17 Ιουν 2008

Τι είναι τα chemtrails?

Chemtrails
τα περιβόητα ίχνη των χημικών ψεκασμών της ατμόσφαιρας
της Βίκυς Χρυσού

Ο όρος Chemtrails[1] χρησιμοποιείται πλέον διεθνώς για να περιγράψει τις επίμονες, νεφελώδεις, πυκνές και μεγάλου μήκους γραμμές, που αφήνουν πίσω τους αεροπλάνα κατά τις επιχειρήσεις ψεκασμού χημικών ουσιών σε μεγάλο ύψος στην ατμόσφαιρα. Αυτές δεν διαλύονται όπως οι κλασικές γραμμές συμπύκνωσης υδρατμών (contrails) μετά από μερικά δευτερόλεπτα ή λεπτά, αλλά αντίθετα απλώνονται σχηματίζοντας επίπεδα τεχνητά νέφη που μπορεί να καλύπτουν και ολόκληρο τον ουρανό μίας περιοχής. Σύνηθες στη διαδικασία φαινόμενο είναι η επίμονη διέλευση αεροπλάνων, ακόμη και από περιοχές που δεν ανήκουν στους «κλασικούς» διαδρόμους εναέριας κυκλοφορίας, και ο σχηματισμός παράλληλων, χιαστί ή κυκλικών σχηματισμών από λευκές γραμμές πολλών χιλιομέτρων. Αν και το χρώμα των γραμμών είναι συνήθως λευκό, έχουν παρατηρηθεί και κοκκινωπές ή μαυριδερές γραμμές chemtrail[2].
 
Το φαινόμενο των chemtrails παρατηρείται έντονα από το 1998 στις ΗΠΑ και τον Καναδά, ενώ από τα τέλη του 2002 άρχισε να κάνει την εμφάνιση του και σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως την Αυστραλία, τη Μέση και Άπω Ανατολή και ολόκληρη την Ευρώπη. Στα τέλη του 2004 οι ψεκασμοί έγιναν συστηματικοί σε παγκόσμια κλίμακα και υπολογίζεται πως έχουμε περίπου 14.000 αεροψεκασμούς ημερησίως. Γεγονός που αποτυπώνεται ευδιάκριτα σε δορυφορικές φωτογραφίες. Το φαινόμενο έχει ήδη ανησυχήσει έντονα εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο καθώς μέχρι σήμερα κανένας επίσημος φορέας και καμία κυβέρνηση δεν έχει δώσει εξηγήσεις.
 
Τι παρατηρείται;
Ανεξάρτητοι ερευνητές, επιστήμονες, αλλά και εκατομμύρια απλοί πολίτες σε όλο τον κόσμο παρατηρούν τα τελευταία χρόνια στον ουρανό αεροπλάνα που αφήνουν πίσω τους πυκνές λευκές ουρές πολλών χιλιομέτρων. Συχνά οι γραμμές αυτές είναι παράλληλες ή σχηματίζουν γεωμετρικούς σχηματισμούς, όπως σταυρούς, χιαστί, ή κύκλους. Η διάταξη των γραμμών, οι πολύ κοντινές αποστάσεις των αεροπλάνων αλλά και ο ρυθμός των πτήσεων θυμίζει πολλές φορές στρατιωτικές ασκήσεις. Πολύ συχνά μάλιστα μπορεί να διακρίνει κανείς μέχρι και 6, 7 ή και περισσότερα αεροπλάνα να πηγαινοέρχονται ταυτόχρονα στον ουρανό. Τα αεροπλάνα είναι συνήθως λευκά χωρίς διακριτικά και το ύψος πτήσης τους κυμαίνεται από 5 έως 12 χιλιόμετρα. 


Είναι προφανές πως δεν πρόκειται για αεροψεκασμούς παρασιτοκτόνων, καθώς αυτοί γίνονται σε χαμηλό ύψος και μόνο πάνω από τις αγροκαλλιέργειες, ενώ τα chemtrails παρατηρούνται κυρίως πάνω από κατοικημένες περιοχές.
Επίσης είναι σημαντικό να διευκρινιστεί, πως οι γραμμές που παρατηρούνται στο φαινόμενο των chemtrails δεν είναι οι κανονικές γραμμές συμπύκνωσης (contrails) που αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα λόγω της εκπομπής καυσαερίων. Βασική διαφορά τους από τα contrail, είναι πως σχηματίζονται άσχετα από τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας που επικρατούν. Για να σχηματιστούν contrails είναι απαραίτητη η ύπαρξη πολύ χαμηλής θερμοκρασίας (-50ο με –60ο C) και ιδιαίτερα υψηλής υγρασίας στην ατμόσφαιρα. Καθώς το αεροπλάνο περνά από πολύ ψυχρές και υγρές αέριες μάζες τα καυσαέρια που εκπέμπει ψύχονται ακαριαία και στερεοποιούνται δημιουργώντας λεπτές λευκές γραμμές από παγωμένους μικροκρυστάλλους υδρατμών. Αυτές, σε αντίθεση με τα chemtrails, είναι μικρού μήκους και εξαφανίζονται εντελώς μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ή έστω πολύ λίγα λεπτά, χωρίς να παραμένει το παραμικρό ίχνος. 


Τα chemtrails όμως όχι απλά δεν εξαφανίζονται, αλλά παραμένουν για αρκετές ώρες στην ατμόσφαιρα διαστέλλονται σταδιακά και ενώνονται μεταξύ τους σχηματίζοντας λεπτά τεχνητά νέφη που καλύπτουν μία ολόκληρη περιοχή. Συνήθως οι επιχειρήσεις ψεκασμών παρατηρούνται σε ηλιόλουστες ημέρες και μετά από τη διενέργεια τους μεταβάλλονται δραστικά οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν πριν στην περιοχή.


Μία περίεργη ομίχλη σαν πέπλο καλύπτει τον προηγουμένως μπλε ουρανό και ο ήλιος σταδιακά χάνεται. Ειδικά όταν μεσολαβεί αρκετό χρονικό διάστημα από την μία επιχείρηση chemtrails στην άλλη, σημειώνονται απότομες πτώσεις στις τιμές της θερμοκρασίας (μέχρι και 7 βαθμών Κελσίου) ενώ ταυτόχρονα μειώνεται ομοιόμορφα η υγρασία στην ατμόσφαιρα κατά 30% περίπου.

