12 Σεπ 2008

Στα βρετανικά δικαστήρια "η άβολη Αλήθεια" του Αλ Γκορ


Στα βρετανικά δικαστήρια διαπιστώθηκε, πως η ταινία "Μια άβολη αλήθεια"
του Αλ Γκορ, μεταδίδει παραπλανητικές πληροφορίες σε 9 της σημεία ...


Ο Steward Dimock, του βρετανικού New Party, έφερε την "Άβολη Αλήθεια" του Αλ Γκορ στα βρετανικά δικαστήρια, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να τη διανείμει σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Η διαδικασία αποκάλυψε αφενός αβάσιμες και παραπλανητικές πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη ταινία και αφετέρου έδειξε, πως οι σύμβουλοι του βρετανικού Υπουργείου Παιδείας με τις επιλογές τους ενίσχυσαν την πολιτική προπαγάνδα της επίμαχης ταινίας...

Το δικαστήριο έκρινε, πως για να επιτραπεί η περαιτέρω προβολή της ταινίας στα σχολεία, είναι υποχρεωμένη η βρετανική κυβέρνηση να δώσει νέες οδηγίες προς τους δασκάλους, όπου να γίνεται σαφές πως


 • η συγκεκριμένη ταινία αποτελεί πολιτικό έργο, το οποίο αναφέρει μονάχα μία πλευρά των επιχειρημάτων
 • στην περίπτωση που οι δάσκαλοι προβάλουν την ταινία δίχως να ξεκαθαρίσουν το παραπάνω γεγονός, παραβαίνουν την ισχύουσα εκπαιδευτική νομοθεσία και ενοχοποιούνται για πολιτική κατήχηση.
 • επιπλέον οι δάσκαλοι οφείλουν να εξηγούν στους μαθητές αναλυτικά κάθε μία από τις εννέα λανθασμένες πληροφορίες της ταινίας:

Λάθος 1: Στην ταινία του Αλ Γκορ εμφανίζεται ο ισχυρισμός, πως το λιώσιμο του χιονιού στο Κιλιμάντζαρο αποτελεί απόδειξη της παγκόσμιας υπερθέρμανσης. Ο ειδικός της κυβέρνησης παραδέχτηκε, πως ο ισχυρισμός αυτός δεν ευσταθεί.

Λάθος 2: Ο ισχυρισμός, πως τα δείγματα πάγου απέδειξαν, πως οι αυξανόμενες τιμές CO2 τα τελευταία 650,000 χρόνια οδήγησαν σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Το δικαστήριο απεφάνθη, πως η ταινία είναι παραπλανητική στο σημείο αυτό. Η άνοδος των τιμών του Co2 ακολουθούσε 800 με 2.000 χρόνια μετά την άνοδο της θερμοκρασίας.

Λάθος 3: Εμφανίζονται εικόνες του hurricane Katrina υπονοώντας, πως το φαινόμενο αυτό ξέσπασε εξ' αιτίας της ανόδου της παγκόσμιας θερμοκρασίας. Ο ειδικός της κυβέρνησης παραδέχτηκε, πως δεν είναι δυνατόν να καταλογίζονται μεμονωμένα συμβάντα στην παγκόσμια υπερθέρμανση.

Λάθος 4: Εμφανίζονται επίσης εικόνες από την λίμνη Τσαντ, η οποία στερεύει/ ξηραίνεται, με τον ισχυρισμό πως αυτό προκλήθηκε από την παγκόσμια υπερθέρμανση. Ο ειδικός δήλωσε, πως κάτι τέτοιο δεν αντιστοιχεί με τα πραγματικά στοιχεία.

Λάθος 5: ο ισχυρισμός, ότι σύμφωνα με κάποια μελέτη, πνίγηκαν πολικές αρκούδες, εξ αιτίας του παγετώνα που εξαφανίζεται. Όπως αποδείχτηκε παρανόησε ο κ. Γκορ τη μελέτη: στην πραγματικότητα πνίγηκαν 4 μόνο αρκούδες κατά τη διάρκεια σβοδρής καταιγίδας.

Λάθος 6: η "πρόγνωση", πως η παγκόσμια υπερθέρμανση είναι ικανή να σταματήσει το Golf stream επιφέροντας μια νέα παγετώδη περίοδο στην Ευρώπη. Στο δικαστήριο αποδείχτηκε, πως από επιστημονική άποψη κάτι τέτοιο είναι αδύνατο.

Λάθος 7: Η ταινία καθιστά υπεύθυνη την παγκόσμια άνοδο της θερμοκρασίας για τον θάνατο πολλών ειδών, συμπεριλαμβανομένου του φαινομένου ωχρότητας των κοραλλιογενών υφάλων. Η κυβέρνηση δεν κατάφερε να βρει αποδείξεις για τη στήριξη αυτής της εικασίας.

Λάθος 8: ο ισχυρισμός, πως η στάθμη της θάλασσας θα μπορούσε να ανέβει κατά 7 μέτρα περίπου, αναγκάζοντας εκατομμύρια ανθρώπων να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους. Στην πραγματικότητα αναμένεται πως στα επόμενα 100 χρόνια η στάθμη της θάλασσας θα σημειώσει μία άνοδο 40 εκατοστών περίπου και πως δεν υπάρχει φόβος μετακίνησης πληθυσμών.

