυο κεραιών κινητής τηλεφωνίας και προ πάντων
  • δεν είναι ανιχνεύσιμη, αφού το celldar δεν εκπέμπει κανένα σήμα.
  • Έτσι το εκάστοτε θύμα δεν έχει καμία δυνατότητα να διαπιστώσει πως παρακολουθείται.
Τη συγκεκριμένη τεχνολογία ανέπτυξαν η Roke Manor Research, θυγατρική της Siemens, η British Airways και η αμερικανική βιομηχανία εξοπλισμού Lockheed Martin. Γεγονός που φανερώνει το στρατιωτικό ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Πέρα από τις παραπάνω «ειδικές» εφαρμογές, το ίδιο το δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας και οι κεραίες που το αποτελούν, έχουν γίνει επίκεντρο ανησυχίας για χιλιάδες πολίτες σε όλο τον κόσμο που διαπιστώνουν πως η κατάσταση της υγείας τους επιδεινώνεται.
(ολόκληρο το κείμενο: εδώ)
( "Απαγορευμένες Τεχνολογίες" εκδ. ΑΡΧΕΤΥΠΟ 2007)

Ο κίνδυνος αυτών των τεχνολογιών δεν είναι στην «τήρηση ή μη» των επιτρεπτών ορίων, αλλά πολύ περισσότερο στην διαδικασία δημιουργίας «διάφανων ανθρώπων», οι οποίοι ανά πάσα στιγμή θα μπορούν να διερευνώνται και να ελέγχονται δίχως να το καταλαβαίνουν.

4 σχόλια:

Odiporos είπε...

Μμμμ... Δεν έχεις και άδικο. Κάπως έτσι είναι τα πράγματα.

η Τοξότισσα είπε...

Πετυχημένο το avatar σου φίλε μου...

ο πανεπόπτης οφθαλμός, αλλά Big Brother....???

libero είπε...

Έχω προσπαθήσει να το κατεβάσω νομίζοντας πως είναι ραντάρ που χρησιμοποιεί το bluetooth της συσκευής μου ζήτησε τον αριθμό του κινητού μου τάχα για να μου την στείλουν, αλλά δεν ήρθε τίποτα.

Το έχω δει σε πολλά σάητς.
Το συγκεκριμένο wallpaper το προωθεί η ιστοσελίδα:
http://gr.celldorado.com/GR/index.php

celldar σε ποιά συχνότητα εκπέμπει αφού, τα μικροκύματα λογικά δεν αντανακλούνται από τα σώματα;

η Τοξότισσα είπε...

το celldar δεν εκπέμπει κανένα σήμα, είναι απλά μια τεχνολογία που έχει εφαρμοστεί στα "νέας γενιάς" κινητά τηλέφωνα. Για τη δράση που περιγράφω εκμεταλλεύεται την ίδια τη συχνότητα της κινητής τηλεφωνίας. Με ποιό ακριβώς τρόπο διαβάζει την αντανάκλαση των σωμάτων, θα πρέπει να μελετήσουμε την ίδια την πατέντα.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία προέρχονται από βιβλία της γερμανίδας φυσικού Grazyna Fosar.

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