Επειδή μία επιχείρηση chemtrails μπορεί να διαρκεί ακόμη και εβδομάδες, στους επόμενους ψεκασμούς της ίδιας επιχείρησης η πτώση της θερμοκρασίας και η μείωση της υγρασίας μετρούν μικρότερες τιμές.
Το κρύο και η υγρασία που προκύπτουν διατηρούνται ακόμη και μέρες αργότερα. Στη συνέχεια ακολουθεί συνήθως καλός, αλλά ασυνήθιστα ομιχλώδης και πιο δροσερός καιρός σε σχέση με την εποχή. Οι βροχοπτώσεις απουσιάζουν εντελώς. Ο καιρός επανέρχεται στις «φυσιολογικές» για την εποχή τιμές μετά από μια εβδομάδα περίπου και τότε συνήθως ακολουθεί η επόμενη επιχείρηση ψεκασμού.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης το «θόλωμα-ξέπλυμα» του ουρανού. Αν κοιτάξει κανείς στον ορίζοντα, δεν φαίνονται πουθενά τόνοι του γαλάζιου χρώματος στο ουρανό. Μόνο μια ωχρή, λευκή λωρίδα, η οποία στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να χρωματίζεται επιπλέον με αποχρώσεις του καφέ από τα καυσαέρια στον αέρα.
Αυτό το χαρακτηριστικό των «White Skies», του λευκόχρωμου ουρανού, είναι το πιο επίμονο χαρακτηριστικό της δράσης των chemtrails

Πολλές φορές η επιχείρηση ψεκασμού γίνεται μάλιστα αντιληπτή μόνο από την περίεργη «ψευτο-ομίχλη» που καλύπτει τον ουρανό και τον ήλιο, κατά τη διάρκεια της ημέρας, επειδή ο ψεκασμός έλαβε χώρα σε στιγμή που τα αεροσκάφη δεν μπορούσαν να γίνουν αντιληπτά, όπως π.χ. κατά τη διάρκεια της νύχτας ή συννεφιάς.
Επιπλέον οι επιχειρήσεις chemtrails προκαλούν φαινόμενα όπως «χημικά ουράνια τόξα» (chembows) ή περίεργους δακτυλίους (άλω) γύρω από το φεγγάρι και τον ήλιο, εξ’ αιτίας της αντανάκλασης του φωτός πάνω στα μεταλλικά σωματίδια που ψεκάζονται. 


Στους αεροψεκασμούς αυτούς χρησιμοποιούνται, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών επιστημόνων, αλλά και ανεξάρτητων ερευνητών, υδρόφιλες χημικές ουσίες, οι οποίες απορροφούν την υγρασία της ατμόσφαιρας.
 
Μάλιστα οι έρευνες και χημικές αναλύσεις που έγιναν σε δείγματα βρόχινου νερού και χιονιού στις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Γερμανία έδειξαν πως τα αεροσκάφη διασπείρουν[3] χημικές ουσίες όπως οξείδια αλουμινίου (οξείδια αργιλίου), άλατα βαρίου, σκόνη χαλαζία και άλλες ενώσεις βαρέων μετάλλων, όπως καδμίου και πυριτίου. Επίσης στις ίνες του πολυμερούς υλικού, το οποίο χρησιμεύει σαν ιστός διατήρησης των ψεκαζόμενων υλικών για μεγάλο διάστημα στον αέρα, βρέθηκαν μικροοργανισμοί που ζουν στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας –όπως νανοβατηρίδια-, ίχνη μούχλας και άλλου βιολογικού υλικού (ιοί, βάκιλοι, βακτήρια και παθογενές μυκόπλασμα). 


Ποιες είναι οι επιπτώσεις τους στη δημόσια Υγεία?
Όλες αυτές οι ουσίες που ψεκάζονται καταλήγουν κάποια στιγμή σε χαμηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας. Εκεί άλλες έρχονται άμεσα σε επαφή με το δέρμα ή εισπνέονται και άλλες καταλήγουν στο έδαφος και τον υδροφόρο ορίζοντα, οπότε μπαίνουν στην τροφική αλυσίδα. Οι επιπτώσεις αυτών των υλικών στην υγεία, αλλά και το περιβάλλον είναι τραγικές. Μολύνουν τον αέρα, τη γη, το νερό και τους οργανισμούς ολόκληρης της τροφικής αλυσίδας.
 
Σύμφωνα με ιατρικά δεδομένα το αλουμίνιο και το βάριο είναι επικίνδυνα τοξικές ουσίες για τον ανθρώπινο οργανισμό και συνδέονται με την εμφάνιση καρκίνου. Τα τοξικά και καρκινογόνα αυτά μεταλλικά σωματίδια περνούν άμεσα στον ανθρώπινο οργανισμό με την αναπνοή και προσβάλουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Το βάριο δεν αποβάλλεται από τον οργανισμό, αλλά συγκεντρώνεται συνήθως στις αρθρώσεις και τους μύες και σε μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσει ακόμη και το θάνατο. Το δε αλουμίνιο, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες ιατρικές έρευνες, συνδέεται με την εμφάνιση της νόσου Αλτσχάϊμερ[4]. Εικάζεται μάλιστα πως η ραγδαία άνοδος της νόσου Αλτσχάϊμερ, συνδέεται άμεσα με της παγκόσμιας εμβέλειας επιχειρήσεις ψεκασμών.

Παράλληλα οι ίνες πολυμερών υλικών που ψεκάζονται, οι οποίες λειτουργούν σαν ένας τεράστιος ιστός αράχνης, ώστε να συγκρατούν για μεγαλύτερο χρόνο τα μεταλλικά σωματίδια στον ουρανό, συμπαρασύρουν κατά την πτώση τους μαζί με τα μικροσωματίδια μετάλλων και οτιδήποτε βρίσκεται στην εμβέλεια τους, όπως τους μικροοργανισμούς που ζουν στη Στρατόσφαιρα.

Τόσο ο ανθρώπινος οργανισμός, όσο και όλοι οι άλλοι οργανισμοί που ζουν στην επιφάνεια της Γης, δεν είναι προετοιμασμένοι να καταπολεμήσουν ιούς, βακίλους και βακτηρίδια της ανώτερης ατμόσφαιρας. Τα νανοβακτηρίδια συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Dr Folk «είναι μορφές νάνων βακτηριδίων, που έχουν το ένα χιλιοστό του όγκου ενός φυσιολογικού βακτηριδίου και είναι αναπτυγμένα σε πολύ μεγαλύτερους σχηματισμούς[5].» 

Στην περιοχή Οντάριο του Καναδά, και ιδιαίτερα γύρω από την πόλη Espanola, όπου ξεκίνησαν οι ψεκασμοί το 1998, οι κάτοικοι υπέφεραν από έντονους πονοκεφάλους, πόνους στις αρθρώσεις και τους μύες, ζαλάδες, έντονες κρίσεις άσθματος, φλεγμονές των ματιών (επιπεφυκίτηδες), αλλεργικά συμπτώματα, απώλεια βραχυπρόθεσμης μνήμης και συμπτώματα όμοια με αυτά της γρίπης, αλλά δίχως πυρετό. Οι αναλύσεις βρόχινου νερού στην περιοχή έδειξαν υπολείμματα αλουμινίου επτά φορές πάνω από τα επιτρεπτά όρια.
Τα ίδια συμπτώματα εμφανίζονται πλέον σε όλες τις περιοχές της υφηλίου, όπου διενεργούνται οι επιχειρήσεις chemtrails.
 
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το βάριο δεν απαντάτε στο φυσικό περιβάλλον παρά μόνο κοντά σε πυρηνικά εργοστάσια ή σε χώρους καύσης απορριμμάτων όπου και δημιουργεί άμεσα χημικές ενώσεις. Οι χημικές αναλύσεις σε βρόχινο νερό, αλλά και σε φρέσκο χιόνι στη Γερμανία, στην περιοχή του προστατευόμενου δρυμού της Staffelsee έδειξαν παρουσία βαρίου, δίχως να υπάρχουν εκεί εννοείται πυρηνικά εργοστάσια ή χώροι αποτέφρωσης.