Λάθος 9: Επίσης στην ταινία ισχυρίζεται ο Αλ Γκορ, πως συγκεκριμένα νησιά του Ειρηνικού εκκενώθηκαν και οι κάτοικοι τους μεταφέρθηκαν στη Νέα Ζηλανδία εξ' αιτίας της ανόδου της στάθμης της θάλασσας. Και αυτό δεν κατάφερε να το αποδείξει η κυβέρνηση και το δικαστήριο έκρινε, πως πιθανότατα πρόκειται για εσφαλμένο ισχυρισμό.


Σχόλιο 1ο:

Η επίσημη ειδησεογραφία των μεγάλων ΜΜΕ

 • συνεχίζει να προωθεί την ιδέα της "ανθρωπογενούς" υπερθέρμανσης του πλανήτη –όπως το απαιτούν οι ισχυρισμοί του IPCC και του Αλ Γκορ …
 • ενώ παράλληλα φροντίζει να αποσιωπά ειδήσεις που θα μπορούσαν να κλονίσουν το «κλιματολογικό τέρας» που δημιούργησαν οι παραπάνω κύριοι.


Ο πολίτης σαφώς και δεν ενημερώνεται, αφού:

 • οφείλει απλά να πιστέψει σε έναν ισχυρισμό που βολεύει την προώθηση πολύ συγκεκριμένων συμφερόντων.
 • πρέπει να νιώθει αβοήθητος και τρομοκρατημένος. Έτσι γίνεται άβουλος και χειραγωγήσιμος.
 • Στην καλύτερη περίπτωση οφείλει να διακατέχεται:
  • ή από αισθήματα ενοχών για την κατάσταση του πλανήτη
  • ή από αδιαφορία...


Οι πολίτες πρέπει να νιώθουν την απειλή ενός «κοινού εχθρού» ακόμη και εάν αυτός δεν είναι υπαρκτός. Έτσι λειτουργούν ως χειραγωγήσιμες και εύκολα κατευθυνόμενες μάζες

Κι ενώ υπογείως μαγειρεύονται και προωθούνται σκοπιμότητες και συμφέροντα, η καλή θέληση και η μαχητικότητα των περισσότερων πολιτών, που νοιάζονται για το περιβάλλον και το μέλλον της ανθρωπότητας μέσα σε αυτό το οικοσύστημα, αναλώνεται στη λάθος κατεύθυνση:

Συσπειρώνονται στην προσπάθεια καταπολέμησης μίας «αόρατης» κλιματολογικής απειλής και αφήνουν έτσι ανενόχλητους τους απανταχού ορατούς «υπεύθυνους-ανεύθυνους»

 • να ρυπαίνουν ποικιλοτρόπως,
 • να πλουτίζουν ποικιλοτρόπως και να
 • κατασπαταλούν δημοσία χρήματα στο χρηματιστήριο ρύπων…


Σχόλιο 2ο:

Κάποια στιγμή πριν ένα χρόνο περίπου, όταν επέκριναν τον Αλ Γκορ για τον ενεργειακά σπάταλο τρόπο με τον οποίο διαβιεί, ενώ στο «μανιφέστο» του «Μια άβολη αλήθεια» μιλά για οικονομία στην ενέργεια… είχε απαντήσει χαριτολογώντας, πως μπορούν να πυροβολήσουν τον «αγγελιοφόρο», όμως η ουσία του μηνύματος παραμένει αληθινή


Έτσι η ταινία, το ομώνυμο βιβλίο, αλλά και ο ίδιος έκαναν το γύρο του κόσμου «με πολύ μικρές απώλειες σε prestige


Το βραβείο Νομπελ του έδωσε επιπλέον κύρος στα μάτια των πολιτών και έτσι σήμερα…


παρόλο που το κατασκεύασμα του πλέον τρίζει, δεν υπάρχουν και πολλοί εκεί για να δουν την πτώση του «κλιματολογικού μπαμπούλα», καθώς οι εσφαλμένοι ισχυρισμοί του έχουν ήδη καταγραφεί στην «επικρατούσα άποψη» του πληθυσμού, ως αληθινοί…


Οι πολίτες εξάλλου δεν παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Αρκούνται συνήθως με τις πρώτες εντυπώσεις…


Και αυτό ήταν και το πραγματικό ζητούμενο:

Ο Αλ Γκορ «κέρδισε τις εντυπώσεις», τα κατάφερε και έσπειρε μέσα στις καρδιές της πλειοψηφίας το φόβο μιας υποτιθέμενης καταστροφής…


αποστολή εξετελέσθη…(Πηγή: http://www.newparty.co.uk/articles/inaccuracies-gore.html)

Άλλα σχετικά link: http://www.newparty.co.uk/UserFiles/File/moncktonstatement.pdf

http://www.newparty.co.uk/UserFiles/File/carterstatement.pdf3 σχόλια:

libero είπε...