Ποιοι και με ποιο σκοπό ψεκάζουν την Ατμόσφαιρα?
 
Αρχικά θεωρήθηκε, πως η επιχείρηση chemtrails, αποτελεί εφαρμογή μίας μεθόδου της Γεωμηχανικής (Geoengineering) βασισμένη σε πρόταση του Edward Teller, για την επιβράδυνση του Φαινομένου του Θερμοκηπίου και της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη. Θεωρία η οποία μάλλον βασίζεται σε «ηθελημένες» διαρροές από την πλευρά αυτών που διεξάγουν τα προγράμματα αεροψεκασμών, καθώς η αλήθεια είναι πως εκτελούνται στα πλαίσια μίας ολόκληρης σειράς στρατιωτικών, παραστρατιωτικών και ερευνητικών προγραμμάτων. (Ενώ οι πιο απαισιόδοξες προσεγγύσεις αναφέρονται σε σκοτεινά σχέδια μείωσης του ανθρώπινου πληθυσμού στα πλαίσια της Νέας Παγκόσμιας Τάξης...)
[Ας μην ξεχνάμε, πως η επιστήμη εργάζεται σε μεγάλο βαθμό για λογαριασμό στρατιωτικών προγραμμάτων και εφαρμογών όπου υπάρχουν τα απαραίτητα οικονομικά κονδύλια.]

Ο Dr. Edward Teller, γνωστός ως πατέρας της βόμβας υδρογόνου, από το Lawrence Livermore Laboratory παρουσίασε το 1997 στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, μία μέθοδο με την οποία θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές επιπτώσεις του Φαινομένου του Θερμοκηπίου, δίχως να είναι απαραίτητος, ο αρνητικός για την οικονομία των ΗΠΑ, περιορισμός των ορυκτών καυσίμων, όπως απαιτεί η Συνθήκη του Κυότο.
Στην εισήγηση του με τίτλο «Φαινόμενο του Θερμοκηπίου και εποχή των Παγετώνων: Η προοπτική Επιρροής της Πλανητικής Αλλαγής με βάση τη Φυσική[6]» περιγράφει μία μέθοδο με βάση τη διασπορά μικροσωματιδίων αλουμινίου. 

Την ίδια πρόταση παρουσίασε το 1998 σε διεθνές συνέδριο με θέμα την «αντιμετώπιση πλανητικών Αναγκών Εκτάκτου Ανάγκης». Η επιμονή του Teller για την προώθηση και εφαρμογή της συγκεκριμένης πρότασης είναι το λιγότερο περίεργη, μιας και είναι γνωστό, πως ο ίδιος δεν είχε πειστεί, πως πράγματι υφίσταται περιβαλλοντικό πρόβλημα αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη[7]


Η πατέντα πίσω από τις εισηγήσεις του Teller –η πλανητική Ασπίδα
Το Μάρτιο του 1991 δύο κινέζικης καταγωγής, αμερικανοί ερευνητές ο David Chang και ο I-Fu Shih καταθέτουν αίτηση για καταχώρηση πατέντας για «Στρατοσφαιρικό εμπλουτισμό-Welsbach με σκοπό την Μείωση της παγκόσμιας Υπερθέρμανσης». Κατά τη διάρκεια των ερευνών τους στο Lawrence Livermore National Laboratory στην Καλιφόρνια –όπου διευθυντής ήταν ο Teller-, οι δύο Βιοχημικοί ανέπτυξαν μία λύση Υψηλής Τεχνολογίας για το πρόβλημα της Υπερθέρμανσης του πλανήτη. Για να αντιμετωπιστούν οι εξελίξεις των κλιματικών αλλαγών ο Chang και ο Shih πρότειναν να απελευθερωθούν στη Στρατόσφαιρα τα λεγόμενα σωματίδια Welsbach –μικροσωματίδια αλουμινίου και άλατα βαρίου- μέσω μίας συνδετικής ουσίας (ουσίας φορέα). Σκοπός της πατέντας είναι η δημιουργία πλανητικής ηλιακής ασπίδας (Shield) ώστε να μειωθεί η ποσότητα της ηλιακής ακτινοβολίας που εισέρχεται στη Γη.
Ο εμπορικός επικαρπωτής της πατέντας Wellsbach ήταν ο γίγαντας των αεροπορικών και διαστημικών πτήσεων Hughes Aerospace (η σημερινή Boeing Satellite Systems) στο Λος Άντζελες.

Ένα χρόνο μετά την κατοχύρωση της πατέντας Wellsbach, το 1992, η Εθνική Ακαδημία Επιστημών στη σχεδόν 1000ων σελίδων μελέτη της «Policy Implication of Greenhouse Warming: Mitigation, Adaptation and the Science Base[8]» δίνει οδηγίες προς την αμερικανική κυβέρνηση σχετικά με το πως να χειριστούν το πρόβλημα της απειλής κλιματολογικής καταστροφής. Στις συστάσεις της παρουσιάζει και μία σειρά από τεχνικές που φαίνεται ότι μπορούν να μπλοκάρουν μία ποσότητα του ηλιακού φωτός που περνάει στη γη, ενώ με ιδιαίτερη έμφαση προτείνει μία διαδικασία διασποράς ανακλαστικών μικροσωματιδίων στη Στρατόσφαιρα, με τη βοήθεια αεροπλάνων. Η πατέντα Welsbach, η οποία είχε κατοχυρωθεί μόλις ένα χρόνο πριν, είναι προπαγανδιστικά όμοια. Θα μπορούσε εύκολα να θεωρηθεί, πως η Ακαδημία των Επιστημών έκανε κατά κάποιο τρόπο διαφήμιση για την Hughes Aerospace, την ιδιοκτήτρια της πατέντας. Επίσης το γεγονός ότι εμφανίζεται ως μέλος της γιγαντιαίας έκθεσης ο Michael MacCracken, ο Προϊστάμενος της «Atmospheric and Geophysical Sciences» του Lawrence Livermore Laboratory, εντείνει ακόμη περισσότερο την παραπάνω υπόθεση. Η μελέτη αυτή έγινε προσβάσιμη για το κοινό μόλις το 2000.

Την πατέντα Welsbach εξέτασε το 2001 και το Διακυβερνητικό Όργανο Κλιματικών Αλλαγών (IPCC), που είναι πολιτικό όργανο των Ηνωμένων Εθνών, ανάμεσα σε άλλες προτάσεις της Γεωμηχανικής και υπό το πρίσμα εύρεσης των πιθανών λύσεων για την αποφυγή της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Το IPCC κατηγορείται ευρέως, «πως όχι μόνο συμμετέχει στη διατήρηση μυστικότητας για το παγκόσμιας κλίμακας πρότζεκτ Ψεκασμών, αλλά επίσης κατηγορείται πως από το 2001 το αργότερο, έδωσε τη συγκατάθεση του στο παγκοσμίως μεγαλύτερο Μυστικό Πρόγραμμα από την εποχή του «Manhattan-Projekt» του Oppenheimer[9]», παρόλο που αρχικά έδειξε να προβληματίζεται σχετικά με τη λεύκανση του ουρανού που αυτό προκαλεί. 

Συγκεκριμένα στην Έκθεση του IPCCClimate Change 2001στο Κεφάλαιο 4.7αναφέρεται πως:
«Έχει υπολογιστεί, πως οι επιδράσεις διπλάσιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στη ισορροπία της Ενέργειας, θα μπορούσαν να αντισταθμιστούν με μία αύξηση της ανακλαστικότητας της Γης κατά 1,5-2%. Αυτό θα πραγματοποιούνταν με την αντανάκλαση της πλεονάζουσας ηλιακής ακτινοβολίας πίσω στο διάστημα. Αυτά τα σχέδια του Geo-engineering λαμβάνονται υπ’ όψη στη μελέτη μας (...), επειδή αποτελούν μια τακτική επέμβασης που μοιάζει να υπόσχεται επιτυχία, ώστε να μετριαστούν οι μεταβολές στο παγκόσμιο κλίμα.(...)
Μόλις πρόσφατα (1997) επανεξέτασαν οι εργασίες του Teller et al τις πιθανότητες μιας οπτικής διασποράς, στο διάστημα ή στη στρατόσφαιρα, ώστε να μεταβληθεί η ανακλαστικότητα της Γης και έτσι να επηρεαστεί το κλίμα.(...) Σε απόλυτη συμφωνία με τη μελέτη της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (1992), βρήκαν o Teller et al, πως περίπου 10.000.000 τόνοι ενός μη αγώγιμου Αεροζόλ θα ήταν ικανό να αυξήσει την ανακλαστικότητα της Γης κατά 1%.(...) Δύο διατάξεις μεταλλικών διασπαρτών μελετήθηκαν έπ’ ακριβώς: Δίχτυα-μικροσωματιδίων μετάλλων και μικροσκοπικά μπαλόνια. Τα δίχτυα μετάλλων αποδείχτηκαν πιο δραστικά.(...)
Τελικά έδειξαν ο Teller et al., πως και τα δύο συστήματα έχουν μια μακρά διάρκεια στη Στρατόσφαιρα, όταν αποτελούνται από αλουμίνιο. Παρ’ όλ’ αυτά οξειδώνονται ταχύτατα στην Τροπόσφαιρα και φροντίζουν ώστε μόνο λίγα μικροσωματίδια να καταλήγουν στην επιφάνεια της Γης.(...).
Δύο από τα κύρια προβλήματα προηγούμενων προτάσεων ήταν, η πιθανή αλλαγή της χημικής σύστασης της ατμόσφαιρας και η σχέση ανάμεσα σε διάχυτη και απ’ ευθείας ηλιακή ακτινοβολία και κατά προέκταση ο σταδιακά ασπριδερά χρωματιζόμενος ουρανός.» (αυτό ακριβώς παρατηρείται εδώ και μερικά χρόνια σε παγκόσμια πλέον κλίμακα[10])
«Οι προτάσεις από τον Teller et al. επιτρέπουν την υπόθεση, πως η θέση, η συμπεριφορά των διασπορέων και η χημική ικανότητα αντίδρασης των προϊόντων της διασποράς, είναι κατά βάση έτσι μεταξύ τους υπολογισμένα, ώστε οι δύο αυτοί φόβοι να ελαττώνονται στο ελάχιστο.»

Σύμφωνα με δηλώσεις του «Deep Shield[11]» το Πρόγραμμα-Chemtrail, είναι μία απαραίτητη Λύση Ανάγκης, για να αναχαιτιστεί η υπερθέρμανση της ατμόσφαιράς μας και για να εξασφαλιστεί πως θα επιζήσει τουλάχιστον ένα τμήμα της ανθρωπότητας. Επίσημα το πρόγραμμα ονομάζεται Shield («Ασπίδα») και πραγματοποιείται με τη χρήση της Πατέντας –Welsbach (1991) ήδη από το 1995. Πρόκειται όπως λέει, για ένα γιγαντιαίο εγχείρημα παγκόσμιας κλίμακας, του οποίου η έκβαση[12] δεν είναι προβλεπόμενη ούτε και για τους επιστημονικούς συνεργάτες του προγράμματος. 

Συνεχίζοντας αναφέρει πως, η πρόθεση δημιουργίας παγκόσμιας Ασπίδας, αλλά και ο διεθνής έλεγχος της υπόκειται στην UNO (Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών). Στην πραγματοποίηση του συμβάλει άμεσα τμήμα της UNO που δημιουργήθηκε γι’ αυτό το σκοπό: η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO), η οποία με τη σειρά της προωθεί την εκτέλεση στο NATO και σε μεγάλες αεροπορικές εταιρείες.
Μέσα στο Πρόγραμμα «Ασπίδα» οι εντολές ακολουθούν μία αυστηρή ιεραρχική δομή και όλοι οι συνεργάτες δεσμεύονται με συμβόλαιο διατήρησης μυστικότητας.Από την άλλη πλευρά, ο Dr. Keneth Caldeira, που ήταν ο επιστήμονας που εκτέλεσε την προσομοίωση του Προγράμματος ψεκασμών σε Η/Υ παρουσιάζοντας την αποτελεσματικότητα του ως προς τη μείωση της εισερχόμενης ηλιακής ακτινοβολίας κατά 1-2%, τόνισε πως «δεν γνωρίζουμε αρκετά για τους μηχανισμούς και τις διεργασίες της γήινης ατμόσφαιρας, ώστε να μπορούμε να πειραματιστούμε σε τέτοια κλίμακα χωρίς να διατρέχουμε τον κίνδυνο μεγάλων οικολογικών καταστροφών.» Επίσης υποστήριξε πως οι αεροψεκασμοί μπορεί ακόμη και να καταστρέψουν το στρώμα Όζοντος που είναι η φυσική ασπίδα απέναντι στις υπεριώδης ακτινοβολίες του ήλιου.


«Παράπλευρες απώλειες»
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπολογίζει πως κατά διάρκεια διεξαγωγής του Προγράμματος «Ασπίδα» (προβλεπόμενη περίοδος 50ετών) ο αριθμός των ανθρώπινων θυμάτων θα είναι περίπου 2 δισεκατομμύρια, δηλαδή 40 εκατομμύρια θύματα ανά έτος. Το Αμερικάνικο Κέντρο Έλεγχου Ασθενειών (USΑ Disease ControlCDC) στο Meryland υπολογίζει 3-4 δισεκατομμύρια νεκρούς, δηλαδή 60-80 Εκατομμύρια ανά έτος.
Οι δύο αυτοί Οργανισμοί Υγείας προφανώς υπολόγισαν πως τα εκατομμύρια των θυμάτων του προγράμματος ψεκασμών δεν αποτελούν παρά μονάχα «παράπλευρες απώλειες», μιας και σύμφωνα με τις προβλέψεις τους, οι καταστροφές από το κλίμα θα προκαλούσαν πολύ μεγαλύτερες απώλειες, αλλά και τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο.