Μάλιστα…
Μάλλον η ταινία του θα πρέπει να μετονομαστεί σε «Βολικό Ψέμα»

"Ο πολίτης σαφώς και δεν ενημερώνεται, αφού:
• οφείλει απλά να πιστέψει σε έναν ισχυρισμό που βολεύει την προώθηση πολύ συγκεκριμένων συμφερόντων.
• πρέπει να νιώθει αβοήθητος και τρομοκρατημένος. Έτσι γίνεται άβουλος και χειραγωγήσιμος.
• Στην καλύτερη περίπτωση οφείλει να διακατέχεται:
o ή από αισθήματα ενοχών για την κατάσταση του πλανήτη
o ή από αδιαφορία..."


Ακριβώς Tοξοτίνα, :) κάποτε αυτόν τον ρόλο τον έπαιζε ο κλήρος, τώρα όμως ο κόσμος έβαλε μυαλό (τρομάρα μας ),δεν ακολουθεί πια την θρησκεία, την αφορίζει, για τα παλαιά της αμαρτήματα. Τώρα ζούμε στο 21 αιώνα του ορθολογισμού και της επιστήμης, Τώρα σαν πρόβατα ακολουθούμε τους επιστήμονες κι ας μην καταλαβαίνουμε τι λένε, αρκεί να είναι επιστήμονες κι όχι παππάδες. Τώρα οι επιστήμονες παίζουν τον ρόλο των ποιμεναρχών παππάδων του μεσαίωνα.


και από αισθήματα ενοχών που τρώμε κρέας, σκοτώνοντας τα ζώα…

η Τοξότισσα είπε...

Αγαπητέ μου libero,

θα συμφωνίσω μαζί σου στο σκέλος που αφορά την "τυφλή" πίστη-εμπιστοσύνη που έχει ο σημερινός άνθρωπος στην επιστήμη, αναγάγοντας την σε ένα είδος "θρησκείας".

Τώρα το γεγονός ότι εντιπίζεις τα αισθήματα ενοχών στο γεγονός ότι σκοτώνουμε και τρώμε κρέας... μου φέρνει στο μυαλό δύο πράγαματα:

1ον: ο άνθρωπος, παρ' όλο που μπορεί να τραφεί και με κρέας, έχει μία δομή που θυμίζει περισσότερο φυτοφάγα όντα. Έχει πολύ μεγάλο-μακρύ έντερο, ενώ τα σαρκοφάγα πολύ μικρότερο για να μη σαπίζει και λιμνάζει καιρό η τροφή μέσα στον οργανισμό. Και επίσης έχει επίπεδα και όχι "σουβλερά" δόντια όπως τα σαρκοφάγα...

Επιπλέον υπάρχουν μελέτες που επισημαίνουν σειρά από κέρδη στην υγεία μας, αν ακολουθούμε διατροφή που δεν περιλαμβάνει το κρέας...

2ον: Αν είναι κανείς υπερ της μη-βίας, δεν νομίζω πως θα την περιόριζε μόνο ανάμεσα στους ανθρώπους, θα την τηρούσε απέναντι σε ολόκληρη τη φύση... Δεν θα ήθελε να είναι υπαίτιος για το θάνατο κανενός ζωντανού οργανισμού, οπότε θα περιοριζόταν σε φυτικής προέλευσης τρόφημα, μιας και τα φυτά δεν έχουν το ίδιο επίπεδο συνειδητότητας με τα ζώα, και γαλακτοκομικά.

Ακόμη και δικοί μας αρχαίοι φιλόσοφοι -νομίζω ο Πλάτων- είχαν επισημάνει, πως όσο ο άνθρωπος τρώει κρέας δεν θα προοδεύσει πνευματικά...

Τέλος να πω, πως αν έστω περιορίζαμε την υπερ-κατανάλωση σε κρέας, θα δίναμε τροφή σε συνανθρώπους μας που πεινούν για να θραφούν ζώα προς σφαγή...

:) Φιλικά
Τοξότης

libero είπε...

Μισητή μου τοξότισσα, :)

Ό άνθρωπος από πρωτόγονος κυνηγούσε τα ζώα για να τραφεί και να ζεσταθεί και δεν έχει κοφτερά δόντια όπως τα άλλα σαρκοφάγα γιατί είχε ανακαλύψει την φωτιά για να μαγειρεύει το κρέας και να γίνεται πιο μαλακό, αλλά και εργαλεία (μαχαίρι) για να το κομματιάζει.

Όσο για την βία, δεν τίθεται το θέμα καν για μένα. Έτσι είναι η ζωή, το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό, δεν θα αλλάξουμε και τους νόμους της φύσης τώρα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως πρέπει να τρώμε κάθε μέρα κρέας, αλλά μια με δυο φορές την εβδομάδα όπως προτείνουν οι γιατροί, με ψάρι γαλακτοκομικά και φυτική τροφή βέβαια.
Η άκρατη κρεατοφαγία (το ένα άκρο)έφερε ασθένειες στον άνθρωπο και τώρα προσπαθούν να καταργήσουν, ακόμα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα (το άλλο άκρο).

Εγώ πάντως ξέρω το «Μέτρον Άριστον» :)

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