Κατά πόσο είναι σωστές όλες αυτές οι προβλέψεις παραμένει ένα καίριο ερώτημα, ενώ οι ηθικές προεκτάσεις αυτών των αποφάσεων αποτελούν επιπλέον ζητήματα. (Ποιος αποφασίζει ποιος θα ζήσει και ποιος όχι; Και αν τελικά δεν έχουν δίκιο οι επιστήμονες σχετικά με την καταστροφή του κλίματος;)

Πρόσθετη οικολογική καταστροφή

Είναι γνωστό πως οι αεροπορικές πτήσεις συμβάλλουν κατά μεγάλο ποσοστό στη μόλυνση της ατμόσφαιρας. Για το λόγο αυτό επεβλήθησαν στις αεροπορικές εταιρίες από το 1999 πολύ αυστηρές οδηγίες σχετικά με τις εκπομπές καυσαερίων από την Διεθνή Υπηρεσία Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ).

Η διεξαγωγή του Πρότζεκτ ψεκασμών δεν μοιάζει να συμβιβάζεται όμως με αυτούς τους περιορισμούς, αφού προσθέτει στην ατμόσφαιρα –πέρα από τα επικίνδυνα σωματίδια- ένα τεράστιο όγκο καυσαερίων σε καθημερινή βάση.

Υπολογίζεται πως για τους αεροψεκασμούς χρησιμοποιούνται τουλάχιστον 1000 air tankers σε καθημερινή βάση. Κάθε ένα από αυτά απαιτεί 3000-5000 λίτρα καυσίμου ανά ώρα, σε μία τρίωρη πτήση τους καταναλώνουν τουλάχιστον 10.000.000 λίτρα.
Οι εκπομπές καυσαερίων όλων αυτών των αεριωθουμένων αποτελούν μία μεγάλη πρόσθετη επιβάρυνση και όχι «λύση» του Φαινόμενου του Θερμοκηπίου. 

Προφανώς δεν είναι δυνατόν να θεωρείται το πρότζεκτ πιθανή «λύση» για την πρόληψη καταστροφής του κλίματος, ενώ ταυτόχρονα το ίδιο πυροδοτεί μία άλλη καταστροφή.
Τα αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται για τις επιχειρήσεις chemtrail είναι ειδικά διαμορφωμένα KC-135, KC-10 και B-737, τα οποία έχουν τη δυνατότητα ανεφοδιασμού καυσίμων εν πτήση και ανήκουν στην αμερικανική πολεμική αεροπορία και το ΝΑΤΟ. Όλα χρησιμοποιούν το γνωστό καύσιμο JP-8. Αυτό είναι ένα καύσιμο που χρησιμοποιείται για την κίνηση όχι μόνο των αεροσκαφών, αλλά και όλων των άλλων στρατιωτικών οχημάτων εδάφους. Κατηγορείται μάλιστα πως περιέχει -ανάμεσα σε άλλα άγνωστα προσθετικά- διβρομεθάνιο και Ethylendibromid[13] (C2 H4 B2r -EDB) που προκαλούν σοβαρές βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό. Μάλιστα έρευνες που έγιναν έδειξαν πως συνδέεται με το «σύνδρομο του Κόλπου» και το σύνδρομο «πολλαπλής ευαισθησίας σε χημικές ουσίες[14]».


Άλλα Στρατιωτικά και επιστημονικά προγράμματα στα πλαίσια των οποίων εφαρμόζονται επιχειρήσεις αεροψεκασμών - το HAARP.
Από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 διενεργούνται πολλά επιστημονικά πειράματα στα πλαίσια της «σωτηρίας του πλανήτη» και της Γεωμηχανικής. Πέρα από μία μεγάλη σειρά καθαρά επιστημονικών προγραμμάτων όπως το GEWEX[15] (Παγκόσμια ενέργεια και κύκλος νερού), το ISCAP,[16] το CLIVAR,[17] το GCSS[18] ,το SOLAS[19] και το CLIC[20], που ασχολούνται με τη μελέτη της ατμόσφαιρας, των νεφών, και του τρόπου αλληλεπίδρασης τους στη διαμόρφωση του κλίματος, διενεργούνται και πολλά πειράματα στα πλαίσια στρατιωτικών προγραμμάτων, ενώ υπάρχουν και άλλα φαινομενικά «επιστημονικά» προγράμματα που καλύπτουν καθαρά στρατιωτικές δραστηριότητες.
Ένα από τα γνωστότερα προγράμματα της τελευταίας κατηγορίας αποτελεί το σύστημα HAARP[21].

Το HAARP, κατά τη λειτουργία του διατάραξε την ισορροπία της ιονόσφαιρας. Έτσι αναζητήθηκε ένας άλλος τρόπος λειτουργίας, ο οποίος πέρα από την διαφύλαξη της ιονόσφαιρας αποδείχτηκε αποδοτικότερος, τόσο από άποψη ακρίβειας στην εφαρμογή του, όσο και άποψη κόστους. 

Οι αεροψεκασμοί (Chemtrails) με βαριά μέταλλα και ενώσεις αυτών, όπως το βάριο, το αλουμίνιο, το τιτάνιο και η σκόνη χαλαζία, δημιουργούν τεχνητά νέφη, τα οποία είναι ταυτόχρονα στρώματα φορτισμένων ηλεκτρικά σωματιδίων. Τα νέφη αυτά παρουσιάζουν ηλεκτρομαγνητική αγωγιμότητα, όμοια με αυτή της ιονόσφαιρας. Έτσι τα συστήματα τύπου HAARP δεν χρειάζεται να εκπέμπουν στα ύψη της ιονόσφαιρας (60χλμ.) και χρησιμοποιούν αυτά τα τεχνητά νέφη, πράγμα που παρέχει αφενός μεγαλύτερη ακρίβεια, ως προς το σημείο δράσης, αλλά προφυλάσσει και την ιονόσφαιρα από επικίνδυνες ρωγμές, οι οποίες δημιουργούνται από τις συχνές και ισχυρές ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες.

Επιπλέον τα chemtrails σε ορισμένες περιπτώσεις αποτελούν υπεραγωγούς μεταφοράς ενέργειας και κωδικοποιημένων σημάτων που δεν επιτρέπουν εύκολες παρεμβολές από επίγειους σταθμούς. Αυτή η μορφή χρήσης τους βρίσκει εφαρμογές κατά την διεξαγωγή πιθανών μελλοντικών πολέμων σε αστικό περιβάλλον. 

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα VTRPE (Variable Terrain Radio Parabolic Equation), στο οποίο συμμετέχει το πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, αποσκοπεί στην τρισδιάστατη απεικόνιση της περιοχής των πολεμικών επιχειρήσεων σε Η/Υ. Σε εγχειρίδιο του νεοεξελιγμένου συστήματος “J P 01” –όπως το ονομάζει το Πεντάγωνο- αναφέρεται πως για τη σωστή λειτουργία του είναι απαραίτητη η κάλυψη της περιοχής με άλατα βαρίου. - ατμοσφαιρική κατάσταση ducting.- Με βάση αεροζόλ βαρίου ή με μείξη βαρίου σε ίνες πολυμερών υλικών, που ψεκάζονται από αεροσκάφη, είναι δυνατή η κατασκευή του ατμοσφαιρικού αγωγού RF, ο οποίος υποστηρίζει τη λειτουργία πολεμικών συστημάτων τύπου RFMP και VTRPE
Παράλληλα η γραμμή που προκαλείται από τον ψεκασμό υποστηρίζει επικοινωνίες υψηλών συχνοτήτων ή διευκολύνει την παρακολούθηση των εχθρικών συχνοτήτων επικοινωνίας.

Σύμφωνα μάλιστα με τον επιστήμονα και πρώην Συνταγματάρχη του Αμερικανικού Στρατού Thomas Bearden, θα πρέπει να σημειωθεί, πως τα περισσότερα από τα νέφη που δημιουργούνται από τέτοιους ψεκασμούς, δεν αλλοιώνονται ούτε μετατοπίζονται ιδιαίτερα με την ύπαρξη ανέμου, ενώ η αρχική γραμμή παραμένει επί ώρες ορατή μέσα στο θολό πέπλο. Όπως επισημαίνει τα νέφη αυτά θα εξαφανίζονταν μονομιάς εάν έπαυε η εκπομπή ενέργειας από την πηγή που τα προκαλεί. 
 
Η εμπλοκή των chemtrails δεν σταματά σε αυτά τα πρότζεκτ. Μία σειρά από καθαρά στρατιωτικά πειράματα όπως το Global Tropospheric Experiment (GTE) που διενεργείται από τη NASA σε συνεργασία με το Langley Research Center από τη δεκαετία του ‘80, το ALIVE(LIDAR[22]) που διενεργείται από κέντρο DOE του Αμερικανικού Υπουργείου Αμύνης από το 2005, το MEIDEX (Mediterranean Israeli Dust Experiment) και το TERFOX (Tropospheric Aerosol Radiative Forcing Observational Experiment), φαίνεται να σχετίζονται με τους χημικούς ψεκασμούς.


Βιολογικός πόλεμος ή μαζικοί εμβολιασμοί;

Μία επιπλέον διάσταση δίνει η παρουσία βιολογικού υλικού στα υπολείμματα των ψεκασμών που πέφτουν στο έδαφος. Συγκεκριμένα εργαστηριακές αναλύσεις[23] έδειξαν:
· Το βακτήριο Pseudomonas Fluoresans, το οποίο προκαλεί βαριά μόλυνση του αίματος και εμφανίζεται σε περισσότερες από 160 πατέντες του Πενταγώνου, οι οποίες αναφέρονται σε βιολογικό πόλεμο ή σε πειράματα για μαζικό εμβολιασμό πληθυσμών από αέρος. Αυτό το βακτήριο επιτίθεται στο αναπνευστικό σύστημα και είναι ανθεκτικό στα περισσότερα αντιβιοτικά.
· Το βακτήριο Pseudomonas Aeruginosa, το οποίο επίσης προσβάλει το αναπνευστικό. Επιπλέον προκαλεί την παραγωγή δηλητηριωδών πρωτεϊνών που με τη σειρά τους επιφέρουν βλάβες στους ιστούς και αρνητικές επιδράσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα.
· Το μύκητα Stroptomyces, που χρησιμοποιείται σε αντιβιοτικά
· Ένα ειδικό βάκιλο, ο οποίος περιέχει ένζυμα που συμμετέχουν στην κατασκευή γονιδίων. Ο βάκιλος αυτός μπορεί να προκαλέσει μεταλλάξεις στην αλυσίδα του DNA.
· Mycoplasma Fermetens Incognitus, εξαιρετικά δηλητηριώδες και επικίνδυνο για την υγεία στοιχείο. Στο παρελθόν βρέθηκε στο 45% των βετεράνων που έπασχαν από το «Σύνδρομο του κόλπου».

Ο υπαρκτός φόβος της Αμερικανικής κυβέρνησης για τρομοκρατικές επιθέσεις με σκόνη άνθρακα, σύμφωνα με την Αμερικανίδα ακτιβίστρια Holly Deyo, κάνει την περίπτωση μαζικών εμβολιασμών από αέρος ένα πολύ πιθανό σενάριο σχετικά με τις διαδικασίες Ψεκασμών. «Προς στιγμήν ο άνθρακας[24] είναι η μεγαλύτερη εθνική απειλή, για τη χώρα μας όπως και για άλλες χώρες. Ο ιός-φορέας είναι εύκολο να κατασκευαστεί, να μεταφερθεί και να μεταδοθεί και ο θάνατος επέρχεται σχετικά γρήγορα. Η οικονομική ζημιά που προκύπτει από μία τρομοκρατική επίθεση με άνθρακα, υπολογίζεται στα 26 δισεκατομμύρια ανά 100.000 άτομα». Μία χώρα, η οποία διεθνώς προωθεί τον «Πόλεμο ενάντια στην Τρομοκρατία», δεν είναι απίθανο να φροντίζει για την ασφάλεια των πολιτών της, δίχως αυτοί να το γνωρίζουν.
Βιολογικός πόλεμος ή μαζικός εμβολιασμός? Την απάντηση γνωρίζουν προφανώς μόνο αυτοί που διενεργούν τους ψεκασμούς.
Ποιοι παραδέχτηκαν επίσημα τη διεξαγωγή του προγράμματος;


Στις ΗΠΑ συζητιέται το θέμα εδώ και δέκα χρόνια περίπου. Ιδιαίτερα έντονη συζήτηση γίνεται στο internet, ωστόσο υπήρξαν και μεμονωμένες αναφορές από το ραδιόφωνο και τηλεοπτικά κανάλια, παρόλο που τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία και οι γνωστές εφημερίδες αδιαφορούν για το θέμα.


Από την πολιτική πλευρά, αποτέλεσε μεγάλη εξαίρεση η περίπτωση του Dennis Kucinich. Ο Kucinich ήταν υποψήφιος για την Προεδρία με την παράταξη των δημοκρατικών, βουλευτής του κογκρέσου της Πολιτείας του Οχάϊο, και μέλος της Επιτροπής Διατήρησης του Διαστήματος. Με αυτή του την ιδιότητα είχε πρόσβαση σε εμπιστευτικά στρατιωτικά έγγραφά. Στο Space Prevention Act 2001 και 2002 εισηγήθηκε την γενική απαγόρευση οπλικών συστημάτων που χρησιμοποιούν το διάστημα σαν βάση τους, όπως και την απαγόρευση μίας ολόκληρης σειράς από «εξωτικά όπλα», ανάμεσα στα οποία μετρούσε και τα chemtrails[25]. Τον Ιούνιο του 2003, σε δημόσια συζήτηση για τα chemtrails στην Santa Cruz, τάχτηκε ξεκάθαρα εναντίων των χημικών ψεκασμών και σε ερώτηση του κοινού απάντησε: “CHEMTRAILS ARE REAL!”.

Στην Γερμανία πριν 3 χρόνια, η βουλευτής (SPD) και Πρόεδρος της Επιτροπής για τον Πολιτισμό και τα ΜΜΕ στο γερμανικό κοινοβούλιο Monika Griefahn[26], παραδέχτηκε επίσης την διεξαγωγή και την ανησυχία της για το πρόγραμμα ψεκασμών με άλατα βαρίου και μικροσωματίδια αλουμινίου. Τι παρατηρείται στην Ελλάδα.- Σχετικές ερωτήσεις βουλευτών.

Στην Ελλάδα, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, τα πρώτα σημάδια εφαρμογής της επιχείρησης «χημικές ουρές», φάνηκαν έντονα από το 2002. Την ίδια εποχή εμφανίσθηκαν και τα πρώτα σχετικά –και ανησυχητικά- άρθρα στον ειδικό κυρίως τύπο, όπως και τα άρθρα του Διεθ/ντη Ερευνών ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και Αντιπροέδρου της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, Νίκου Κατσαρού[27].
Ο καθηγητής Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης του ΑΠΘ, Χρήστος Ζερεφός σε δήλωση του είχε χαρακτηρίσει «αστείο και επικύνδινο» το πρόγραμμα καθώς «πάμε να καλύψουμε μία ζημιά κάνοντας μία άλλη μεγαλύτερη.» Ενώ άλλοι επιστήμονες, όπως ο καθ. Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης στην Αθήνα Γιάννης Ζιώμας και ο Καθηγητής Μετεωρολογίας Αντώνης Λάλος, χαρακτήριζαν το πρόγραμμα «επιστημονική φαντασία», και τόνιζαν πως δεν ήταν ενήμεροι για διεξαγωγή τέτοιου προγράμματος στη χώρα μας. 

Από τότε μέχρι σήμερα χιλιάδες πολίτες σε όλη την Ελλάδα παρατηρούν τα γνωστά μοτίβα των χημικών ψεκασμών στον ουρανό της Ελλάδας και η εφαρμογή του συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Μαρτυρίες έρχονται από Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Σέρρες, Κρήτη, Αίγινα, Αθήνα, Πάτμο και γενικότερα από όλη την ελληνική επικράτεια και την Κύπρο.

Επανειλημμένες διαμαρτυρίες σε αρμόδιες Υπηρεσίες, όπως το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Η ανησυχία των πολιτών στη Λάρισα και την Αθήνα οδήγησε μάλιστα δύο βουλευτές την Ασημίνα Ξηροτύρη και τον Σωτήρη Κουβέλη σε κατάθεση σχετικών ερωτήσεων στη βουλή τον Νοέμβριο του 2006 και τον Μάρτιο του 2007 αντίστοιχα. Σαφείς απαντήσεις δεν δόθηκαν από κανένα Υπουργείο, ενώ οι ψεκασμοί συνεχίζουν μέχρι και σήμερα με αμείωτο ρυθμό.


Γιατί υπάρχει μυστικότητα;

Η διενέργεια της επιχείρησης ψεκασμών αντιτίθεται σε αμέτρητους διεθνείς κανονισμούς προστασίας του περιβάλλοντος, συγκρούεται με ερωτήματα εθνικής κυριαρχίας, με ερωτήματα σχετικά με την προστασία του εθνικού εναέριου χώρου, αλλά και με ερωτήματα νομικής ευθύνης.

Η εναέρια κυκλοφορία αεροπλάνων δίχως διακριτικά π.χ., είναι παράνομη ακόμη και σε περίοδο πολέμου. Πιθανότατα όμως παρακάμπτεται όταν μία ξένη δύναμη διαθέτει στρατιωτικές βάσεις απογείωσης και προσγείωσης σε μία τρίτη χώρα. Κατ’ αυτό τον τρόπο διαθέτει τα δικά της κυριαρχικά δικαιώματα επί της χώρας αυτής. Πρακτικά η μόνη που μπορεί να δρα κατ’ αυτό τον τρόπο είναι η αμερικανική πολεμική αεροπορία στις αντίστοιχες βάσεις που διαθέτει σε φιλικά προσκείμενες χώρες (ΝΑΤΟ).

Ερωτήματα νομικής ευθύνης κατά το Διεθνές Δίκαιο θα προέκυπταν σίγουρα εάν άτομα ή Περιβαλλοντικές Οργανώσεις προέβαιναν σε σχετικές καταγγελίες. Ποιος θα έπρεπε να καταβάλει τις αποζημιώσεις σε περίπτωση μηνύσεων για αποδεδειγμένη πρόκληση βλάβης στην Υγεία των ανθρώπων ή μόλυνσης του Περιβάλλοντος;

Δεν αποκλείεται η «αποσιώπηση» να οφείλεται ανάμεσα στα άλλα και στην ακόμα αμφίβολη, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, θέση της γεωμηχανικής, με όλα τα πολιτικά προβλήματα που αυτή συνεπάγεται. Το ζήτημα αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας στα μέσα της δεκαετίας του ‘90 από τον ειδικό στο περιβαλλοντικό δίκαιο δικηγόρο Bodansky.

Ανάμεσα στα ζητήματα που έθιξε είναι: ποιος θα έπρεπε να παίρνει της αποφάσεις σε σχέση με τη ‘γεωμηχανική’; Όλες οι χώρες θα έπρεπε να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων, αφού όλες θα επηρεάζονταν και θα είχαν και θετικές και αρνητικές επιπτώσεις. Πως θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της νομικής ευθύνης και της αποζημίωσης; Από νομική άποψη, τα σχέδια να εισβάλλουν σωματίδια στην ατμόσφαιρα είναι από τις πιο αμφιλεγόμενες προτάσεις της ‘γεωμηχανικής’ αφού η ατμόσφαιρα πάνω από κάθε κράτος αποτελεί τμήμα του εναέριου του χώρου. Τα κράτη διεκδικούν την κυριαρχία πάνω από αυτόν τον εναέριο χώρο και δικαιούνται να εφαρμόζουν αυτές τις διεκδικήσεις π.χ. καταρρίπτοντας αεροσκάφη. Η δραστηριότητα ‘γεωμηχανικής’ στην ατμόσφαιρα θα μπορούσε να ερμηνευτεί σαν παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας. Προφανώς ο πιο απλός τρόπος επίλυσης τέτοιων προβλημάτων – έως ότου πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες τροποποιήσεις του διεθνούς δικαίου - είναι η άρνηση ότι συμβαίνει οτιδήποτε καινούριο.

Η δημόσια παραδοχή διεξαγωγής επεμβάσεων τέτοιας κλίμακας θα προκαλούσε τεράστια προβλήματα, τα οποία όμως προλαμβάνει η μυστική διαδικασία δράσης σε συνδυασμό με την «άρνηση» του φαινομένου από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, όταν εμφανίζονται σχετικά ερωτήματα.

Ο γιατρός DR. LEN HOROWITZ, σε συνέντευξη του με θέμα «Θάνατος στον Αέρα» κατηγόρησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ «Ότι συνωμοτεί με τις φαρμακοβιομηχανίες και τα φαρμακευτικά καρτέλ για να αρρωστήσουν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της γης, όπως και παλαιότερα κατασκεύασαν τον ιό του AIDS για να σκοτώσουν τους μαύρους και τους ομοφυλόφιλους». Μάλιστα τονίζει πως «όπως ο Αδόλφος Χίτλερ προσπάθησε να δημιουργήσει τη νέα παγκόσμια τάξη για να εκπληρώσει το διεστραμμένο όνειρο της παγκόσμιας κυριαρχίας του, έτσι και αυτοί οι επικίνδυνοι προδότες σήμερα με την σατανική ναζιστική συνομωσία τους ληστεύουν την υγεία μας, την ελευθερία μας την ζωή μας και προσπαθούν να καταστρέψουν τον κόσμο

Η κούρσα των chemtrails, μπερδεμένη ανάμεσα σε πολεμικές τεχνολογίες και επιστημονικές έρευνες δεν φαίνεται να έχει τέλος. Η εμπλοκή των ΗΠΑ, -η οποία και στο παρελθόν δεν δίστασε να πειραματιστεί κάνοντας χρήση επικίνδυνων σκευασμάτων και τεχνικών τόσο σε καιρό πολέμου (agent orange στο Βιετνάμ), όσο και σε καιρό «ειρήνης», μετατρέποντας σε πειραματόζωα τους ίδιους τους ανυποψίαστους πολίτες της (προσθήκη χημικών ουσιών στο πόσιμο νερό μεγαλουπόλεων, πυρηνικές δοκιμές στην έρημο της Νεβάδα)-, αλλά και η περίεργη σιωπή και άρνηση των αρμοδίων Αρχών ανά τον κόσμο, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για ευοίωνα συμπεράσματα. Οι επιπτώσεις τους στην υγεία, την ατμόσφαιρα και το περιβάλλον άρχισαν ήδη να ζωγραφίζουν μία εικόνα…
[1] αγγλική λέξη που παράγεται από τα συνθετικά Chemical (=χημικά) και Trails (=ουρές, ίχνη γραμμών)
[2] Πιθανόν το χρώμα να σχετίζεται με την ψεκαζόμενη ουσία, η οποία μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το λόγο ψεκασμού
[3] η διασπορά τους γίνεται από ειδικές εγκαταστάσεις «ψεκαστήρων» που έχουν προσαρμοστεί στα αεροσκάφη. Φωτογραφίες τέτοιων εξαρτημάτων υπάρχουν σε μεγάλη πληθώρα τόσο στον ειδικό τύπο, όσο και στο διαδίκτυο.
[4] Ιατρικές έρευνες έδειξαν ιδιαίτερα υψηλές συγκεντρώσεις αλουμινίου στον ιστό του εγκεφάλου
[5] Ο Folk μάλιστα, κατά τη διάρκεια πειραμάτων του, ανακάλυψε πως ένα συγκεκριμένο μέταλλο ήταν η αγαπημένη τους τροφή: το αλουμίνιο!
[6] «Global Warming and ice Ages Prospects for Physics-based Modulation of Global Change»
[7] –Ακόμη πιο περίεργη είναι η διενέργεια παντός είδους πειραμάτων στα πλαίσια της Γεωμηχανικής, όταν άλλοι επιστήμονες αναφέρουν, πως παρουσιάζεται άνοδος της θερμοκρασίας σε όλους τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και πιθανότερη αιτία γι’ αυτό είναι η συγκεκριμένη θέση που έχει λάβει το πλανητικό μας σύστημα μέσα στο γαλαξία.-
[8] «Πολιτική εμπλοκή του φαινομένου του θερμοκηπίου: Μετρίαση, προσαρμογή και η επιστημονική Βάση
[9] Gabriel Stetter “Τρόμος πίσω από το ουράνιο Τόξο», raum&zeit
[10] σημείωση της συγγραφέα
[11] Ψευδώνυμο με το οποίο έδωσε μία σειρά από συνεντεύξεις στο αμερικανό ακτιβιστή David Steward, επιστημονικός συνεργάτης του Lawrence Livermore Laboratory, ο οποίος σύμφωνα με τις δηλώσεις του εργαζόταν για το πρότζεκτ των χημικών ψεκασμών.
[12] “ an experiment on an unprecedented, worldwide scale”
[13] EDB
[14] «Multiple Chemical Sensitivity” ή αλλιώς MCS syndrome
[15] Global energy and Water Cycle
[16] International Satellite Cloud Climatology Project
[17] Climate Variability and Predictability
[18] Cloud system studies
[19] Surface Ocean Lower Atmosphere Study
[20] Climate and Cryosphere
[21] βλέπε ενότητα «εκπομπή συχνοτήτων / καταστροφικές συχνότητες»
[22] ALIVE=Aerosol Lidar Validation Experiment, LIDAR=Light Detection and Ranging
[23] εκτενή αναφορά και από τον William Thomas
[24] σπληνάνθρακας
[25] Η εισήγηση του ξαναγράφτηκε λίγους μήνες αργότερα και σβήστηκε η λέξη chemtrails.
[26] η Monika Griefahn ήταν μέλος του Προεδρείου της γερμανικής Greenpeace από το 1984-1990 και κατόπιν Υπουργός Περιβάλλοντος στο Niedersachsen της Γερμανίας
[27]α) «Πειράματα με χημικές ουσίες που εκτοξεύονται από τις εξατμίσεις αεριωθουμένων (chemtrails)” και β) «Το φαινόμενο του Θερμοκηπίου: ένα βραδυφλεγές όπλο μαζικής Καταστροφής και οι χημικές ουρές από τις εξατμίσεις αεροπλάνων.»Πηγές :
*Chris Haderer-Peter Hiess: “Chemtrails”
*Gabriel Stetter: “Zerstörung des Himmels” & “Grauen hinter dem Regenbogen” raum&zeit
*Al Snow Ph. D. SR. LL.B: “Chemtrails – Death in the Sky?”
*Γεράσιμος Καλογεράκης: «Χημικά Ίχνη Οδηγός της ανθρωπότητας στον αφανισμό»
*Νίκος Κατσαρός, Διεθ/ντης Ερευνών ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και Αντιπροέδρος Ένωσης Ελλήνων Χημικών, α)«Πειράματα με χημικές ουσίες που εκτοξεύονται από τις εξατμίσεις αεριωθουμένων (chemtrails)”» β) «Το φαινόμενο του Θερμοκηπίου: ένα βραδυφλεγές όπλο μαζικής Καταστροφής και οι χημικές ουρές από τις εξατμίσεις αεροπλάνων.»
www.cheniere.com η ιστοσελίδα του Tom Bearden
και άλλα άρθρα του ημερήσιου και περιοδικού τύπου


(Συγγραφή: Μαϊος 2007
Το παρόν συμπεριλαμβάνεται στο συλλογικό έργο "Απαγορευμένες Τεχνολογίες", εκδ. ΑΡΧΕΤΥΠΟ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Διαφημίσεις


Αν νιώθεις πως είσαι Άνθρωπος,

Αν κατάλαβες πως ΕΣΥ είσαι αυτός

που αποφασίζει την πραγματικότητα....

Σε προσκαλώ στην κοινωνία

των Συνειδητών Συν-Δημιουργών

Στόχος μας να αγκαλιάσουμε όλο τον πλανήτη στη νέα Αρμονική Πραγματικότητα!


Olymbia MaTerra HelleNica

μέσα απο την ΕΝθύμηση, τη ΣΥΝθεση και την ΠΑΙΔΕΙΑ